Se hotell (6)

Reiser til Albena

I Albena ligger de fleste hotellene våre langs den fire kilometer lange stranden. Selvsagt er det mulig å bestille All Inclusive for en enkel og behagelig ferie.

Albena ligger ca. 15 kilometer nord for Golden Sands og er en frodig og velorganisert turistdestinasjon. Albena ble bygget senere enn mange av de andre byene langs Svartehavskysten, og virker derfor noe mer moderne. Arkitekturen i byen kan enkelte steder bære preg av sovjettiden, men dette kan være sjarmerende i seg selv. Dessuten er flere bygninger fint restaurert og den lille byen er generelt ryddig og velorganisert. Det er lett å finne frem – de viktigste gatene er strandpromenaden og strandalleen bak den, ettersom det er her alt skjer i Albena.

Sol, bad og moro

På dagtid er det avslappende strandliv som gjelder. Her kobler du helt av i solsengen under en parasoll, spaserer barføtt i vannkanten, bygger sandslott med barna, eller tråkker i vei ut på det krystallklare Svartehavet i en pedalbåt. Når kvelden kommer trekker folkemassene ned til den lille hovedgaten og til strandpromenadens restauranter, tavernaer og kafeer. Her spiser og drikker man godt, mens man nyter kveldsbrisen. Rundt kl. 23.00 begynner byen å falle til ro – perfekt for barnefamilier som ikke trakter etter nattklubber og pubrunder.

Hotell på stranden

De fleste av Vings hoteller ligger rett ved Albenas vakre strandpromenade, så du har aldri lang vei til dagens første bad eller en deilig solseng. Mange av hotellene er All Inclusive, som kan være veldig greit om feriebudsjettet ikke er ubegrenset. I Albena får man mye for pengene, med flere flotte, nyoppussede hotell som holder god internasjonal standard, men til lokale priser.

Nyttige tips
 • Hotell på stranden
 • All Inclusive
 • Prisgunstig innkvartering
 • Krystallklart vann
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Albena

Strender
Den innbydende sandstranden i Albena er seks kilometer lang og opp til 100 meter bred. Her er det god plass og stemningen er avslappet og god. Det er langgrunt og vannet er krystallklart. Vings gjester har tilgang til gratis solsenger og parasoll på stranden mot fremvisning av hotellets romnøkkel. Man har rett til to solsenger og en parasoll per romnøkkel. Langs stranden går det en bilfri strandpromenade, der man kan spise, drikke, kjøpe frukt, is og annet godt. På stranden tilbys vannsportaktiviteter som paragliding, padlebåt, vannscooter og seiling.
Mat, drikke og uteliv
Albena har flere restauranter med både bulgarsk og internasjonal mat. De fleste ligger langs strandpromenaden og alleen. Ofte er restaurantene innredet i russisk stil med benker og bord i massivt tre. Generelt varierer restaurantene lite i pris, utvalg og kvalitet. Som ellers i Bulgaria er det billig å spise ute. Det er viktig å huske å gi tips, da dette er en viktig del av personalets lønn. Som regel gir man 10 % dersom man er fornøyd.

Maten i Albena

Ettersom Albena er en kystby går det mye i fisk på menyene, og som regel kommer den grillet. Det forekommer derimot at ikke alle fiskerettene som står på menyen kan bestilles. Tilbudet bestemmes av morgenens fiskelykke. Makrell og ørret er nesten alltid å få tak i. Skulle det ikke friste med lokale spesialiteter, så finnes det andre alternativ. Nesten alle menyer inneholder et par sider med pizza og pasta, og wienerschnitzel eller grillet kylling likner veldig på det vi har hjemme. Maten er både billig, god og serveres i sjenerøse porsjoner. Man tilbringer lett en helaften ved middagsbordet.
I Albena er utelivet mer avslappet og kveldene tilbringer de fleste i den lille hovedgaten og på strandpromenadens restauranter, tavernaer og kafeer. De fleste restaurantene har en eller annen form for underholdning, enten det er band som spiller folkemusikk eller klassikere, eller show med orientalsk dans, eller kanskje «nestinarski tantsi» – dans på glødende kull.

