Se hotell (16)

Reiser til Golden Sands

En reise til Golden Sands byr på livlig uteliv, en herlig strand, og rimelige priser på alt fra hotellet til barrunden.

Golden Sands er et reisemål med noe for alle og enhver. Som navnet indikerer ligger byen rett ved en nydelig, kilometerlang, bred og velstelt sandstrand. Her finner du et bredt utvalg av restauranter og underholdning. Dagene i Golden Sands tilbringer man på stranden, der man soler seg, står på vannski, tester ut paragliding, tar avslappende spaserturer langs strandpromenaden, spiser is og bare nyter ferien. En annen mulighet er å ta en tur til vannparken Aquapolis. På kveldene er det nok av restauranter å velge mellom, og det samme gjelder kafeer og barer. Senere går turen kanskje til et diskotek. Vil man utvide horisonten etter noen dager i Golden Sands, kan man besøke severdigheter i nærheten, slik som klippeklosteret Aladzha og den vakre Kaliakraodden.

Ving har de beste hotellene

I Golden Sands er det grønt, frodig og kupert. De fleste av Vings hotell ligger i naturskjønne omgivelser innenfor et område som er klassifisert som nasjonalpark. Ving har valgt ut noen av de beste hotellene – flere av dem er nybygget eller renovert, med bra beliggenhet nær stranden og sentrum. Selvsagt kan du bestille et hotell med All Inclusive, om du vil ha en ekstra behagelig ferie.

Shopping og uteliv

Golden Sands er større enn Albena, og betydelig livligere. Langs strandpromenaden og hovedgaten ligger det massevis av restauranter, kafeer og små butikker. Vil du fortsette ut i de små timer, er det bare å velge og vrake blant musikkbarer, diskotek, nattklubber og kasinoer. Om du vil dra på en utflukt er det ikke langt til Varna, Bulgarias "sommerhovedstad". Denne byen har vakker arkitektur, et sprudlende kafeliv og bra shopping. Her finner du alt fra velkjente merkebutikker med sko og klær, til elektronikk, sølv og gull.

Nyttige tips
 • All Inclusive
 • Prisgunstig innkvartering
 • Kilometerlang sandstrand
 • Lang strandpromenade
 • Mange restauranter
 • Mye uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Golden Sands

Vær
 • januar
6°-1°
2
Soltimer/dag
2°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • februar
6°-1°
3
Soltimer/dag
3°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
11°2°
4
Soltimer/dag
6°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
16°7°
6
Soltimer/dag
11°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
22°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°16°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juli
30°19°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • august
29°18°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
26°14°
8
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • oktober
21°11°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
13°6°
3
Soltimer/dag
10°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
7°1°
2
Soltimer/dag
4°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
Strender
Stranden i Golden Sands er omtrent fire kilometer lang og har, som man kan forvente ut i fra navnet, en myk, gyllengul sand. Den er bred og har rader av solsenger, volleyballbaner og kioskutsalg med mat og drikke. Langs strandpromenaden finner du dessuten flere bra restauranter og mindre kafeer. På stranden kan du forsøke vannaktiviteter som paragliding, vannski og pedalbåt, og du kan prøve omvendt bungyjump, der du skytes ut i luften og lander med et plask i havet. Langs stranden finnes det også flere aktiviteter som er passende for barn, som trampoliner og små båter.

Strender langs Svartehavskysten

Strendene langs Svartehavskysten i Bulgaria er generelt brede og har gyllen, finkornet sand. Det finnes solsenger og parasoller å leie på strendene.

Stranden i Albena

Den seks kilometer lange og innbydende sandstranden i Albena har rikelig med plass og en rolig og avslappende stemning. Stranden er langgrunn og vannet krystallklart. Langs stranden går det en bilfri strandpromenade hvor du blant annet får kjøpt drikke, frukt og iskrem.

