Se hotell (5)

Reiser til Nessebar

Nessebar er en av Europas eldste byer, med brosteinsgater og innbydende strender, og en ferie fylt med sol, bad og kulturopplevelser.
På en ferie i Nessebar får du oppleve sol, badeliv, historie og kultur. Byen har en rik historie som krysningspunkt for folkeslag som thrakere, grekere, romere og osmanere. Den dag i dag kan man beundre byggverk fra svunne tider, som på en naturlig måte har blitt integrert i bybildet. Nessebar har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1983. De eldste delene av byen ligger lengst ute på en liten halvøy, forbundet med fastlandet via en smal landtunge. De typiske husene, der første etasje er bygget i stein og andre etasje i tre, dominerer bybildet. Mellom dem er det et mylder av brosteinssmug som forbinder de små torgene. På fastlandet ligger Nessebars nyere del, med de fleste hotellene, de største strendene og småbyliv.

Sol og bad

Nessebars to største strender ligger i den nyere bydelen, i passe gangavstand fra gamlebyen. Strendene holder høy kvalitet med daglig ettersyn og bra service. Ønsker du roligere forhold og bedre snorklemuligheter, skal du dra til de små strendene rundt gamlebyen. Den aller største stranden i området, den åtte kilometer lange Sunny Beach-stranden ligger i utkanten av Nessebar.

Kveld i Nessebar

Etter å ha dusjet vekk saltet og byttet antrekk, er det på tide å spise middag. Det er rikelig med kafeer og restauranter i Nessebar, og prisene på mat og drikke er lave. Torget rundt Mitropolia-ruinene er et fint utgangspunkt for å finne et sted å spise. Mange av Vings gjester pleier å spasere herfra ned til halvøyas sørøstre spiss, langs gatene Rusalka og Tsar Ivan Asen II. Her står ikke bare fersk fisk på menyen, men også en fortreffelig utsikt over Svartehavet.
Nyttige tips
 • All Inclusive
 • Hotell på stranden
 • Fine sandstrender
 • Rimelig mat og drikke
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Nessebar

Strender
I den nye delen av Nessebar ligger det en bred og langgrunn strand med finkornet sand – perfekt for late dager. På stranden er det utleie av solsenger og parasoller, tilbud om vannsportaktiviteter og mange restauranter. I gamlebyen er det flere mindre viker med badeplasser og roligere stemning. En kort busstur unna ligger Bulgarias største turistdestinasjon, Sunny Beach, med Svartehavets kanskje vakreste og mest populære strand.
Mat, drikke og uteliv
Mange restauranter i Nessebar serverer både lokal og internasjonal mat. Fisk og skalldyr er populært, i tillegg til lokale spesialiteter. I havnen ligger det et lite område med fiskerestauranter som serverer fersk fisk hver dag. På halvøyas nordøstre hjørne ligger det flere restauranter oppe på en klippe hvor det er vakker utsikt over havet.
De fleste restauranter i Nessebar har åpent fra titiden om morgenen til midnatt. De tilbyr ofte en eller annen form for underholdning, slik som visesangere. For bulgarere er ikke restaurantbesøk nødvendigvis en høytidelig anledning, og det er sjelden man tar på seg finstasen for å gå ut og spise middag. T-skjorte og shorts er derimot et minimum, spesielt om man befinner seg utenfor turistområdene. Tips er obligatorisk og en viktig del av servitørenes lønn. Ca. 10 % anbefales om du er fornøyd med servicen. Det hender at regningen kommer med en inkludert serviceavgift, men det blir stadig sjeldnere.
Utelivet i Nessebar er rolig. Kveldene tilbringes på tradisjonelt bulgarsk vis ved å nyte kveldsbrisen på en bar eller cafe. Ønsker du mer moro og underholdning ligger populære Sunny Beach bare noen kilometer unna.
Shopping
Om det skulle friste med litt shopping er det rikelig med butikker i Nessebar. Her får du tak i alt fra keramikk, lær og smykker, til sko og klær. Typiske suvenirer er vin, champagne og lokalt brennevin. De laveste prisene får du ved å besøke den nye delen av byen, hvor det er færre turister, noe som er med på å holde prisnivået nede.
Sport og trening
I Nessebar kan du more deg med forskjellige typer vannsport som windsurfing, vannski og parasailing.
Aktiviteter og severdigheter
Hvis du bor i Nessebar hører et besøk til Sunny Beach med. Her er det aktiviteter for gjester i alle aldre. I nærheten av Nessebar ligger også badelandet Aqua Paradise med en rekke vannsklier – perfekt for varme sommerdager.
Det er mye å finne på i Nessebar, og på én dag rekker du både sol og bad, historie og kultur. Byen har en rik historie som krysningspunkt for folkeslag som thrakere, grekere, romere og osmanere, og også i dagens bybilde kan du beundre mange historiske byggverk. Nessebar har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1983. De eldste delene av byen ligger ytterst på en liten halvøy som er forbundet med fastlandet med en smal landtunge. De typiske husene, der første etasje er i stein og andre etasje i tre, dominerer bybildet. Mellom husene slynger brosteinsgater seg, og forbinder gamlebyens små torg med hverandre. Du kan også utforske mer av omgivelsene ved å besøke byen Burgas og de sjarmerende stedene Pomorie og Sozopol.