Golden Sands – Om du søker et pulserende uteliv

I Albena finnes det enkelte populære diskotek og barer, men ønsker du et større utvalg og et mer intensivt nattliv med puber og klubber, bør du ta turen til Golden Sands. Der stenger de ikke dørene før solen står opp.
Shopping
Bak den første raden med hotell går det en bilfri allé med butikker som selger bulgarsk keramikk, t-skjorter og mye annet du kan trenge i ferien. Her er det også trivelig å bare spasere gatelangs og se på utvalget. En populær suvenir fra Bulgaria er musserende vin og lokalt brennevin.
Sport og trening
Den sportsglade har gode muligheter for å spille tennis i Albena. I tillegg kan du jogge langs strandpromenaden.

Tennis

Det ligger tennisbaner på flere steder i Albena. Det er utleie av racket, og banene er som regel i god stand.
Aktiviteter og severdigheter
Albena er et frodig og grønt reisemål. Stedet er ikke så stort, så du lærer fort å finne frem. De viktigste gatene er strandpromenaden og strandalleen bak den. På dagtid er det avslappende strandliv som gjelder. Her kobler du av på solsengen under en parasoll. Vil du holde deg aktiv i ferien kan du blant annet spille minigolf.

Riding

Rideskolen «Riding Club» ligger i utkanten av Albena. Her har de ponnier, større hester og profesjonelle ridelærere.

Minigolf

Det finnes flere minigolfbaner i Albena. De er litt slitt, men om man spiller for å ha det gøy med andre, så er det ikke noe som vil legge noen demper på opplevelsen.

Sykling

Sykler kan leies ved hotellene Laguna Mare, Ralitsa og Gergana. Man kan også leie familiesykler, med plass til fire – en særdeles morsom måte å ta seg rundt i byen på.

Kurbad

I sentrum ligger hotellet Dobrudja, hvor de har et spa- og helsesenter. Fasilitetene har et visst gammeldags østblokkpreg, men er ganske gode. Hør med en av Vingvertene for mer informasjon om prisene.

Kranevo

Ca. fire kilometer sør for Albena ligger Kranevo, et ikke spesielt stor, men et veldig ekte bulgarsk sted. Her bor mange av de som jobber i Albena, og stemningen er lokal. Det ligger noen butikker og gode restauranter her med et prisnivå på ca. halvparten av det i Albena. Det er en fin tur å gå langs strandpromenaden.

Aladzha-klosteret

Aladzha-klosteret ligger noen kilometer fra Golden Sands og rommer i dag et lite museum. Klosteret ble bygget inn i klippen på 500-tallet, og hadde opprinnelig fantastiske veggmalerier og vakker mosaikk. De vakre fargene fikk tyrkerne til å kallei klosteret Aladzha, som betyr «fargestrålende» på tyrkisk. I dag er det dessverre ikke mye farge igjen, men noe av klosterets mosaikk er bevart. Man trenger ikke å bruke lang tid på ruinene og museet, da området ikke er så stort. Ved siden av museet går det en sti inn i skogen. Her er det fint å gå en spasertur blant busker og trær som er typiske for disse traktene, mens man nyter stillheten skogen her er kjent for.
Hvordan du tar deg rundt
Hvis du har bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Med et transporttilbud som innbefatter minitog, lokalbusser og taxi, er det lett å ta seg rundt i Albena. Taxi er billig her, men noe dyrere på kveld- og nattestid. Det lokale busstilbudet er bra, med forbindelse til Golden Sands og Balchik flere ganger om dagen.

Minibuss

Minibussene er betydelig mer behagelige enn lokalbussene. Kortere distanser på 3–4 mil er som regel det billigste alternativet. Ulempen ved minibussene er at de ikke kjører før de er fulle, så man risikerer å måtte vente i opptil en halvtime.

Andre transportmidler

I Albena er det to minitog som kjører gjennom byen, med avgang hvert 20. minutt. Linje 1 kjører til bussterminalen, hvor det er korrespondanse til Varna, Balchik og Dobrich. Det er også mulig å komme seg til bussterminalen til fots. Det er ikke veldig langt, og man følger bare hovedgaten gjennom byen.
Reise med barn
Albena er et barnevennlig reisemål med mange aktiviteter for små og store barn. Langs strandpromenaden finner du vannsykler, trampoliner og mye annet å prøve seg på. Ettersom man tilbringer mye av tiden på stranden og langs den bilfrie strandpromenaden, er Albena et flott sted å ta med seg familien på ferie.