Stranden i Golden Sands

Den omlag fire kilometer lange sandstranden i Golden Sands rommer rekker med solsenger, salgsboder og strandvolleyball-baner. Langs strandpromenden finner du et godt utvalg av restauranter og små kaféer, og på stranden tilbys ulike vannsportaktiviteter samt tilbud for barn, som trampoliner og småbåter.

Strendene i Balchik

Balchik har et par mindre strender og det er i nærheten av disse du finner våre hotell. Det varierer mellom finkornet og grovkornet strand på strendene.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 10 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Golden Sands i sommerhalvåret 2022.

Du kan dessuten reise med Ving til Golden Sands med rutefly.

Flyet lander på Varna flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Golden Sands. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Varnas flyplass til hotellet ditt er ca. 35 minutter til 1 time og 15 minutter (ca. 25 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Regn med ventetid på flyplassen, det tar tid med bagasjen ved ankomst. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Mat, drikke og natteliv
Langs strandpromenaden og hovedgaten finnes det en rekke restauranter og kafeer, hvor det serveres både bulgarsk og internasjonal mat. Som man kan forvente i en kystby er fiskeretter vanlige på menyene i Golden Sands, og ofte kommer fisken grillet. Akkurat hva slags fisk som tilbys kan variere fra dag til dag, og avhenger av fangsten til fiskebåtene som legger ut på Svartehavet hver morgen. Makrell og ørret er som regel alltid å få. Vil du ha litt avveksling fra det bulgarske kjøkkenet, tilbys også pasta, pizza og grillet kylling. Disse rettene smaker som de gjør hjemme. Det hender at noen restauranter legger opp til at tilbehør bestilles og betales separat.

Mat og drikke i Bulgaria

I Bulgaria kan du spise og drikke godt for en rimelig penge. Her har de både lokale spesialiteter og mat fra alle verdenshjørner. Restauranttilbudet er bredt i Albena og Golden Sands, men også i Balchik ligger det en del restauranter. Du finner mer informasjon under hvert enkelt reisemål.

Mat i Bulgaria

Det bulgarske kjøkken er inspirert både av Europa og Midtøsten. Den maten som serveres i turistområdene er som regel en forenklet og internasjonalisert versjon av den genuine, lokale mattradisjonen, som har påvirkning fra gresk og tyrkisk kokkekunst. En klassisk hovedrett er kawarma, som består av kjøtt, løk, krydder og sopp, som har fått småkoke i en kjele. En annen god forrett er tarator, en kald salatsuppe typisk laget av yoghurt, agurk, hvitløk, dill, matolje og vann.

Grillet kjøtt og fisk er en gammel tradisjon i området, og slike retter utgjør en stor andel av menyen på de fleste restauranter. Kylling og lammekjøtt er mest vanlig, men svinekjøtt og biff forekommer også. Salater er populære – ofte grønnsaksbaserte med litt olje og eddik. En klassisk salat er shopskasalat, bestående av tomat, agurk, paprika, løk og toppet av med en rikelig mengde revet fetaost. I det bulgarske kjøkken finner du også flere retter med tarm, men siden dette sjelden er etterspurt av turister, finnes det ikke mye av dette på menyene.

Drikke i Bulgaria

Bulgaria er blant verdens største vinprodusenter og har fem vindistrikt som produserer vin av ulik karakter og kvalitet. I det sørlige Bulgaria produseres først og fremst rødvin, mens det i de nordlige delene av landet går i hvitvinsproduksjon. Det lages også mye god øl i landet, og noen lokale merker som kan fremheves er Kamenitza, Zagorka og Astika.

Den lokale brennevinen, «rakia», fremstilles av destillert fruktsprit. Råvarene kan være alt fra plommer til aprikoser, eller hva man måtte ha tilgang til. Smaken varierer etter kvaliteten på råvarene. Alkoholfrie alternativ som vann, brus og juice selges over hele Bulgaria, og de har også utmerket kaffe.

