Se hotell (5)

Reiser til Kamala Beach

I Vings Kamala Beach venter en barnevennlig ferie med sol og bad for både store og små på Sunwing Kamala Beach.

Det er til Kamala Beach du skal reise om du er ute etter en rolig atmosfære og god service. Det er kanskje derfor det allerede er så populært blant barnefamilier? Her ligger jo Sunwing Kamala Beach for både barn og voksne, og i komfortabel gangavstand for små barneføtter har du både restauranter og andre tilbud som gir deg litt avveksling fra stranden og bassengene. For de som reiser på en voksenferie tilbyr vi Sunprime Kamala Beach med perfekt beliggenhet ved stranden nær Kamala by. Selvsagt har begge hotellene åpent året rundt slik at du kan reise til Thailand både på sommeren og vinteren.

Populær sandstrand

Kamala Beach er en ca. to kilometer lang og hovedsaklig langgrunn og finkornet sandstrand. Her koser både barn og voksne seg. Den nordlige enden er den mest fredelige, med bare noen få hoteller og god plass på stranden. I sør ligger det lille tettstedet Kamala med et knippe lokale restauranter og kafeer. Ta med strandsandaler, for sanden blir veldig varm i solsteken. De beste snorkleforholdene finner du ved klippene i nordenden av stranden.

Sunwing Kamala Beach

Bare et steinkast fra stranden i Kamala ligger Sunwing Kamala Beach, et familieparadis som har mottatt den svenske utmerkelsen "Stora Barnsemesterpriset". Her er det rom for både små og store familier, og den som har lyst kan bestille en Royal Pool Suite hvor du kan hoppe i bassenget rett fra din egen terrasse. For våre yngre gjester er det masse å gjøre når de ikke er på stranden: Lollo & Bernie, svømmeskole, spill, leker og mye mer. Vi har selvsagt tenkt på foreldrene også; med spa, treningsstudio, praktiske måltidspakker og underholdning for hele familien. Alt for at alle skal få den ferien de drømmer om.

Sunprime Hotels når du reiser uten barn

Bestiller du en reise til Sunprime Kamala kan du se frem til en avslappende ferie fylt av sol, bad, trening og god mat. Stranden ligger rett nedenfor hotellet, hvor også to av hotellets fire basseng ligger. Vil du ha en ekstra behagelig ferie bestiller du Sunprime Inclusive sammen med reisen. Da inngår de fleste, men ikke alle, måltider under oppholdet, for det kan jo hende at du vil gå ut og prøve hva de lokale restaurantene har å tilby.

Shopping og uteliv

Har du lyst til å shoppe er det enkelt å komme seg til den livlige feriebyen Patong med tuk-tuk eller taxi. Patong er bar en halvtime unna, og her finner du det meste av det Thailand har å tilby; klær, sko, vesker, musikk, elektronikk og kunsthåndverk. Patong er også kjent for de mange restaurantene og barene og ikke minst for det livlige utelivet hvor neonlysene blinker i takt med musikken. En sterk kontrast til den fredelige atmosfæren i Kamala.

Nyttige tips
 • Sunwing Family Resorts
 • Prisbelønte familiehotell
 • Sunprime Hotels
 • Hotell på stranden
 • Kilometerlang sandstrand
 • Barnevennlig strand
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Kamala Beach

Vær
 • januar
31°23°
9
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
32°23°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
33°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
33°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
31°25°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • juni
31°25°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • juli
31°25°
3
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • august
31°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • september
30°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
5
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • november
31°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • desember
31°24°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Stranden i Kamala er rundt to kilometer lang og sanden varierer i kvalitet, men den er for det meste finkornet. Snorklemulighetene er ikke blant de beste ved denne stranden, da det er langgrunt her. Men forsøk ved klippene i nordenden. Det er utleie av solsenger og parasoller på avgrensede områder på stranden.

Laem Sing Beach – liten strand med atskilt beliggenhet

En hyggelig, liten strand med rolig og separat beliggenhet rett nord for Kamala. Stranden ansees for å være en av Phukets beste. Den letteste måten å komme seg hit på er med taxi. Det er en del trapper ned til stranden, så det passer ikke for barnevogner eller folk som har vondt for å gå.

Sol og bad på Phuket

Phuket har mange herlige strender, og en fin måte å finne veien til dem er å ta en taxibåt, en såkalt longtail-båt. Den kjører deg til stranden hvor du nyter noen timer i solen, og henter deg ved avtalt klokkeslett. Avtal pris og tid før avreise.
Fly og transport

Flytid

Ca. 12 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Kamala Beach i vinterhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Kamala Beach hele året med rutefly.

