Se hotell (5)

Reiser til Kamala Beach

I Vings Kamala Beach venter en barnevennlig ferie med sol og bad for både store og små på Sunwing Kamala Beach.

Det er til Kamala Beach du skal reise om du er ute etter en rolig atmosfære og god service. Det er kanskje derfor det allerede er så populært blant barnefamilier? Her ligger jo Sunwing Kamala Beach for både barn og voksne, og i komfortabel gangavstand for små barneføtter har du både restauranter og andre tilbud som gir deg litt avveksling fra stranden og bassengene. For de som reiser på en voksenferie tilbyr vi Sunprime Kamala Beach med perfekt beliggenhet ved stranden nær Kamala by. Selvsagt har begge hotellene åpent året rundt slik at du kan reise til Thailand både på sommeren og vinteren.

Populær sandstrand

Kamala Beach er en ca. to kilometer lang og hovedsaklig langgrunn og finkornet sandstrand. Her koser både barn og voksne seg. Den nordlige enden er den mest fredelige, med bare noen få hoteller og god plass på stranden. I sør ligger det lille tettstedet Kamala med et knippe lokale restauranter og kafeer. Ta med strandsandaler, for sanden blir veldig varm i solsteken. De beste snorkleforholdene finner du ved klippene i nordenden av stranden.

Sunwing Kamala Beach

Bare et steinkast fra stranden i Kamala ligger Sunwing Kamala Beach, et familieparadis som har mottatt den svenske utmerkelsen "Stora Barnsemesterpriset". Her er det rom for både små og store familier, og den som har lyst kan bestille en Royal Pool Suite hvor du kan hoppe i bassenget rett fra din egen terrasse. For våre yngre gjester er det masse å gjøre når de ikke er på stranden: Lollo & Bernie, svømmeskole, spill, leker og mye mer. Vi har selvsagt tenkt på foreldrene også; med spa, treningsstudio, praktiske måltidspakker og underholdning for hele familien. Alt for at alle skal få den ferien de drømmer om.

Sunprime Hotels når du reiser uten barn

Bestiller du en reise til Sunprime Kamala kan du se frem til en avslappende ferie fylt av sol, bad, trening og god mat. Stranden ligger rett nedenfor hotellet, hvor også to av hotellets fire basseng ligger. Vil du ha en ekstra behagelig ferie bestiller du Sunprime Inclusive sammen med reisen. Da inngår de fleste, men ikke alle, måltider under oppholdet, for det kan jo hende at du vil gå ut og prøve hva de lokale restaurantene har å tilby.

Shopping og uteliv

Har du lyst til å shoppe er det enkelt å komme seg til den livlige feriebyen Patong med tuk-tuk eller taxi. Patong er bar en halvtime unna, og her finner du det meste av det Thailand har å tilby; klær, sko, vesker, musikk, elektronikk og kunsthåndverk. Patong er også kjent for de mange restaurantene og barene og ikke minst for det livlige utelivet hvor neonlysene blinker i takt med musikken. En sterk kontrast til den fredelige atmosfæren i Kamala.

Nyttige tips
 • Sunwing Family Resorts
 • Prisbelønte familiehotell
 • Sunprime Hotels
 • Hotell på stranden
 • Kilometerlang sandstrand
 • Barnevennlig strand
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Kamala Beach

Strender
Stranden i Kamala er nesten to kilometer lang og sanden varierer i kvalitet, men den er for det meste finkornet. Det er utleie av solsenger og parasoller på avgrensede områder på stranden.

Laem Sing Beach – liten strand med atskilt beliggenhet

En hyggelig, liten strand med rolig og separat beliggenhet rett nord for Kamala. Stranden ansees for å være en av Phukets beste. Den letteste måten å komme seg hit på er med taxi. Det er en del trapper ned til stranden, så det passer ikke for barnevogner eller folk som har vondt for å gå.