Underholdning på restaurantene

De fleste restauranter har en eller annen form for underholdning, og det er fort gjort at middagen blir en helaften. Som regel har restaurantene åpent fra ti på formiddagen og frem til midnatt. Bulgarerne er ikke høytidelige når det kommer til restaurantbesøk, så du trenger ikke være pent kledd. Derimot er T-skjorte og shorts et minimum. Badeklær er ikke tillatt.
For deg som liker natteliv er Golden Sands et passende reisemål. Byen er full av barer og klubber, som ikke stenger dørene før siste gjest er ute av døren, eller solen har stått opp.

Utelivet i Golden Sands

I Golden Sands er det to områder som er spesielt livlige: Den nordlige delen av strandpromenaden og bargaten, som går parallelt med denne. I bargaten finnes all slags barer, inkludert karaokebarer – spesielt populære blant engelskmenn, tyskere og finner. I begynnelsen og slutten av sesongen er det betydelig roligere enn midt på sommeren. Skulle man være her sommerstid med familien, finnes det også roligere strøk, litt vekk fra sentrum.

Uteliv

Er det utelivet du ser etter, er Golden Sands det beste alternativet. I Albena og Balchik er det forholdsvis rolig.
Shopping
Butikkene i Golden Sands ligger i sentrum og langs strandpromenaden. Ser du etter et større utvalg og lavere priser, kan du ta buss eller taxi til Dobrich eller Varna. Noen av de mest populære suvenirene er de lokale vinene, musserende vin og den lokale brennevinen rakia.

Klær

I Varna har de en rekke merkebutikker med Adidas, Benetton, Kappa, Lacoste, Mango, Terra Nova, Mason's, Bershka, Zara med flere. Utvalget er ikke det samme som i Norge, men prisene er betydelig lavere. På markedet finner du salgsboder der du kan kjøpe det meste; her selges T-skjorter, jeans, lærplagg, sko, undertøy og klokker, for å nevne noe. Merk at de fleste av merkes-T-skjortene du finner her er falske. Normalt bør man kunne få ned prisen med 25 % om man pruter.

Sko

Sko finner du både på markedet og i butikkene i shoppinggatene Knyaz Boris og Preslav. Sko er normalt billig her.
For deg som liker shopping er Varna stedet med det beste utvalget, men det finnes små butikker på alle reisemålene.

Klær og sko

I Varna ligger de to kjøpesentrene Varna Mall og Grand Mall. Her finnes det også massevis av butikker som selger merkevarer som Adidas, Benetton, Kappa, lacoste, Terra Nova, mango, Berschka, Zara m.fl. Utvalget er ikke det samme som i Norge, men prisene er betydelig lavere. Er du ute etter å handle billig, er Varna sentrum å anbefale. Her finner du ikke like mange merkavarer, men lavere priser.

Vin

Det produseres store mengder vin i Bulgaria, og en del av vinen er veldig bra. Prøv deg gjerne fream, og hvis du finner en du liker godt, kan du kjøpe med deg et par flasker hjem. En suvenir som garantert ikke vil samle støv.

Sprit

Bulgarsk brennevin har varierende kvalitet, og det anbefales å holde seg unna den billigste varianten. Faktisk er prisene generelt så lave at du kan koste på deg en flaske av virkelig god kvalitet som vil gi deg valuta for pengene.
Aktiviteter og severdigheter

Strandaktiviteter i Golden Sands

På stranden i Golden Sands finnes et stort tilbud av vannaktiviteter. Her kan man prøve roing, vannski, dykking, seiling, paragliding og ulike båtsporter. Føler du for å kombinere frisk luft og bading, kan du dra på båttur på Svartehavet.

Aktiviteter på land

Om du heller vil holde deg på land, kan du prøve deg på aktiviteter som pil og bue, bowling, paintball, riding og bungy jump. Det er også et titalls tennisbaner i området, der man kan leie racket og baller. I tillegg finnes det volleyball- og basketbaner, samt flere minigolfbaner.

