Se hotell (55)

Reiser til Praha

En reise til Praha inneholder alt hva du kan ønske deg av en europeisk storby, med billig shopping, hundrevis av puber, restauranter med mat fra alle verdenshjørner og et rikt kulturliv.
I Praha har de fleste av Vings hotell sentral beliggenhet nær gamlebyen, Karlsbroen og Vàclavplassen. I dette området er det mange hyggelige restauranter, kafeer og ølhaller å velge mellom – og det er billig, både å spise og drikke. I Praha fungerer t-bane- og trikkesystemet utmerket, så det er ikke noe problem å bo i litt roligere omgivelser rett utenfor sentrum.

Mat og drikke

Den gylne byen Praha har en restaurant på hvert gatehjørne. Her kan du spise et deilig treretters måltid til veldig lave priser. De fleste av verdens kjøkkener er representert, men utforsk også det tsjekkiske kjøkken mens du er i byen – det innebærer som regel mye kjøtt, fyldige gryteretter og fritert mat. Tsjekkiske øl er verdensberømt. Staropramen, Pilsner Urquell og Gambrinus er noen av de gode ølmerkene som kanskje har bidratt til at tsjekkerne har verdensrekord i øldrikking. Å bli med på et matstreif er en god begynnelse på en reise til Praha. Da får du raskt overblikk over hva som finnes og hvordan det smaker.

Utelivet i Praha

Det tsjekkiske ølet kan du nyte på noen av byens rundt 8000 puber. Serveringen fungerer på en litt annen måte enn her hjemme: Når ølen er drukket opp får du en ny med det samme, og slik fortsetter det til du sier at nå holder det. Hvis du vil prøve deg på andre fornøyelser, kan du utforske Prahas sydende uteliv med en mengde jazzklubber, rockebarer og nattklubber. Rundt Václavplassen og Karlsbroen ligger det mange populære steder.

Sentrale hotell i Praha

Når du bestiller en reise med Ving til Praha velger du selv når du skal reise og hvor lenge du ønsker å være borte – det være seg en helg eller noen dager midt i uken. Du får fleksibilitet og trygghet i én og samme pakke, og du er i tillegg beskyttet av pakkereiseloven.
Med Ving har du mange hotell å velge mellom i Praha, med noe for enhver smak og lommebok.
To av våre rimeligste og mest populære hotell er Hotel Ariston & Ariston Patio og Carlton, som begge ligger i den vakre bydelen Zizkov. Vil du bo midt i hjertet av gamlebyen er Monastery Garden et godt alternativ. Ønsker du et lekkert og unikt hotell bør du kikke på Iron Gate Hotel and Suites eller NH Collection Prague Carlo IV. Skal du reise med barn, anbefaler vi barnevennlige Mamaison Residence Belgicka, et leilighetshotell med gangavstand til mange av byens severdigheter. For voksne som reiser uten barn kan vi tipse om unike Hotel Hoffmeister & Spa, som også har utmerket beliggenhet samt et originalt spa som er verdt turen.
Nyttige tips
 • Sentrale hotell
 • Luksushotell
 • Hotell i alle prisklasser
 • Lokale restauranter
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Praha

Vær
 • januar
--5°
1
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • februar
1°-4°
3
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • mars
7°-1°
4
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • april
12°3°
6
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • mai
18°8°
7
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • juni
21°11°
8
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • juli
23°13°
8
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • august
22°13°
7
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • september
18°10°
6
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • oktober
12°5°
3
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • november
5°1°
1
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • desember
1°-3°
1
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 2 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Praha året rundt og selv velge avreisedato og reiselengde.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen Ruzyne til hotellene i Praha er ca. 30 minutter (ca. 17 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold. Det går også flybuss inn til sentrum.
Shopping
Det beste med å shoppe i Praha er prisene, for så godt som alt unntatt hjemmeelektronikk og merkeklær er billigere enn i Norge og resten av Vest-Europa. Til de populære handlestrøkene hører blant annet Parizska med flere eksklusive forretninger, trendy Na Prikope og paradegaten Vaclavske Namesti og Vaclavaplassen. Praha er også kjent for sine spesialbutikker med bruktklær og de store loppemarkedene. Få også med deg det store kjøpesenteret Kotva, som var et av byens aller første varehus.
Mat, drikke og uteliv
Praha har et stort utvalg av restauranter som serverer tsjekkisk mat. Prøv spesialiteter som knödel, bakt svinekjøtt, schnitzel, surkål og søte bakevarer. Til maten drikker du rimelig lokal øl som Urquell, Staropramen eller Krušovice. Og skulle du gå lei av den lokale maten er det mye annet å velge mellom: Indonesisk, japansk, engelsk og mye mer.

Tsjekkisk øl

I Praha finnes det rundt 30 bryggerier, alle med sin yrkesstolthet og sine yrkeshemmeligheter. De fleste tilbyr omvisning med prøvesmaking, og mye av ølproduksjonen serveres i byens ølstuer og restauranter.
Praha har et pulserende uteliv med et stort utvalg av ølhaller og nattklubber. Langs gatene rundt Václavplassen og Karlsbroen ligger barene tett i tett. Borivojova-gaten i Zizkov-området tilrekker seg et ungt publikum. Det er konserter og festivaler året rundt, ofte i vakre lokaler i noen av byens mange palasser.
Aktiviteter og severdigheter
Praha har det meste av det du kan forvente deg av en storby: teatre, opera, museer og shopping. Til museene hører blant annet Nasjonalmuseet og Kommunistmuseet. Byen har også et variert musikkliv med alt fra klassisk musikk til techno. En populær aktivitet er å dra på rundtur med buss, leie sykler eller oppleve byen på en båttur på elven Vitava.
Praha er en av Europas mest besøkte hovedsteder, og det er ikke så merkelig med tanke på alt du kan se og oppleve her. Ta for eksempel Karlsbroen – den 520 meter lange og meget vakre broen fra 1300-tallet som er et av Prahas mest kjente landemerker. Både på dagtid og om kvelden samles gatemusikanter, mimekunstnere, selgere og turister seg her. Hvis du har lyst til å ta en nærmere titt på broen med sine 30 statuer, bør du komme hit tidlig på morgenen. Borgen i Praha er en slags by midt i byen der du blant annet finner et palass, flere kirker og et kloster. Torget mellom Tyn-kirken og Rådhuset heter Staromestske namesti, og her kan du både se og høre det kjente astronomiske uret med sitt klokkespill. Václavplassen, Prahas historiske og politiske sentrum, er en blanding av bulevard og torg. Mange viktige øyeblikk i byens og landets historie har utspilt seg her.
Hvordan du kommer deg rundt
Prahas kollektivnett er godt utbygget med busser, tunnelbane og trikker. Billetten gjelder for ubegrenset kjøring i én time. Det er også mulig å kjøpe et tredagerskort som gjelder på all offentlig transport.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Skatter og avgifter på hotellet

I Praha betaler hotellgjester skatter og avgifter på tilsammen 0.85 euro per person/natt. Dette gjelder for alle gjester i alderen 18-70 år. Avgiften betales når du kommer til hotellet.

Valuta og betaling

Tsjekkiske koruna (CZK). 1 koruna = 100 haleru. Kredittkort aksepteres i stor utstrekning. Hvis du leier bil garanteres depositum med kredittkortet. Mange hotell krever et avdrag fra kredittkortet som garanti for ekstra utgifter, åpne telefon etc.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Norske kontakter passer i stikkontaktene.

Språk

Tsjekkisk

Øvrig informasjon

Les mer under Reiseinformasjon. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.

Finn reise til Praha
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.