Se hotell (27)

Reiser til San Diego

San Diego er Californias nest største by og har milelange strender, yrende folkeliv, vingårder og massevis av inspirerende restauranter.

Selv om San Diego på mange måter er en typisk amerikansk storby, er den også noe for seg selv. San Diego har et levende sentrum med folkeliv, restauranter og det historiske Gas Lamp Quarter. På bare et kvarter kommer du til noen av strendene langs kysten, og kjører du nordover tar det ikke lang tid før du kommer til snøkledde fjell.

San Diego

I San Diego får du absolutt storbyfølelse, selv om deler av byen på mange måter har småbyatmosfære. Her er det et kompakt sentrum i det historiske Gas Lamp Quarter, med hus som sjelden er høyere enn 3–4 etasjer og mange spennende butikker og restauranter. Rett ved siden av ligger East Village, kjent for sitt blomstrende kulturliv med konserter, gallerier og en av Californias største musikkfestivaler – San Diego Street Scene. Nord for East Village finner du Balboa Park, som er et enormt park- og naturområde med massevis av museer, sportsanlegg og scener av forskjellige slag. Det er kanskje litt for lett å tilbringe all tid i San Diego uten å egentlig bevege seg utenfor sentrum, men det er mye og se og gjøre i behagelig kjøreavstand fra byen også.

Sol og strand i San Diego

Bare noen mil nord for sentrum ligger La Joll, med vakre strender som er veldig populære blant surfere og som strekker seg forbi Pacific Beach helt ned til Mission Bay. Her er det fristende å tilbringe hele dagen, kanskje avbrutt av en lunsj i selve byen La Jolla, der du kan nyte småbyatmosfæren og kanskje titte på kjendiser. Syd for byen venter den milelange Coronado Beach, som ligger på det smale neset som skiller Stillehavet fra San Diego Bay og det tilhørende naturreservatet.

San Diego med bil

Med bil er det enkelt å besøke alle severdigheter og attraksjoner i nærheten av San Diego. Reiser du et lite stykke innover i landet finner du for eksempel til over hundre små og middelsstore vingårder. De aller fleste av dem tar imot besøkende som vil prøvesmake vin og kanskje kjøpe med seg en flaske eller to. Etterpå kan du kjøre videre til den sjarmerende lille byen Julian som ligger omgitt av skog høyt oppe i fjellet. Vil du oppleve områdets kontraster bør du ta turen innom Borrego Springs, en liten by omgitt av dramatisk ørkenlandskap.

Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering San Diego

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
18°7°
7
Soltimer/dag
26
Regnfrie dager
 • februar
19°8°
8
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • mars
20°10°
8
Soltimer/dag
26
Regnfrie dager
 • april
21°12°
8
Soltimer/dag
27
Regnfrie dager
 • mai
22°14°
8
Soltimer/dag
30
Regnfrie dager
 • juni
23°15°
8
Soltimer/dag
30
Regnfrie dager
 • juli
25°17°
10
Soltimer/dag
31
Regnfrie dager
 • august
26°19°
9
Soltimer/dag
31
Regnfrie dager
 • september
25°17°
9
Soltimer/dag
29
Regnfrie dager
 • oktober
24°14°
8
Soltimer/dag
29
Regnfrie dager
 • november
22°11°
8
Soltimer/dag
26
Regnfrie dager
 • desember
19°8°
8
Soltimer/dag
26
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 14-16 timer fra Oslo.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til San Diego med rutefly året rundt.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport .

Reisetiden fra flyplassen til San Diego er ca. 10-20 minutter (ca. 10-15 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

Pass- og visumreglene for innreise til USA oppdateres stadig så de reisende må kontakte Den amerikanske ambassaden for aktuell informasjon. Les mer på www.ving.no/viktig-informasjon-om-reiser-til-usa og www.usa.no eller ring 21 30 85 40. Ved innreise fotograferes alle og fingeravtrykk registreres av immigrasjonsmyndighetene. Passinformasjon skal gis til flyselskapet før avreise.

Alle som reiser til eller via USA må søke om godkjennelse
.... Nordmenn som reiser til USA uten visum (under "visa waiver programme") må registrere seg på internett i ESTA/databasen før avreise.

Du søker på internett via ESTA`s hjemmeside (Electronic System for Travel Authorization):ESTA. Din ESTA-søknad må sendes inn i god tid, og senest 72 timer før avreise. Dette koster 14 USD pr. person. Denne avgiften betales med kredittkort når man søker.

For øyeblikket er det ikke mulig for statsborgere fra Irak, Iran, Somalia. Libya, Sudan og Yemen å få visum til USA. Kontakt den amerikanske ambassaden/konsulatet for mer informasjon.

Pass
Ved innreise til USA skal alle norske statsborgere (herunder barn, uansett alder) være i besittelse av et maskinlesbart pass. Passet skal være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise. Reglene gjelder all innreise til USA, også hvis du bare er på gjennomreise til andre deler av verden.

Hvis du ikke er norsk statsborger må du selv kontakte Den amerikanske ambassade eller myndighetene i ditt opprinnelsesland.

For ytterligere informasjon om ESTA og hvilke land dette gjelder for, se: Quicklinks og velg "Visa Waiver Program".

For øvrige spørsmål kan du kontakte Den amerikanske ambassade:

United States Embassy
Morgedalsvegen 36,
0378 Oslo
Tlf.: 21 30 85 40
http://norway.usembassy.gov

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Resortavgift på hotellene

Det er ikke uvanlig at hotellene i San Diego krever en resortavgift på 15-50 USD pr. dag og pr. rom. Denne avgiften dekker enkelte fellesfasiliteter, og er obligatorisk for alle gjester. Det eksakte beløpet får du oppgitt ved ankomst til hotellet.

Valuta og betaling

USD. Bankkort aksepteres i stor utstrekning, men ikke i taxi – der betaler man alltid med kontanter.

Tidsforskjell

Norsk tid -9 timer.

Elektrisitet

110 volt, man må ha adapter.

Språk

Amerikansk

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i USA, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger, to dobbeltsenger eller en queen size. Se hva som gjelder spesifikt for ditt hotell.

Øvrig

Vær oppmerksom på at hotellene i USA som regel opererer med en aldersgrense på 21 år. Det betyr at minst én person i reisefølget må ha fylt 21. Du kan kontakte oss på 915 08 888 hvis du har spørsmål om eventuelle unntak fra denne regelen.
Finn reise til San Diego
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.