Se hotell

Reiser til San Miguel de Abona

Tenerife, Spania

I San Miguel de Abona ligger alt til rette for en deilig ferie i vakre omgivelser – året rundt. Hvorfor ikke bestille en golfpakke sammen med reisen?

San Miguel de Abona er det beste valget på Tenerife for deg som ikke vil ha for mange forstyrrelser når du skal spille golf. Med Ving kan du velge det som passer deg best; leilighet eller vanlig hotellrom. Et eksempel er våre leiligheter på Grand Muthu Golf Plaza, et hotell med All Inclusive hvor de vet hvordan man tar hånd om golfere på best mulig måte. De har et eget spa, og hotellet passer for alle som vil slappe av i ferien, med eller uten golfkøllene. Herfra er det ikke mer enn noen minutter med taxi til banene Golf de Sur og Amarilla Golf.
Du trenger likevel ikke være en innbitt golfer for å like deg i San Miguel de Abona. Det holder i massevis å bare nyte de vakre omgivelsene, ro, sol og bad. Her er det et lite antall barer og restauranter. Vil du ha et større utvalg er det ikke langt å dra til Los Cristianos eller Playa de las Américas.

Golfpakke i San Miguel de Abona

Når du bestiller en reise til San Miguel de Abona kan du samtidig bestille en golfpakke. Da er alt klart når du kommer frem, og du kan mer eller mindre sette fra deg kofferten og gå rett ut på golfbanen.

Skreddersydd ferie

Hvis du har lyst til å røre på deg utenfor golfbanen, kan du gå fotturer i fjellene eller kanskje svømme et par lengder i bassenget. Fotturer egner seg aller best i naturskjønne San Miguel. I Los Cristianos og Playa de las Américas kan du velge mellom ulike typer vannsport og aktiviteter. Hvorfor ikke oppleve det beste fra to verdener? Et reisetips er å kombinere en uke i San Miguel de Abona med et av våre andre reisemål på Tenerife. På denne måten kan du skreddersy ferien etter dine egne ønsker.

Leiebil i San Miguel de Abona

Det er en god idé å leie bil om du skal feriere i San Miguel de Abona. Da har du frihet til å reise hvor du vil og når du vil. Du kan for eksempel reise opp i Teides mektige fjellområder, kanskje kjøre en tur langs den vakre vestkysten eller oppsøke en golfbane et stykke unna. Med egen transport har du uante muligheter, og du får en reise full av inntrykk og opplevelser.

 • Kort avstand fra flyplassen
 • Golfpakker
 • All Inclusive
 • Kombiner flere reisemål
 • God pris på leiebil

Våre gjesters vurdering San Miguel de Abona

  Vær og klima
  • januar
  22°16°
  6
  Soltimer/dag
  18°
  Vanntemperatur
  18
  Regnfrie dager
  • februar
  22°16°
  7
  Soltimer/dag
  18°
  Vanntemperatur
  17
  Regnfrie dager
  • mars
  22°16°
  7
  Soltimer/dag
  18°
  Vanntemperatur
  20
  Regnfrie dager
  • april
  23°16°
  8
  Soltimer/dag
  18°
  Vanntemperatur
  20
  Regnfrie dager
  • mai
  24°19°
  9
  Soltimer/dag
  18°
  Vanntemperatur
  23
  Regnfrie dager
  • juni
  26°19°
  10
  Soltimer/dag
  18°
  Vanntemperatur
  24
  Regnfrie dager
  • juli
  28°22°
  11
  Soltimer/dag
  21°
  Vanntemperatur
  27
  Regnfrie dager
  • august
  29°22°
  10
  Soltimer/dag
  22°
  Vanntemperatur
  26
  Regnfrie dager
  • september
  28°22°
  8
  Soltimer/dag
  23°
  Vanntemperatur
  24
  Regnfrie dager
  • oktober
  26°20°
  7
  Soltimer/dag
  22°
  Vanntemperatur
  21
  Regnfrie dager
  • november
  24°18°
  6
  Soltimer/dag
  18°
  Vanntemperatur
  18
  Regnfrie dager
  • desember
  23°16°
  6
  Soltimer/dag
  18°
  Vanntemperatur
  19
  Regnfrie dager
  Strender
  Det går ikke an å bade på stranden nedenfor hotellet. Det er barnevennlige sandstrender i Los Cristianos og Playa de las Américas.
  Fly og transport