Strender på Phuket

Phuket har mange herlige strender, og en fin måte å komme seg til noen av de nærliggende strendene, er å ta en taxibåt, en såkalt longtail-båt. Den kjører deg til stranden hvor du nyter dagen, og henter deg ved avtalt klokkeslett. Husk å avtale pris og hentetid før avreise. Reiser du med barn, kommer de til å trives ved de populære strendene i Kamala, Bangtao, Khao Lak, Karon Beach og Kata Beach som delvis er langgrunne. Bare et steinkast fra stranden i Kamala ligger Sunwing Kamala Beach, et familieparadis som har fått utmerkelsen "Stora Barnsemesterpriset", og voksne som reiser uten barn kommer til å trives på Sunprime Kamala. Populære Patong Beach er også en av de livligste strendene på Phuket. Strendene i Nai Yang Beach, Surin Beach og Cape Panwa Beach passer for deg som vil ha ro og fred.
Mat, drikke og uteliv
Utvalget av mat og drikke i Kamala er begrenset til de få restaurantene som finnes i området. De fleste ligger langs strandpromenaden. Restaurantene tilbyr både thailandsk og internasjonal mat, og det ligger i tillegg noen svenskeide restauranter her.

Mat og drikke i Thailand

Det er rimelig å spise godt i Thailand, og variasjonen er enorm. På de mest populære reisemålene som for eksempel Patong kan prisnivået være høyere, men sammenlignet med Norge er det fortsatt veldig billig. Det er vanlig å bestill to–tre retter per person og la alle smake på alt. Som ellers når du er i utlandet er det to grunnregler: velg et sted hvor det er mange gjester, og hvis mulig et sted hvor det er mange thailendere. Den første regelen garanterer at maten ikke har stått for lenge, og den andre at maten holder god kvalitet.

Maten i Thailand

Det thailandske kjøkken, i hvert fall det ute ved kysten, baserer seg hovedsakelig på ferskvarer og basisvarer som nudler og ris. De fleste menyene virker veldig omfattende ved første øyekast, men du oppdager snart at det dreier seg om variasjoner over noen få temaer. Det vi kalles wok, altså ingredienser som er hurtig stekt, serveres ofte med eller uten ris og nudler, separat eller som en del av retten. Pad thai er et av disse mange navnene, og denne retten består av nudler, tofu, egg, grønnsaker og andre godbiter, og serveres ofte med hakkede peanøtter.

På de aller fleste restauranter er menyen på engelsk, man det kan allikevel være gøy å kjenne igjen noen ord. Stavingen kan variere noe, da thai ikke bruker det vestlige alfabetet, men oversetter lyden til bokstavene.

• Biff - Woa
• Fisk - Pla
• Svin - Muu
• Kylling - Gai
• Ris - Kao
• Nudler - Guay tiaw
• Reker - Gung
• Vann - Nam

Tradisjonelle retter fra Thailand

Fried rice
Kommer i mange varianter; med reker, kylling, storfekjøtt, vegetarisk eller hva kokken har i bakhånd. En slags asiatisk "pytt i panne", altså, som du får overalt.

Curryretter
Et stort hovedtema for mat i Thailand er deres mange curryretter. Det er så mange ulike variasjoner av dette med alt fra sauser og supper til stekte grønnsaker blandet med curry. En tradisjonell curryrett i Thailand består av ris og små skåler med forskjellig currypasta med kylling, reker eller suppe ved siden av. Du blander ingrediensene som du ønsker. Disse rettene går også under navnet "Rice and curry". I Thailand gjenkjennes currypasta oftest som en kremet krydderblanding. Den thailandske currypastaen inneholder alltid frisk chili samt ingredienser som løk, sitrongress og ingefær. Fargen på chilien som benyttes bestemmer fargen på den thailandske cyrrypastaen. Den finnes i forskjellige styrker:

Grønn curry – den mildeste. Til deg som ønsker litt sterk mat.
Gul curry – den kjenner vi til hjemmefra som en mild og justerbar curry, men her i Thailand er den gule currypastaen sterkere og kategoriseres som medium sterk.
Rød curry – den sterkeste currypastaen, som ofte benyttes i retten Phanang eller Massaman curry.

