Se hotell (27)

Reiser til Reykjavik

På en reise til Reykjavik må du ikke gå glipp av en svømmetur i Den blå lagune og utflukter til isbreer og sprutende varme kilder. Islands lille, store hovedstad har et herlig uteliv, trendy butikker og gode restauranter.
Med Ving bor du midt i Reykjavik, nær utelivet med restauranter, klubber og barer. Dessuten kan du krydre din reise til Island med en rekke spennende utflukter. Ta for eksempel en tur til Den blå lagune, et enormt utendørs badeanlegg med varmt, mineralrikt vann. Du kan også være med på utflukter til ville fossefall og store nasjonalparker. Hvis du reiser om sommeren kan du dessuten bli med på hvalsafari og rideturer i villmarken.

Mat og restauranter

Islandske menyer er fullspekket med fisk- og skalldyrsretter. Lam er også en viktig del av det islandske kjøkkenet, og foretrekker du mer internasjonal mat finnes det et stort utvalg av dette også. Reykjavik har mange virkelig bra restauranter med mat av høy standard basert på ferske råvarer. Her spiser man middag til samme tid som vi er vant til hjemmefra, og et godt tips er å bestille bord.

Ting å gjøre i Reykjavik

På Island bor det rundt 330.000 mennesker, og nesten halvparten av dem bor i Reykjavik. Til tross for det lave innbyggertallet har hovedstaden et variert uteliv, og i sentrum ligger de trendy barene og nattklubbene tett.
Ellers er det den vakre naturen i og rundt Reykjavik som står for de mest minneverdige opplevelsene. Snøscooterturer på de enorme isbreene, rideturer på islandshester i det karrige landskapet, rafting langs ville elver og hvalsafari er bare noen av de eksotiske aktivitetene du kan være med på. For ikke å glemme Islands mange varme kilder som putrer og spruter kokende vann.

Vings reiser til Reykjavik

Når du bestiller en reise med Ving til Reykjavik velger du selv når du skal reise og hvor lenge du ønsker å være borte – det være seg en helg eller flere dager. Du kan velge blant et dusin hotell som alle har sentral beliggenhet, for eksempel det populære hotellet Reykjavik Centrum som ligger på en av byens eldste adresser.
Nyttige tips
 • Bra uteliv
 • Gode restauranter
 • Hotell i sentrum
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Reykjavik

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
2°-2°
-
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • februar
3°-2°
2
Soltimer/dag
10
Regnfrie dager
 • mars
4°-1°
3
Soltimer/dag
11
Regnfrie dager
 • april
6°1°
4
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager
 • mai
10°4°
5
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • juni
12°7°
6
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • juli
14°9°
5
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • august
14°8°
5
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • september
11°6°
3
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager
 • oktober
7°3°
2
Soltimer/dag
11
Regnfrie dager
 • november
4°-
1
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager
 • desember
2°-2°
-
Soltimer/dag
11
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 2 timer og 40 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Reykjavik med rutefly året rundt og selv bestemme avreisedag og reiselengde.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Fra Keflavik flyplass til sentrale Reykjavik tar det ca. 45 minutter (ca. 50 km) til hotellene. Tidene kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
Å shoppe i Reykjavik er enkelt; her har du kun et par gater å forholde deg til. Det står et stort buet skilt over Laugavegur som forteller at her begynner hovedgaten i Reykjavik. Gå hele gaten fra der den begynner ved Lækjargata, og du passerer de aller fleste av byens turistbutikker, designbutikker og moteforretninger. Reykjavik er på tross av størrelsen en veldig kosmopolitisk by med mye spennende shopping. Det store kjøpesenteret Kringlan ligger litt utenfor sentrumskjernen. Siden Island ikke er med i EU kan du be om tax free når du handler.
Mat, drikke og uteliv
Reykjavik har mange fine restauranter som serverer ypperlig mat laget på førsteklasses råvarer. Sjømat og lammekjøtt er vanlige innslag på byens restaurantmenyer. Du kan også få mat fra nesten alle verdenshjørner.Bli med på et matstreif gjennom Reykjaviks restaurantverden, hvor du får et innblikk i hva som foregår på kjøkkenet. Islandsk schnaps er berømt; den milde karveakevitten går under navnet Svartadaudir – på Island kalles den ganske enkelt Brennivin.
Reykjavik har et blomstrende uteliv med barer, restauranter og nattklubber som holder åpent til langt på natt. Mange barer fungerer som kafeer eller restauranter på dagtid, og blir gjort om til nattklubber i de sene timer. Det er enkelt å finne frem i Reykjavik, avstandene er korte og de mest populære stedene ligger langs hovedgaten Laugavegur og i sidegatene. Her finner du barer og restauranter for enhver smak, med alt fra mikrobryggerier, ginbarer, takbarer og musikkbarer til hyggelige, små restauranter. Avstandene er korte, så det er vanlig å gå ut på en barrunde fra sted til sted.
Aktiviteter og severdigheter
Reykjavik har mye å tilby av utstillinger, restauranter og shopping. Besøk for eksempel nasjonalmuseet eller Reykjaviks kunstmuseum. I det arkitektonisk spennede konserthuset Harpa kan du se ulike forestillinger. Reykjavik er et utmerket utgangspunkt for å utforske islandsk natur med isbreer, fosser og varme kilder. den praktfulle katedralen på toppen av byen. Du kan ta heisen opp i tårnet her og få god utsikt over byen og fjellene rundt. Flere firmaer arrangerer turer med hvalsafari fra havnen.
I Reykjavik ligger det meste innen gangavstand, og rett utenfor byen venter Islands rene og ville natur. Du kan velge og vrake mellom severdigheter og opplevelser, og nedenfor kan du lese litt om noen av disse.