  Flytid

  Ca. 5-7 timer fra Oslo

  Slik reiser du hit

  Til San Miguel de Abona kan du reise med Vings charterfly i vintersesongen (oktober-april) og med rutefly året rundt.

  Flyet lander på flyplassen Reina Sofia på sydsiden av Tenerife.
  Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i San Miguel de Abona. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen flyplassen Reina Sofia på sydsiden av Tenerife til hotellet ditt er ca. 15 minutter (ca. 8 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport her.

  Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly kan du i de fleste tilfeller bestille transport til hotellet ditt, som regel med taxi eller minibuss. All informasjon om bestilt transport finner du i reisebeviset ditt. Prisen for transport varierer, avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du ved bestilling.
  Mat, drikke og natteliv
  San Miguel de Abona har noen få restauranter og barer. Du finner et større utvalg i Los Cristianos og Playa de las Américas.

  Mat og drikka på Tenerife

  Spanjolene har typisk sydeuropeiske matvaner; frokosten hopper de som regel over, eller de nøyer seg med en kopp kaffe og en croissant. Men det kompenserer de for ved å gå på kafe i ellevetiden og drikke en café con leche (kaffe med melk) og spise en bocadillo, omtrent det samme som en halv baguette med mye pålegg.

  De spiser lunsj ganske sent, som regel i totiden. Deretter er det mange som fortsatt tar siesta. Spanske barn pleier å få noe å spise i sekstiden for ikke å bli for sultne, mens foreldrene ofte venter til nitiden med å spise middag. Det betyr ikke at du som besøkende trenger å følge det samme mønsteret, men om du lurer på hvorfor det er så mange tomme restauranter rundt våre lunsj- og middagtider, er dette forklaringen. På turiststedene er det alltid mange restauranter som holder åpent hele dagen.

  Tips

  Tips er ikke alltid inkludert i regningen, men du finner ofte en post som kalles IGIC, som tilsvarer den kanariske moms på syv prosent. Du er ikke pålagt å gi tips, men om du er fornøyd med servicen, og enda viktigere, om du tror at du kommer tilbake ved en senere anledning, så legger du igjen 10% i tips.
  Om du ikke er fornøyd, eller bare sitter i baren og spiser for eksempel en sandwich, trenger du ikke å legge igjen noe tips.
  Husk at spanjolene av og til setter brød på bordet før maten kommer. Dette er ikke alltid gratis, og om du spiser av det kommer det på regningen. Om du lar det stå behøver du ikke betale for det.

  Restauranter

  Utvalget av restauranter er veldig stort på Tenerife, og lokalbefolkningen spiser ofte ute. I helgene er det neste obligatorisk å gå ut med familie og venner for å spise et godt måltid sammen. Fine, eksklusive restauranter med internasjonalt kjøkken blandes med kanarisk, tysk, italiensk, fransk, peruansk, kinesisk, libanesisk, indisk etc.

  Kanin

  Kaninkjøtt, eller Conejo som det heter i menyen, er lett og lyst kjøtt som minner litt om kylling, men har mer smak. Om du har valgt et bra spisested risikerer du ikke at det er tørt, men servert som en velsmakende gryte.

  Mojo

  Mojo, som uttales "mocho", er en kulinarisk genistrek i liten utgave. Dette er en saus som både kan lages hjemme og kjøpes ferdig i glass på butikken. Rød mojo er en blanding av paprika og krydder, mens koriander dominerer den litt mildere grønne mojoen. Det er vanskelig å si hvilken som er best, så ta litt av begge!

