Se hotell

Reiser til Costa del Silencio

Tenerife, Spania

I Costa del Silencio har du gode dykkemuligheter, avslappende omgivelser og lokalt folkeliv.

Costa del Silencio er et lite feriested bare noen få minutters reise fra Los Cristianos og Playa de las Américas på sydkysten av Tenerife. Men der slutter også likhetene. Costa del Silencio er en betydelig mindre og roligere kystby, med det lokale øylivet like rundt hjørnet. I Costa del Silencio finner du et av øyas første naturlige klippereservat, der klippene fungerer som solsenger, og en trapp fører deg rett ned i det klare vannet. Området er populært blant dykkere, og det ligger et dykkesenter her. Byen har et lite utvalg restauranter og butikker, hvis du vil ha mer å velge i ligger den litt større byen Las Galletas kun to kilometer unna. Gå en tur med uslåelig utsikt langs den fine havnepromenaden som går hele veien fra Costa del Silencio til Las Galletas. Vel fremme kan du besøke fiskemarkedet, spasere langs havnen eller titte på båtene fra en kafe mens du nyter den kanariske sjarmen. I Las Galletas er det også en fin, naturlig sandstrand ved Beach Club Alborado.

Se mer av Tenerife

Vil du se mer av Tenerifes skiftende landskap er det best å leie en bil. Det er mye å se og gjøre på øya, alt fra den slumrende vulkanen Teide og øyas myldrende hovedstad Santa Cruz til flere populære fotturer. Du kan også ta lokalbussen fra Costa del Silencio til flere andre steder via Playa de las Américas, som for eksempel Puerto de la Cruz i nord.

Kombiner reisemål

Vil du få så mye som mulig ut av ferien din kan du kombinere flere reisemål. Du kan kombinere oppholdet i Costa del Silencio med en uke på et av de andre reisemålene våre på Tenerife.

 • Gode dykkemuligheter
 • Kort avstand fra flyplassen
 • Lokale restauranger
 • Hotell med gratis WiFi

Våre gjesters vurdering Costa del Silencio

Vær og klima
 • januar
22°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
23°16°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
24°19°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
26°19°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°22°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°22°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
28°22°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
26°20°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
24°18°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
23°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Klippeformasjonene Playa Amarilla er et populært sted blant både lokalbefolkning og turister. Her soler du deg på klippene og går trapper ned i havet. Vi anbefaler å ta med badesko. Det ligger en fin naturlig sandstrand i Las Galletas et par kilometer fra Costa del Silencio.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5-7 timer fra Oslo

Slik reiser du hit

Du kan reise til Costa del Silencio året rundt med Vings charterfly.

Flyet lander på Reina Sofias flyplass sør på Tenerife.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Costa del Silencio. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Tenerifes flyplass Reina Sofia til hotellet ditt er ca. 30 minutter (11 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp.

Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
Det ligger en håndfull restauranter i sentrum av Costa del Silencio. Det er et større utvalg i byen Las Galletas et par kilometer unna.

Mat og drikka på Tenerife

Spanjolene har typisk sydeuropeiske matvaner; frokosten hopper de som regel over, eller de nøyer seg med en kopp kaffe og en croissant. Men det kompenserer de for ved å gå på kafe i ellevetiden og drikke en café con leche (kaffe med melk) og spise en bocadillo, omtrent det samme som en halv baguette med mye pålegg.

De spiser lunsj ganske sent, som regel i totiden. Deretter er det mange som fortsatt tar siesta. Spanske barn pleier å få noe å spise i sekstiden for ikke å bli for sultne, mens foreldrene ofte venter til nitiden med å spise middag. Det betyr ikke at du som besøkende trenger å følge det samme mønsteret, men om du lurer på hvorfor det er så mange tomme restauranter rundt våre lunsj- og middagtider, er dette forklaringen. På turiststedene er det alltid mange restauranter som holder åpent hele dagen.