Den blå lagune

Dette er et geotermisk spa med mineralholdig vann og er en av Islands mest besøkte attraksjoner. Det turkise vannet er spillvann fra kraftverket Svartsengi, og har helsebringende effekt. Her kan du bade utendørs året rundt omgitt av trolske formasjoner av størknet lava. Den blå lagune ligger mellom Reykjavik og Keflavik flyplass.

Hallgrímskirkja

Fra tårnet av byens domkirke har du en fantastisk utsikt over byen og fjellene rundt.

Islands nasjonalmuseum

Få et innblikk i Islands historie fra de første bosetterne frem til vår tid.

Gullfoss og Geysir

Selv om Gullfoss og Geysir ligger et godt stykke fra Reykjavik er de verdt et besøk. Gullfoss er en 32 meter høy og mektig foss som tordner ned i en dyp kløft. På området rundt Geysir putrer det i dampende kilder, og selv om selve Geysir er død, spruter lillebroren Strokkur kokende vann 20 meter opp i luften ca. hvert femte minutt.

Skulpturen Sólfar

En fotogen og ikonisk skulptur fra 1986. Du finner den ved moloen rett utenfor Reykjavik sentrum.
Hvordan du kommer deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Island på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Det er lett å gå rundt i Reykjavik, for avstandene er korte. Lokalbussene går fra busstasjonen Hlemmur et stykke opp på Lauagvegur. Taxiene bruker taksameter.
Fakta

Vår service på reisemålet

Med Ving reiser du på egen hånd. Vi tilbyr rutefly og hotell, men ikke reiselederservice. Ving har derimot en lokal agent som kan hjelpe til med bestilling av utflukter og annen service for gjestene våre. Vings agent på Island heter:
Iceland Travel - Incoming Department
Telefon +354 585 430
Adresse hovedkontor: Lagmuli 4, Reykjavik

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Islandske kroner. Kort aksepteres i stor utstrekning. Hvis du leier bil garanteres depositum med kredittkortet. Mange hotell krever et avdrag fra kredittkortet som garanti for ekstra utgifter, åpne telefon osv.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk sommertid –2 timer. Norsk vintertid –1 time.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig

Språk

Islandsk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.

Inspirasjon og reisetips

Foss på Island

Unike naturopplevelser på Island

Vår reiseekspert, Petter Sevenius, har vært bergtatt av Island siden han besøkte øya for første gang. I tillegg til rå og vill natur, byr Island også på fantastiske muligheter til å surfe. Les Petters beste tips til Island her.

Vår reiseekspert, Petter Sevenius, har vært bergtatt av Island siden han besøkte øya for første gang. I tillegg til rå og vill natur, byr Island også på fantastiske muligheter til å surfe. Les Petters beste tips til Island her.
Finn reise til Reykjavik
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.