St. Stefan-kirken

St. Stefan-kirken er en av de best bevarte og mest utsmykkede kirkene i Nessebar. Kirkens interiør består av store malerier fra gulv til tak. De eldste delene av kirken er rundt 1000 år gamle, og bærer sin alder med stil.

Pantokrator-kirken

Dette er en godt bevart kirke i Mesembria-gaten, som nå – i likhet med mange andre kirker – huser et kunstgalleri.

Basilikaen

Man kan ikke unngå å få øye Basilikaen, der den troner nesten midt i byen. Etter venetianernes herjinger på 1200-tallet er det ikke mye mer enn grunnmuren og et par gjenreiste bueganger som står igjen, men man får likevel et godt inntrykk av hvordan det en gang må ha sett ut.

Museer

Det etnografiske museet er vel verdt et besøk, kanskje aller mest på grunn av den vakre bygningen. Den er et typisk eksempel på den bulgarske byggekunsten fra midten av 1800-tallet, da de nasjonalistiske strømningene var sterke. Her kan du blant annet se de åpne ildstedene med vakkert treskjæringsarbeid.
Et annet museum er det arkeologiske museet, som ligger ved byporten, i begynnelsen av Mesembria-gaten. Her er det en oversikt over flere av attraksjonene i nærheten. Skiltingen er ganske sparsommelig, men et engelskspråklig hefte gir deg en viss pekepinn.
Hvordan du tar deg rundt
Et sjarmerende transportmiddel I Nessebar er det lille minitoget som tøffer frem og tilbake mellom nye og gamle Nessebar. Du kan også kjøre taxi eller lokalbuss til andre steder i Burgas-området.

Buss og minibuss

Lokalbussene er den billigste måten å komme seg rundt i Nessebar. Busstasjonen ligger ved siden av byporten hvor broen over til land slutter. Herfra går det busser til både Burgas og Sunny Beach. Det ligger også en holdeplass midtveis i Khan Kroum-gaten i den nye bydelen. Det går også minibusser, men de er trangere og dyrere enn lokalbussene. Du må beregne god tid, for de går ikke før de er fulle.

Taxi

I Nessebar er det aldri langt mellom taxiene, for de finnes overalt. Prøv å prute ned prisen til litt over halvparten.
Fakta

Vår service på reisemålet

I sommersesongen kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Det kreves ingen vaksinering, men Ving anbefaler Twinrix som gir mangeårig vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk at vaksinen ev. må tas minste fire uker før avreise.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Bulgarske lev (BGN). Minibanker finnes. De fleste restauranter og butikker aksepterer ikke kredittkort. Euro, USD og skandinaviske sedler er gangbar valuta ved veksling på reisemålet. Det er forbudt å veksle penger på gaten.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time.

Elektrisitet

220 V. Kontaktene kan være av eldre modell og ikke jordet.

Språk

Bulgarsk

Viktig informasjon om hotellene

Sesongen i Bulgaria er kort og intensiv og hotellene blir tidlig utsolgt. Det kan derfor være vanskelig å bytte hotell etter at du har kommet til reisemålet. Derfor ber vi deg tenke nøye igjennom valget av hotell. Hotellstandarden i Bulgaria er vanligvis noe lavere enn i resten av Europa. Rommene er ofte små med enkel innredning. Hvis du bestiller en uspesifisert reise kommer du til å havne på et veldig enkelt hotell, og også da kommer det til å bli vanskelig å bytte hotell.

Ekstrasenger

Hotellrommene i Bulgaria er ofte små, og det kan bli trangt med ekstrasenger. Ekstrasengene kan være sovesofa, oppredbare lenestoler, eller køyesenger. De ordinære sengene står ikke alltid ved siden av hverandre, og det hender at de står etter hverandre.

Øvrig

Vi vil også gjøre deg oppmerksom på at byggearbeider på reisemålene kan forekomme. De små billene som enkelte ganger kan observeres er plantespisere og helt ufarlige. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 15 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise året rundt til Nessebar med rutefly og valgfri reiselengde.

Flyet lander på flyplassen i Burgas.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Nessebar. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Burgas flyplass til hotellet ditt er ca. 30 til 60 minutter (ca. 25 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Regn med ventetid på flyplassen, det tar tid med bagasjen ved ankomst. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.
Vær
 • januar
6°-1°
2
Soltimer/dag
2°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • februar
6°-1°
3
Soltimer/dag
3°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
11°2°
4
Soltimer/dag
6°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
16°7°
6
Soltimer/dag
11°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
22°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°16°
8
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juli
30°19°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • august
29°18°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
26°14°
8
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • oktober
21°11°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
13°6°
3
Soltimer/dag
10°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
7°1°
2
Soltimer/dag
4°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager

Finn reise til Nessebar
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.