Utflukter, Funchal

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Vi gjør oppmerksom på at utfluktsprogrammet for sommeren 2020 er redusert, og at enkelte aktiviteter kan bli endret på kort varsel pga. koronasituasjonen. Eksempelvis kan restaurantbesøk bli byttet ut med medbrakt matpakke som deltakerne får med seg på utflukten. Les mer på reisemålets lokale Mysite

.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Vestre Madeira – kan bestilles hjemmefra

Vestre Madeira – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en fantastisk heldagstur der vi utforsker den vestre delen av Madeira! Naturlige havbasseng og vakker utsikt venter. Lunsj er inkludert.

Les mer Skjul

Dagen begynner med at vi kjører over fjellovergangen Encumeada opp til en høyde av 1007 meter over havet. Herfra kan vi se både nord- og sørkysten – hvis været tillater det.

Så går det nedover igjen, gjennom små landsbyer og vakker natur. Vi følger nordvestkysten til den tidligere hvalfangerlandsbyen Porto Moniz med sine naturlige havbasseng. Her stopper vi for å spise lunsj, og det er satt av tid til å utforske området på egen hånd.

Høydedraget Paul da Serra med sin helt spesielle stemning og sørkysten vestover med Calheta, Madalena do Mar og Ponta do Sol hører også med til dagens minneverdige opplevelser. Vi besøker Cabo Girao, verdens nest høyeste havklippe. Fra toppen kan du se rett ned i havet 580 meter under deg. Dersom du har lyst på en utfordring kan du gå ut på den nybygde skywalken – en utkikksplattform i glass. Vær forberedt på sommerfugler i magen!

Utflukten avrundes med et besøk på en bananplantasje i landsbyen Madalena do Mar. Området er kjent for sin bananproduksjon. Vi får et innblikk i dyrkingen, og får høre overraskende fakta om denne frukten, som egentlig er et bær. Vi reiser så tilbake til hotellet.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen din, eller på "Min side" hvis du allerede har gjort det.

Mat og drikke:
Treretters lunsj er inkludert.

Lurt å ta med:
Oppe i høyden kan det være kjølig og været veksler ofte. Ta gjerne med paraply eller regnjakke og en varm genser.

Tid:
Heldagsutflukt, fra ca. 08.30 til 17.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Madeira-aften – kan bestilles hjemmefra

Madeira-aften – kan bestilles hjemmefra

En kveld med god mat, folkedans og underholdning på ekte Madeira-vis. Mat og drikke er inkludert.

Les mer Skjul

Gjør deg klar for en festaften full av vin, dans, sang og ikke minst den fantastiske maten, som kanskje er det beste med hele kvelden. Festlighetene arrangeres på den populære restauranten A Seta.

Her danses både folkedans og vanlig selskapsdans. Hvem vet, før kvelden er omme har du kanskje fått prøve deg på den klassiske folkedansen? Dessuten får vi høre fado, også kjent som Portugals blues.

Kveldens høydepunkt er espetada; en av øyas spesialiteter som består av marinert oksekjøtt på et meterlangt grillspyd. Det smaker kort og godt helt fantastisk. Herfra reiser ingen sultne hjem, for på en kveld som denne kan du spise og drikke så mye du vil!

En herlig kveld, der både mettende middag og topp underholdning er inkludert.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen din, eller på "Min side" hvis du allerede har gjort det.

Mat og drikke:
Suppe til forrett, espetada-spyd med tilbehør til hovedrett og dessert. Det serveres vin eller annen drikke til maten.

Tid:
Kveldstid, ca. kl. 19.00–23.00.

Guide:
Ingen guide / engelsktalende sjåfør.

Nonnenes dal – kan bestilles hjemmefra

Nonnenes dal – kan bestilles hjemmefra

Dette er en halvdagstur til en av Madeiras mest kjente severdigheter: Nonnenes dal. Dalen er kjent for sin naturskjønnhet og utilgjengelighet. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Først reiser vi gjennom et av de mest fascinerende landskapene på Madeira. Veien slingrer seg oppover gjennom eukalyptusskoger til utsiktspunktet Eira do Serrado. Her møtes vi av en storslagen panoramautsikt over grønnkledde åser og bare fjelltopper. Herfra ser du også ned i Curral das Freiras, Nonnenes dal, med sine mange landsbyer spredt utover åssidene.