Pad Thai
Den kan sammenliknes med en wok-rett. Den består av nudler og stekte grønnsaker. Den serveres med et utvalg av kylling, reker, kjøtt eller tofu, alt etter hva du ønsker. Oftest serveres retten med cashewnøtter. Pad Thai anses av mange å være Thailands nasjonalrett.

Suppe
Supper må også nevnes når man snakker om thailandsk mat. De kan være enten klare eller tykke, og da gjerne basert på kokosmelk, hvilket gir den en litt søt smak. En suppe er en selvsagt del av et thailandsk måltid, som en kompletterende smak og konsistens.

Salat
Salater av forskjellige typer er også populære. De inneholder ofte kylling, reker, blekksprut eller annet kjøtt. På samme måte er rå grønnsaker og frukt som blandes med chili, lime og fiskesaus.

Drikke

De to vanligste ølmerkene er Singha og Chang. Singha er litt søtere enn Chang. Alkoholprosenten ligger på 6–7 volumprosent. I tillegg til Singha og Chang støter man på de større ølmerkene som Heineken, Carlsberg og Tiger.
Fruktjuice må man definitivt prøve. De finnes både som juice og shakes, da som en forfriskende blanding av saftis og vann. De lages av vann på flaske, med isbiter og sukker om du ønsker det. En annen populær drink er såkalt Mekongwhisky, som mange foretrekker å blande med Coca Cola.
I Kamala er utelivet rolig. Her er det ingen støyende barer, men en mer avslappet atmosfære. Langs strandpromenaden ligger det noen barer med uteserveringer og noen finner du i den øvre delen av byen, nær hovedveien. Ønsker et intensivt uteliv finner du dette i Patong, som ligger ca. 11 km fra Kamala, med et stort og variert utvalg av fornøyelser. Familievennlig underholdning får du på Sunwing Kamala Beach – her tilbys det populære barneshow og profesjonelle danse- og musikkfylte familieshow.

Nattelivet på Phuket

På feriestedene Kamala Beach, Bangtao Beach, Khao Lak, Nai Yang, Surin Beach og Cape Panwa Beach er nattelivet rolig. Langs strendene på disse stedene ligger det hyggelige barer med uteservering. I høysesongen arrangerer enkelte hotell enklere underholdning i form av musikk og danseforestillinger. Hvis du reiser til Sunwing Kamala Beach i Kamala eller Sunwing Bangtao Beach i Bangtao kan hele familien forvente seg Sunwings populære og profesjonelle familieshow. Langs vestkysten av Phuket er utelivet livligere. I Karon Beach er det flere barer og diskotek, både internasjonale og lokale. På nabostedet Kata Beach er det også et bra uteliv, bare litt roligere. Patong Beach er et utmerket valg hvis du vil bo midt i sentrum av begivenhetene. Både nattelivet og fornøyelseslivet i Patong er stort og variert. Her er det alle mulige typer barer og nattklubber. Om du er usikker på hvor du skal gå, kan du alltids begynne på fornøyelsesgaten Bangla Road.
Shopping
Det er flere butikker og salgsboder i Kamala som selger billige strand- og sportsklær og suvenirer. I høysesongen finner du også selgere langs gangveien ved stranden. De selger først og fremst strandklær, hatter og suvenirer. De fleste butikkene ligger ved stranden, og her kan du kjøpe håndverk, silkeskjerf, saronger og leketøy. Butikkene åpner som regel rundt kl. 10.00 og holder åpent til sent på kvelden.
Langs hovedgaten i sentrum av Kamala ligger det noen mindre minimarkeder, et apotek, skreddere og noen små suvenirbutikker. Ønsker du et større utvalg av butikker anbefaler vi en tur til Patong. Turen hit tar ca. en halvtime med tuk-tuk eller taxi. I Patong finner du det aller meste av klær, vesker, musikk og håndverk.

