Se hotell (7)

Reiser til Acharavi

Acharavi passer for deg som setter pris på barnevennlige strender, hotell i nærheten av stranden og et bra utvalg av restauranter og barer.
Acharavi og Roda ligger midt på Korfus nordkyst, like ved en lang og herlig strand. De to tettstedene har mer eller mindre vokst sammen, og det er vanskelig å si nøyaktig hvor grensen mellom dem går. Roda, som tidligere var en kjent fiskerlandsby, er i dag mer kjent for sin fine sandstrand, sine tradisjonelle tavernaer, livlige barer og hyggelige atmosfære. Følger du stranden østover kommer du til Acharavi, som er et populært turiststed og perfekt for alle som vil ha kort vei til restauranter, barer, butikker og underholdning – alt omgitt av vakker natur.

Fine strender

Den åtte kilometer lange, barnevennlige stranden forbinder Acharavi med Roda. Stranden består av sand og stein, men det blir mer sand og mer langgrunt jo nærmere Roda man kommer. I Agios Spiridonas ligger det to små, langgrunne sandstrender i hver sin bukt – disse strendene er perfekt for barnefamilier.

Agios Spiridonas

Ving tilbyr reiser til hotell i Acharavi, Roda og Agios Spiridonas. Sistnevnte er et lite sted noen kilometer østover, med en håndfull restauranter og et par barer. Vings hotell Mareblu Beach ligger midt mellom stedets to strender. Her kommer hele familien til å trives, og All Inclusive inngår i prisen.

Det greske kjøkkenet

Det er mange restauranter i Acharavi, og de fleste ligger i hovedgaten. Her kan du fråtse i fersk fisk og tradisjonelle greske retter som stifado og meze. Hvis du reiser med barn er restauranten Nautilus med sin båtformede bar verdt et besøk. Her er det både husker og vippehusker for barn med lopper i blodet, og deilig is for de som har plass til dessert.

Opplev Korfu og Albania

Hvis du vil se mer av Korfu i løpet av ferien kan du ta lokalbussen fra Acharavi eller leie bil og reise rundt på øya på egen hånd. Det er ca. 40 km til Korfu by, øyas «hovedstad» som er verdt et besøk. Langs den fantastiske esplanaden midt i byen er det flere parker, kafeer og restauranter som byr både på kulinariske og visuelle opplevelser. Ettersom byen i hele 400 år var under venetiansk styre finnes det mange italienske restauranter med mye godt på menyen. Hvis du vil oppleve mest mulig kan du kombinere Acharavi med Saranda i Albania. Da tilbringer du den første uken i Saranda, og den andre i Acharavi.
Nyttige tips
 • Mange restauranter
 • Barnevennlige strender
 • All Inclusive
 • Velg mellom rom og leilighet
 • Hotell i nærheten av stranden
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Acharavi

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Den 8 km lange og barnevennlige stranden binder Acharavi og naboen Roda sammen. Stranden består av sand og stein, men det blir mer sand og mer langgrunt jo nærmere Roda du kommer. I Agios Spiridonas ligger det to små, langgrunne sandstrender som passer utmerket for barnefamilier. Solsenger og parasoller kan leies på strendene.
Les mer om strender på Korfu.
Mat, drikke og uteliv
Det er mange restauranter og barer i Acharavi og Roda, og Agios Spiridonas har en håndfull restauranter. Det er ikke uvanlig å spise lunsj sent i Hellas. På enkelte restauranter kan det lønne seg å bestille bord på forhånd, men det er som regel ikke nødvendig.
Det er flere barer og noen utesteder i Acharavi og Roda. Agios Spiridonas har et par barer.
Les mer om utelivet på Korfu.
Shopping
Langs motorveien ovenfor stranden er det supermarkeder og noen suvenirbutikker. I nabobyen Roda er det et lite utvalg av suvenirnbutikker.
Les mer om shopping på Korfu.
Sport og trening
På øya kan du dykke, gå fotturer og spille golf.
Aktiviteter og severdigheter
Det er mulig å bli med på rideturer i Acharavi.
Vil du se mer av Korfu på reisen din til Acharavi kan du ta lokalbussen eller leie en bil og kjøre rundt på øya på egen hånd. Et besøk i historiske Korfu by er et must.

Folklore Museum Acharavi

Museet forteller om hvordan menneskene i området har bodd, spist, kledd seg og feiret sine tradisjoner.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Korfu på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Fra hovedveien går det lokalbuss til flere steder på øya, blant annet Korfu by, Kassiopi og Sidari. Det er også mulig å leie moped og motorsykkel.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden mai–oktober kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt i Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR).
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Korfu: +1 time. Albania/Saranda: Ingen tidsforskjell.

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre program, utflukter, priser etc.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 25 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Acharavi i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Acharavi med rutefly.

Flyet lander på Korfu flyplass.
Med Vings transport kommer du deg enkelt og greit til hotellet ditt i Acharavi. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Korfus flyplass Ioannis Kapodistrias til hotellene er ca. 1,5-2 timer (ca. 30–55 km) avhengig av trafikken og antall hotellstopp. Den beste veien til Acharavi er kystveien via Kalami, men hvilken rute bussen kjører avhenger av lokale forhold på det aktuelle tidspunktet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
14°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
16°8°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
19°10°
7
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
23°13°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
28°17°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
31°19°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
32°19°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
28°17°
9
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • november
19°11°
4
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
16°8°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager

Finn reise til Acharavi
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.