Vi kjører deretter ned til hovedlandsbyen midt i dalen. Der får vi smake på ginja – en hjemmelaget kirsebærlikør – og vi får også prøvesmake dalens berømte kastanjekake. Vi rekker også et besøk i den vakre lille kirken før vi reiser videre.

Dagen byr også på et besøk i Clarisse-klosteret, som ligger i fjellet ovenfor Camara de Lobos, og en prat med en av nonnene der. Klosteret har en stengt orden og bare enkelte nonner får lov til å prate med mennesker som ikke tilhører klosteret.

Dette er en klassisk Madeira-utflukt og en skikkelig opplevelse.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen din, eller på "Min side" hvis du allerede har gjort det.

Mat og drikke:
Ikke inkludert.

Lurt å ta med:
Varm genser.

Tid:
Formiddagsutflukt fra ca. 08.30 til 13.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Jeepsafari på Madeira – kan bestilles hjemmefra

Jeepsafari på Madeira – kan bestilles hjemmefra

Madeira kan oppleves på mange måter, men for de eventyrlystne kan jeepsafari anbefales. På Madeira tilbyr vi tre forskjellige utflukter med jeep.

Les mer Skjul

Jeepsafari – Østre Madeira:
Vi utforsker øyas østlige del, langs en rute som blant annet går via flere utsiktspunkter og øyas høyeste topp Pico do Arieiro, ca. 1810 meter over havet. I tillegg til terrengkjøring blir det også tid til et besøk på en gammel romfabrikk i Porta Da Cruz. Her produserer de Madeira-drikken Poncha, som fremstilles av sukkerrør. Poncha er unik for Madeira, og vil garantert varme opp resten av dagen. Underveis er det også tid for lunsj (ikke inkludert, men kan kjøpes for 11 euro).

Jeepsafari – Nordlige Madeira:
På denne utflukten kjører vi gjennom den praktfulle naturen nord på øya, både i terrenget og langs vanlige veier. Vi legger også turen om Sao Vicente och Santana.

Jeepsafari i solnedgangen:
På denne turen kombinerer vi to av Madeiras mest kjente opplevelser: levadaer og solnedganger. Vi kjører mot Campanário, São Paulo og Ribera Brava for å få med oss den spektakulære solnedgangen, og før det blir det tid til en lett levadavandring og litt styrkende Poncha-drikke.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen din, eller på "Min side" hvis du allerede har gjort det.

Mat og drikke:
Jeepsafari – Østre Madeira og nordlige Madeira: Mat er ikke inkludert, men lunsj kan kjøpes langs veien for 11 euro.
Jeepsafari i solnedgangen: Et glass Poncha er inkludert.

Lurt å ta med:
Det kan bli kjølig og regne i fjellene, så det lønner seg å ha med en ekstra genser i tillegg til paraply eller regnjakke. Husk kamera og vannflaske, og bruk gode sko som passer til fotturer.

Tid:
Østre Madeira: Heldagsutflukt, ca. 08.30–17.00.
Nordlige Madeira: Heldagsutflukt, ca. 08.30–17.00.
Jeepsafari i solnedgangen: Halvdagsutflukt, ca. 18.30–22.15

Guide:
Engelsktalende guide.

Rota dos Cetaceos – på utkikk etter delfiner – kan bestilles hjemmefra

Rota dos Cetaceos – på utkikk etter delfiner – kan bestilles hjemmefra

Dyreliv oppleves best i sitt naturlige miljø, og på Madeira er det mulig å se både delfiner og hvaler – hvis man kjenner til de rette stedene. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Madeira ligger øst i Atlanterhavet, og området er kjent for sitt rike dyreliv med mange fiskerarter og marine pattedyr. På denne båtturen kommer vi oså tett på dyrene som det lar seg gjøre, men selvfølgelig uten å forstyrre dem. Dyrene er ofte nysgjerrige og svømmer mot båten på eget initiativ, og om bord har vi med oss en marinbiolog som forteller mer om dyrene vi ser, og de vi kanskje ikke ser.