Marked

Du finner lokale markeder overalt på Phuket, og de gir et artig innblikk i hverdagslivet på øya. Ved siden av Sunwing Kamala Beach ligger det et lokalt marked som selger mat og klær.

Shopping på Phuket

Thailand er landet for deg som elsker å shoppe! Her kan du fylle kofferten med alt mellom himmel og jord, og utvalget er enormt og prisene lave. Kjøpesentrene har alltid hatt faste priser, og flere og flere butikker begynner å innføre det. På markeder og i mange småbutikker kan du fortsatt prute.

Kjøpesentre

På veien til Phuket Town ligger de tre store varehusene Tesco Lotus, Big C og enorme Central Festival. I Phuket Town ligger handlesentrene Robinson og Ocean Plaza. I Patong ligger kjøpesenteret Jungceylon. De fleste butikkene ta de vanligste kortene, men sørg for å ha kontanter i bakhånd.

Markeder

På Phuket er det mange forskjellige markeder, både lokale og internasjonale, store og små. Her kan du kjøpe det meste. I Phuket Town ligger det største markedet på Phuket, også kjent som nattemarkedet eller weekend-markedet. I tillegg er det mange tradisjonelle markeder i Patong. Også i Khao Lak, Karon Beach, Kata Beach, Kamala Beach og Bangtao Beach er det lokale markeder.

Skreddere

Phuket har et godt utvalg av skreddere, og prisene er veldig lave. Skreddersydde plagg kan fås til samme pris som masseproduserte her hjemme, om ikke billigere. På Phuket anbefaler vi Jaspal Tailors, som tilbyr kundene en introduksjon i hvordan du ser forskjell på forskjellige typer stoff og kvalitet, og hva som utgjør prisforskjellen. Du kan gi dem ditt favorittplagg, og de syr en nøyaktig kopi på én dag. Jaspal Tailors har butikker på hotellet Karon Sea Sands i Karon Beach, i sentrum av Bangtao Beach og på hovedgaten i Khao Lak. Vi anbefaler gjerne forskjellige skreddere avhengig av hvilket reisemål du bor på, så spør en av Vings reiseledere på stedet.

Varer som er verdt å kjøpe

Ting som er verdt å kjøpe i Thailand:
• Silkestoff
• Skreddersydde plagg
• Smykkesteiner
• Gull, sølv og perler
• Tinnprodukter
• Treutskjæringer
• Batikkstoffer
• Vesker
• Briller og linser

Pruting

Prute bør du gjøre, selv om det er litt uvant for oss nordmenn. Vanligvis kan du begynne med å tilby halvparten av summen og siden komme fram til en pris begge parter er fornøyd med. Ikke prut på en vare om du ikke er virkelig interessert. Prut med sunn fornuft, og unngå å prute på restauranter og på varer som har en prislapp.
Sport og trening
Utover forskjellige typer vannsport som snorkling og dykking, kan du spille golf på Laguna Golf Phuket eller Loch Palm. Reiser du til Sunwing Kamala Beach eller Sunprime Kamala Beach kan du blant annet velge mellom mange populære treningstimer og delta på vanngymnastikk og yogatimer.

Sport og trening på Phuket

Om du liker å være aktiv i ferien er Phuket med alle sine sportsaktiviteter et bra valg. Her venter fantastisk snorkling, muligheten til å ta dykkersertifikat, tradisjonell thaiboksing, jungelvandring og kanopadling samt fine golfbaner. Strendene på Phuket tilbyr også vannsportsaktiviteter av forskjellige slag.
Golf på Phuket
Phuket Golf & Country Club
En herlig og fin 27-hullsbane med utfordrende hull, hvor det ene skiller seg ut fra alt annet. Det tiende hullet er par 5, 461 meter langt, og kan med ett snorrett slag med carry på 200 meter, gi fin mulighet for birdie.

