Vackra strander i Mirties & Massouri
Vakre strender i Mirties og Massouri.
Ekspertenes tips

To greske øyer på en og samme reise: Kalymnos og Telendos

Kalymnos er en middels stor øy som jeg synes har alt du trenger for en koselig ferie – avslapning, vakre strender og hyggelige tavernaer. Telendos er nok Vings absolutt roligste og minste øy. Den ligger omtrent ti minutters båttur fra Kalymnos, noe som gjør at du enkelt kan besøke to små greske øyer på en og samme reise. Du kan også kombinere en uke på Kalymnos med en uke på Kos, da får du oppleve hele tre øyer.

Tekst og foto: Tomas Alexandersson
Publisert: 27. juli 2023

Behagelig ferietempo på Kalymnos

Reisemålene Mirties, Massouri, Kantouni og hovedstaden Pothia er fire innbydende feriesteder med forskjellig karakter. Hvis du foretrekker strender og late dager vil jeg anbefale Mirties, Massouri eller Kantouni. De ligger relativt nær hverandre, slik at du har muligheten til å besøke alle stedene i løpet av ferien din. Alle preges av badeviker, innbydende tavernaer og rolige dager.

Pothia tilbyr hyggelig småbyliv og strender utenfor sentrum – perfekt for deg som vektlegger autentisk gresk dagligliv. Hvis du klatrer opp til Castello di Chora-borgen, får du en imponerende utsikt over byen og omgivelsene. Faktisk er Kalymnos og Telendos utmerkede destinasjoner for de som liker klatring og fotturer, da øyene er fjellrike og kuperte. Kalymnos er også kjent for noe helt annet enn fjellklatring, nemlig vaskesvamper. På Kalymnos har man drevet ned svampefiske i over tusen år, og øya kalles derfor også «svampenes øy». En must-do opplevelse i Pothia er å besøke en av svampfabrikkene.

Stranden utenfor hotellet Elana Apartments på Kalymnos.

Stranden utenfor hotellet Elana Apartments på Kalymnos.

Vakre strender i Mirties og Massouri.

Vakre strender i Mirties og Massouri.

Pothia, Kalymnos' innbydende hovedstad

Pothia, Kalymnos' innbydende hovedstad

Telendos – roligere blir det ikke

Fra den lille havnen i Massouri når du Telendos, og nå begynner roen. Telendos er ikke stort, men likevel finner du alt du trenger for en avslappende ferie på øya. I løpet av ferien på den vulkanske klippeøya Telendos kan du nyte stillheten og naturen, noe som virkelig faller i smak hos de besøkende. Meg også! Langs havnepromenaden finnes noen tavernaer, og selv om Telendos ikke har store strender, er det flere badeviker og småstrender hvor du kan ta en dukkert.

Øde strand på Telendos.

Øde strand på Telendos.

Telendos havn.

Telendos havn. Velkommen til Vings minste og roligste øy.

Fiskebåter på Telendos som kommer med dagens middag.

Fiskebåter på Telendos som kommer med dagens middag.

Sjarmerende hotell

Hvis du liker mindre, familiedrevne hotell, da er Kalymnos og Telendos stedet for deg. Øyenes hotell har en vennlig og lokal atmosfære, perfekt for avslapning og ferie. Flere av dem har basseng, og du kan også velge mellom rom og leiligheter. Jeg bodde på koselige Elena Apartments i Mirties og Massouri, og gleden av å kunne beundre magiske solnedganger med utsikt over Telendos er vanskelig å beskrive. Jeg vil gjerne tilbake til Kalymnos!

Vackra vyer från hotell Elena Apartments i Mirties & Massouri

Vakker utsikt fra hotellet Elena Apartments i Mirties og Massouri.

Tomas Alexandersson

Tomas tar oss med på opplevelser som preges av bar- og restaurantbesøk, arkitektur og utstillinger. Gjerne i storbyer øst i Europa – han ser blant annet på Tallin som sitt andre hjem.

Vil du lese flere artikler som dette?