Utflukten starter i Funchal, der vi begir oss av sted i båter med plass til opptil 16 personer. Kapteinen om bord har fortløpende kontakt med de forskjellige observasjonspostene i området, slik at vi vet hvor det er størst sjanse for å få et glimt av de flotte dyrene.

Underveis kan du nyte den fine utsikten mot fastlandet.
Vi samarbeider med arrangøren Rota dos Cetaceos om denne utflukten, og de garanterer at du får se delfiner i løpet av dagen. Hvis ikke får du være med på en ny tur helt gratis. Hvis været tillater det er det også mulig å svømme med delfinene i deres naturlige element, mot en ekstra avgift.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan bestilles hjemmefra, enten samtidig som du bestiller reisen, eller på "Min side" om du allerede har bestilt reise.

Mat og drikke:
Ikke inkludert. Vi anbefaler at du tar med deg vann og ev. litt snacks.

Lurt å ta med:
Solkrem, kamera og en ekstra genser (det kan blåse og bli noe kjølig på båten). Ta med badeklær, håndkle og ekstra kontanter hvis du vil svømme med delfinene.

Tid:
Det går én utflukt ca. 8.45, og én ca. 13.30. Utflukten tar ca. 2,5 time.

Oppmøte:
Ved Rota dos Cetaceos kontor i Funchal. Det ligger i Marina Shopping på Avenida Arriaga 75, lokal 247 (i gaten rett over marinaen).

Guide:
Engelsktalende guide og en marinbiolog fra Rota dos Cetaceos.

Santa Maria – I Columbus' fotspor – kan bestilles hjemmefra

Santa Maria – I Columbus' fotspor – kan bestilles hjemmefra

Sett en ekstra spiss på ferien med en dag om bord på skipet Santa Maria som seiler langs Madeiras sydkyst. Båten er en kopi av seilskuten som førte Christofer Columbus over Atlanterhavet til Amerika. Opplev hvordan Columbus og mannskapet levde om bord, og nyt en herlig dag til sjøs hvor vi soler oss og bader. Kake og prøvesmaking av madeiravin eller juice er inkludert.

Les mer Skjul

I 1492 seilte tre skip ut fra den spanske kystbyen Palos med en plan om å finne en alternativ reiserute til India. Christofer Columbus ble leder for ekspedisjonen etter å ha lovet spanskekongen at han skulle finne en rute som skulle spare både tid og penger.

I ettertid vet vi jo hvordan det gikk. Columbus trodde han hadde funnet veien vestover til India, men hadde i stedet oppdaget Amerika, noe som medførte kolonisering, rikdom og handel. Columbus foretok totalt fire reiser til den nye verden.

Hver gang Columbus krysset Atlanterhavet søkte han havn på Kanariøyene og Madeira, hvor de tok om bord proviant og gjorde skipene klare for den lange reisen videre.

Til minne om Columbus' reiser ble det bygget en virkelighetstro replika av Santa Maria, den ene av de tre skutene som Columbus benyttet. Opprinnelig skulle skuta kun stilles ut på verdensutstillingen Expo 1998 i Lisboa, men den var for fin til å skulle vises frem bare én gang. Etter utstillingen ble skipet fraktet til Madeira, hvor det i dag gleder besøkende som er interessert i Columbus, soling, bading og en herlig dag til sjøs.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen din, eller på "Min side" hvis du allerede har gjort det.

Mat og drikke:
Lokal honningkake og prøvesmaking av enten madeiravin eller juice er inkludert. Drikke kan kjøpes om bord.

Lurt å ta med:
Badetøy og håndkle. Varm genser i tilfelle vind. Lommepenger. Snorkleutstyr kan lånes om bord.

