Utflukter, Side

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Vi gjør oppmerksom på at utfluktsprogrammet til og med sommeren 2021 er redusert, og at enkelte aktiviteter kan bli endret på kort varsel pga. koronasituasjonen. Eksempelvis kan det bli påbudt med munnbind eller at et restaurantbesøk bli byttet ut med medbrakt matpakke som deltakerne får med seg på utflukten. Les mer på reisemålets lokale https://mydestination.ving.no

.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Hamam (tyrkisk bad) fra Side – kan bestilles hjemmefra

Hamam (tyrkisk bad) fra Side – kan bestilles hjemmefra

Et ekte tyrkisk bad - hamam - er perfekt for deg som vil skjemme bort deg selv i ferien! Ingen måltider er inkludert.

Les mer Skjul

Å prøve tyrkisk bad er en morsom og annerledes ferieopplevelse. Badetradisjonen har røtter langt tilbake i den tyrkiske historien, og hamam brukes både av menn og kvinner. På offentlige hamam kan det være fullt på torsdager, for da vil mennene bli skikkelig rene før fredagens moskébesøk.

Islam legger stor vekt på renslighet, og i Tyrkia har man bygd hamam-badehus siden 1500-tallet. Det startet egentlig allerede under romertiden, da mange byer i Tyrkia ble grunnlagt eller bygd av romerne. Og en ekte romersk by måtte ha et bad. Da det østromerske riket falt ble disse badetradisjonene borte. Men da det ottomanske riket ble stort og mektig på 1500-tallet, ble badetradisjonen tatt opp igjen - og dermed oppsto hamam.

I dag bader menn og kvinner adskilt i enkelte hamam. Kvinnene bader som oftest på formiddagen og mennene om kvelden. Hamam er også en viktig sosial arena. Og når det for eksempel er utdrikningslag er det vanlig å treffes i hamam for å feire sin siste kveld som ugift.

Man starter i marmor-badstuen, der man varmer opp kroppen og skyller seg med varmt vann. Deretter legger man seg ned på varme marmorheller og blir skrubbet og vasket over hele kroppen. En ny, herlig følelse strømmer gjennom kroppen. Til slutt får man en kroppsmassasje med olje for å gjøre den nyskrubbede huden enda mykere. Nå er man klar til å fortsette sol- og badeferien med frisk og ny "babyhud". Men husk at huden er ekstra følsom etter besøket på hamam, så vær forsiktig i solen.

Ofte er det tyrkiske menn som står for skrubbing og massasje. Du velger selv om du vil ha full massasje eller ikke, og uansett beholder du alltid badetøyet på. Vær oppmerksom på at hamam kan oppleves som intim fordi skrubbingen gjøres veldig grundig.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Turen inkluderer:
"Bronzing Package" med badstue, skrubbing/peeling, oljemassasje, skummassasje, ansiktsmaske og utlån av håndklær. Ytterligere behandlinger kan kjøpes i tillegg. Ta kontakt med en av Vings reiseledere for mer informasjon.

Måltider og drikke:
Ingen måltider er inkludert.

Tid:
Halvdagsutflukt, ca. 2-3 timer.

Guide:
Utflukten er på egen hånd.

Lurt å ta med:
Badetøy.

Rafting og elvepadling – kan bestilles hjemmefra

Rafting og elvepadling – kan bestilles hjemmefra

Bli med på rafting sammen med dyktige instruktører – og opplev et adrenalinkick utenom det vanlige. Følelsen du får når du fosser nedover den 13 kilometer lange elven er helt fantastisk! Lunsj er inkludert.

Les mer Skjul

Dagen starter med busstransport fra hotellet til Xtreme River Rafting, der deltakerne blir tildelt flytevest og våtdrakt. Før vi starter får du også en sikkerhetsgjennomgang. Deretter begynner moroa! Underveis stopper vi for både "body rafting" og lunsj.

