Se hotell (4)

Reiser til Cozumel

På en reise til Cozumel kan du slappe av på fine strender, nyte god mat i en gjestfri atmosfære og shoppe til lave priser.
Cozumel oppfyller de aller fleste kravene man har til en paradisferie. Mange som har vært her snakker om de spektakulære fargene på havet, og ettersom vinden kommer fra "riktig side" blir det sjelden eller aldri høye bølger ved strendene.
Øya Cozumel er først og fremst kjent for fantastisk dykking og snorkling. Her er det mange små korallrev hvor du kan se alt fra papegøyefisk til havskilpadder. På strendene kan du prøve ut et stort utvalg av vannsport. Øya har også en fin golfbane og veier som er godt egnet for sykling – det er ikke tilfeldig at triathlonkonkurransen Iron Man arrangeres her. Når du reiser med Ving til Cozumel kan du velge mellom to fine hotell, og vi tilbyr utflukter til de største severdighetene på fastlandet, som for eksempel Chichén Itzá, Coba og katamarantur til Isla Mujeres. Våre utflukter går fra Playa del Carmen, hvor du må reise på egen hånd om du vil være med.

Barnevennlige hotell på Cozumel

Park Royal Cozumel ligger rett på stranden på øyas vestkyst, mot fastlandet, noen som gir mindre bølger. Hotellet har et stort bassengområde og mange aktiviteter som passer for både store og små gjester. All Inclusive inngår i oppholdet, men det kan likevel være hyggelig å spasere inn til San Miguel de Cozumel for å studere folkelivet, kanskje shoppe litt og spise en god lunsj på en lokal restaurant.

Mat og mayakultur

I hovedbyen San Miguel de Cozumel er det et passe stort utvalg av butikker og restauranter med generelt lave priser. Selv om den amerikanske innflytelsen er tydelig, har Plaza San Miguel også klart å bevare mye av den lokale sjarmen. Lokalbefolkningen er genuint hyggelige, og hele øya har en rolig og avslappet atmosfære.
For den kulturinteresserte er det en hel del å gjøre på Cozumel. Du kan blant annet besøke restene av flere små mayabosetninger fra den tiden mayakulturen blomstret på øya. Flere av bygningene har blitt restaurert den senere tid. På nordsiden av øya kan du også besøke et område med tempelruiner. Hvis du vil se de største tempelruinene kan du reise med båt til fastlandet og dra til Chichén Itzá eller Coba.
Nyttige tips
 • Familiehotell
 • All Inclusive
 • Gode dykkemuligheter
 • Fine sandstrender
 • Kombiner flere reisemål
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Cozumel

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender

Playa Mia

Playa Mia er en tre kilometer lang og vakker sandstrand på sørsiden av Cozumel. Stranden er ikke langgrunn. På stranden er det en beach club hvor du kan spise og drikke. Utvalget av vannsport er begrenset, men du finner et større tilbud på Playa Paradise.

Sol og bad i Mexico

Det er ingen overdrivelse å si at strendene langs Mexicos karibiske kyst hører til verdens vakreste: Lange og hvite med finkornet korallsand og turkisskimrende hav. Riviera Mayas kyster tiltrekker seg soldyrkere, familier og sportsutøvere til de badevennlige, velstelte strendene. På noen strender kommer havskilpaddene inn og legger egg i sanden. Vannet holder perfekt badetemperatur hele året, og strendene er beskyttet mot store bølger av korallrevene rett utenfor. På vindfulle dager samler windsurferne seg utenfor revene. Vannet passer fint for snorkling og dykking, selv om øyene Cozumel, Contoy og Isla Mujeres utenfor kysten anses for å være enda bedre.
Fargeskalaen på det klare vannet går i turkise nyanser, med en sikt på opptil 30 meter. Mange strandklubber har egen servering og fasiliteter, men det går alltid an å finne sin egen lille plass. Strendene er statlige og åpne for alle, men man må noen ganger krysse privat område for å komme dit. Langs kysten er det flere eksempler på dette rundt de store hotellene. Noen strender er kun tilgjengelig med båt fra sjøsiden.