Loch Palm Golf
Spill golf på Loch Palm som har vakker beliggenhet på et platå med enestående utsikt over åsene rundt. Midt på banen ligger Crystal Lake, den største innsjøen på hele Phuket. På det tredje hullet, par 4 og 294 meter fra gul tee, slår du over innsjøen to ganger. På de fleste av banens hull har du nærkontakt med vannet. I tillegg er fairways omkranset av 1400 palmer.

Laguna Golf Phuket
Laguna Golf i Phuket er en 18-hulls golfbane par-71. Banen ligger inne på Laguna Phuket Resort – et stort og fint grøntområde.

Les mer om golf på Phuket.
Snorkling og dykking
Phuket er berømt for sine fine strender og sitt krystallklare vann med fargeglade fisker og vakre koraller. Flere firmaer tilbyr dykkerkurs og mulighet for å ta dykkersertifikat. Om du allerede har sertifikat, kan du delta i deres fine dykkeutflukter. Khao Lak er et populært sted å dykke og snorkle, og det samme gjelder øyene rundt Phuket.
Thaiboksing
Hvis du er nysgjerrig på thaiboksing er det flere steder på Phuket hvor du kan se kamper og til og med trene thaiboksing. Du kan ta timer i thaiboksing på egen hånd, eller sammen med venner.
Aktiviteter og severdigheter
Kamala er et rolig sted som tilbyr forskjellige typer vannaktiviteter som for eksempel båtutflukter og kanoturer. Men Kamala ligger ikke langt fra Patong, som har et stort utvalg av aktiviteter. Reiser du med barn, har dere et stort utvalg av aktiviteter for hele familien på Sunwing Kamala Beach. Selvfølgelig er Lollo & Bernie på plass! Voksne som reiser uten barn finner roligere aktiviteter på Sunprime Kamala Beach. Her kan du unne deg en thaimassasje og nyte kvalitetstid.

Aktiviteter på Phuket

Det er en lang rekke aktiviteter du kan prøve på en reise til Phuket. I tillegg til å utforske Phukets vakre strender, kan du dra på spennende båtutflukter og besøke vakre øyer. Khao Lak og Cape Panwa er bra utgangspunkt for deg som vil på dagstur til en øy. På Phuket kan du også spille eventyrlig flott golf, besøke temaparker og oppsøke folkeliv og moro i Patong eller Phuket Town.

Veldedighet

Soi Dog
Dette er en organisasjon som hjelper hjemløse hunder og katter og drives av frivillige og donasjoner. Målet er at flest mulig dyr skal få et trygt og nytt hjem. Organisasjonen er godt likt og holder åpent for besøkende som vil ha en omvisning og høre mer om arbeidet for dyrene. Du kan også jobbe som frivillig for en dag eller mer. Du finner mer informasjon på deres hjemmeside: https://www.soidog.org/

Gibbons Project
Gibbons Project redder gibbonaper som har blitt tatt fra naturen mens de var små. Målet til Gibbons Project er å redde og rehabilitere Thailands gibbonaper slik at de kan lære seg å leve i naturen på egen hånd. Gibbons Project ligger i et naturreservat i nærheten av Khao Phra Thaeo National Park, og drives av frivillige og donasjoner. Du finner mer informasjon på deres hjemmeside: https://www.gibbonproject.org/visit-us/contact-us/

Phuket Town – provinshovedstaden på Phuket

Phuket Town er Phukets største by, grunnlagt av kinesiske handelsfolk for å dra nytte av øyas tinnforekomster. I dag er flere hus fra denne perioden bevart i Old China Town. Dagens Phuket Town er en fin by å vandre rundt i, med en livlig fiskehavn, nattmarked og fargerike handlegater. I helgene holdes det et stort marked med mat, klær, sko og mye annet. Rett utenfor byen ligger det flere store handlesentre.