Tips

Tips er ikke alltid inkludert i regningen, men du finner ofte en post som kalles IGIC, som tilsvarer den kanariske moms på syv prosent. Du er ikke pålagt å gi tips, men om du er fornøyd med servicen, og enda viktigere, om du tror at du kommer tilbake ved en senere anledning, så legger du igjen 10% i tips.
Om du ikke er fornøyd, eller bare sitter i baren og spiser for eksempel en sandwich, trenger du ikke å legge igjen noe tips.
Husk at spanjolene av og til setter brød på bordet før maten kommer. Dette er ikke alltid gratis, og om du spiser av det kommer det på regningen. Om du lar det stå behøver du ikke betale for det.

Restauranter

Utvalget av restauranter er veldig stort på Tenerife, og lokalbefolkningen spiser ofte ute. I helgene er det neste obligatorisk å gå ut med familie og venner for å spise et godt måltid sammen. Fine, eksklusive restauranter med internasjonalt kjøkken blandes med kanarisk, tysk, italiensk, fransk, peruansk, kinesisk, libanesisk, indisk etc.

Kanin

Kaninkjøtt, eller Conejo som det heter i menyen, er lett og lyst kjøtt som minner litt om kylling, men har mer smak. Om du har valgt et bra spisested risikerer du ikke at det er tørt, men servert som en velsmakende gryte.

Mojo

Mojo, som uttales "mocho", er en kulinarisk genistrek i liten utgave. Dette er en saus som både kan lages hjemme og kjøpes ferdig i glass på butikken. Rød mojo er en blanding av paprika og krydder, mens koriander dominerer den litt mildere grønne mojoen. Det er vanskelig å si hvilken som er best, så ta litt av begge!

Ost

På Kanariøyene produserer de en mengde forskjellige ostetyper, og alle er veldig gode. De yster av ku-, geite- og sauemelk eller blandinger av disse. En av de mest kjente spanske ostene heter Manchego og kommer riktignok ikke fra Kanariøyene, men minner mye om kanariske oster. Den har en svart skorpe og mild, karakteristisk smak med en viss syrlighet. Du må selv smake deg frem til de forskjellige variantene.
Ost heter queso på spansk, og røkt ost (som smaker mye bedre enn det høres ut som) heter queso ahumado. Gå inn på et større supermercado og se hva du finner. Her kan du lete deg frem blant godbitene og komme ut med favnen full av delikatesser som lokal ost, skinke og pølse. Det er en sann fornøyelse for matelskere.

Poteter

Vi potetelskende nordmenn burde lære av spanjolene. Deres papas arrugadas, "rynkete poteter", kokes i vann med så mye havsalt at vannet trekkes ut av dem og smaken konsentreres. De serveres litt skrukkete og dekket av salt sammen med mojo.

For den godtesyke

Ikke la skinnet bedra! De vakreste kakene, overdådig pyntet med frukt og konfekt, seiler ofte under falsk flagg. Under den vakre overflaten gjemmer deg seg som regel bare et nøytralt og kjedelig sukkerbrød. Prøv heller de mer uanselige bakevarene som sjokoladefylte croissanter eller butterdeigssnurrer fylt med nøtter og tørket frukt. De ser kanskje ikke ut som noen prisvinnere, men de får smaksløkene til å dirre av glede.
Noen av restaurantene i stedets sentrum har barer. Øyas kanskje beste natteliv, med barer, nattklubber m.m. finner du i Playa de las Américas. Dit tar det ca. 20 minutter å kjøre med taxi.
Shopping
Det er et stort utvalg av butikker i Playa de las Américas, og ingen handlemuligheter i Costa del Silencio. Det ligger noen lokale butikker i Las Galletas.

