Se hotell (21)

Reiser til Sunny Beach

Sunny Beach kan friste med en flott strand, vakre omgivelser og et yrende uteliv. Ving kan friste med noen av feriestedets beste hotell!

Mange mener at den åtte kilometer lange barnevennlige sandstranden i Sunny Beach er en av de beste strendene i hele Europa. Enten du er enig eller ikke, så er det i hvert fall ingen tvil om at Sunny Beach er Bulgarias mest populære ferieby. Hit har turister funnet veien helt siden området ble bygget ut på slutten av 1950-tallet; både par, barnefamilier og festglad ungdom som vil ha et stort aktivitetstilbud med mye å velge imellom.

Mat og underholdning i Sunny Beach

Utelivet i Sunny Beach byr på det meste – fra pianobarer der man nyter et glass kjølig hvitvin, til diskotek der man danser til solen står opp. Mellom disse ytterpunktene finnes den gylne middelvei, i form av barer og restauranter med varierende volum og klientell. Restauranttilbudet strekker seg fra bulgarske til internasjonale retter – alt til en meget god pris. Langs den vakre strandpromenaden og hovedgaten Flower Street finnes flere restauranter, barer og kafeer. De fleste har store uteserveringer, der du spiser godt og har god utsikt over folkelivet.

Bo bra i Sunny Beach

Når du reiser med Vings komfortable charter til Sunny Beach kan du velge mellom hotell med strandbeliggenhet, All Inclusive, sentral beliggenhet eller litt roligere omgivelser. Selvsagt kan du velge om du vil bo i hotellrom eller leilighet. Uansett hvilket hotell du velger, kan du være sikker på at prisen er en behagelig overraskelse.

Opplev Bulgaria

Dersom du ønsker å se mer av Bulgaria, kan du ta en tur til den vakre byen Nessebar bare noen få kilometer fra Sunny Beach. Nessebar består av to deler; den nye delen og gamlebyen. Sistnevnte står på UNESCOs verdensarvliste, og rommer en rekke kulturhistoriske severdigheter. Flere koselige restauranter serverer god mat i romantiske omgivelser.
Fra Sunny Beach går det både buss og minitog. Litt lenger vekk ligger Burgas, som man kan reise til med buss på litt under en time. Her venter både kultur og shopping i det som er en av de største byene langs kysten.

Nyttige tips
 • Hotell ved stranden
 • All Inclusive
 • Prisgunstig innkvartering
 • Kilometerlang sandstrand
 • Barnevennlig strand
 • Mange restauranter
 • Mye uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Sunny Beach

Vær
 • januar
6°-1°
2
Soltimer/dag
2°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • februar
6°-1°
3
Soltimer/dag
3°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
11°2°
4
Soltimer/dag
6°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
16°7°
6
Soltimer/dag
11°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
22°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°16°
8
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juli
30°19°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • august
29°18°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
26°14°
8
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • oktober
21°11°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
13°6°
3
Soltimer/dag
10°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
7°1°
2
Soltimer/dag
4°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
Strender
Den åtte kilometer lange stranden i Sunny Beach er regnet som en av de beste strendene rundt Svartehavet. Stranden er langgrunn og barnevennlig, og har myk, finkornet sand. Det finnes massevis av restauranter og kafeer, i tillegg til et stort tilbud av ulike vannsportsaktiviteter.

Sunny Beach – langgrunn sandstrand

Stranden i Sunny Beach er blant de lengste langs hele Svartehavskysten. Stranden er velstelt, med bra fasiliteter og en mengde aktiviteter. Det er et bredt tilbud av vannsport – med mulighet for å leie vannscooter, pedalbåt og paragliding. På stranden er det utleie av solsenger, men det er mer enn nok plass til å nyte stranden uten å leie en solseng. Langs strandpromenaden og noen steder på selve stranden ligger det mange kafeer og barer.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 15 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Bulgaria i sommermånedene.
Til Sunny Beach kan du reise med Vings charterfly i sommermånedene og med rutefly året rundt. Flyet lander på flyplassen i Burgas.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Sunny Beach. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Burgas flyplass til hotellet ditt er ca. 35 minutter til 1 time og 15 minutter (ca. 30 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Noen ganger kjører bussen via Nessebar, og da blir reisetiden litt lengre. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Regn med ventetid på flyplassen, det tar tid med bagasjen ved ankomst. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.
Mat, drikke og natteliv
Sunny Beach har en rekke restauranter med mat fra alle verdens hjørner. Langs den fine strandpromenaden og hovedgaten Flower Street ligger det flere restauranter, barer og kafeer. De fleste har store uteserveringer, der du spiser godt og har god utsikt over folkelivet. Den tradisjonelle bulgarske maten er rik på smak og kan minne om det greske kjøkken.