Flyet lander på Phuket flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Kamala Beach. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Transporten foregår som regel med buss, men av og til med minibuss eller taxi avhengig av hotellets tilgjengelighet og antall gjester. Reisetiden fra Phukets flyplass til hotellet ditt er ca. 1 time (ca. 35 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunwing Kamala Beach eller Sunprime Kamala Beach, og flyr med Sunclass Airlines, er Easy Travel inkludert, med blant annet 10 kg ekstra bagasjevekt og innsjekking av bagasje på hotellet. Har du bestilt transport kjører bussen direkte til hotellet ditt, uten stopp underveis.
Mat, drikke og natteliv
Utvalget av mat og drikke er begrenset til de få restaurantene som finnes i området. De tilbyr både thailandsk og internasjonal mat, og det ligger i tillegg noen svenskeide restauranter her.

Mat og drikke i Thailand

Det er rimelig å spise godt i Thailand, og variasjonen er enorm. På de mest populære reisemålene som for eksempel Patong kan prisnivået være høyere, men sammenlignet med Norge er det fortsatt veldig billig. Det er vanlig å bestill to–tre retter per person og la alle smake på alt. Som ellers når man er i utlandet er det to grunnregler: Velg et sted hvor det er mange gjester, og hvis mulig et sted hvor det er mange thaier. Den første regelen garanterer at maten ikke har stått for lenge, og den andre at maten holder god kvalitet.

Maten i Thailand

Det thailandske kjøkken, i hvert fall det ute ved kysten, baserer seg hovedsakelig på ferskvarer og basisvarer som nudler og ris. De fleste menyene virker veldig omfattende ved første øyekast, men du oppdager snart at det dreier seg om variasjoner over noen få temaer. Det vi kalles wok, altså ingredienser som er hurtig stekt, serveres ofte med eller uten ris og nudler, separat eller som en del av retten. Pad thai er et av disse mange navnene, og denne retten består av nudler, tofu, egg, grønnsaker og andre godbiter, og serveres ofte med hakkede peanøtter.

Fried rice

Fried rice kommer i et utall varianter; med reker, kylling, storfekjøtt, vegetarisk eller hva kokken har i bakhånd. En slags asiatisk "pytt i panne", altså. Fried rice får du overalt, og er en av de tryggeste rettene man kan velge for å unngå magesyke, siden den alltid en nylaget.

Rice and curry

Et annet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk hurtigmat, hvor du får en tallerken ris og selv forsyner deg fra de skålene med curry som står fremme. Her er det like mange varianter som det er kokker. Til forskjell fra stekt ris eller nudler kan curries være ordentlig krydret med chili og andre sterke saker, så det er ikke noe for nybegynnere.

Salat

Ulike typer salater er også populære. Det befinner seg ganske langt fra vår tamme salat, og inneholder ofte kylling, reker, blekksprut og annet kjøtt. En salat med ris er ofte nok til lunsj. En advarsel: Thailandske salater er sterk kost! Her viser ofte kokken sin forkjærlighet for chili, og en salat kan være overstrødd med hakkede røde og grønne chilier. Vær forsiktig og bestill hvit ris ved siden av, for det hjelper ikke med vann.

Suppe

Suppe må også nevnes når man snakker om thailandsk mat. De kan enten være klare eller tykke. Tykke supper er ofte basert på kokosmelk, noe som gir en litt søt smak. Supper er en naturlig del av et thailandsk måltid.

Matnyttige begrep

På de aller fleste restauranter er menyen på engelsk, men det kan likevel være morsomt å kjenne igjen noen begrep. Stavemåten kan varierer noe, da thaiene ikke bruker det vestlige alfabetet, men oversetter lyden til bokstaver.

• Biff – Woa
• Fisk – Pla
• Svinekjøtt – Muu
• Kylling – Gai
• Ris – Kao
• Nudler– Guay tiaw
• Reker – Gung
• Vann – Nam

