Se hotell (26)

Reiser til San Diego

San Diego er Californias nest største by og har milelange strender, yrende folkeliv, vingårder og massevis av inspirerende restauranter.
Selv om San Diego på mange måter er en typisk amerikansk storby, er den også noe for seg selv. San Diego har et levende sentrum med folkeliv, restauranter og det historiske Gaslamp Quarter. På bare et kvarter kommer du til den meksikanske grensen eller noen av strendene langs kysten, og kjører du nordover tar det ikke lang tid før du kommer til snøkledde fjell.

San Diego

San Diego kjennes mye mer ut som en ekte by enn mange andre byer i USA. Her er det et kompakt sentrum i det historiske Gaslamp Quarter, med hus som sjelden er høyere enn 3–4 etasjer og mange spennende butikker og restauranter. Rett ved siden av ligger East Village, kjent for sitt blomstrende kulturliv med konserter, gallerier og en av Californias største musikkfestivaler – San Diego Street Scene. Nord for East Village finner du Balboa Park, som er et enormt park- og naturområde med massevis av museer, sportsanlegg og scener av forskjellige slag. Det er kanskje litt for lett å tilbringe all tid i San Diego uten å egentlig bevege seg utenfor sentrum, men det er mye og se og gjøre på kort kjøreavstand fra byen også.

Sol og strand i San Diego

Bare noen mil nord for sentrum ligger La Joll, med vakre strender som er veldig populære blant surfere og som strekker seg forbi Pacific Beach helt ned til Mission Bay. Her er det fristende å tilbringe hele dagen, kanskje avbrutt av en lunsj i selve byen La Jolla, der du kan nyte småbyatmosfæren og kanskje titte på kjendiser. Syd for byen venter den milelange Coronado Beach, som ligger på det smale neset som skiller Stillehavet fra San Diego Bay og det tilhørende naturreservatet.

San Diego med bil

Med bil er det enkelt å besøke alle severdigheter og attraksjoner i nærheten av San Diego. Reiser du et lite stykke innover i landet finner du for eksempel til over hundre små og middelsstore vingårder. De aller fleste av dem tar imot besøkende som vil prøvesmake vin og kanskje kjøpe med seg en flaske eller to. Etterpå kan du kjøre videre til den sjarmerende lille byen Julian som ligger omgitt av skog høyt oppe i fjellet. Vil du oppleve områdets kontraster bør du ta turen innom Borrego Springs, en liten by omgitt av dramatisk ørkenlandskap.
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering San Diego

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Mat, drikke og uteliv
San Diego har et godt restaurantutvalg med ulike prisklasser og forskjellige kjøkken. Du finner alt fra food trucks som serverer fish tacos til eksklusive gourmetrestauranter. Siden byen ligg så nærme den meksikanske grensen er meksikanske spisesteder godt representert, og du som liker italiensk mat bær legge turen om området Little Italy. Rundt en time utenfor byen ligger vindistriktene og venter.
San Diegos uteliv har noe for enhver smak, og utvalget er stort, med alt fra legendariske jazzklubber til trendy lounger. Det livlige området Gaslamp Quarter i sentrum av San Diego har et pulserende uteliv, med nattklubber, barer, teatre og konsertarenaer.
Shopping
San Diego har et bra utvalg av shopping for enhver smak, med alt fra klassiske amerikanske shopping malls til hyggelige handlegater med små, enkeltstående butikker. I historiske Gaslamp Quarter er det fine handlegater med kjente merkevarer og små butikker. For et større utvalg skal du ta turen til populære Fashion District ca. ni kilometer utenfor sentrum. Her selger de både amerikanske og internasjonale merkevarer.
Aktiviteter og severdigheter
Gå ikke glipp av San Diegos høydepunkter som den fine Balboa Park, byens vakre viktorianske arkitektur og det historiske området Gaslamp Quarter.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve USA på er å leie en bil. Vårt tips er å bestille leiebilen hjemmefra – det er både rimeligere og enklere. Det kan være vanskelig å få tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så her før ankomst.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Resortavgift på hotellene

Det er ikke uvanlig at hotellene i San Diego krever en resortavgift på 15-50 USD pr. dag og pr. rom. Denne avgiften dekker enkelte fellesfasiliteter, og er obligatorisk for alle gjester. Det eksakte beløpet får du oppgitt ved ankomst til hotellet.

Valuta og betaling

USD. Bankkort aksepteres i stor utstrekning, men ikke i taxi – der betaler man alltid med kontanter.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid -9 timer.

Elektrisitet

110 volt, man må ha adapter.

Språk

Amerikansk

Øvrig

Vær oppmerksom på at hotellene i USA som regel opererer med en aldersgrense på 21 år. Det betyr at minst én person i reisefølget må ha fylt 21. Du kan kontakte oss på 915 08 888 hvis du har spørsmål om eventuelle unntak fra denne regelen.
Fly og transport

Flytid

Ca. 14-16 timer fra Oslo.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til San Diego med rutefly året rundt.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til San Diego er ca. 10-20 minutter (ca. 10-15 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
18°7°
7
Soltimer/dag
26
Regnfrie dager
 • februar
19°8°
8
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • mars
20°10°
8
Soltimer/dag
26
Regnfrie dager
 • april
21°12°
8
Soltimer/dag
27
Regnfrie dager
 • mai
22°14°
8
Soltimer/dag
30
Regnfrie dager
 • juni
23°15°
8
Soltimer/dag
30
Regnfrie dager
 • juli
25°17°
10
Soltimer/dag
31
Regnfrie dager
 • august
26°19°
9
Soltimer/dag
31
Regnfrie dager
 • september
25°17°
9
Soltimer/dag
29
Regnfrie dager
 • oktober
24°14°
8
Soltimer/dag
29
Regnfrie dager
 • november
22°11°
8
Soltimer/dag
26
Regnfrie dager
 • desember
19°8°
8
Soltimer/dag
26
Regnfrie dager

Finn reise til San Diego
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.