Maten i Sunny Beach

Naturligvis er det et bredt utvalg av fiskeretter på menyene i kystbyen Sunny Beach. Som regel tilberedes fisken på grillen. Hva som serveres avhenger av tilbud og etterspørsel, men ørret og makrell finnes nesten alltid på menyen. De fleste restaurantene byr på en eller annen form for underholdning.
Åpningstidene strekker seg som regel fra titiden på morgenen frem til midnatt. For bulgarerne selv er ikke det å spise ute nødvendigvis ansett som en høytidelig anledning, og det er sjelden man tar på seg finstasen for en middag ute
.... T-skjorte og shorts er derimot et minimum, spesielt dersom du befinner deg utenfor turistområdene. I Sunny Beach kan man spise under skyggefulle trær i en koselig bakgård, eller man kan sitte på en gaterestaurant langs hovedgaten Flower Street og studere folkelivet.
Tips er svært vanlig og en viktig del av servitørenes lønn. Er man fornøyd er det normalt å legge på 10%. I noen tilfeller kan det forekomme at en serviceavgift allerede er inkludert i sluttsummen på regningen, men dette blir stadig mindre vanlig.

Mat og drikke i Bulgaria

Det bulgarske kjøkkenet har innflytelse både fra Europa og Midtøsten. Det man får servert i turistområdene er derimot en forenklet versjon. Grilltradisjonen er stor og barbecue er en viktig del av de fleste restaurantenes menyer. En annen viktig del av det bulgarske kjøkkenet er lette grønnsakssalater, laget av utmerkede råvarer og servert med olje og eddik. En virkelig klassiker er shopskasalat, som består av tomat, agurk, paprika og løk, toppet med en sjenerøs mengde saueost. Til salaten kan man for eksempel spise grillet kjøtt, eller kanskje kawarma? Kawarma er en bulgarsk spesialitet bestående av kjøtt, mye løk, krydder, og noen ganger også sopp, som får småkoke i en gryte som siden settes på bordet.

Vin

Bulgaria er en av verdens største vinprodusenter. Landet har fem vindistrikt som produserer vin av ulik karakter og kvalitet. I det sørlige Bulgaria produseres først og fremst rødvin, mens det i de nordlige delene produseres hvitvin. Langs Svartehavskysten finnes flere viktige vinområder. Noen av de mest kjente bulgarske vinene er Gamza, Dimyat, Pamid, Muscat, Misket, Mavrud og Melnik, for ikke å glemme Kadarka og Eselmilch, som er av de aller mest populære. Noen av vintypene som produseres i Bulgaria er:

Evksinograd-vinene – Utsøkt rød- og hvitvin.

Melnik og Cabernet – Fyldigere rødvin. Ekte Melnik finnes sjelden på markedene.

Karlovski og Sungurlarski Miscet – halvtørre hvitviner.

Targovishte Traminair og Targovishte Chardonnay – tørre hvitviner av god kvalitet.

Øl

Bulgaria produserer ikke bare god vin, men også utmerket øl. Noen gode nasjonale merker er Kamenitza, Zagorka og Astika.

Sprit

Rakia er den lokale brandyen – gjæret og destillert fruktsprit. Råvaren kan være alt fra plommer til aprikoser, eller hva enn man har for hånden.

Alkoholfritt

Vann, brus, kaffe og en rekke juicevarianter finnes på de fleste kafeer og restauranter.
Sunny Beach har Svartehavskystens beste uteliv. Her møtes du av et bredt og variert underholdningstilbud, med happy hour døgnet rundt og elleville diskotek. Utvalget av barer, puber, diskotek og klubber er enormt. Mange kommer hit utelukkende for å feste, og de blir ikke skuffet. Et lite stykke unna hovedgaten ligger det livligste strøket. Her er det fullt trøkk døgnet rundt, og den som vil kan feste til solen står opp.
Shopping
I Sunny Beach finner du alt fra keramikk, lær og smykker, til sko og klær. Typiske suvenirer er lokale vin, champagne og brennevin.