  Ost

  På Kanariøyene produserer de en mengde forskjellige ostetyper, og alle er veldig gode. De yster av ku-, geite- og sauemelk eller blandinger av disse. En av de mest kjente spanske ostene heter Manchego og kommer riktignok ikke fra Kanariøyene, men minner mye om kanariske oster. Den har en svart skorpe og mild, karakteristisk smak med en viss syrlighet. Du må selv smake deg frem til de forskjellige variantene.
  Ost heter queso på spansk, og røkt ost (som smaker mye bedre enn det høres ut som) heter queso ahumado. Gå inn på et større supermercado og se hva du finner. Her kan du lete deg frem blant godbitene og komme ut med favnen full av delikatesser som lokal ost, skinke og pølse. Det er en sann fornøyelse for matelskere.

  Poteter

  Vi potetelskende nordmenn burde lære av spanjolene. Deres papas arrugadas, "rynkete poteter", kokes i vann med så mye havsalt at vannet trekkes ut av dem og smaken konsentreres. De serveres litt skrukkete og dekket av salt sammen med mojo.

  For den godtesyke

  Ikke la skinnet bedra! De vakreste kakene, overdådig pyntet med frukt og konfekt, seiler ofte under falsk flagg. Under den vakre overflaten gjemmer deg seg som regel bare et nøytralt og kjedelig sukkerbrød. Prøv heller de mer uanselige bakevarene som sjokoladefylte croissanter eller butterdeigssnurrer fylt med nøtter og tørket frukt. De ser kanskje ikke ut som noen prisvinnere, men de får smaksløkene til å dirre av glede.
  San Miguel de Abona er en liten by med et rolig natteliv. Utvalget består hovedsakelig av noen få barer. Du finner flere utesteder i Los Cristianos og Playa de las Américas.
  Shopping
  Om du vil handle er det best å ta turen til i Los Cristianos eller Playa de las Américas. Her er utvalget mye større enn i San Miguel de Abona.

  Shopping i Los Cristianos

  Gågatene i Los Cristianos har mange hyggelige butikker. De holder ofte stengt i siestaen midt på dagen.

  Shopping på Tenerife

  Prisnivået på Tenerife er generelt litt lavere enn i Norge, da det er et frihandelsområde med kun 7% moms. Det kan være lurt å være på utkikk etter sko, vesker, parfyme, kosmetikk, elektronikk, tobakk, alkohol og merkevarer. Gull og sølv er ikke spesielt billig, men det kan være verdt å kjøpe arbeidskrevende smykker, da arbeidskraften er rimeligere her. Perlekjeder og smykker av kjente designere er mye billigere enn hjemme, det samme gjelder klokker og penner.
  Aktiviteter og severdigheter

  Golf – San Miguel de Abona

  I San Miguel de Abona kan du velge mellom to ulike golfbaner. Det spiller ingen rolle om du er nybegynner eller proff, for her venter brede fairways, fantastisk utsikt og svarte lavasandbunkere i en herlig og utfordrende blanding. Litt lenger unna San Miguel de Abona ligger det flere golfbaner, blant annet en 27-hulls bane ca. ti kilometer fra byen.

  Ubåt og dykking – San Miguel de Abona

  I havnen i San Miguel de Abona holdes det dykkerkurs. Herfra går også vår utflukt med ubåt. Bli med ut på dypet og opplev Tenerife fra et helt annet perspektiv!

  Severdigheter på Tenerife

  Tenerife har mye historie og mange severdigheter, men de fleste ligger utenfor Los Cristianos og Playa de las Américas, som er relativt nybygde områder. Øyas museer ligger i hovedstaden Santa Cruz, ca. 80 kilometer fra Los Cristianos. Den gamle hovedstaden La Laguna har nesten vokst sammen med Santa Cruz. La Laguna er med sin interessante arkitektur og katedralen og universitetet verdt et besøk. Spanjolene grunnla hovedstaden etter å ha erobret øya fra urbefolkningen i 1497. Hovedstaden ble senere flyttet til Santa Cruz for å ligge ved havet. I dag er det en viktig havneby og øyas administrative senter.
  Hvordan du tar deg rundt
  Vil du oppleve Tenerife på egen hånd og i ditt eget tempo? Vi samarbeider med Avis, som har de beste bilene og gode forsikringer. Kontakt oss i trefftiden eller ring oss på servicetelefonen, så reserverer vi bilen. Ta med førerkort og pass til Avis og avtal når bilen skal leveres tilbake. Vær oppmerksom på deres åpningstider og eventuelle helligdager. Ha alltid kontrakten liggende i bilen.