Det blir både heftige etapper og etapper der det vi padler oss nedover i et roligere tempo. Selve turen på elva tar ca. 2-2,5 timer, og båten tar 10-12 personer. Hver båt har en profesjonell guide om bord. Etter gjennomført rafting har du tilgang til fasiliteter som dusj, garderober, toaletter osv. Når alle er ferdige med turen spiser vi en felles lunsj. På hjemveien stopper vi for å strekke på bena, og det blir muligheter for å kjøpe noe å drikke. Du får også kjøpt bilder fra turen. Dette er populært ettersom det er vanskelig å ha med eget kamera i båten.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan bestilles hjemmefra, enten samtidig som du bestiller reisen, eller på "Min side" om du allerede har bestilt reise.

Mat og drikke:
Lunsj er inkludert. Drikke kan kjøpes på stedet.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 08.00–18.00.

Guide:
Engelsktalende lokalguide.

Lurt å ta med:
Badetøy, håndkle, solkrem og vannflaske. Ha på deg komforable sko som tåler å bli våte på elveturen, og ta med ekstra kles- og skoskift så du kan skifte etter raftingen. Ikke ta med kamera/videokamera, smykker eller mye penger ettersom vi tilbringer store deler av tiden i båten.

Øvrig:
Aldersgrense for å bli med på turen er 8 år. Er du gravid, har hjerte- eller ryggproblemer eller andre alvorlige sykdommer, kan du dessverre ikke delta. Dette er ellers en tur som passer for alle. Hvis du er usikker eller litt urolig kan du sitte i en av de større båtene, som føles veldig stabile og trygge. Busstransporten for gjester som bor i Alanya tar ca. 2,5–3 timer hver vei.

Escape to cool – kan bestilles hjemmefra

Escape to cool – kan bestilles hjemmefra

Heldagsutflukt med vakker natur, forfriskende bad i elven og et spennende besøk i en av verdens dypeste dryppsteinsgrotter, Dimcaygrotten. Lunsj inkludert. Entré til grotten er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Vi kjører gjennom et vakkert landskap, opp bratte fjellveier og smale landeveier. Har kommer kameraene til å brukes flittig! Deretter ankommer vi Dimcaygrotten, en av verdens dypeste dryppsteinsgrotter, med dramatiske gallerier og fantastiske formasjoner. Dette naturfenomenet har naturen selv laget og det har tatt millioner av år. Her er det også blitt bygget et utsiktspunkt med nydelig utsikt over Alanya og fjellene.

Vi kjører deretter ned til en lokal frukthage, der vi går en tur og nyter nye dufter, smaker og farger.

Deretter fortsetter vi oppover elven for å se den imponerende Dimacay-demningen. Vi stopper ved en av de de store restaurantene for å spise lunsj. Her blir vi servert grillmat og det finnes også egen vegetarmat. Etter maten får vi tid til å slappe av og nyte solen, og man kan også ta en forfriskende dukkert i elven.

På denne turen står den fantastiske naturen i fokus, så her er det bare å glede seg til sjeldne inntrykk!

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Lunsj er inkludert. Drikke kan kjøpes.

Entré:
Inngangsbilletter til noen av severdighetene er inkludert (entré til grotten er ikke inkludert, pris ca. 13,50 lira).

Tid:
Halvdagsutflukt, ca. kl. 09.00–16.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med:
Badetøy, håndkle, solkrem, vannflaske, solbriller, komfortable sko og hodeplagg.

Øvrig:
Mange trapper og nivåforskjeller. Personer med bevegelsesbesvær må kontakte Vings reiseleder før bestilling.Prisen på utflukten varier noe avhengig av hvilket reisemål du bor på.

En bedre avslutning på ferien

En bedre avslutning på ferien

Ferie til siste sekund. Hva skal man finne på på hjemreisedagen når flyet ikke går før sent på kvelden? Hva med en båttur, litt sol og bad, og middag, etterfulgt av transport til flyplassen? Måltider er inkludert.