Shopping i Burgas-området

Shopping er nærmest obligatorisk når man er i Sunny Beach og Nessebar. Vil du ha et større utvalg av butikker kan du besøke Burgas, der det finnes to shoppingsentre; Burgas Plaza og Galleria Mall. Her finner du allslags butikker.

Roseolje, -marmelade og -likør

Roseolje er en populær suvenir, men pass opp – mange flasker inneholder kun rosevann, og har ingenting med den ekte oljen å gjøre. Ett gram roseolje er like dyrt som ett gram gull. Prøv også roselikøren, og ikke minst rosemarmeladen, som har en enestående smak og duft.

Håndlagede duker

Når du er i Sunny Beach bør du vurdere å gjøre et røverkjøp på en håndlaget duk. Dette er skikkelig håndverk, og lokalbefolkningen selger dem overalt hvor det er plass til å brette dem ut.
Aktiviteter og severdigheter
Det er mye å gjøre i og omkring Sunny Beach; med alt fra aktiviteter som jeepsafari, tennis, minigolf, ridning, sykling og vannsport, til roligere underholdning som minigolf.

Jeepsafari

Et must i Sunny Beach er å dra på jeepsafari i Balkanfjellene. På enkelte turer får du også mulighet til å kjøre ATV, skyte med pil og bue eller dra på ridetur i fjellene. Med andre ord en svært variert dag.

Minigolf

Et bra tips for deg som vil ha en pause fra stranden er å spille minigolf. Det ligger flere baner i Sunny Beach, både nede på stranden og lenger opp i byen.

Tennis

For deg som ønsker en aktiv ferie i Sunny Beach, finnes det flere tennisbaner, blant annet ved Hotel Hrizantema. Racket og baller kan leies på stedet.

Vannparker

Et besøk til en av de mange vannparkene i Sunny Beach er morsomt for hele familien. Vannparkene varierer i størrelse. Litt utenfor Sunny Beach finner du Action Aqua Park. Her har de mange ulike vannsklier, flere bassenger, en bølgemaskin, og så klart restauranter og barer. Inngangsbillett kjøper du direkte av Vings reiseledere, som også kan informere om priser og åpningstider. Bussturen til og fra parken er inkludert i prisen.

Sykling

Det er utleie av sykler i Sunny Beach. Det er også mulig å leie sykkeltilhengere og ulike varianter av motoriserte tohjulinger.

Massasje

Kroppsmassasje tilbys både på stranden og inne i byen.

Annet

Det er trampoliner og hoppeslott for de minste flere steder i byen.

Nessebar

Et must når man ferierer i Sunny Beach er å besøke den vakre byen Nessebar, som ligger et lite stykke utenfor byen. Nessebar bestå av to deler; den nye delen og gamlebyen. Gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste og rommer en mengde kulturhistoriske severdigheter. Her finner du også mange koselige restauranter, som serverer god mat i romantiske omgivelser. Fra Sunny Beach går det både busser og minitog.

Aladzha-klosteret

Ca. ti kilometer nord for Varna ligger det enestående klippeklosteret Aladzha – en unik severdighet i Sunny Beach. Her har munkene hugget ut rom og soveplasser i klippen. Sagnet vil ha det til at tyrkerne utbrøt «aladzha» (fargerik) da de oppdaget klippen. Hvorfor tyrkerne lot seg begeistre er ikke vanskelig å forstå, når man har gått alle trappetrinnene som leder opp til kapellet på toppen av den 30 meter høye klippen. Det er et fantastisk sted, hvor du i tillegg til klosteret finner munkenes katakomber og et museum.

Burgas

Det er mye mer å gjøre enn å sole seg og bade i Burgas. Byen er en av de største langs kysten, og vel verdt et besøk for å oppleve atmosfæren, kulturen og shoppingmulighetene. Stemningen i Burgas kan beskrives som sydfransk, med prektig arkitektur fra slutten av attenhundretallet og skyggefulle alleer. Blant severdighetene i byen kan man trekke frem St. Cyril og Methodius-kirken. Burgas har også en rekke museer og noen kjøpesentre med bra utvalg og lavt priser. Bussen til Burgas går fra bussterminalen i Sunny Beach via Nessebar et par ganger i timen.