Khao Phra Thaeo National Park

Khao Phra Thaeo National Park er en del av den regnskogen som er bevart på Phuket. Nasjonalparken ligger nord på Phuket, og her finner du fossefallene Tonsai og Bang Pae. I dette området kan du følge en åtte kilometer lang tursti. Du kan bli med på en guidet tur, noe vi anbefaler, for da kan du lære mer om den tropiske naturen og dyrene som lever i nasjonalparken.
Kamala Beach er et utmerket utgangspunkt hvis du vil utforske Phuket eller dra på spennende utflukter. I Kamala Beach kan du også besøke et minnesmerke for tsunamiens ofre i parken Tsunami Memorial Park.

Severdigheter på Phuket

Phuket har vakre templer, monumenter og fantastisk vakre solnedganger. Det er i tillegg mye kultur og fine opplevelser.

The Big Buddha

Denne imponerende marmorstatuen rager 45 meter i været. Byggeprosjektet pågår fortsatt og finansieres av donasjoner. Hvis du har lyst kan du donere en murstein og få navnet ditt risset inn i den. Med litt hell kan du også bli velsignet av en munk. Å gå hele veien opp tar på kreftene, men det er verdt strevet, for fra toppen har du utsikt over hele sørsiden av Phuket.

Laem Phromthep Cape

Et av Phukets mest populære utsiktspunkter og kjent for en av de vakreste solnedgangene i Sør-Thailand. Fra toppen har du en fantastisk utsikt over øyer og strender i nærheten. Om ettermiddagen er det mange som kommer hit for å se solen gå ned i det glitrende havet. Laem Phromthep Cape ligger ca. to kilometer sør for Rawai Beach, og du finner i tillegg et fruktmarked og en restaurant med havutsikt her.

Templer

Thailandske templer er ofte store severdigheter, både selve templet og folkelivet som hører med. Phuket har flere templer som du kan besøke. Her er noen tips:

Put Jaw er barmhjertighetgudinnens tempel, og det eldste kinesiske templet på øya. Templet er over 200 år gammelt, og ble sist renovert for 100 år siden. Det ligger i nærheten av markedet i Phuket Town.

Wat Phra Thong, nord for byen Thalang, er øyas nest viktigste tempel. Templets gullbuddha er halvt begravd, og det sies at alle som har forsøkt å grave den fram har blitt rammet av ulykker.

Wat Chalong er øyas største tempel, og rommer to statuer av Phukets mest respekterte munker, som blant annet meglet under tinnarbeideropprøret i 1876. Templet ligger to mil øst for Patong.
Hvordan du tar deg rundt
Til og fra Kamala kan du reise med tuk tuk, taxi og lokalbuss. Lokalbussene passerer Kamala minst hver halvtime, og fortsetter mot Phuket by. Reisen fra Kamala tar ca. 1 time. Longtail-båt og taxibåt er også mulig ved stranden nedenfor hotellene.

Hvordan reiser du rundt på Phuket

Det er mange forskjellige måter å ta seg rundt rundt på våre reisemål på Phuket.

Tuk-tuk

Tuk- tuk er navnet på de lokale taxibussene. Pass på å avtale pris på forhånd om du skal kjøre lengre strekninger.

Taxi

Taxi kan bestilles, og det gjør du enklest på hotellet. Taxiene ser ut som vanlige biler. Thaiene mener ofte tuk-tuk eller motorsykkeltaxi når de sier "taxi", noe som kan være lurt å vite. Ordet limousin brukes ofte om taxi, og fra flyplassen kan du også ta en Taxi-meter, som er de absolutt rimeligste taxiene.

Motorsykkeltaxi

Disse står på hvert gatehjørne og venter på at du skal leie dem. De er litt billigere enn tuk-tuk, med betydelig farligere å kjøre med. Hjelm er ikke inkludert i leien.

Lokalbuss

Lokalbuss eller Songthaew som de sier på thailandsk, er den rimeligste måten å reise rundt på Phuket. Bussene går langs strendene og passerer turiststedene og begynner/slutter turen im Phuket Town. Bussene har ingen faste tidtabeller eller holdeplasser; det holder å rekke ut hånden når den kommer for å vise at du vil sitte på.

