Se hotell (41)

Reiser til Amsterdam

Amsterdam er en reise verdt, for det er en imøtekommende og vakker by, med en mengde kanaler, broer, gamle hus, kafeer og restauranter å utforske.
Det er kort vei til Amsterdam for oss nordmenn, slik at byen er perfekt for en helgetur. Det er enkelt å utforske byen til fots eller på sykkel – Amsterdam er en av verdens mest sykkelvennlige byer. Shoppingmulighetene er gode, og byen er full av restauranter i alle prisklasser. Amsterdam er en flerkulturell by, noe som gjenspeiles i byens restauranttilbud.

Bo sentralt i Amsterdam

Ving tilbyr reiser til Amsterdam med en overflod av hotell å velge mellom, og de fleste ligger blant nettverket av kanaler i sentrum av byen. Du kan bo i nærheten av Vondelspark, handlegater og severdigheter som Anne Franks hus, Rijksmuseum og Vincent van Gogh Museum. I dette området og rundt Leidseplein ligger det mange restauranter, barer og puber. Uansett om du går eller sykler er det lett å finne veien til det meste.

Å gjøre i Amsterdam

Det er mye å finne på i Amsterdam, og mye å se. Om du ikke vil bli med på en guidet kanalbåttur eller Hop-On Hop-Off-busser, er det null problem å spasere rundt i byen eller leie en sykkel. Om du vil hvile føttene kan vi anbefale en båttur på kanalene. Da får du oppleve byen fra et annet perspektiv. Du kan også leie din egen pedalbåt og tråkke rundt på egen hånd.
Om været er på din side kan det kanskje friste med en picnic i det grønne?

Vings reiser til Amsterdam

Når du bestiller en reise med Ving til Amsterdam reiser du med rutefly, og du kan selv bestemme hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Du kan bestille en reise med både fly og hotell til Amsterdam for en helg eller så lenge det passer deg. Flytiden fra Norge er kort, og det er kun 20 minutter med tog fra flyplassen inn til sentrum. Perfekt for en helg!
Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Sentrale hotell
 • Luksushotell
 • Gode shoppingmuligheter
 • Godt utvalg av restauranter og uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Amsterdam

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
4°-1°
1
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager
 • februar
5°-1°
2
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • mars
10°1°
4
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • april
13°4°
5
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • mai
18°8°
6
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • juni
21°11°
7
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • juli
22°13°
6
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • august
22°13°
5
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • september
19°10°
4
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • oktober
14°7°
3
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • november
9°3°
1
Soltimer/dag
11
Regnfrie dager
 • desember
5°1°
1
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 2 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Amsterdam med rutefly hele året.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen Schiphol til hotellene i Amsterdam er ca. 20 minutter (ca. 25 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold. Det går busser og tog inn til sentrum fra flyplassen.
Shopping
Shoppingtilbudet i Amsterdam er stort, spesielt når det kommer til antikviteter, bøker og kunst. Legg turen innom handlegaten Nieuwedijk, som er en kilometerlang passasje med en lang rekke butikker som selger klær, sko, sportsartikler og musikk. Også langs P.C. Hooftstraat ligger butikkene tett, og her kan du kjøpe det meste innen klær, sko og smykker. På Kalverstraat er prisene litt lavere.
Amsterdam er kjent for sine tulipaner, og du finner blomsterbutikker overalt. Du kan kjøpe blomsterfrø og løker på blomstermarkedet. Nederland er også berømt for ost og sjokolade, og det er lett å la seg friste av det store utvalget av håndlagde delikatesser.
Mat, drikke og uteliv
Amsterdam er hjemby for innbyggere fra mer enn 140 nasjoner, noe som sørger for at det er restauranter for enhver smak, mange med med fransk og belgisk påvirkning. De mest eksklusive restaurantene finner du på de dyreste hotellene, men ellers ligger det flere bra og hyggelige restauranter rundt Leideseplein og Rembrandtplein. Den rimeligste maten finner du på kafeene rundt sentralstasjonen. En klassisk nederlandsk rett er røkt pølse, potetstappe og grønnsaker. Når Amsterdams innbyggere har det litt travelt spiser de gjerne rå sild med løk og sylteagurk fra et gatekjøkken. Et kremmerhus med pommes frites og majones slår aldri feil. Nederlenderne drikker gjerne øl, og de vanligste merkene er Heineken og Amstel. hvis du vil dykke ned i Amsterdams matverden kan vi anbefale å bli med på et matvandring rundt i byen.
Amsterdam har et livlig og blomstrende uteliv med mange barer og klubber. Mange rederier arrangerer kveldsturer på byens mange kanaler hvor du kan spise middag, eller bare innta et glass vin og en ostebit mens båten flyter sakte gjennom byen. Etterpå kan du legge veien om Leidseplein eller Rembrandtplein hvor diskotekene og jazz- og rockeklubbene venter. Noen av dem er riktig kjente, for eksempel Roxy, som er Amsterdams mest eksklusive nattklubb.
Aktiviteter og severdigheter
Det er mye å finne på i Amsterdam! Du kan for eksempel gå på markeder og museer, dra på picnic i Vondelpark, eller bli med på en båttur på kanalene. Det er forøvrig en opplevelse bare å sitte med en kopp kaffe på en uteservering og beundre de smale husfasadene, eller stå å en av de mange broene og se på livet langs kanalene. Du kan også leie en pedalbåt og tråkke rundt på kanalene i ditt eget tempo.
Amsterdam er full av morsomme og spennende severdigheter – her kan du lese om noen av dem.

Anne Franks hus

Besøk huset hvor Anne frank og hennes familie gjemte seg for nazistene. Se også den interessante utstillingen om krigen.

Rijksmuseum

Museet åpnet i 1885 og rommer malerier av store hollandske mestre som Rembrandt og Vermeer.

Van Gogh Museum

Mer enn 700 verk av den kjente kunstneren.

Vondelpark

Stor bypark med konserter og forestillinger i sommermånedene.

Coster Diamonds

I et av Amsterdams eldste diamantfirmaer kan du se hvordan de sliper og kvalitetsbedømmer edelstener.

Heineken Museum

Besøk bryggeriet og avslutt omvisningen med ølsmaking.
Hvordan du kommer deg rundt
Buss- og trikkenettet i Amsterdam er godt utbygd. En fin måte å utforske Amsterdam på er med sykkel. Du kan leie sykkel flere steder, og du kan også bli med på organiserte sykkelturer.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Turistskatt i Amsterdam

Nederlandske myndigheter har innført en turistskatt på overnattinger i Amsterdam. På samtlige hotell og leilighetshotell kreves det en ekstra skatt som skal betales på hotellet. Skatten kan variere litt avhengig av hotellstandard, men beløpet er maks 5 % av hotellprisen pr. natt. Vanligvis koster det ca. 4-8 EUR pr. person og natt. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise.

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.

Valuta og betaling

Euro (EUR).
Den beste valutakursen får du som regel hvis du veksler i Norge før avreise. Kredittkort aksepteres i stor utstrekning. Hvis du leier bil garanteres depositum med kredittkortet. Mange hotell krever et avdrag fra kredittkortet som garanti for ekstra utgifter, bruk av telefon osv.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

240 V. Norsk standard passer som regel ikke, adapter anbefales.

Språk

Nederlandsk

Finn reise til Amsterdam
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.