Pomorie

Sør for Nessebar ligger Pomoriesjøen, et sted man må besøke om man ferierer i Sunny Beach. Den gamle greske kolonien er kjent for sin helsebringende leire som sies å kurere revmatisme, isjias og nyresykdommer. Ta et gjørmebad her og føl deg ti år yngre! Huden blir myk og kroppen «født på ny». Ikke langt fra Pomorie ligger et gammelt gravkammer med veggene fulle av forhistoriske malerier. Man kommer seg hit med taxi eller leiebil.

Pobtite Kamani – steinskogen

Nordvest for Varna, langs veien mot Sofia, ligger steinskogen Pobtite Kamani – en fin naturattraksjon i Sunny Beach. Navnet er noe misvisende, ettersom det ikke er snakk om en forsteinet skog. Pobtite Kamani er et sandørkenområde med merkelige kalkformasjoner og steinsøyler som kan bli opptil seks meter høye og ha en diameter på to og en halv meter. Teoriene om hvordan området ble til er mange. Noen mener at steinsøylene ble dannet da området lå under vann, mens andre tror det er menneskeskapt.

Varna

Ca. 90 kilometer fra Sunny Beach ligger Varna, Bulgarias tredje største by. Her er det mange interessante severdigheter og morsomme aktiviteter. I gågatene er det nok av shoppingmuligheter, og på de mange markedene kan man handle frukt og grønt. Markedet som ligger et stykke bak katedralen anbefales for dem som liker litt eksotiske omgivelser. Her skal man ikke være redd for å prute!
Varna har også flere kulturelle severdigheter og museer, blant annet et museum for moderne kunst og et historisk museum. Inngangsbillettene koster ikke mye, men man gjør lurt i å kjøpe en engelskspråklig brosjyre i tillegg, da mye informasjon kun står på bulgarsk. Merk at flere museer holder stengt på mandager.
Prisnivået i Varna er stort sett betydelig lavere enn det er i turistområdene – spesielt i butikkene som ligger i sidegatene i sentrum.

Sozopol

Liker du sjarmerende gamle landsbyer bør du besøke Sozopol i løpet av ferien i Sunny Beach. Sozopol er større og mer ekte enn Nessebar, med svingete smågater mellom tidstypiske hus. Det anbefales å legge turen innom en av de mange antikvitetsbutikkene. En mer kulturell severdighet er St. Stefan-kirken. Det rustikke kapellet ble bygget på en tid da kirker ikke fikk være høyere enn en tyrkisk soldat til hest, og ligner derfor slett ikke på noe vi forbinder med en kirke. Pass også på å ikke gå glipp av den lille fiskehavnen. Man kommer seg til Sozopol med buss via Burgas, men det enkleste er å bli med på en utflukt. Er du her i begynnelsen av september må du sørge for å få med deg en av kystens største kulturfestivaler; Apolonia.

Ropotamo naturreservat

Dette reservatet ble opprettet i 1940 for å beskytte og bevare dyre- og plantelivet langs Ropotamo-elven. Den største attraksjonen er å dra ut med båt på elven og se skilpadder, skarv, isfugl og den trolske urskogen langs elvebredden. Det går mange arrangerte utflukter til naturreservatet. Sørg for å velge en tur hvor båten kjører motstrøms. Motsatt vei følger man veien, noe som legger en demper på opplevelsen.
Hvordan du tar deg rundt
Ønsker du selv å bestemme tempoet og hvor turen skal gå, kan du selvsagt leie en bil. Med et kart er det enkelt å finne sine egne perler. De fleste veiene er av god kvalitet, dog nokså smale, og tempoet i trafikken er noe høyere enn man er vant til hjemmefra. Det kan være lurt å ta med seg det kyrilliske alfabetet for å tyde gateskiltene ved kysten. I de største byene står derimot alle navn skrevet med latinske bokstaver.

Det finnes en rekke bilutleiefirmaer, med varierende pris og standard. Opplev Bulgaria på egen hånd i ditt eget tempo. Vi benytter det velrennomerte utleieselskapet Avis.

Slik gjør du:

Kontakt oss i besøkstiden eller ring oss på servicetelefonen. Vi reserverer bilen, og en Avis-medarbeider leverer bilen til hotellet ditt, der du skriver kontakt med Avis og betaler.

