Ekspertenes tips

Skyskrapere og middelalder i

Tallinn

Tallinn – Sveriges trendy nabo

En storfavoritt er Estland og fantastiske Tallinn. "Så nære, men allikevel så langt borte" er en perfekt beskrivelse av Tallin, ettersom byen leverer store opplevelser på en liten overflate. Alt kjennes som hjemme, men allikevel eksotisk.

Og du vet vel at det kun tar 1,5 time å fly fra Oslo til Tallin?

Tekst & foto: Tomas Alexandersson og ving.se

Nåtid møter middelalderen

I Tallinn blandes middelalderromantikk med nyrenoverte fabrikklokaler fylt med kunstgallerier, butikker, nattklubber og barer.

I Tallinn glitrer skyskraperne bak middelalderhus

I de små timene forvandles fabrikkene og bakgårdene til festlokaler

Typisk Tallinn - en deilig drink i en koselig bakgård

Tallinn for feinschmeckere

Ikke gå glipp av et besøk til de urbane områdene Kalamaja og Noblessner bak de Rapunzel-lignende tårnene i Tallinns gamleby.

Og vær så snill, glem det om en viss film fra 90-tallet med Tallin i tittelen. Jeg vil våge å påstå at den eneste fisken som har noe med Tallin å gjøre er den velsmakende på tallerkenen. Tallinn har et stort utvalg av restauranter, og flere av dem er listet i Michelinguiden og White Guide Nordic.


Fantastisk mat, direkte fra den estiske naturen

Tallinns stolthet – den historiske gamle bykjernen

På tokt mellom sovjetiske fabrikklokaler

Tomas Alexandersson

Tomas tar oss med på opplevelser som preges av bar- og restaurantbesøk, arkitektur og utstillinger. Gjerne i storbyer i Europas østre deler, der han blant annet ser på Tallin som sitt andre hjem.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.