Aquapolis – vannparken for hele familien

Aquapolis er en stor vannpark med eventyrlige vannsklier, eksotiske palmer, små fosser, bølgebasseng, minibasseng og mye annet. Her finnes det noe for absolutt alle – uansett alder. Fra sentrum av Golden Sands går det et minitog til vannparken.
De ulike stedene langs Varna-kysten tilbyr aktiviteter både på land og på vannet, som f.eks. minigolf, tennis og vannsport.

Aladzha-klosteret

Man antar at de første munkene, eller kanskje eremittene, slo seg ned her så tidlig som 400-500 år e.Kr. Disse menneskene var en del av den tidlige klosterkulturen som senere ble ett av kristendommens fundament. Det opprinnelige Aladzha var nesten samtidig med det som betraktes som verdens første kloster; St. Antonius ved Rødehavet. De ruinene man ser i dag er derimot ikke like gamle. Det var først under middelalderen at man hugget i kalksteinen og skapte det klosteret i klippen Aladzha er kjent som i dag, med kapell, refektorium og flere rom. Klosteret er en av de største severdighetene langs Svartehavskysten. Navnet «Aladzha» er tyrkisk for «fargerik», men dessverre er det ikke mange igjen av freskomaleriene som visstnok skal være opphavet til at navnet. I kapellet i andre etasje kan man derimot få et inntrykk av hvor praktfullt det en gang må ha sett ut. Til tross for at tidens tann har satt sitt preg på klosteret, er fortsatt synet av et toetasjes kloster hugget ut direkte i klippen mer enn imponerende. Den dag i dag er det selvsagt satt opp moderne trapper og sikkerhetsgjerder, men det er gjort så diskret som mulig, slik at man skal få et skikkelig inntrykk av Aladzhas storslagenhet.
Bulgaria har mye å tilby når det kommer til historie og severdigheter. Her finner du blant annet en av verdens eldste byer.
Hvordan du tar deg rundt
For deg som vil bestemme selv hvor turen skal gå, og reise i ditt eget tempo, er en leiebil perfekt. Her kan du kjøre på veier av god kvalitet, og finne frem til dine egne perler. Veiene er noe smalere enn i Norge, og kjøretempoet noe høyere. Det kan være smart å ta med seg en oversikt over det kyrilliske alfabetet, slik at man forstår gateskiltene overalt. Ved kysten og i de største byene står stedsnavn med latinske bokstaver. Det finnes mange bilutleiefirmaer, og både pris og standard varierer. AVIS har biler med bra kvalitet og forsikringer som dekker det meste. Som regel betaler du et depositum for drivstoff, som du får tilbake dersom bilen leveres med full tank. Om du reserverer en AVIS-bil gjennom oss, får du en bra bil til en rimelig pris, uten overraskelser.

Slik gjør du:

• Kontakt oss i løpet av kontortiden, eller ring oss på servicetelefonen. Vi reserverer bilen og en AVIS-medarbeider leverer den til hotellet, hvor du signerer kontrakten og betaler.
• Ha alltid med førerkort under kjøring.
• Ha alltid AVIS-kontrakten liggende i bilen.
• Avtal med AVIS når bilen skal leveres tilbake. Vi anbefaler at du møter en AVIS-medarbeider også når du leverer fra deg bilen.

Følgende er inkludert i prisen:

• Grunnforsikring
• Ubegrenset antall kilometer
• Kart
• Skatter og avgifter

Følgende tilvalg er tilgjengelige:

• Barnesete
• Ekstra sjåfør(er)
• Personskadeforsikring
• Egenandelsforsiking (Super Collision Damage Waiver)

Forhåndsbestilt bil

Dersom du har forhåndsbestilt en AVIS-bil da du bestilte reisen, trenger du bare møte AVIS' representant i hotellresepsjonen. Tidspunktet står i reisedokumentene dine.
Det er enkelt å ta seg rundt i Golden Sands. Busstilbudet fungerer bra, og taxi er dessuten relativt billig.

