Se hotell (30)

Reiser til Reykjavik

På en reise til Reykjavik må du ikke gå glipp av en svømmetur i Den blå lagune og utflukter til isbreer og sprutende varme kilder. Islands lille, store hovedstad har et herlig uteliv, trendy butikker og gode restauranter.

Med Ving bor du midt i Reykjavik, nær utelivet med restauranter, klubber og barer. Dessuten kan du krydre din reise til Island med en rekke spennende utflukter. Ta for eksempel en tur til Den blå lagune, et enormt utendørs badeanlegg med varmt, mineralrikt vann. Du kan også være med på utflukter til ville fossefall og store nasjonalparker. Hvis du reiser om sommeren kan du dessuten bli med på hvalsafari og rideturer i villmarken.

Mat og restauranter

Islandske menyer er fullspekket med fisk- og skalldyrsretter. Lam er også en viktig del av det islandske kjøkkenet, og foretrekker du mer internasjonal mat finnes det et stort utvalg av dette også. Reykjavik har mange virkelig bra restauranter med mat av høy standard basert på ferske råvarer. Her spiser man middag til samme tid som vi er vant til hjemmefra, og et godt tips er å bestille bord.

Ting å gjøre i Reykjavik

På Island bor det rundt 330.000 mennesker, og nesten halvparten av dem bor i Reykjavik. Til tross for det lave innbyggertallet har hovedstaden et variert uteliv, og i sentrum ligger de trendy barene og nattklubbene tett.
Ellers er det den vakre naturen i og rundt Reykjavik som står for de mest minneverdige opplevelsene. Snøscooterturer på de enorme isbreene, rideturer på islandshester i det karrige landskapet, rafting langs ville elver og hvalsafari er bare noen av de eksotiske aktivitetene du kan være med på. For ikke å glemme Islands mange varme kilder som putrer og spruter kokende vann.

Vings reiser til Reykjavik

Når du bestiller en reise med Ving til Reykjavik velger du selv når du skal reise og hvor lenge du ønsker å være borte – det være seg en helg eller flere dager. Du kan velge blant et dusin hotell som alle har sentral beliggenhet, for eksempel det populære hotellet Reykjavik Centrum som ligger på en av byens eldste adresser.

Nyttige tips
 • Bra uteliv
 • Gode restauranter
 • Hotell i sentrum
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Reykjavik

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
2°-2°
0
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • februar
3°-2°
2
Soltimer/dag
10
Regnfrie dager
 • mars
4°-1°
3
Soltimer/dag
11
Regnfrie dager
 • april
6°1°
4
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager
 • mai
10°4°
5
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • juni
12°7°
6
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • juli
14°9°
5
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • august
14°8°
5
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • september
11°6°
3
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager
 • oktober
7°3°
2
Soltimer/dag
11
Regnfrie dager
 • november
4°0
1
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager
 • desember
2°-2°
0
Soltimer/dag
11
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 2 timer og 40 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Reykjavik med rutefly året rundt og selv bestemme avreisedag og reiselengde.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Fra Keflavik flyplass til sentrale Reykjavik tar det ca. 45 minutter (ca. 50 km) til hotellene. Tidene kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
Å shoppe i Reykjavik er enkelt; her har du kun et par gater å forholde deg til. Det står et stort buet skilt over Laugavegur som forteller at her begynner hovedgaten i Reykjavik. Gå hele gaten fra der den begynner ved Lækjargata, og du passerer de aller fleste av byens turistbutikker, designbutikker og moteforretninger. Reykjavik er på tross av størrelsen en veldig kosmopolitisk by med mye spennende shopping. Det store kjøpesenteret Kringlan ligger litt utenfor sentrumskjernen. Siden Island ikke er med i EU kan du be om tax free når du handler.
Mat, drikke og natteliv
Sjømat og lammekjøtt er vanlige innslag på byens restaurantmenyer. Du kan også få mat fra nesten alle verdenshjørner. Islandsk schnaps er berømt; den milde karveakevitten går under navnet Svartadaudir – på Island kalles den ganske enkelt Brennivin.
Reykjavik har et blomstrende uteliv med barer, restauranter og diskotek som holder åpent til langt på natt.
Aktiviteter og severdigheter
Reykjavik har mye å tilby av utstillinger, restauranter og shopping. Besøk for eksempel nasjonalmuseet eller Reykjaviks kunstmuseum. I det arkitektonisk spennede konserthuset Harpa kan du se ulike forestillinger. Reykjavik er et utmerket utgangspunkt for å utforske islandsk natur med isbreer, fosser og varme kilder. den praktfulle katedralen på toppen av byen. Du kan ta heisen opp i tårnet her og få god utsikt over byen og fjellene rundt. Flere firmaer arrangerer turer med hvalsafari fra havnen.
I Reykjavik ligger det meste innen gangavstand, og rett utenfor byen venter Islands rene og ville natur. Du kan velge og vrake mellom severdigheter og opplevelser, og nedenfor kan du lese litt om noen av disse.

Den blå lagune

Dette er et geotermisk spa med mineralholdig vann og er en av Islands mest besøkte attraksjoner. Det turkise vannet er spillvann fra kraftverket Svartsengi, og har helsebringende effekt. Her kan du bade utendørs året rundt omgitt av trolske formasjoner av størknet lava. Den blå lagune ligger mellom Reykjavik og Keflavik flyplass.

Hallgrímskirkja

Fra tårnet av byens domkirke har du en fantastisk utsikt over byen og fjellene rundt.

Islands nasjonalmuseum

Få et innblikk i Islands historie fra de første bosetterne frem til vår tid.

Gullfoss og Geysir

Selv om Gullfoss og Geysir ligger et godt stykke fra Reykjavik er de verdt et besøk. Gullfoss er en 32 meter høy og mektig foss som tordner ned i en dyp kløft. På området rundt Geysir putrer det i dampende kilder, og selv om selve Geysir er død, spruter lillebroren Strokkur kokende vann 20 meter opp i luften ca. hvert femte minutt.

Skulpturen Sólfar

En fotogen og ikonisk skulptur fra 1986. Du finner den ved moloen rett utenfor Reykjavik sentrum.
Hvordan du kommer deg rundt
Det er lett å gå rundt i Reykjavik, for avstandene er korte. Lokalbussene går fra busstasjonen Hlemmur et stykke opp på Lauagvegur. Taxiene bruker taksameter.
Fakta

Vår service

Med Ving reiser du på egen hånd. Vi tilbyr rutefly og hotell, men ikke reiselederservice. Ving har derimot en lokal agent som kan hjelpe til med bestilling av utflukter og annen service for gjestene våre. Vings agent på Island heter:
Iceland Travel - Incoming Department
Telefon +354 585 430
Adresse hovedkontor: Lagmuli 4, Reykjavik

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Island. For mer informasjon ta kontakt med Islands ambassade på tlf. 23 23 75 30. https://bit.ly/2K1ljhC

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Island.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Islandske kroner. Kort aksepteres i stor utstrekning. Hvis du leier bil garanteres depositum med kredittkortet. Mange hotell krever et avdrag fra kredittkortet som garanti for ekstra utgifter, åpne telefon osv.

Tidsforskjell

Norsk sommertid –2 timer. Norsk vintertid –1 time.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig

Språk

Islandsk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Reykjavik