Se hotell (3)

Reiser til Balchik

Balchik er en rolig liten ferieby ved havet. Hit reiser du for å slappe av og nyte strandlivet. Barnefamilier bor aller best på Family Garden-hotellet White Lagoon Beach.
Balchik er en populær feriedestinasjon også blant bulgarere. Mye av byens sjarm ligger i at den fortsatt er relativt skjermet for turisme. Den maleriske bykjernen komplementerer strendene og den fine strandpromenaden. Den største stranden ligger ved Ving-hotellet Helios, og i området finnes det flere koselige restauranter å velge mellom. Balchik kan ikke by på verken diskotek, vannparker eller store fornøyelsesattraksjoner, men har i stedet dronning Marias sommerpalass, med fantastisk vakre hager. Lengre opp i byen finner du små håndverksbutikker som det kan være verdt å sjekke ut. Prisene her er enda lavere enn i de større turistområdene lenger sør. Skulle du trenge litt kroppspleie kan du besøke Touzlata, fem kilometer nord for Balchik, hvor man kan ta seg et forfriskende gjørmebad.

Familievennlige White Lagoon Beach

Vårt barnevennlige Family Garden-hotell White Lagoon Beach er vårt beste hotell i Balchik når du reiser med barn. Her kan man enkelt gjøre ferien så bekymringsfri og behagelig som mulig ved å bestille All Inclusive. Hotellet ligger en knapp mil utenfor Balchik, rett ved stranden. Fra bassengområdet og de fleste leilighetene har du en nydelig utsikt over havet, og det er også mulig å bestille en leilighet der du har direkte tilgang til bassenget fra din egen terrasse. På White Lagoon Beach får barna treffe Vings populære maskoter Lollo & Bernie, og det finnes en mengde aktiviteter å velge mellom for både store og små.

Bo bra i Balchik

Reiser du med Ving til Balchik kan du velge mellom en rekke bra hotell. På Helios, bor du i en moderne, luftkondisjonert leilighet rett ved stranden. Velger du hyggelige Hotel White House får du et mer lokalt hotell ved stranden, og med grei avstand til sentrum. Uansett hvilket hotell du velger, vil du oppleve at prisene er lavere enn mange steder rundt Middelhavet – perfekt for deg som kanskje vil unne deg ytterligere en reise til vinteren.
Nyttige tips
 • Barnevennlig hotell med Lollo & Bernie
 • Hotell ved stranden
 • Hotell med Swim Out
 • Fine strender
 • Prisgunstig innkvartering
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Balchik

Strender
Inne i Balchik ligger det noen små strender. Den største ligger til venstre for sjøstasjonen ved Hotel Helios, og den minste stranden ligger ved Plaza na Dvoretsa ved strandpromenaden. Mellom disse to strendene ligger det i tillegg en liten strand som heter Dvata Petela. Rett ved vårt barnevennlige Family Garden-hotell White Lagoon Beach ligger det også en sandstrand.
Mat, drikke og uteliv
I Balchik finnes flere restauranter, med både bulgarsk og internasjonalt tema. Generelt er det liten forskjell mellom restaurantene hva gjelder prisnivå. Balchik er billigere enn Albena og Golden Sands, så her kan du spise deg mett til riktig gode priser.

Maten i Balchik

Balchik ligger ved havet, og fisk er derfor vanlig på menyene. Utvalget varierer fra dag til dag, avhengig av hvordan fisket har gått. Makrell og ørret er nesten alltid å få tak i – som regel tilberedes de grillet. På nesten alle menyer finnes også pizza, pasta, kylling og schnitzel. Brød, salat, pommes frites, ris, grønnsaker og annet tilbehør bestilles ofte separat. I Bulgaria spiser man salat som forrett, og deretter gjerne en kjøttrett med tilbehør. Maten er både billig og god, og ofte er det også underholdning under maten, i form av ulike opptredener inspirert av folklore, slik at man fort tilbringer en helaften tilbords.
Balchik er en feriedestinasjon for de som ønsker å ta livet med ro. Her finnes ikke noe utpreget uteliv på kveldene og heller ingen nattklubber, men i havneområdet finnes noen barer og et nyåpnet diskotek. Under sommersesongen tilbyr nesten alle restaurantene en form for underholdning, i form av folkloreopptredener, varieté, orientalsk dans eller dans på glødende kull.

Livligere uteliv i Golden Sands

Er du klar for en fest og vil ha et livligere uteliv, er det Golden Sands du skal besøke. Her stenger nattklubbene først når den siste gjesten har gått, eller solen står opp.
Shopping
I Balchik er det for det meste små butikker som selger håndverk. Til gjengjeld selger de nettopp det turistene pleier å etterspørre. Skulle du likevel ønske et større shoppingutvalg og lavere priser, kan du ta buss eller taxi til Dobrich eller Varna. I Dobrich er utvalget av merkeklær lite, og personalet snakker sjelden engelsk. I Varna finner du shopping for ethvert budsjett: For rimelig shopping er det sentrum av byen som er å anbefale. Her finner du færre merkebutikker enn i kjøpesentrene, men kan gjøre flere røverkjøp.
Sport og trening
I Balchik er det tilbud om forskjellige typer vannsport, seiling, sykling, golf og tennis.
Aktiviteter og severdigheter

Gytjebad

Hvis du vil prøve et tradisjonelt gytjebad skal du dra til Touzlata fem kilometer nord for Balchik.
Her finner du ingen store vannparker eller lignende. Til gjengjeld kan du besøke dronning Marias sommerpalass – et imponerende syn med alle sine nydelige hager.