Cancun – kjent for sine cenotes

Området rundt Cancun er kjent for sine cenotes, synkehull fylt med vann, som ofte ligger noen kilometer inn på land. De er svært ulike, men alle har klart, litt kaldere vann, og i mange av dem går det an å bade. Men gå aldri ned i en cenote uten tillatelse, da stabiliteten må kontrolleres først. Noen cenotes har stalaktitter og ser ut som grotteåpninger, kilder eller små laguner. De er morsomme å utforske med dykkemaske, selv om antall fisker er begrenset. Om du blir med en autorisert guide er det mulig å dykke og utforske elver og grotter i tilknytning til cenoten.

Kråkeboller og sjøgress på strendene

Kråkeboller og maneter forekommer i perioder på mange strender. Tang og sjøgress kan skylles opp på strendene i store mengder. Dette henger sammen med værforholdene, og er umulig å kunne forutse.
Mat, drikke og uteliv
Cozumel har mange restauranter og kafeer, og prisene er generelt ganske lave på både mat og drikke.

Mat og drikke i Mexico

Meksikansk mat er velsmakende, uten å være altfor krydret. Krydder serveres som tilbehør i form av forskjellige sauser (salsa). Det sterkeste krydderet er habanero, en type grønn chili. Mat fra Mexico kan du spise på tacosteder, og i form av husmannskost og spesialiteter fra Yucatan. Matrettene er ofte laget etter gamle oppskrifter som har gått i arv i generasjoner, og inneholder råvarer fra regionen som chaya (trespinat), besk appelsin og achiote (gult krydder med pepperaktig smak).

Typisk meksikansk mat

Den mest typiske matretten er kanskje "cochinita pibil", som er kjøtt marinert i achiotekrydder og besk appelsin. På gatene selges mat pakket inn i bananblad fra store, dampende gryter. Dette er "tamales", laget av maismasse med kjøttfyll.
Innholdet i små gresskarfrø males og brukes i papadzules, en slags tortillas.
Den mest berømte meksikanske retten er nok chili con carne, som er oksekjøtt i sterk chilisaus med masse bønner. Meksikanerne er ikke så gode på kjøtt, så oppsøk heller en av de mange argentinske restaurantene om du har lyst på kjøtt.
Mange kjenner til Tex Mex som er meksikansk mat på amerikansk vis. Men her kan du prøve ekte varer!

Meksikansk husmannskost

Sitronkyllingsuppe, flesk med svarte bønner og puchero er vanlig husmannskost. Puchero ligner på vår lapskaus, men inneholder aromatiske krydder og serveres med limemarinerte reddiker og gul ris som moses sammen til en "puch".

Mais – grunnsteinen i meksikanske matlaging

De dyrket mais i Mexico allerede for 3000 år siden, og mais er fortsatt den viktigste ingrediensen i det meksikansk kjøkken. Her er en oversikt over typiske meksikanske retter. Mange av dem kjenner du kanskje igjen som berikelser i vårt eget kjøkken:
• Tortilla – Tynt, rundt maisbrød. Kan også bakes på hvetemel, "tortilla de harina".
• Tacos – Tortillas fylt med kjøtt av kylling, svin eller storfe.
• Totopes – Harde maistortillas (maischips) som dyppes i ulike sauser.
• Tamales – Kylling eller bønner innbakt i maisdeig og surret inn i bananblader.
• Burrito – Skinke og ost pakket i en tortilla.
• Quesadillas – Tortilla med ost.
• Enchiladas – Rullet og fritert tortillas med forskjellige typer fyll.
• Nachos – Totopes med bønner og smeltet ost.
• Fajitas – Strimlet kylling, svinekjøtt eller reker og grønnsaker som rulles i en tortilla.
• Guacamole – Moset avocado med hakket løk og tomat.

Uvanlige retter

Noen matretter som kanskje vil skjerpe appetitten:
• Pollo en mole – Kylling med saus laget av en lang rekke krydder, urter, chili og kakao.
• Pollo pibil – Kylling laget på mayaindianernes vis. Kyllingen pakkes inn i bananblader sammen med tomat, løk og frøene fra en plante som heter bixa orellana. Frøene gir fra seg en rød farge. Pakken legges i en grop og dekkes med glødende kull. I dag lages retten stort sett hjemme på kjøkkenet.
• Sopa de tortilla – Hønsebuljongsuppe med tortillas, hakkede tomater og avocado. Toppes med litt smeltet ost og fløte.
• Cochinita pibil – Svinekjøtt kokt i sin egen kraft med achiote og presset sitron/appelsin. Achiote er frøene fra bixa orellana.
• Salsa mexicana – Hakkede tomater, løk, chili og koriander. Brukes som smakstilsetter.
• Frijoles – Moste brune bønner, frijoles refritos.
• Ceviche – Marinert skalldyrsalat med løk, tomat og chili.
Nattelivet er rolig, men byen har noen musikkbarer og puber. Det ligger noen klubber i den nye delen av byen.