Longtail-båt og taxibåter

Det er mulig å leie sin egen longtail-båt for en dag og selv bestemme hvor du vil dra, selv om enkelte fredede øyer og strender har restriksjoner på antall besøkende. Det er vanlig å avtale pris på forhånd, og betale på tilbakereisen.
Reise med barn
Kamala Beach er et barnevennlig reisemål, og et steinkast fra stranden ligger Sunwing Kamala Beach, et familieparadis som har fått den svenske utmerkelsen "Stora Barnsemesterpriset". Her er Lollo & Bernie, aktiviteter og underholdning for hele familien.

Å reise med barn til Phuket

Det er mange som tar med seg barn, også spedbarn, til Thailand. Bestill gjerne transport fra flyplassen til hotellet på forhånd, slik at det er ordnet ved ankomst. Dere som reiser med barn bor aller best på et av Vings Sunwing Family Resorts, Sunwing Kamala Beach og Sunwing Bangtao Beach. Her venter Vings populære maskoter Lollo & Bernie, barneklubb, flere fristende basseng, strandbeliggenhet, aktiviteter og mye annet.

Barnevennlige boforhold

Det beste for en barnefamilie er kanskje å velge et mindre bungalow-hotell eller resort. Da bor dere nær stranden og restauranten og har kort vei hjem til sengen. Har dere med en Babycom blir ferien garantert en suksess.

Restauranter

Barn er velkommen og høyt elsket overalt i Thailand. Menyene inneholder som regel noe også små barn kan spise: Omelett, kylling, ris, frukttallerken, pommes frites eller bananpannekaker. Kjøp alltid vann på flaske. Det er sjelden at restaurantene har barnestoler, stellebord o.l. Mange restauranter ligger rett på stranden, slik at mens dere venter på maten, eller barna er ferdige med å spise, kan de leke i sanden.

Barnemat og bleier

De selger barnemat og bleier på velassorterte apotek, i enkelte dagligvarebutikker og på noen av de større hotellene.

Barnevogner

Barnevogner fungerer som regel bra langs strandpromenaden på turiststedene. Men det kan bli trangt, og gatene mangler av og til fortau. Tung trafikk forekommer.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Valuta og betaling

Thailandske baht (THB). Vekslingskontor i Kamala Beach. På reisemålet fungerer Eurocard, MasterCard og VISA.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: +5 timer. Vintertid: +6 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Thai, men mange som jobber i turistnæringen snakker også litt engelsk.

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i Thailand, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger, to dobbeltsenger queen size eller en king size seng. Se hva som gjelder spesifikt for ditt hotell.

Øvrig informasjon

Reisemålet er i vekst og det kan være støy fra byggearbeider i området. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 11 timer fra Oslo lufthavn, mellomlanding forekommer.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Kamala Beach i vinterhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Kamala Beach hele året med rutefly.

Flyet lander på Phuket flyplass.
Ving har charterreiser til Phuket i vinterhalvåret.

Du kan i tillegg reise med Ving til Phuket året rundt med rutefly og ha fleksibel reiselengde.

Flyet lander på Phukets flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Kamala Beach. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Transporten foregår som regel med buss, men av og til med minibuss eller taxi avhengig av hotellets tilgjengelighet og antall gjester. Reisetiden fra Phukets flyplass til hotellet ditt er ca. 1 time (ca. 35 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunwing Kamala Beach eller Sunprime Kamala Beach, og flyr med Sunclass Airlines, er Easy Travel inkludert, med blant annet 10 kg ekstra bagasjevekt og innsjekking av bagasje på hotellet. Har du bestilt transport kjører bussen direkte til hotellet ditt, uten stopp underveis.
Vær
 • januar
31°23°
9
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
32°23°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
33°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
33°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
31°25°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • juni
31°25°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • juli
31°25°
3
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • august
31°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • september
30°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
5
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • november
31°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • desember
31°24°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Kamala Beach
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.