Les mer Skjul

Vi henter dere på hotellet når dere sjekker ut, og setter kursen mot Manavgat for en båttur på elven, der det også serveres lunsj. Deretter reiser vi videre til en restaurant nær stranden i Side hvor du kan ta en siste dukkert før hjemreise. Det serveres en grillmiddag på stranden mens vi nyter solnedgangen. Denne utflukten er en utmerket måte å få med seg det beste av av Side, og du har feriefølelse hele veien til flyplassen.

Mat og drikke:
Lunsj og middag er inkludert (drikke kommer i tillegg).

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 12.00–20.30.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med:
Badetøy, badehåndkle og solkrem.

Øvrig:
Badehåndklær kan leies om bord, ca. 10 TL pr. stk. Bussen er i nærheten hele dagen, så det er enkelt å bade på stranden og deretter skifte før man drar til flyplassen. Enkle utendørs dusjfasiliteter. Prisen på utflukten kan variere avhengig av hvilket reisemål du bor på.

Lille Tyrkia – kan bestilles hjemmefra

Lille Tyrkia – kan bestilles hjemmefra

På denne utflukten venter mange inntrykk og opplevelser – og et innblikk i hverdagslivet på den tyrkiske landsbygda. Tyrkisk brunsj er inkludert.

Les mer Skjul

Det finnes mange distrikter og regioner i Tyrkia, og Manavgat er et av dem. Det er også navnet på den største byen i området, med 75.000 innbyggere og en livlig atmosfære. I løpet av besøket i Manavgat tar vi turen til en av de mest imponerende moskeene i byen: Külliye-moskeen med sine fargerike og intrikate detaljer. Den beundringsverdige moskeen lokker til seg besøkende hele døgnet.

Den mindre, mer lokale moskeen i landsbyen Sihlar er vesentlig roligere. Vi stopper her i løpet av dagen, og besøker blant annet en av byens eldste kvinner i hennes eget hjem. Her smaker vi på lokale spesialiteter og får et innblikk i livet på landsbygda. Hvis det blir tid stopper vi også ved ruinene fra antikkens Lyrbe, som ligger delvis gjemt blant pinjetrærne.

Det blir selvfølgelig tid til mat og drikke underveis, og brunsjen spiser vi i hyggelige omgivelser ved Manavgat-elven. Vi avslutter utflukten med et besøk på den myldrende og spennende basaren, der du får tid til å gå på oppdagelsesferd på egen hånd og kanskje kan gjøre et kupp eller tre.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke:
Tyrkisk brunsj er inkludert. Drikke må kjøpes i tillegg.

Lurt å ta med:
Kamera, penger, vannflaske og behagelige klær som dekker skuldre og knær (med hensyn til moskébesøk).

Øvrig:
På helligdager kan det være restriksjoner på besøk i moskeene.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 09.00-16.00.

Guideservice:
Skandinavisktalende guide.

Shopping i Side – kan bestilles hjemmefra

Shopping i Side – kan bestilles hjemmefra

Opplev Sides beste shopping! Dette er en perfekt anledning til å oppdatere garderoben, eller kanskje du vil kjøpe noen fine gaver til familie og venner? Ingen måltider er inkludert.

Les mer Skjul

Det er populært å kjøpe gull i Tyrkia, og den gode kvaliteten kan i kombinasjon med de lave prisene lokke frem kjøpesuget i de fleste. Kjeden Cadaro Jewellery finnes i flere storbyer, og de er kjent for sin høye kvalitet og gode service.

Vil du fornye garderoben er neste stopp perfekt: Dikman Tekstil byr på et enormt utvalg klær, sko, ytterplagg og lignende – og butikken dekker hele 4000 kvadratmeter. Her finnes det både kjente og ukjente merker til lave priser.

Siste stopp er Nova Mall, et kjøpesenter med et stort utvalg butikker og lave priser. Det finnes også flere restauranter og kafeer hvis du trenger en liten pust i bakken.

For å få mest mulig ut av ferien lønner det seg å gjøre unna shoppingen på en og samme dag. Da kan du bruke resten av dagene til å slappe av og nyte ferien!

Mat og drikke:
Ikke inkludert.

Tid:
Halvdagsutflukt, ca. kl. 15.30-19.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med:
Penger, vannflaske og kamera. Komfortable klær.