San Miguel de Cozumel

I øyas hovedstad San Miguel de Cozumel er det et passe stort utvalg av butikker og restauranter med et lavt prisnivå. Selv om byen bærer tydelig preg av amerikansk påvirkning har San Miguel de Cozumel lykkes med å bevare noe av sin lokale sjarm.
Shopping
Det er mye å kjøpe på Cozumel, med alt fra lokale suvenirer til internasjonale merkevarer. Markedet finner du på Plaza San Miguel, som du kan besøke på søndagskveldene for å høre livemusikk. Langs hovedgaten Malekon ligger det en lang rekke butikker.
Sport og trening
Langs strendene kan du drive med aktiviteter som dykking, kitesurfing, windsurfing og parasailing. Eller prøve deg på triathlon, sykling eller tennis.

Dykking og snorkling på Cozumel

Øya Cozumel er først og fremst berømt for sine fantastiske dykke- og snorklemuligheter. Her er det mange små korallrev hvor du kan få øye på alt fra papegøyefisker til havskilpadder.
Aktiviteter og severdigheter
For den historieinteresserte er det mange severdigheter på Cozumel. Du kan blant annet besøke ruinene av flere små mayabyer fra den tiden da mayaindianernes kultur blomstret på øya. Flere av byggverkene er blitt restaurert i senere tid. på nordsiden av Cozumel kn du også besøke et område med mindre tempelruiner. De største temperuinene som Chichén Itzá eller Coba kan du besøke om du reiser til fastlandet og blir med på en utflukt.
Hvordan du tar deg rundt
Det går ingen busser på øya, så vi anbefaler at du reiser rundt med taxi i stedet.
Fakta

Vår service på reisemålet

Reisen hit er på egen hånd, da Ving ikke har personale på reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Ta Twinrix minst 4 uker før avreise, så får du mangeårig beskyttelse mot både hepatitt A og B. Tenk på å vaksinere deg minst 4 uker før du reiser. Se www.vaksinekart.org for mer informasjon.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Karneval

Det årlige karnevalet engasjerer de fleste innbyggerne på Cozumel og i Playa del Carmen. Under karnevalshøytiden, vanligvis 5–7 dager i slutten av februar og i begynnelsen av mars, er det livlig i gatene, og om kveldene spilles det musikk. Noen gater stenges delvis av, noe som kan medføre at transferbussen ikke kan kjøre helt fram til hotellet. Da må alle gjestene selv bære bagasjen sin den siste delen av veien.
Myndighetene i Mexico krever inn en miljøskatt på overnattinger i Playa del Carmen, Akumal, Tulum, Cozumel, Isla Mujeres og Cancun. Beløpet er 23–30 MXN pr. rom eller leilighet pr. natt, og betales direkte til hotellet ved innsjekking eller utsjekking.

Valuta og betaling

Peso (MXN) eller dollar (USD). Flere banker og minibanker.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid –6 timer.

Elektrisitet

110 V. Du trenger adapter hvis apparatet ditt kan omstilles. Hvis ikke må du ha en transformator.

Språk

Spansk, men mange snakker fortsatt noen av de ca. 50 indianerspråkene som fortsatt finnes. På de store reisemålene klarer man seg fint på engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 18–22 timer med rutefly fra Oslo, Gardermoen, avhengig av flyselskap og -rute.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise hele året til Cozumel med rutefly og valgfri reiselengde.

Flyet lander på flyplassen utenfor Cancun.
Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
28°18°
8
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
29°18°
8
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mars
30°19°
9
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • april
33°21°
7
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • mai
33°22°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juni
33°23°
6
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • juli
32°23°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • august
32°23°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • september
32°22°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • oktober
31°22°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • november
29°18°
8
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
28°19°
7
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager

Finn reise til Cozumel
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.