Tid:
Halvdagsutflukt. Skipet har to daglige avganger: kl. 10.00–13.30 og kl. 15.00–18.00.

Guide:
Engelsktalende mannskap om bord.

Øvrig:
P.g.a årlige reparasjoner er det ikke mulig å bestille denne utflukten i desember måned.

Levadavandringer – kan bestilles hjemmefra

Levadavandringer – kan bestilles hjemmefra

Levadaene er veldig populære blant fotturister og et "must" for deg som liker eventyr. Levadavandringer kommer i kategoriene lett, middels og krevende. Du kan gå på heldags- eller halvdagsturer, begge med englesktalende guide. Alle våre levadavandringer er av ulik vanskelighetsgrad. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Byggingen av levadaene ble påbegynt på 1400-talet av de første bosetterne på Madeira. De kom på ideen med å bruke vannet fra fjellene på nordsiden av øya for å vanne de tørre områdene og avlingene på sørsiden. Dette gjorde de med hjelp av vanningskanaler, såkalte levadaer.

Turene har ulik vanskelighetsgrad
* = Svimlende utsikt
** = Svimlende utsikt og tunneler
*** = Fjellturer med svimlende utsikt

Pico Ruivo langs Achadas do Teixeria, 6 km (Heldagsutflukt)
Bli med på en fantastisk fottur opp til Madeira høyeste punkt, Pico Ruivo (1862 m.o.h). Underveis stopper vi i Santana for å studere de tradisjonelle trekantede husene og drikke kaffe på en hyggelig liten kafé. Turen til toppen går langs den lettere ruten hvor vi nyter den vakre naturen underveis. På turen tilbake til Funchal stopper vi i Porto da Cruz, en sjarmerende liten by på nordøstsiden av øya.
Middels vanskelighetsgrad **

Pico Ruivo via Pico do Areeiro, 10 km (heldagsutflukt)
Bli med på en innholdsrik fottur opp til Madeira høyeste punkt, Pico Ruivo (1862 m.o.h). Underveis tar vi en pause i Santana, kjent for sine tradisjonelle trekantede hus, og spiser på en hyggelig kafé. Turen fortsetter opp mot Pico do Areeiro langs en krevende og lang sti før vi når Pico Ruivo, Madeiras høyeste fjell.
Høy vanskelighetsgrad ***

Ponta de Sao Lourenco, 8 km (Heldagsutflukt)
En fottur i den unike og vakre naturen på østsiden av Madeira. Herfra er det praktfull utsikt mot det mørkeblå Atlanterhavet på hver side. Med litt flaks er det mulig å se helt til Porto Santo.
Middels vanskelighetsgrad **

Caldeirao Verde, 13 km (Heldagsutflukt)
Denne levadaen stammer fra 1800-tallet, og er kranset av laurbærskog. Navnet Caldeirao Verde betyr "den grønne gryte". Turen går forbi flere vakre fosser som renner ut en eventyraktig lagune.
Middels vanskelighetsgrad **

Rabacal de 25 Fontes, 13 km (Heldagsutflukt)
En av Madeiras vakreste og mest spennende levadaer. Rabacal går gjennom skogsområder med utsikt mot de grønneste og mest berømte dalene på Madeira. Ruten passerer små og store fossefall, og kan overvelde de aller fleste med sin skjønnhet.
Middels vanskelighetsgrad **

Verdera do Larano, 12 km (Heldagsutflukt)
En fottur som forbinder Porto da Cruz med Machico på nordsiden av Madeira. På denne turen får du oppleve noen av øyas vakreste utsiktspunkter over nordkysten og Atlanterhavet. I tidligere tider ble stien benyttet av lokalbefolkningen for å transportere varer mellom de to landsbyene.
Høy vanskelighetsgrad ***

Levada do Rei, 10 km (Heldagsutflukt)
"Rei" betyr konge på portugisisk, og denne levadaen lever virkelig opp til navnet. Den går gjennom eksotiske skoger hvor krydder- og medisinplanter vokser vilt. I tillegg byr levadaen på enestående utsikt over Sâo Jorge og landbruksområdene i Santana.
Middels vanskelighetsgrad **