Aktiviteter for de minste barna

Stranden og bassenget på hotellet er en attraksjon i seg selv for barna, og på stranden finnes mange aktiviteter og lekeplasser. To steder finnes det minitivoli med hoppeslott, husker og minitog. Det ene ligger ved basaren, omtrent midt på strandpromenaden, og det andre ligger ved siden av Hotel Dobrudja langs veien som leder til bussterminalen.

Varna – aktiviteter for de større barna

For de største barna er det mye morsomt å gjøre i Varna. Her kan man besøke akvariet og planetariet, som begge ligger rett i nærheten av stranden. Byens sjøfartsmuseum er også en spennende attraksjon, hvor man blant annet kan se gamle ubåter. Utenfor museet er diverse militærmateriell fra sovjettiden utstilt – et helikopter og kanoner som er litt rustne, men ikke verre enn at man fortsatt kan se de røde stjernene.

Mat

Det er sjelden vanskelig å få barn til å spise grillet kylling, pommes frites, grillspyd, fiskefileter eller hamburgere. Dette er noen av rettene som går igjen på flere av menyene rundt om i byen. Maten er ikke sterkt krydret og bør passe barna perfekt. Det samme kan sies om isbodene langs strandpromenaden. Merk at en del restauranter har høye stoler.

Barnemat og bleier

Barnemat og bleier er å få kjøpt på hotellene. Ønsker man å handle større mengder, anbefaler vi supermarkedet Kurland i Varna.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden juni–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Kan vi ikke løse det på telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid.

Vaksinering

Det kreves ingen vaksinering, men Ving anbefaler Twinrix som gir mangeårig vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk at vaksinen ev. må tas minste fire uker før avreise.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Bulgarske lev (BGN). Minibanker finnes. De fleste restauranter og butikker aksepterer ikke kort. Euro, USD og skandinaviske sedler er gangbare ved veksling. Det er forbudt å veksle penger på gaten.

Tidsforskjell

Norsk tid + 1 time.

Elektrisitet

220 V. Kontaktene kan være av eldre modell og ikke jordet.

Språk

Bulgarsk

Viktig informasjon om hotellene

Sesongen i Bulgaria er kort og intensiv og hotellene blir tidlig utsolgt. Det kan derfor være vanskelig å bytte hotell etter at du har kommet til reisemålet. Derfor ber vi deg tenke nøye igjennom valget av hotell. Hotellstandarden i Bulgaria er vanligvis noe lavere enn i resten av Europa. Rommene er ofte små med enkel innredning. Hvis du bestiller en uspesifisert reise kommer du til å havne på et veldig enkelt hotell, og også da kommer det til å bli vanskelig å bytte hotell.

Ekstrasenger

Hotellrommene i Bulgaria er ofte små, og det kan bli trangt med ekstrasenger. Ekstrasengene kan være sovesofa, oppredbare lenestoler, eller køyesenger. De ordinære sengene står ikke alltid ved siden av hverandre, og det hender at de står etter hverandre.

Viktig informasjon om taxfree

Vær oppmerksom på at taxfree-varer til og fra Bulgaria kun kan bestilles fra et begrenset utvalg.

Øvrig

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 10 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Albena i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Albena med rutefly og fleksibel reiselengde.

Flyet lander på Varna flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Albena. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Varnas flyplass til hotellet ditt er ca. 45 minutter til 1 time og 15 minutter (ca. 40 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Noen ganger kjører bussen via Golden Sands, og da blir reisetiden litt lengre. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Regn med ventetid på flyplassen, det tar tid med bagasjen ved ankomst. Du får mer informasjon ved ankomst.
Les mer om transport .

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
6°-1°
2
Soltimer/dag
2°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • februar
6°-1°
3
Soltimer/dag
3°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
11°2°
4
Soltimer/dag
6°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
16°7°
6
Soltimer/dag
11°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
22°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°16°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juli
30°19°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • august
29°18°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
26°14°
8
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • oktober
21°11°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
13°6°
3
Soltimer/dag
10°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
7°1°
2
Soltimer/dag
4°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager

Finn reise til Albena
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.