  Biltyper

  B Volkswagen Polo el.l. bil. 2 voksne + 2 barn
  C Skoda Fabia el.l. bil. 4 voksne
  D Volkswagen Golf el. l. bil. 4 voksne + 1 barn
  F Xsara Picasso el.l. bil. 4 voksne + 1 barn
  K VW Eos / Beetle Cabriolet el.l. bil. 4 voksne + 1 barn
  P VW Multivan el. l. bil. 7 voksne

  Følgende er inkludert i prisen:

  • Totalforsikring
  • Ubegrenset kjørelengde
  • Kart over øya
  • Skatt/moms

  Følgende kan du bestille etter behov:

  • Barnesete kan leies for ca. 9 euro.
  • GPS kan leies for ca. 12 euro per dag.
  • Om det er flere enn én fører må man betale en ekstraforsikring på ca. 8 euro per dag.
  • Om føreren er under 25 år må man betale en ekstra forsikring per dag.

  Annet:

  Tillatt parkering er markert med hvite linjer. Blå linjer betyr at parkeringsavgift skal betales, og det betales akkurat som hjemme i en parkeringsautomat. Gule linjer betyr stopp- og parkeringsforbud. Respekter dette, for politiet fjerner feilparkerte biler, og det er dyrt og vanskelig å hente ut bilen igjen.

  Buss – San Miguel de Abona

  Lokalbussene er grønne og heter TITSA. Det er bussforbindelse mellom de fleste større stedene på øya. Det går blant annet lokalbusser til Los Cristianos, Santa Cruz, Puerto de la Cruz og Los Gigantes. Bussturen fra Playa de las Américas eller Los Cristianos til Santa Cruz tar ca. en time. Det går direktebuss til Puerto de la Cruz flere ganger daglig, og turen tar ca. halvannen time. Du kan kjøpe billett på bussen, men det lønner seg å kjøpe klippekortet "Bonobus". En automat på bussen trekker riktig beløp, og du vet til enhver tid hvor mye du har igjen på kortet. Dette kortet gir deg 30–50% rabatt på ordinær pris. Klippekortet selges i de fleste kiosker, på bensinstasjoner og busstasjoner.

  Taxi – San Miguel de Abona

  Det er relativt rimelig å ta taxi. Sjåførene plikter å kjøre på taksameter. Om taksameteret ikke er på må du be sjåføren slå det på. På lengre turer er det lurt å avtale prisen på forhånd. Du kan ikke forhåndsbestille taxi. Om du er fornøyd med servicen er det vanlig å gi ca. 10% i tips.
  Fakta

  Vår service

  Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du for eksempel vil bestille leiebil eller kanskje bare vil ha tips og gode råd.

  Her kan du lese mer om Vings service på reisemålene våre.

  ECPAT

  Ving har siden 1999 samarbeidet aktivt med organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel. Les mer i Ving-permen eller i vår reisemålsguide.

  Pass og visum

  Visum behøves ikke.

  Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha med seg pass, dette skal ofte være gyldig i seks måneder etter hjemreise. Innenfor Schengen kreves det at man har med pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig under hele reisen. Les mer på ving.no/pass-og-visum.

  Spørsmål om pass og visum må stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

  Lover og lokale skikker

  Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.
  Karneval

  Valuta og betaling

  Euro (EUR). Visa, Eurocard og MasterCard fungerer best på reisemålet.

  Tidsforskjell

  Norsk tid - 1 time

  Elektrisitet

  220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

  Språk

  I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

  Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
  Finn reisen din