Natt i Tokyo
Ekspertenes tips

Kjente bydeler i

Tokyo

Guide til kjente områder i Tokyo

Tokyo er en blanding av hypermodernisme, historie, kultur, metropol og galskap. Her sameksisterer neonskilt og skyskrapere med flere århundre gamle templer og koselige nabolag med spaservennlige bakgårder og kafeer. Tokyo er stort! Byen er delt inn i 23 bydeler, der hvert distrikt har sitt eget sentrum - som i seg selv kunne vært en egen by. Det er omtrent som at T-sentralen på Norrmalm og Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm ville vært dobbelt så store og egne byer i en og samme by.

Litt forvirrende, jeg vet.

Tekst & foto: Tomas Alexandersson

Livlig gate i Tokyo

Tokyo prydes av livlige gater overalt

Gata i Tokyo

Gammelt møter nytt i Tokyo

Natt over Tokyo

Jeg elsker Tokyo på nattestid

En rask guide – tips på kjente områder i Tokyo

Det praktiske med Tokyo er at du enkelt kan reise med t-banen til ulike steder. Metrosystemet er et av verdens mest omfattende, med flest reisende i verden. Det er også en pendlerbane kalt Yamanote Line som går i en sirkel og trafikkerer Tokyos tettest befolkede områder.

Tokyo Station og Ginza

Mange ankommer Tokyo stasjon når de ruller inn i Tokyo med langdistansetog og t-bane. Det er blant annet her du kan se de kule og superraske Shinkansen-togene. Tokyo Station ligger i et livlig forretningsområde der stilige skyskrapere blandes med kontorbygg og gode restauranter. En kort spasertur fra Tokyo Station ligger keiserpalasset med den tilhørende hagen. Tokyos første shoppingstrøk i vestlig stil, Ginza, er fortsatt et viktig sentrum med store varehus, luksuriøse butikker og snobbete restauranter og barer. Her ligger også livsstilsbutikken MUJI sin globale flaggskipbutikk - så hold godt fast i lommeboken.

Harajuku og Aoyama

Populære Harajuku står for fargerik gatekunst og unik mote - for å si det mildt. Langs Takeshita Street er vintage- og cosplaybutikker overfylte, og langs grønne Omotesando Avenue finner du kjente merkevarebutikker. Harajuku fusjonerer med fasjonable Aoyama, og i de omkringliggende gatene er små barer, trendy kafeer og utsmykkede merkevarebutikker slik som Comme des Garçons og Vivianne Westwood. Cat Street er en gågate for alternative motebutikker og restauranter, som går mellom Harajuku og Shibuya.

Fargeglade hus langs Tokyos gater

Fargeglade hus langs Tokyos shoppinggater

Shopping i Tokyo

Etter min mening er Tokyo verdens beste by for shopping

Butikker og design langs Omotesando

Fine butikker på avenyen Omotesando

Shinjuku

Et av favorittdistriktene mine, men som i starten kan føles litt forvirrende. Shinjuku er stort, og er en av de viktigste administrative og kommersielle sentrumene i byen. Mitt beste tips er å bare gå rundt, gå deg vill, prøve alt ukjent og "go bananas". Du må ikke gå glipp av neonskiltene (vestlige utgangen fra JR Shinjuku Station), det høye støynivået langs gatene i Kabukicho eller et besøk til Golden Gai. Golden Gai er et lite område med en populær samling av små, overfylte barer i trange smug. I Golden Gai er det omtrent hundre barer, og mange av de er ikke større enn et klesskap.

Fotgjengerovergangen i Shibuya - verdens mest trafikkerte kryss

Shibuya

De av dere som ikke er kjent med den ikoniske fotgjengerovergangen i Shibuya får en hjemmelekse. Jeg syntes Shibuya definitivt er verdt et besøk, ikke minst for å oppleve den hektiske storbypulsen. Forvent trengsel og bråk. Shibuya er også hjemmet til en av favorittbutikkene mine, Tokyu Hands, som er full av materialer og gjenstander for håndverks- og hobbyfantaster. En av de morsomste tingene jeg har gjort i livet er å feire Halloween i Shibuya. Se for deg en konsert med Håkan Hellström bare med J-popmusikk, og at alle i publikum er kledd ut som zombier, manga- eller Disney-karakterer. Nær Shibuya er også Shimokitazawa-området, som er preget av studentkultur, koselige krypinn og smale smug fylt med nisjebutikker og bruktbutikker.

Ebisu, Daikanyama og Meguro

Ebisu, Daikanyama og Meguro ligger sør for Shibuya, og jeg vil våge å si at de tre områdene er klassifisert som trendy. Atmosfæren er roligere i Ebisu, Daikanyama og Meguro, og utvalget av butikker og spisesteder er av høy klasse. Langs Megurokanalen kan du også se de fantastiske kirsebærblomstene om våren.

Akihabara

Akihabara kalles også Akihabara Electric Town, noe som kanskje avslører dens retning. Her venter spillarkader og teknologigjenstander i i hopetall! Gå inn i den legendariske SEGA-bygningen, hils på folk kledd ut som karakterer i Sailor Moon og kjøp en ramensuppe fra en typisk, japansk automat. Jeg er ingen stor gamer, men synes alltid Akihabara er underholdende, sannsynligvis fordi jeg alltid dykker ned i en Purikura – de morsomme fotoautomatene du finner i mange av spillerarkadene.

Den legendariska SEGA-bygningen

Den legendariska SEGA-bygningen

Spennende restauranter og matretter i Tokyo

Smak på Japan

Suppe kjøpt i en automat

Ramensuppa fra en automat

Asakusa

Kalles i blant "gamle Tokyo", og er hjemmet til byens mest populære, buddhistiske tempel: Sensoji (Asakusa Kannon Temple). I området er det også flere gode lavprishoteller. Fra Asakusa kan du også kjøre en turistbåt på Sumida-elven gjennom skyskraperne, se det fine Asahai-bryggeriet og spasere til det morsomme området Kappabashi (Kitchen Town), der du kan gå rundt i butikker som selger kjøkkenredskaper.

Ueno

Ueno byr på de berømte kirsebærblomstene i Ueno Park og det nydelige markedet Ameya Yokocho som slynger seg under sporene på Ueno stasjon.

Magisk utsikt fra Tokyos TV-tårn

Roppongi

Ikke en personlig favoritt, men mange kommer hit for shopping og det livlige nattelivet. I Roppongi er det to fine utsiktspunk som jeg setter litt ekstra pris på - Tokyo City View Observation Deck i Roppongi Hills-kjøpesenteret og Tokyo Tower. Hvis du kommer like før skumringen, får du se hvordan byen sakte glitrer frem i kveldsmørket - helt magisk!

Tomas Alexandersson

Tomas tar oss med på opplevelser som preges av bar- og restaurantbesøk, arkitektur og utstillinger. Gjerne i storbyer i Europas østre deler, der han blant annet ser på Tallin som sitt andre hjem.