Se hotell (54)

Reiser til Praha

En reise til Praha inneholder alt hva du kan ønske deg av en europeisk storby, med billig shopping, hundrevis av puber, restauranter med mat fra alle verdenshjørner og et rikt kulturliv.

I Praha har de fleste av Vings hotell sentral beliggenhet nær gamlebyen, Karlsbroen og Vàclavplassen. I dette området er det mange hyggelige restauranter, kafeer og ølhaller å velge mellom – og det er billig, både å spise og drikke. I Praha fungerer t-bane- og trikkesystemet utmerket, så det er ikke noe problem å bo i litt roligere omgivelser rett utenfor sentrum.

Mat og drikke

Den gylne byen Praha har en restaurant på hvert gatehjørne. Her kan du spise deilige treretters måltider til veldig lave priser. De fleste av verdens kjøkkener er representert, men utforsk også det tsjekkiske kjøkken mens du er i byen – det innebærer som regel mye kjøtt, fyldige gryteretter og fritert mat. Det tsjekkiske øl er verdensberømt. Staropramen, Pilsner Urquell og Gambrinus er noen av de gode ølmerkene som har bidratt til at tsjekkerne har verdensrekord i øldrikking.

Utelivet i Praha

Det tsjekkiske ølet kan du nyte på noen av byens rundt 8000 puber. Serveringen fungerer på en litt annen måte enn her hjemme: Når ølen er drukket opp får du en ny med det samme, og slik fortsetter det til du sier at nå holder det. Hvis du vil prøve deg på andre fornøyelser, kan du utforske Prahas sydende uteliv med en mengde jazzklubber, rockebarer og nattklubber. Rundt Václavplassen og Karlsbroen ligger det mange populære steder.

Sentrale hotell i Praha

Når du bestiller en reise med Ving til Praha velger du selv når du skal reise og hvor lenge du ønsker å være borte – det være seg en helg eller noen dager midt i uken. Du får fleksibilitet og trygghet i én og samme pakke, og du er i tillegg beskyttet av pakkereiseloven.
Med Ving har du mange hotell å velge mellom i Praha, med noe for enhver smak og lommebok. Skal du reise med barn anbefaler vi Family Comfort-hotellet Residence Belgicka, et leilighetshotell med gangavstand til mange av byens severdigheter. For voksne som reiser uten barn kan vi tipse om Prime Selecet-hotellet Hoffmeister, som også har en utmerket beliggenhet og et originalt og severdig spa.

Nyttige tips
 • Sentrale hotell
 • Luksushotell
 • Hotell i alle prisklasser
 • Lokale restauranter
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Praha

Attraksjoner
4,7
Underholdning
4,5
Shopping
4,3
Vær
 • januar
0-5°
1
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • februar
1°-4°
3
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • mars
7°-1°
4
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • april
12°3°
6
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • mai
18°8°
7
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • juni
21°11°
8
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • juli
23°13°
8
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • august
22°13°
7
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • september
18°10°
6
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • oktober
12°5°
3
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • november
5°1°
1
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • desember
1°-3°
1
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 2 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Praha året rundt og selv velge avreisedato og reiselengde.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra flyplassen Ruzyne til hotellene i Praha er ca. 30 minutter (ca. 17 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold. Det går også flybuss inn til sentrum.
Shopping
Det beste med å shoppe i Praha er prisene, for så godt som alt unntatt hjemmeelektronikk og merkeklær er billigere enn i Norge og resten av Vest-Europa. Til de populære handlestrøkene hører blant annet Parizska med flere eksklusive forretninger, trendy Na Prikope og paradegaten Vaclavske Namesti og Vaclavaplassen. Praha er også kjent for sine spesialbutikker med bruktklær og de store loppemarkedene. Få også med deg det store kjøpesenteret Kotva, som var et av byens aller første varehus.
Mat, drikke og natteliv
Praha har et stort utvalg av restauranter som serverer tsjekkisk mat. Prøv spesialiteter som knödel, bakt svinekjøtt, schnitzel, surkål og søte bakevarer. Til maten drikker du rimelig lokal øl som Urquell, Staropramen eller Krušovice. Og skulle du gå lei av den lokale maten er det mye annet å velge mellom: Indonesisk, japansk, engelsk og mye mer.
Praha har et pulserende uteliv med et stort utvalg av ølhaller og nattklubber. Langs gatene rundt Václavplassen og Karlsbroen ligger barene tett i tett. Borivojova-gaten i Zizkov-området tilrekker seg et ungt publikum. Det er konserter og festivaler året rundt, ofte i vakre lokaler i noen av byens mange palasser.
Aktiviteter og severdigheter
Praha har det meste av det du kan forvente deg av en storby: teatre, opera, museer og shopping. Byen har også et variert musikkliv med alt fra klassisk musikk til techno. En populær aktivitet er å dra på rundtur med buss, leie sykler eller oppleve byen på en båttur langs elven Vitava.
Praha er en av Europas mest besøkte hovedsteder, og det er ikke så merkelig med tanke på alt du kan se og oppleve her. Ta for eksempel Karlsbroen – den 520 meter lange og meget vakre broen fra 1300-tallet som er et av Prahas mest kjente landemerker. Både på dagtid og om kvelden samles gatemusikanter, mimekunstnere, selgere og turister seg her. Hvis du har lyst til å ta en nærmere titt på broen med sine 30 statuer, bør du komme hit tidlig på morgenen. Borgen i Praha er en slags by midt i byen der du blant annet finner et palass, flere kirker og et kloster. Torget mellom Tyn-kirken og Rådhuset heter Staromestske namesti, og her kan du både se og høre det kjente astronomiske uret med sitt klokkespill. Václavplassen, Prahas historiske og politiske sentrum, er en blanding av bulevard og torg. Mange viktige øyeblikk i byens og landets historie har utspilt seg her.
Hvordan du kommer deg rundt
Prahas kollektivnett er godt utbygget med busser, tunnelbane og trikker. Billetten gjelder for ubegrenset kjøring i én time. Det er også mulig å kjøpe et tredagerskort som gjelder på all offentlig transport.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Tsjekkia. For mer informasjon ta kontakt med Tsjekkias ambassade på tlf. 22 12 10 30. www.mzv.cz/oslo/no/index.html

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Tsjekkia.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix-vaskinasjon mot hepatitt A og B. Denne varer i flere år, og må tas minimum fire uker før avreise. Les mer om vaksiner på www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Skatter og avgifter på hotellet

I Praha betaler hotellgjester skatter og avgifter på tilsammen 0.85 euro per person/natt. Dette gjelder for alle gjester i alderen 18-70 år. Avgiften betales når du kommer til hotellet.

Valuta og betaling

Tsjekkiske koruna (CZK). 1 koruna = 100 haleru. Kredittkort aksepteres i stor utstrekning. Hvis du leier bil garanteres depositum med kredittkortet. Mange hotell krever et avdrag fra kredittkortet som garanti for ekstra utgifter, åpne telefon etc.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Norske kontakter passer i stikkontaktene.

Språk

Tsjekkisk

Øvrig informasjon

Les mer under Reiseinformasjon. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Finn reisen din til Praha