Shopping på Tenerife

Prisnivået på Tenerife er generelt litt lavere enn i Norge, da det er et frihandelsområde med kun 7% moms. Det kan være lurt å være på utkikk etter sko, vesker, parfyme, kosmetikk, elektronikk, tobakk, alkohol og merkevarer. Gull og sølv er ikke spesielt billig, men det kan være verdt å kjøpe arbeidskrevende smykker, da arbeidskraften er rimeligere her. Perlekjeder og smykker av kjente designere er mye billigere enn hjemme, det samme gjelder klokker og penner.
Aktiviteter og severdigheter
Dykking og fotturer

Severdigheter på Tenerife

Tenerife har mye historie og mange severdigheter, men de fleste ligger utenfor Los Cristianos og Playa de las Américas, som er relativt nybygde områder. Øyas museer ligger i hovedstaden Santa Cruz, ca. 80 kilometer fra Los Cristianos. Den gamle hovedstaden La Laguna har nesten vokst sammen med Santa Cruz. La Laguna er med sin interessante arkitektur og katedralen og universitetet verdt et besøk. Spanjolene grunnla hovedstaden etter å ha erobret øya fra urbefolkningen i 1497. Hovedstaden ble senere flyttet til Santa Cruz for å ligge ved havet. I dag er det en viktig havneby og øyas administrative senter.
Hvordan du tar deg rundt
Vil du oppleve Tenerife på egen hånd og i ditt eget tempo? Vi samarbeider med Avis, som har de beste bilene og gode forsikringer. Kontakt oss i trefftiden eller ring oss på servicetelefonen, så reserverer vi bilen. Ta med førerkort og pass til Avis og avtal når bilen skal leveres tilbake. Vær oppmerksom på deres åpningstider og eventuelle helligdager. Ha alltid kontrakten liggende i bilen.

Biltyper

B Volkswagen Polo el.l. bil. 2 voksne + 2 barn
C Skoda Fabia el.l. bil. 4 voksne
D Volkswagen Golf el. l. bil. 4 voksne + 1 barn
F Xsara Picasso el.l. bil. 4 voksne + 1 barn
K VW Eos / Beetle Cabriolet el.l. bil. 4 voksne + 1 barn
P VW Multivan el. l. bil. 7 voksne

Følgende er inkludert i prisen:

• Totalforsikring
• Ubegrenset kjørelengde
• Kart over øya
• Skatt/moms

Følgende kan du bestille etter behov:

• Barnesete kan leies for ca. 9 euro.
• GPS kan leies for ca. 12 euro per dag.
• Om det er flere enn én fører må man betale en ekstraforsikring på ca. 8 euro per dag.
• Om føreren er under 25 år må man betale en ekstra forsikring per dag.

Annet:

Tillatt parkering er markert med hvite linjer. Blå linjer betyr at parkeringsavgift skal betales, og det betales akkurat som hjemme i en parkeringsautomat. Gule linjer betyr stopp- og parkeringsforbud. Respekter dette, for politiet fjerner feilparkerte biler, og det er dyrt og vanskelig å hente ut bilen igjen.
Det går lokalbusser til Playa de las Américas. Der kan du bytte buss til andre steder på øya.
Fakta

Vår service

I perioden oktober til april kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon, samt på SMS og e-post hvis du vil ha gode tips og råd. Kontaktinformasjonen finner du på billetten din eller i vår app. Reiser du med charter møter vi deg på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.
Her kan du lese mer om Vings service på reisemålene våre.

ECPAT

Ving har siden 1999 samarbeidet aktivt med organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel. Les mer i Ving-permen eller i vår reisemålsguide.

Pass og visum

Visum behøves ikke.

Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha med seg pass, dette skal ofte være gyldig i seks måneder etter hjemreise. Innenfor Schengen kreves det at man har med pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig under hele reisen. Les mer på ving.no/pass-og-visum.

Spørsmål om pass og visum må stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.
Karneval

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finner du i sentrum og og restaurantene tar som regel betaling med kort som Visa og Mastercard.

Tidsforskjell

Norsk tid - 1 time

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.
Finn reisen din