• Ha alltid med førerkort under kjøring.
• Ha alltid Avis-kontrakten liggende i bilen.
• Avtal direkte med Avis når bilen skal leveres tilbake. Vi anbefaler at du møter en Avis-representant når dette skjer.
• Avis krever et depositum når du leier bil. Depositumet kan ikke betales i kontanter, så sørg derfor for å ha et kredittkort med deg.

Følgende er inkludert i prisen:

• Grunnforsikring
• Ubegrenset kjørelengde
• Gratis levering og henting av bilen
• Flyplasslevering
• Bulgarske veiavgifter

Følgende tilvalg er tilgjengelige:

• Barnesete
• Ekstra sjåfører
• Personskadeforsikring
• Egenandelsforsikring (Super Collision Damage Waiver)
• I de fleste tilfeller betaler man et depositum for drivstoff. Beløpet tilbakebetales om man leverer inn bilen med full tank.

Forhåndsbestilt bil

Har du forhåndsbestilt en Avis-bil ved bestilling av reisen, trenger du bare vente på Avis' representant i hotellresepsjonen. Tiden står oppgitt i reisedokumentene.

Taxi

Den enkleste måten å ta seg rundt i Sunny Beach er med taxi. Forsøk å prute ned prisen til litt over halvparten. Det skal aldri koste mer enn 20–30 lev innenfor Sunny Beach – noe mer nattestid. Avtal alltid prisen på forhånd.

Buss

Den billigste måten å ta seg rundt i Sunny Beach er med buss. Bussterminalen ligger ved hovedgaten, vis-à-vis Hotel Svejest. Bussene til Nessebar, og i noen tilfeller også de til Burgas, stopper i tillegg på holdeplassene langs hovedveien. Det finnes også minibusser, men disse er trangere og dyrere enn lokalbussene. Dessuten må man ofte vente en stund, ettersom de ikke kjører før de er fulle av passasjerer. Bussene trafikkerer de fleste steder og byer. Billett kjøper du ombord på bussen eller på busstasjonen.

Andre reisemåter

Det finnes spennende, alternative måter å komme seg rundt i Sunny Beach. For eksempel kan du bli med et minitog, eller ta en tur i en romantisk hestevogn. Avtal alltid prisen på forhånd. Det er også mulig å leie sykler.
Fakta

Vår service

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig i minst 3 måneder etter hjemkomst. Norske statsborgere trenger ikke visum til Bulgaria. For mer informasjon ta kontakt med Bulgarias ambassade på tlf. 22 55 40 40. www.mfa.bg/embassies/norway

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Bulgaria.

Vaksinering

Det kreves ingen vaksinering, men Ving anbefaler Twinrix som gir mangeårig vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk at vaksinen ev. må tas minste fire uker før avreise.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Bulgarske lev (BGN). Det finnes minibanker. De fleste restauranter og butikker aksepterer ikke kort. Euro, amerikanske dollar og skandinaviske sedler er gangbar valuta ved veksling på reisemålet. Det er forbudt å veksle penger på gaten.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time.

Elektrisitet

220 V. Kontaktene kan være av eldre modell og ikke jordet.

Språk

Bulgarsk

Viktig informasjon om hotellene

Sesongen i Bulgaria er kort og intensiv og hotellene blir tidlig utsolgt. Det kan derfor være vanskelig å bytte hotell etter at du har kommet til reisemålet. Derfor ber vi deg tenke nøye igjennom valget av hotell. Hotellstandarden i Bulgaria er vanligvis noe lavere enn i resten av Europa. Rommene er ofte små med enkel innredning. Hvis du bestiller en uspesifisert reise kommer du til å havne på et veldig enkelt hotell, og også da kommer det til å bli vanskelig å bytte hotell.

Ekstrasenger

Hotellrommene i Bulgaria er ofte små, og det kan bli trangt med ekstrasenger. Ekstrasengene kan være sovesofa, oppredbare lenestoler, eller køyesenger. De ordinære sengene står ikke alltid ved siden av hverandre, og det hender at de står etter hverandre.

Øvrig

Vi gjør oppmerksom på at byggearbeider på reisemålene kan forekomme. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Finn reisen din til Sunny Beach