Se hotell (14)

Reiser til Sunny Beach

Sunny Beach kan friste med en flott strand, vakre omgivelser og et yrende uteliv. Ving kan friste med noen av feriestedets beste hotell!
Mange mener at den åtte kilometer lange barnevennlige sandstranden i Sunny Beach er en av de beste strendene i hele Europa. Enten du er enig eller ikke, så er det i hvert fall ingen tvil om at Sunny Beach er Bulgarias mest populære ferieby. Hit har turister funnet veien helt siden området ble bygget ut på slutten av 1950-tallet; både par, barnefamilier og festglad ungdom som vil ha et stort aktivitetstilbud med mye å velge imellom.

Mat og underholdning i Sunny Beach

Utelivet i Sunny Beach byr på det meste – fra pianobarer der man nyter et glass kjølig hvitvin, til diskotek der man danser til solen står opp. Mellom disse ytterpunktene finnes den gylne middelvei, i form av barer og restauranter med varierende volum og klientell. Restauranttilbudet strekker seg fra bulgarske til internasjonale retter – alt til en meget god pris. Langs den vakre strandpromenaden og hovedgaten Flower Street finnes flere restauranter, barer og kafeer. De fleste har store uteserveringer, der du spiser godt og har god utsikt over folkelivet.

Bo bra i Sunny Beach

Når du reiser med Vings komfortable charter til Sunny Beach kan du velge mellom hotell med strandbeliggenhet, All Inclusive, sentral beliggenhet eller litt roligere omgivelser. Selvsagt kan du velge om du vil bo i hotellrom eller leilighet. Uansett hvilket hotell du velger, kan du være sikker på at prisen er en behagelig overraskelse.

Opplev Bulgaria

Dersom du ønsker å se mer av Bulgaria, kan du ta en tur til den vakre byen Nessebar bare noen få kilometer fra Sunny Beach. Nessebar består av to deler; den nye delen og gamlebyen. Sistnevnte står på UNESCOs verdensarvliste, og rommer en rekke kulturhistoriske severdigheter. Flere koselige restauranter serverer god mat i romantiske omgivelser.
Fra Sunny Beach går det både buss og minitog. Litt lenger vekk ligger Burgas, som man kan reise til med buss på litt under en time. Her venter både kultur og shopping i det som er en av de største byene langs kysten.
Nyttige tips
 • Hotell ved stranden
 • All Inclusive
 • Prisgunstig innkvartering
 • Kilometerlang sandstrand
 • Barnevennlig strand
 • Mange restauranter
 • Mye uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Sunny Beach

Strender
Den sju kilometer lange stranden i Sunny Beach er regnet som en av de beste strendene rundt Svartehavet. Den er langgrunn og barnevennlig, og har myk, finkornet sand. Stranden blir godt vedlikeholdt og tilbyr bra med fasiliteter og aktiviteter. Det finnes massevis av restauranter og kafeer her, i tillegg til et stort utvalg vannsportsaktiviteter. Det er også mulig å leie solsenger.
Mat, drikke og uteliv
Sunny Beach har en rekke restauranter med mat fra alle verdens hjørner. Langs den fine strandpromenaden og hovedgaten Flower Street ligger det flere restauranter, barer og kafeer. De fleste har store uteserveringer, der du spiser godt og har god utsikt over folkelivet. Den tradisjonelle bulgarske maten er rik på smak og kan minne om det greske kjøkken.

Maten i Sunny Beach

Naturligvis er det et bredt utvalg av fiskeretter på menyene i kystbyen Sunny Beach. Som regel tilberedes fisken på grillen. Hva som serveres avhenger av tilbud og etterspørsel, men ørret og makrell finnes nesten alltid på menyen. De fleste restaurantene byr på en eller annen form for underholdning.
Åpningstidene strekker seg som regel fra titiden på morgenen frem til midnatt. For bulgarerne selv er ikke det å spise ute nødvendigvis ansett som en høytidelig anledning, og det er sjelden man tar på seg finstasen for en middag ute. T-skjorte og shorts er derimot et minimum, spesielt dersom du befinner deg utenfor turistområdene. I Sunny Beach kan man spise under skyggefulle trær i en koselig bakgård, eller man kan sitte på en gaterestaurant langs hovedgaten Flower Street og studere folkelivet.
Tips er svært vanlig og en viktig del av servitørenes lønn. Er man fornøyd er det normalt å legge på ca. 10 %. I noen tilfeller kan det forekomme at en serviceavgift allerede er inkludert i sluttsummen på regningen, men dette blir stadig sjeldnere.
Sunny Beach har Svartehavskystens beste uteliv. Her møtes du av et bredt og variert underholdningstilbud, med happy hour døgnet rundt og elleville diskotek. Utvalget av barer, puber, diskotek og klubber er enormt. Mange kommer hit utelukkende for å feste, og de blir ikke skuffet. Et lite stykke unna hovedgaten ligger det livligste strøket. Her er det fullt trøkk døgnet rundt, og den som vil kan feste til solen står opp.
Shopping
I Sunny Beach kan du kjøpe alt fra keramikk, lær og smykker, til sko og klær. Kjøpesenteret Royal Beach Mall og Flower Street er to favorittsteder å handle i Sunny Beach.
Sport og trening
Det er et godt utvalg av sportsaktiviteter og vannsport i Sunny Beach.