Levada dos Prazeres, 6 km (Halvdagsutflukt)
En vakker og lett fottur for deg som vil "prøvegå" en levada. Den passer også fint for deg som har vært på levadavandring før, og ønsker en vakker tur gjennom laurbærskog med blomsterprakt i alle regnbuens farger.
Lav vanskelighetsgrad *

Levada do Norte, 6 km (Halvdagsutflukt)
En fin levadavandring ned fantastisk over øyas sørkyst.Turen går gjennom et vakkert og frodig landskap.
Lav vanskelighetsgrad *

Levada dos Marocos, 6,5 km (Halvdagsutflukt)
Denne levadaen er også kjent som Mimosaruten, og tar oss gjennom lokale hager, forbi vakre blomster og ikke minst de berømte mimosatrærne. Levadaen er berømt for sin fantastiske utsikt over Machico og Atlanterhavet.
Lav vanskelighetsgrad *

Bestill hjemmefra:
Disse utflukten kan bestilles hjemmefra, enten samtidig som du bestiller reisen, eller på "Min side" om du allerede har bestilt reise.

Mat og drikke: Ingen måltider er inkludert. På noen turer kan man kjøpe med seg niste.

Tid:
Halvdagsutflukt, ca. kl. 08.30–13.30. Heldagsutflukt, ca. 08.30–17.00.

Guide:
Engelsktalende guide.

Lurt å ta med:
Regntøy eller paraply, varme klær, vanntette sko eller støvler, vann og penger. Mat og drikke.

Pris:
Halvdagstur 28 euro for voksne og 16 euro for barn.
Heldagstur 37 euro for voksne og 28 euro for barn.

Funchal til fots – kan bestilles hjemmefra

Funchal til fots – kan bestilles hjemmefra

Funchal venter på å bli oppdaget! Men hvorfor legge av gårde uten å vite hva du skal se og gjøre, når du sammen med oss kan få god oversikt og introduksjon til en by med substans, sjarm og store severdigheter.

Les mer Skjul

Nå har du sjansen til å bli med på en utflukt hvor vi viser deg Funchals sjarm kombinert med historie, botanikk, smaksprøver og hverdagsliv. Og vi gjør det til fots, slik at du skal få et inntrykk av alt denne spesielle byen har å tilby.

Historien sitter i veggene i byens arkitektur, fra rådhuset til torghallene og katedralen. Botanikken kommer til syne overalt i denne blomstrende byen, og smaksprøvene inkluderer selvsagt øyas egen vin. En byvandring i Funchal inkluderer alt dette og mye mer.

La deg begeistre av rådhuset fra 1758, opprinnelig familien Conde de Carvalhals egen residens. Ta bilder av de fargerike dørene langs Santa Maria-gaten. Og glem ikke smaks- og duftopplevelsene som venter i torghallen Mercado dos Lavradores.

Underveis blir vi underholdt med historiefortelling og beundrer byens vakre blomsterprakt.

Vi slipper å gå tørste, for underveis besøker vi vinhuset Vinhos d'Oliveiras hvor vi lærer om øyas egen vin og selvsagt smaker på litt av utvalget.

Det er selvsagt fullt mulig å utforske Funchal på egen hånd, men hvis du gjør det sammen med oss får du bedre oversikt og bakgrunn. Velkommen til Funchal til fots!

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan bestilles hjemmefra, enten samtidig som du bestiller reisen, eller på "Min side" om du allerede har bestilt reise.

Mat og drikke:
Smaksprøver på Madeiravin er inkludert.

Lurt å ta med:
Komfortable sko og klær. Kamera og penger. Vannflaske og eventuell paraply eller regnjakke.

Tid:
Kl. 09.00–12.30.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Øvrig:
Rekkefølgen på programmet og tillegg eller frafall av enkelte mindre poster kan forekomme underveis. Transport til og fra utflukten er ikke inkludert. Turen starter ved Sé Catedral de Nossa Senhora da Assunção.