Dronning Marias sommerpalass – et must i Balchic

Den største severdigheten i Balchik er dronning Marias vakre, lille sommerpalass. Her tilbrakte den aldrende dronningen, i følge rykter sammen med sin 20 år gamle tyrkiske elsker Hasan, somrene gjennom nesten hele 1930-tallet. De startet anleggingen av den fantastiske botaniske hagen i 1955, og her har det gjennom årene kommet bidrag fra over 450 botaniske hager verden over. Her er det en enorm kaktussamling med mer enn 250 ulike arter i tillegg til de 2 500 andre vekstarter som finnes her blant fontener, fossefall, en ønskebrønn, en rosegård og sommerpaviljonger.

Kunstgalleriet

I en gammel skolebygning ligger det et stort og kjent kunstgalleri. Her er det samtidskunst av bulgarske og internasjonale kunstnere og en samling rumenske impresjonistbilder av Balchik fra 1920- og 30-tallet. Galleriet arrangerer en kunstfestival i juni hvert år. Vis-à-vis galleriet ligger en gresk kirke kjent for sin utmerkede akustikk og korkonsertene her er populære.
Utflukter
En smak av Romania
En smak av Romania
Nå har du sjansen til å oppleve Romania! Bli med på denne heldagsutflukten hvor vi blant annet besøker byen Constanta. Mat og drikke er ikke inkludert. Husk å ta med pass!
Les mer om utflukten
Balchik og Cape Kaliakra
Balchik og Cape Kaliakra
Bli med på en halvdagsutflukt langs Svartehavskysten med sitt vakre landskap og små landsbyer. En innholdsrik ettermiddag der du får oppleve Bulgaria med alle sanser. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Svartehavets pirater
Svartehavets pirater
Bli med ut på havet og lev ut dine piratdrømmer! Dette er en halvdagsutflukt for hele familien med mange morsomme aktviteter. Lettere lunsj og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepeventyr på landsbygda
Jeepeventyr på landsbygda
Vil du oppleve Bulgarias natur på nært hold? Liker du fart og spenning? Jeepsafari er en fantastisk måte å komme nær naturen og samtidig få en opplevelse utenom det vanlige. Heldagsutflukten er inkludert lunsj og drikke.
Les mer om utflukten
Bulgarias skjulte skatter
Bulgarias skjulte skatter
På denne utflukten tar vi deg med bakover i tid til spennende severdigheter. Underveis lærer vi mer om Bulgaria og får høre om landets religion og historie. Lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
Shopping i Varna
Shopping i Varna
Et ferie ved Svartehavskysten er ikke komplett uten et besøk til Varna, Bulgarias største havneby. Denne fine gamle byen har mange små kafeer, restauranter og selvsagt gode shoppingmuligheter. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Båtutflukt med yacht og piknik
Båtutflukt med yacht og piknik
Bli med på en behagelig og avslappende tur langs Svartehavskysten utenfor Bulgaria. Lunsj og drikke er inkludert i prisen.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Bulgaria på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å få tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så her før ankomst.
Det er enkelt å reise i Balchik, med et velfungerende lokalbusstilbud. Flere ganger om dagen går det busser til Albena og Golden Sands. Taxi er forholdsvis billig, dog noe dyrere på kvelds- og nattestid.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden juni–september kan du nå oss døgnet rundt på servicetelefonen og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller kanskje bare vil ha gode råd eller tips. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Det kreves ingen vaksinering, men Ving anbefaler Twinrix som gir mangeårig vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk at vaksinen ev. må tas minste fire uker før avreise.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Bulgarske lev (BGN). De fleste restauranter og butikker aksepterer ikke kredittkort. Et fåtall minibanker i området. Euro, USD og skandinaviske sedler er gangbare ved veksling. Det er forbudt å veksle penger på gaten.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid + 1 time.

Elektrisitet

220 V. Kontaktene kan være av eldre modell og ikke jordet.

Språk

Bulgarsk

Viktig informasjon om hotellene

Hotellstandarden i Bulgaria er vanligvis noe lavere enn i resten av Europa. Vårt Family Garden-hotell White Lagoon Beach i Balchik holder en høyere standard enn øvrige hotell på reisemålet. På øvrige hotell er rommene ofte små og har enkel innredning, derfor kan det bli trangt med ekstrasenger. Ekstrasengene kan være sovesofa, oppredbare lenestoler, eller køyesenger. De ordinære sengene står ikke alltid ved siden av hverandre, og det hender at de står etter hverandre.
Hvis du bestiller en uspesifisert reise kommer du til å havne på et veldig enkelt hotell, og vi gjør oppmerksom på at det er vanskelig å bytte hotell.

Øvrig

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 5 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Balchik i sommerhalvåret.

Flyet lander på Varna flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Balchik. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Varnas flyplass til hotellet ditt er 1 time og 15 minutter til hotell White Lagoon (ca. 65 km) og ca. 1 time til 1 time og 20 minutter (ca. 50 km) til Balchik, avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Ofte kjører bussen til Balchik via hotell White Lagoon, og da blir reisetiden ca. 40 minutter lengre. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Regn med ventetid på flyplassen, det tar tid med bagasjen ved ankomst. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport .
Vær
 • januar
6°-1°
2
Soltimer/dag
2°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • februar
6°-1°
3
Soltimer/dag
3°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
11°2°
4
Soltimer/dag
6°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
16°7°
6
Soltimer/dag
11°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
22°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°16°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juli
30°19°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • august
29°18°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
26°14°
8
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • oktober
21°11°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
13°6°
3
Soltimer/dag
10°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
7°1°
2
Soltimer/dag
4°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager

Finn reise til Balchik
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.