Tennis

Det er flere tennisbaner i Sunny Beach, for eksempel på Hotell Hrizantema. Det er utleie av racketer og baller.

Sykling

Det er utleie av sykler i Suny Beach. Sykkeltilhenger og ulike former for motoriserte sykler kan også leies.
Aktiviteter og severdigheter
Det er mye å gjøre i og rundt Sunny Beach for besøkende i alle aldre.

Jeepsafari

Et must i Sunny Beach er å dra på jeepsafari i Balkanfjellene. På enkelte turer får du også mulighet til å kjøre ATV, skyte med pil og bue eller dra på ridetur i fjellene. Med andre ord en svært variert dag.

Minigolf

Et bra tips for deg som vil ha en pause fra stranden er å spille minigolf. Det ligger flere baner i Sunny Beach, både nede på stranden og lenger opp i byen.

Badeland

Et besøk til en av de mange vannparkene i Sunny Beach er morsomt for hele familien. Vannparkene varierer i størrelse. Litt utenfor Sunny Beach finner du Action Aqua Park. Her har de mange ulike vannsklier, flere bassenger, en bølgemaskin, og så klart restauranter og barer.

Massasje

Unn deg en kroppsmassasje i ferien. Massasje tilbys både på stranden og inne i byen.

Annet

Det er trampoliner og hoppeslott for de minste flere steder i byen.
Når du er i Sunny Beach må du få med deg et besøk til den vakre byen Nessebar, et lite stykke fra byen. Nessebar består av en gammel og en ny del. Gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste, og rommer en mengde kulturhistoriske severdigheter. Her er det også flere hyggelige restauranter som serverer god mat i romantiske omgivelser. Du kan også dra til byen Burgas og de vakre stedene Pomorie og Sozopol.
Hvordan du tar deg rundt
I og utenfor Sunny Beach er det taxi, lokalbuss og minitog. Det er også sykkelutleie.

Taxi

Den enkleste måten å ta seg rundt i Sunny Beach er med taxi. Forsøk å prute ned prisen til litt over halvparten. Det skal aldri koste mer enn 20–30 lev innenfor Sunny Beach – noe mer nattestid. Avtal alltid prisen på forhånd.

Buss

Den billigste måten å ta seg rundt i Sunny Beach er med buss. Bussterminalen ligger ved hovedgaten, vis-à-vis Hotel Svejest. Bussene til Nessebar, og i noen tilfeller også de til Burgas, stopper i tillegg på holdeplassene langs hovedveien. Det går også minibusser, men disse er trangere og dyrere enn lokalbussene. Dessuten må du ofte vente en stund, ettersom de ikke kjører før de er fulle av passasjerer. Bussene trafikkerer de fleste steder og byer. Billett kjøper du ombord på bussen eller på busstasjonen.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Det kreves ingen vaksinering, men Ving anbefaler Twinrix som gir mangeårig vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk at vaksinen ev. må tas minste fire uker før avreise.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Bulgarske lev (BGN). Det finnes minibanker. De fleste restauranter og butikker aksepterer ikke kort. Euro, amerikanske dollar og skandinaviske sedler er gangbar valuta ved veksling på reisemålet. Det er forbudt å veksle penger på gaten.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time.

Elektrisitet

220 V. Kontaktene kan være av eldre modell og ikke jordet.

Språk

Bulgarsk

Viktig informasjon om hotellene

Sesongen i Bulgaria er kort og intensiv og hotellene blir tidlig utsolgt. Det kan derfor være vanskelig å bytte hotell etter at du har kommet til reisemålet. Derfor ber vi deg tenke nøye igjennom valget av hotell. Hotellstandarden i Bulgaria er vanligvis noe lavere enn i resten av Europa. Rommene er ofte små med enkel innredning. Hvis du bestiller en uspesifisert reise kommer du til å havne på et veldig enkelt hotell, og også da kommer det til å bli vanskelig å bytte hotell.

Ekstrasenger

Hotellrommene i Bulgaria er ofte små, og det kan bli trangt med ekstrasenger. Ekstrasengene kan være sovesofa, oppredbare lenestoler, eller køyesenger. De ordinære sengene står ikke alltid ved siden av hverandre, og det hender at de står etter hverandre.

Øvrig

Vi gjør oppmerksom på at byggearbeider på reisemålene kan forekomme. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 15 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise året rundt til Sunny Beach med rutefly og valgfri reiselengde

Flyet lander på flyplassen i Burgas.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Sunny Beach. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Burgas flyplass til hotellet ditt er ca. 35 minutter til 1 time og 15 minutter (ca. 30 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Noen ganger kjører bussen via Nessebar, og da blir reisetiden litt lengre. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Regn med ventetid på flyplassen, det tar tid med bagasjen ved ankomst. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
6°-1°
2
Soltimer/dag
2°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • februar
6°-1°
3
Soltimer/dag
3°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
11°2°
4
Soltimer/dag
6°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
16°7°
6
Soltimer/dag
11°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
22°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°16°
8
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juli
30°19°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • august
29°18°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
26°14°
8
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • oktober
21°11°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
13°6°
3
Soltimer/dag
10°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
7°1°
2
Soltimer/dag
4°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager

Finn reise til Sunny Beach
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.