Drikke

De to vanligste ølmerkene er Singha og Chang, begge godt tilpasset det thailandske klimaet og skikkelige tørsteslukkere. Singha er litt søtere enn Chang. Alkoholprosenten ligger på 6–7 volumprosent. I tillegg til Singha og Chang støter man på de større ølmerkene som Heineken, Carlsberg og Tiger.
Fruktjuice må man definitivt prøve. De finnes både som juice og shakes, da som en forfriskende blanding av saftis og vann. De lages av vann på flaske, og er både trygge å drikke og oppkvikkende. Om du ikke sier fra at du bare ønsker litt sukker, kan de bli litt vel søte. En annen populær drink er såkalt Mekongwhisky. Mange foretrekker å blande den med Cocoa Cola.
I Kamala er utelivet rolig. Her er det ingen støyende barer, men om du søker et livlig natteliv anbefaler vi Patong, som ligger i nærheten av Kamala og har et stort og variert underholdningsliv.
Shopping
Det er flere butikker og salgsboder i Kamala som selger billige strand- og sportsklær og suvenirer. I høysesongen finner du også selgere langs gangveien ved stranden. De selger først og fremst strandklær, hatter og suvenirer. De fleste butikkene ligger ved stranden, og her kan du kjøpe håndverk, silkeskjerf, saronger og leketøy. Butikkene åpner som regel rundt kl. 10.00 og holder åpent til sent på kvelden.

Langs hovedgaten i sentrum av Kamala ligger det minimarkeder, et apotek og noen små suvenirbutikker. Her finner du også en internettkafe og flere skredderbutikker.

Om du liker å shoppe anbefaler vi en tur til Patong. Turen hit tar ca. en halvtime med tuk-tuk eller taxi. Patong tilbyr det aller meste av klær, vesker, musikk og håndverk.

Markeder rundt på Phuket

Du finner lokale markeder overalt på Phuket, og de gir et artig innblikk i hverdagslivet på øya. Ved siden av Sunwing Kamala Beach ligger det et lokalt marked som selger mat og klær.

Central Festival – stort kjøpesenter

Mellom Patong og Phuket Town ligger det enorme kjøpesenteret Central Festival. Her finner du det aller nyeste fra blant annet Zara, Mango etc.

Shopping på Phuket

Thailand er landet for deg som elsker å shoppe. Her kan du fylle kofferten med alt mellom himmel og jord, og utvalget er enormt og prisene lave. Kjøpesentrene har alltid hatt faste priser, og flere og flere butikker begynner å innføre det. På markeder og i mange småbutikker gjelder fortsatt regelen om at man skal prute til en pris begge parter er fornøyd med. Vær ikke redd for å begynne med å prute ned til halv pris. Husk at selgeren alltid sørger for å sitte igjen med en liten fortjeneste.

Kjøpesentre

På veien til Phuket Town ligger de tre store varehusene Tesco Lotus, Big C og Central Festival. I Phuket Town ligger handlesentrene Robinson og Ocean Plaza. I Patong ligger kjøpesenteret Jungceylon. De fleste butikkene ta de vanligste kortene, men sørg for å ha kontanter i bakhånd.

Skreddere

Hjemme er det nesten utenkelig å få sydd seg en dress eller kjole. Det er dyrt, og det er ikke så mange skreddere igjen. Men i Thailand er det omvendt, for her ligger det en skredder på ethvert gatehjørne, og prisene er lave. Skreddersydde klær kan fås for samme pris som fabrikksydde hjemme, om ikke billigere.

Det er mange dyktige skreddere på Phuket, men det er like mange dårlige som bruker stoffer av dårlig kvalitet og utfører slett arbeid. Selv om plagget ser bra ut, er det kanskje ikke like pent etter noen vask. Vi vil at du skal finne en ærlig og dyktig skredder og bli ordentlig fornøyd.

Varer som er verdt å kjøpe

Ting som er verdt å kjøpe i Thailand:
• Silkestoff
• Skreddersydde plagg
• Smykkesteiner
• Gull, sølv og perler
• Tinnprodukter
• Treutskjæringer
• Batikkstoffer
• Vesker
• Briller og linser

Pruting

Prute bør du gjøre, selv om det er litt uvant for oss nordmenn. Ber de om 600 baht for en fin håndlaget drage kan du begynne med å foreslå 300 og se hva som skjer. Ikke prut for mye om du er oppriktig interessert. På den andre siden skal du ikke kjøpe om du synes det blir for dyrt. Ikke ta det personlig. Om du ikke får det som du vil skal du takke for deg, smile og gå videre. Det kommer flere sjanser. Ikke prut på restauranter og på varer som har en prislapp.
Aktiviteter og severdigheter
Kamala er et rolig sted med få aktiviteter. Men det er ikke langt til Patong, som har et livlig uteliv og et enormt utvalg av butikker og spisesteder. På Kamala Beach kan du spille golf på Laguna Golf Club eller dykke.

Patong

Om det blir litt for rolig i Kamala anbefaler vi en tur til Patong hvor du kan shoppe og titte på folkelivet. Dit reiser du lettest med tuk-tuk eller taxi.

