Se hotell (7)

Reiser til Korfu by

En reise til Korfu betyr både kultur, shopping, gode restauranter og herlig strandliv.
Korfus hovedstad er ikke som andre greske byer. Her er det tydelige impulser fra både Italia, Frankrike og England i en middelhavsarkitektur som har sjarm, stil og historie. Langs den fantastiske esplanaden midt i byen er det flere parker med en mengde kafeer og restauranter der du får kulinariske og visuelle opplevelser av høyeste klasse. Det er mange italienske restauranter her, en arv fra de 400 årene da byen var under venetiansk styre.

Fine strender på Korfu

I Korfu by ligger den fine sand- og steinstranden Mon Repos. Vil du oppleve mer i ferien kan du besøke de mange fine strendene rundt på øya, flere av dem ligger i kort avstand fra byen. Du kommer deg enkelt rundt med lokalbuss eller leiebil.

Å se og gjøre i Korfu by

God mat og fine strender er viktig i ferien, men i Korfu by får du kultur, historie, vakker arkitektur og severdigheter i tillegg. Korfus gamleby står på UNESCOs verdensarvliste, og en spasertur i den gamle bykjernen med sine venetianske kvartaler anbefales på det varmeste. Shoppingen i Korfu by har alt du kan ønske deg – her finner du alt fra små, lokale butikker til store butikkjeder. Sko, smykker og gull er eksempler på rimelige ting som det kan lønne seg å kjøpe med seg hjem. Utelivet er også bra, med flere klubber og diskotek som holder det gående til langt på natt.

Korfu by med Ving

Ving tilbyr reiser til Krofu by med rutefly og valgfri reiselengde. Du bestemmer når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Du kan velge mellom flere bra hotell. Hvis du reiser til Korfu by med barn kan vi anbefale Ving Family Garden-hotell Louis Kerkyra Blue hvor All Inclusive inngår i prisen. Reiser du uten barn anbefaler vi det lekre Prime Select-hotellet Corfu Mare, som ligger et par kilometer utenfor sentrum.

Kombiner Korfu og Albania

Visste du at du kan kombinere Korfu med den lille albanske kystbyen Saranda? Du kan for eksempel starte med en uke i Albania, og deretter tilbringe resten av ferien på Korfu.
Nyttige tips
 • Family Garden
 • Hotell for voksne
 • Hotell ved stranden
 • Valgfri reiselengde
 • Godt utvalg av butikker, restauranter og uteliv
 • Kort avstand fra flyplassen
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Korfu by

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Stein- og sandstranden Mon Repos ligger inne i Korfu by. Det er mange fine strender rundt omkring på øya.
Les mer om strender på Korfu.
Mat, drikke og uteliv
Korfu by har et stort restaurantutvalg med alt fra små, lokale tavernaer til italienske restauranter. Noen greske spesialiteter som kan være verdt å prøve er horatiki (gresk salat med tomat, løk, oliven og fetaost), gemista (tomat eller paprika fylt med ris eller kjøtt) og keftedes (greske kjøttboller).

matvandring

La smaksløkene stifte bekjentskap med tradisjonelle greske smaker! Opplev markedet i sentrum av byen, utforsk de sjarmerende gatene og bortgjemte spisesteder på et matvandring i Korfu by.
Korfu by har et yrende uteliv med mange barer, klubber og diskotek. I de gamle bydelene finner du det største utvalget av forskjellige kveldsaktiviteter.
Les mer om utelivet på Korfu.
Shopping
Korfu by er stedet for den shoppinginteresserte, med alt fra små, lokale butikker til store butikkjeder. Du kan gjøre rimelige kupp på for eksempel sko, smykker og gull. I byens gamle deler ligger det mange butikker, fremfor alt langs hovedgaten Nikiforou Theotoki. I den nye delen av Korfu by, området rundt torget Saroko San Rocco, er det også flere butikker med siste mote.
Les mer om shopping på Korfu.
Aktiviteter og severdigheter
Korfu by er en glede å utforske, Gå gjerne gjennom byen til fots, lei en sykkel eller bli med på en guidet sightseeing med buss.
Korfus gamleby står på UNESCOs verdensarvliste, og en spasertur i den gamle bydelen med sine venetianske kvartaler og vakre palass er noe vi virkelig anbefaler.