Manavgat, båttur og basar – kan bestilles hjemmefra

Manavgat, båttur og basar – kan bestilles hjemmefra

En herlig heldagsutflukt med både elvetur og shopping i basaren i Manavgat. Lunsj er inkludert, men ikke drikke.

Les mer Skjul

Dagen starter med et besøk på markedet i Manavgat, hvor du får tid på egen hånd til å gjøre innkjøp eller bare se deg rundt. Enkelte perioder i løpet av sesongen er det mulig å besøke den lille fossen i Manavgatelven.

Siden drar vi ned til elven hvor vi går om bord i båten som skal ta oss nedover Manavgatelven. Vannet i elven er kaldt, men du kan velge om du vil bade i elven eller i det salte, varme havvannet ved utløpet av elven hvor vi legger til ved stranden. Det serveres lunsj om bord. Vi stopper også ved fossen i Manavgatelven, og om været tillater det, blir det også en tur på havet.

Denne utflukten er en fin anledning til å slappe av, sole seg og bade, og kanskje handle litt i basaren.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Måltider:
Lunsj er inkludert (ikke drikke).

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 09.00-17.00.

Lurt å ta med:
Solkrem, håndkle, penger, badetøy.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Jeepsafari – kan bestilles hjemmefra

Jeepsafari – kan bestilles hjemmefra

Opplev Tyrkia skjønnhet på en annerledes måte. På denne jeepsafarien tar vi deg inn i Tyrkias dype skoger, og fordi bilen ikke har tak kommer du utrolig nær naturen. Lunsj er inkludert.

Les mer Skjul

Dagen starter ved samlingspunktet hvor vi blir tildelt jeep med sjåfør for dagen. Så setter vi kursen direkte mot fjellene. Vi tar det rolig oppover, først på brede asfalterte veier og deretter gradvis dypere inn i landskapet på mindre grusveier.

Første stopp er godt skjult inne i skogen, en fredelig åpning der vi nyter den vakre naturen og ser nærmere på teltene og arbeidsredskapene som lokalbefolkningen bruker i dagliglivet. Her er det flere fine utsiktspunkter med spennende fotomuligheter.

Vi kjører deretter videre til neste stopp, en liten landsby i nærheten der vi inviteres til et glass te i et gammelt tyrkisk hus. Vi får se hvordan landsbyboerne lever og hva de gjør i løpet av en vanlig dag. Turen fortsetter gjennom landskapet, og vi stopper her og der, smaker på de ville bærene og nyter solen og den friske brisen.

Vi tar en lengre pause ved Oba River hvor vi spiser lunsj. Etter måltidet kan den som vil utforske området. Du kan gå opp til en liten foss, bade i elven, eller hvorfor ikke prøve fiskelykken?

På hjemveien gjør vi et siste stopp der du kan ta fantastiske panoramabilder.

Dette er en utflukt som virkelig tar deg tett på naturen på en spennende måte i en 4x4 jeep.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke:
Lunsj er inkludert (velg mellom kylling og fisk, serveres med salat og brød ved siden av). Drikke kan kjøpes til.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 09.30–16.00.

Guide:
Engelsktalende guide.

Lurt å ta med:
Kamera, solkrem og penger. Ha på deg komfortable klær.

Øvrig:
Personer med bevegelsesproblemer, ryggskader eller som er gravide bør ikke delta på denne utflukten.

Antalya Aquarium

Antalya Aquarium

Oppdag en magisk verden under vann – bli med på en reise til jordens fascinerende hav. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Inne i akvariet er det et hundretalls fisker som lever et fredelig liv blant fargeglade koraller. Du får også se sjøhester, åler og haier på nært hold. Du kommer også til å gå gjennom verdens lengste undervannstunnel, hele 130 meter lang. Det er som å gå tørrskodd på bunnen av havet og se fisk og hai svømme rundt seg. Ta med deg kamera, det er mange minneverdige øyeblikk inne i tunnelen.