Andre transportmidler

I Golden Sands finnes det to minitog. Det ene heter Aquapolis og går mellom vannparken og Hotel Amiral. Det andre minitoget går fra samme hotell, men nordover til strandpromenaden. I utkanten av byen finnes hest og kjerre, for de som ønsker en rolig tur.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden juni-september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Kan vi ikke løse det på telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Vaksinering

Det kreves ingen vaksinering, men Ving anbefaler Twinrix som gir mangeårig vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk at vaksinen ev. må tas minste fire uker før avreise.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Bulgarske lev (BGN). De fleste restauranter og butikker aksepterer kredittkort. Det finnes noen få minibanker. Euro, dollar og skandinaviske sedler kan veksles. Det er forbudt å veksle penger på gaten.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid + 1 time.

Elektrisitet

220 V. Kontaktene kan være av eldre modell og ikke jordet.

Språk

Bulgarsk

Viktig informasjon om hotellene

Sesongen i Bulgaria er kort og intensiv og hotellene blir tidlig utsolgt. Det kan derfor være vanskelig å bytte hotell etter at du har kommet til reisemålet. Derfor ber vi deg tenke nøye igjennom valget av hotell. Hotellstandarden i Bulgaria er vanligvis noe lavere enn i resten av Europa. Rommene er ofte små med enkel innredning. Hvis du bestiller en uspesifisert reise kommer du til å havne på et veldig enkelt hotell, og også da kommer det til å bli vanskelig å bytte hotell.

Ekstrasenger

Hotellrommene i Bulgaria er ofte små, og det kan bli trangt med ekstrasenger. Ekstrasengene kan være sovesofa, oppredbare lenestoler, eller køyesenger. De ordinære sengene står ikke alltid ved siden av hverandre, og det hender at de står etter hverandre.

Øvrig

Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i program, utflukter, priser etc.
Reise med barn
Flytiden til Bulgaria er kort, stranden er myk og fin, og menyene har flere retter som barna liker. Golden Sands er et trygt og godt valg for en familieferie. Barna vil elske den store Aquapolis-vannparken. Sørg bare for at du booker et barnevennlig hotell, og ikke et som ligger midt i bargaten. Reiser du med mindre barn og vil ha roligere omgivelser, anbefaler vi nabobyen Albena. Her er det lekeplasser for barna, og den lokale atmosfæren er mer nedtonet.

Aktiviteter for familien

I tillegg til stranden og bassengene finnes det to vannparker i området: Aquapolis i Golden Sands og Aquamania i Albena. Vannparkene har en rekke vannsklier og bassenger, så her er det noe for alle. En morsom utflukt for barna kan være en tur til Kaliakraodden, der man kan løpe og klatre rundt.

For de større barna finnes det mange aktiviteter i Golden Sands. Ved stranden i Varna finnes et akvarium og et planetarium, og byen har også et spennende sjøfartsmuseum med gamle båter. Utenfor museet er det utstilt en hel del militærmateriell fra sovjettiden, blant annet et helikopter og flere kanoner – litt rustne i disse dager, men fortsatt med de røde stjernene inngravert. Nedenfor museet finnes en mindre vannpark, med vannsklier og tavernaer.

Mat

Det er sjelden vanskelig å få barn til å spise grillet kylling, pommes frites, grillspyd, fiskefileter og hamburgere. Dette er bare noen av rettene som man ofte finner på menyene her. Maten er ikke spesielt sterkt krydret, og barna vil føle seg helt som hjemme. Langs strandpromenaden finnes det dessuten en rekke iskiosker som vi tipper også vil falle i smak blant de minste.

Barnemat og bleier

Barnemat og bleier er å få kjøpt på minimarkedene på hotellene. Ønsker man å kjøpe større mengder, er det best å legge turen innom supermarkedet Kaufland i Varna.
Finn reise til Golden Sands
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.