Saint Spiridon-kirken

En vakker gresk-ortodoks kirke fra 1500-tallet.

Det arkeologiske museet

Museet viser blant annet funn fra oldtidsbyen Kerkyra og andre historiske funn.

Det bysantinske museet

Museet ligger i kirken Panagía Antivuniótissa hvor du kan kikke på religiøse gjenstander fra 1200-tallet til 1600-tallet.

Den gamle og den nye festningen

Det gamle fortet ligger ute på en liten halvøy og er et imponerende byggverk. De første delene stammer fra 500-tallet. Den nye festningen ligger i sentrum av byen, og reiser seg som en imponerende byport over omgivelsene. I disse to festningene kan du gå rundt og titte på historiske severdigheter.

Liston

En imponerende og vakker gågate i nærheten av torget Spianada i sentrum. Gågaten ble anlagt under det franske styret mellom 1807–1814, og skal ligne på gaten Rue de Rivoli i Paris.

Casa Parlante

Dette er et imponerende palass og et museum hvor du får et innblikk i hvordan adelen levde på 1800-tallet.
Utflukter
Ukjente Albania
Ukjente Albania
Opplev Albania – et annerledes land som nå åpner dørene for resten av Europa. Bli med på en heldagsutflukt med buss og båt og opplev Albanias mysterier og hemmeligheter. Visum og lunsj er inkludert. Husk å ta med pass!
Les mer om utflukten
Paxos og Antipaxos
Paxos og Antipaxos
Velkommen til en heldagstur med båt til Paxos og Antipaxos med soling, bading, severdigheter og shopping. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Aqualand
Aqualand
Besøk Aqualand for en hel dag full av både spenning og avslapping. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Blue Lagoon
Blue Lagoon
Blue Lagoon er en båttur langs den greske kysten, som byr på både avslapping og eventyr. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Krystallklare Korfu
Krystallklare Korfu
En halvdagstur hvor du får se mye av denne vakre øya. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Vandring på Korfu – oliven og strender
Vandring på Korfu – oliven og strender
Bli med på en vandring gjennom Korfus vakre natur. Vi vandrer langs små stier som tar oss til gjemte strender og gjennom frodig landskap før vi kommer til Korfus største olivenlund. Vi avrunder med Korfus vakreste solnedgang. Måltider og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Båttur til Parga og Paxos
Båttur til Parga og Paxos
Velkommen med på en tur til to av de kanskje vakreste stedene i Det joniske hav – Parga og Paxos. Vi seiler fra Korfu tidlig på morgenen og i løpet av dagen rekker vi både sightseeing, bading og avslapping om bord. Måltider og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Korfu på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
De blå bussene trafikkerer Korfu by og omgivelsene. De grønne bussene kjører til steder som ligger lengre unna på øya. Du kan også ta taxi innen og utenfor byen.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Korfu: +1 time. Albania/Saranda: Ingen tidsforskjell.

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 25 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Korfu by i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Korfu by med rutefly.

Flyet lander på Korfu flyplass.
Med Vings transport kommer du deg enkelt og greit til hotellet ditt i Korfu by. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Korfus flyplass Ioannis Kapodistrias til hotellene er ca. 15–30 minutter avhengig av trafikken og antall hotellstopp. Den eksakte reiseruten avhenger av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
14°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
16°8°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
19°10°
7
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
23°13°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
28°17°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
31°19°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
32°19°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
28°17°
9
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • november
19°11°
4
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
16°8°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager

Finn reise til Korfu by
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.