Soi Dog

Dette er en organisasjon som hjelper hjemløse hunder og katter og drives av frivillige og donasjoner. Målet er at så mange som mulig av dyrene skal få nye for-alltid-hjem, og adopteres til familier over hele verden. Organisasjonen er veldig populær og er åpen for besøkende som vil ha en rundtur og høre mer om deres arbeide for dyrene. Du kan også bestille tid til å være frivillig for en dag eller i lengre perioder. Mer informasjon finnes på deres hjemmeside: https://www.soidog.org/

Khao Phra Thaeo Nationalpark med Tonsai & Bang Pae fossefall

Nordvest for Kamala ligger Khao Phra Thaeo nasjonalpark, som er den siste delen av regnskog som er igjen på Phuket. I nasjonalparken ligger fossefallene Tonsai og Bang Pae, som du finner langs den 8 km lange turstien. I parken er det også mulighet til å bli med på en guidet tur og få informasjon om naturen og de dyrene som lever i parken. Har du flaks kan du også få se noen av dyrene, selv om de er sky og pleier å søke seg bort fra turstien. Inngang kommer i tillegg.
Hvordan du tar deg rundt

Tuk-tuk

Tuk-tuk er navnet på de små lokale taxibussene. Avtal pris på forhånd om du skal ut på lengre turer.

Taxi

Det går an å bestille taxi, og det er enklest å la hotellet ordne det. Taxiene ser ut som vanlige biler. Thaiene mener ofte tuk-tuk eller motorsykkeltaxi når de snakker om "taxi", noen som kan være godt å vite. Ordet limousin brukes ofte om taxibiler. Fra flyplassen kan du også ta en Taxi-meter, de desidert rimeligste taxibilene.

Motorsykkeltaxi

Disse står på hvert gatehjørne og venter på tur. De er litt billigere en tuk-tuk, men er mye farligere å kjøre. Hjelm er ikke inkludert i prisen.

Lokalbuss

Å kjøre lokalbuss – songthaews – er den billigste måten å komme seg rundt på Phuket. Songthaews passerer Kamala minst hver halvtime og fortsetter mot Phuket Town. Reisen dit fra Kamala tar ca. en time.

Motorsykkel

Du kan leie motorsykkel de fleste steder, men det er ikke noe vi anbefaler, for det finnes ingen forsikringer som dekker deg ved ulykke.

Longtail-båt

Du kan leie din egen longtail-båt for en dag og selv bestemme hvor du vil dra. Enkelte beskyttede øyer og strender har restriksjoner på antall besøkende. Avtal prisen på forhånd og betal på hjemturen.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Valuta og betaling

Thailandske baht (THB). Vekslingskontor i Kamala Beach. På reisemålet fungerer Eurocard, MasterCard og VISA.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: +5 timer. Vintertid: +6 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Thai, men mange som jobber i turistnæringen snakker også litt engelsk.

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i Thailand, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger, to dobbeltsenger queen size eller en king size seng. Se hva som gjelder spesifikt for ditt hotell.

Øvrig informasjon

Reisemålet er i vekst og det kan være støy fra byggearbeider i området. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn

Å reise med barn til Phuket

Det er mange som tar med seg barn, også spedbarn, til Thailand. Det eneste som kan være litt besværlig er den forholdsvis lange flyreisen og eventuell jetlag. Men det pleier å være glemt etter en dag eller to. Forhåndsbestill gjerne transport fra flyplassen til hotellet, slik at det er i orden når dere lander.

Mat til barna

For barn som er litt kresne i matveien står både kylling og pommes frites på menyen, og de kan i tillegg prøve fried rice eller banana pancake. Retter med chili kan vente til de er litt større. Kjøp alltid vann på flaske; det kan utgjøre forskjellen mellom en fantastisk ferie og to uker på hotellrommet. Så er det bare å slippe barna løs på stranden!

Barnevennlige boforhold

Det beste for en familie er kanskje å velge et mindre bungalow-hotell eller resort. Da bor dere nær stranden og restauranten og har kort vei hjem til sengen. Har dere med en Babycom blir ferien garantert en suksess.

Restauranter

Barn er velkommen og høyt elsket overalt i Thailand, men det er sjelden at de vises spesielle hensyn på restaurantene. Det er for eksempel ingen barnemenyer, men menyene inneholder som regel noe også små barn kan spise: Omelett, kyllingsandwich, frukttallerken eller banana fritters. Det er sjelden at restaurantene har barnestoler, stellebord o.l.

Barnemat og bleier

De selger barnemat og bleier på velassorterte apotek, i enkelte dagligvarebutikker og på noen av de større hotellene.
Finn reise til Kamala Beach
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.