På området finner du også Snow World der du kan kaste snøball og kjøre kjelke i et vinterlandskap med ekte snø og minusgrader. Her er det selvfølgelig jakker og votter til utlån slik at man slipper å fryse. I akvariet er det også et separat terrarium der man kan se på ormer og øgler. Gå ikke glipp av et besøk I 4D-kinoen der du får opplevelsen av å gå rundt på bunnen av havet.

Det er mange restauranter å velge mellom på området etter akvariebesøket.

Gå ikke glipp av sjansen til å besøke Antalya Aquarium når du bor så nære verdens lengste undervannstunnel!

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede før du reiser, enten samtidig som du bestiller reisen din eller på Min side hvis du har bestilt.

Mat og drikke:
Ingen måltider er inkludert i prisen. Det er et stort utvalg restauranter og kafeer å velge mellom på området.

Lurt å ta med:
Kamera og lommepenger.

Tid:
Halvdagsutflukt.

Guides:
Utflukten er på egen hånd.

Øvrig:
Inngangsbillett til akvariet, Snow World og 4D-kinoen er inkludert. Prisen på utflukten kan variere avhengig av hvilket reisemål du bor på.

Alle utflukter arrangeres i samarbeid med vår lokale agent Astral Tourism.

Offroad i Taurusfjellene – Quadsafari – kan bestilles hjemmefra

Offroad i Taurusfjellene – Quadsafari – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en utflukt fullspekket av fart, adrenalin og flotte naturopplevelser i Taurusfjellene. Ingen måltider er inkludert.

Les mer Skjul

På motorsykler med fire hjul begir vi oss ut i den heftige naturen og opplever omgivelsene på en helt ny måte. Bak styret på en Quad får du oppleve både kjøreglede og Taursufjellene fra en helt ny side. På denne utflukten besøker vi steder som ikke kan nås med vanlig bil eller buss. Denne utflukten er morsom for hele familien, og de dyktige lokalguidene sørger for at alle får informasjon om sikkerhet, kjøring og ikke minst de høydepunktene vi passerer underveis.

Du kan velge om du vil kjøre en Quad eller en Buggy. Kjøreturen strekker seg over 20–30 km på veier, stier og offroad i skogene rundt Taurusfjellene. Det blir en fartsfylt og innholdsrik tur, og ikke minst en minneverdig opplevelse for deg som ikke er redd for å bli litt skitten.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke:
Ikke inkludert. Du bør ta med en vannflaske, og vær oppmerksom på at det ikke er mulighet til å kjøpe noe langs veien.

Tid:
Halvdagsutflukt, ca. kl. 10.00–15.00.

Guide:
Engelsktalende guide.

Lurt å ta med:
Klær som tåler å bli skitne. Husk førerkort!

Øvrig:
Aldersgrensen for å delta er 8 år.
Sjåføren må ha fylt 18 år og kunne fremvise førerkort.

Land of Legends – En magisk verden

Land of Legends – En magisk verden

Velkommen til "Land of Legends", en av verdens mest attraktive fornøyelsesparker. Her kan hele familien more seg blant spennende attraksjoner og vannsklier som får det til å kile i magen. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Land of Legend er en 800.000 m² stor og innholdsrik fornøyelsespark som er delt inn i tre områder. Én del har fartsfylte attraksjoner og aktiviteter, en annen rommer et badeland med actionfylte baner som Wave Shock, Typhoon og 73 andre vannsklier. Sist, men ikke minst er det en del som rommer butikker, barer og spisesteder.

Midt i temaparken ligger Legends-slottet, symbolet på parken og også et hotell. Om kvelden lyses det 111 meter høye slottet opp, og den fargeglade fontenen er et syn utenom det vanlige. Velkommen til en unik opplevelse på "Land of Legends"!

Mat og drikke:
Ingen måltider er inkludert, kan kjøpes i parken.

Tid:
Åpningstider kl. 07.00–17.30.

Guide:
Transport med parkens egne busser. Utflukten er på egen hånd.

Lurt å ta med:
Badetøy og håndkle.