Se hotell (6)

Reiser til Bangtao Beach

Hvorfor ikke bestille en behagelig reise med Vings charter til Bangtao Beach – en av Phukets vakreste strender?

Bangtao Beach ligger på Phukets vestkyst, nord for Surin Beach. Stranden her er en av de vakreste og lengste på Phuket, med hvit korallsand, frodige omgivelser og palmer som vaier i vinden. Bangtao Beach er et fredelig tropisk paradis hvor den åtte kilometer lange hvite korallstranden og det turkisskimrende havet spiller hovedrollen. Det er ikke noe uteliv å snakke om utenfor hotellet, men i det siste har det dukket opp flere lokale restauranter hvor du kan spise thaimat i sitt rette miljø. For mer fart og spenning, og kanskje mer shopping, er det kort vei til Patong med taxi. En reise fra Bangtao Beach til Patong tar ikke mer enn en drøy halvtime, men kontrastene mellom de to stedene kunne ikke vært større.

Sunwing Bangtao Beach

Sunwing Bangtao Beach er et av våre mest barnevennlige hotell i hele Thailand. Om du kjøper transport fra flyplassen har du ofte direkte transfer, og som regel også Easy Travel, som sikrer en mer behagelig reise. Sunwing Bangtao Beach er et familieparadis i toppklasse med nydelig beliggenhet på stranden. Her bor du i store, luftige rom og har tilgang til flere store basseng. For ikke å snakke om et deilig spa, Vings maskoter Lollo & Bernie, restauranter, Mini Land, service døgnet rundt og mye mer. Dessuten kan du bestille rom hvor du hopper i bassenget rett fra din egen terrasse. Reiser du hit er du sikret en barnevennlig ferie, selv om tilbudet er noe begrenset om sommeren.

Nyttige tips
 • Sunwing Family Resorts
 • Hotell med Swim Out
 • Hotell på stranden
 • Kilometerlang sandstrand
 • Barnevennlig strand
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Bangtao Beach

Vær
 • januar
31°23°
9
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
32°23°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
33°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
33°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
31°25°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • juni
31°25°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • juli
31°25°
3
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • august
31°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • september
30°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
5
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • november
31°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • desember
31°24°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Bangtao Beach har lange strender med finkornet sand. Bredden og dybden varierer, for det er store tidevannsforskjeller.

Bangtao Beach

Bangtao Beach er en åtte kilometer lang strand med sand som veksler mellom å være finkornet og mer grovkornet. Trærne i sydenden av stranden garanterer skygge nesten frem til lunsj. Også lenger nord kan du alltid finne skygge under trærne, men da må du et stykke opp fra vannkanten. Det er ikke spesielt langgrunt her – bare et par meter ute rekker vannet deg til livet. Noen deler av stranden er likevel litt mer langgrunne. De beste snorklemulighetene finner du ved nordenden av stranden, hvor det ligger et lite, men fargerikt korallrev.

Mai Khao Beach

Nasjonalparken hvor de store havskilpaddene legger eggene sine i perioden november–februar.

Laem Sing Beach – liten strand med atskilt beliggenhet

Hyggelig, liten strand med rolig og atskilt beliggenhet rett nord for Kamala. Stranden sies å være øyas beste. Den enkleste måten å komme hit er med taxi. Det er en del trapper ned til stranden, så den passer ikke for barnevogner eller badegjester som har vondt for å gå.

Sol og bad på Phuket

Phuket har mange herlige strender, og en fin måte å finne veien til dem er å ta en taxibåt, en såkalt longtail-båt. Den kjører deg til stranden hvor du nyter noen timer i solen, og henter deg ved avtalt klokkeslett. Avtal pris og tid før avreise.
Fly og transport

Flytid

Ca. 12 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Til Bangtao Beach kan du reise med Vings charterfly i perioden desember–mars og med rutefly året rundt.

Flyet lander på flyplassen på Phuket.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Bangtao. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Transporten foregår som regel med buss, men av og til med minibuss eller taxi avhengig av hotellets tilgjengelighet og antall gjester. Reisetiden fra flyplassen på Phuket til hotellet ditt er ca. 45 minutter (ca. 30 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport .

Har du bestilt en pakkereise med rutefly kan du bestille privat transport til hotellet, som oftest taxi eller minibuss. Du finner all informasjon om bestilt transport i reisebeviset ditt. Prisen for transport varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Du får eksakt pris når du bestiller.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunwing Bangtao Beach og flyr med Sunclass Airlines er Easy Travel inkludert, med blant annet 10 kg ekstra bagasjevekt og innsjekking av bagasje på hotellet. Har du bestilt transport kjører bussen direkte til hotellet ditt, uten stopp underveis.
Mat, drikke og natteliv
Det er et begrenset utvalg av restauranter og barer utenfor hotellene i Bangtao Beach.

Mat og drikke i Thailand

Det er rimelig å spise godt i Thailand, og variasjonen er enorm. På de mest populære reisemålene som for eksempel Patong kan prisnivået være høyere, men sammenlignet med Norge er det fortsatt veldig billig. Det er vanlig å bestill to–tre retter per person og la alle smake på alt. Som ellers når man er i utlandet er det to grunnregler: Velg et sted hvor det er mange gjester, og hvis mulig et sted hvor det er mange thaier. Den første regelen garanterer at maten ikke har stått for lenge, og den andre at maten holder god kvalitet.

Maten i Thailand

Det thailandske kjøkken, i hvert fall det ute ved kysten, baserer seg hovedsakelig på ferskvarer og basisvarer som nudler og ris. De fleste menyene virker veldig omfattende ved første øyekast, men du oppdager snart at det dreier seg om variasjoner over noen få temaer. Det vi kalles wok, altså ingredienser som er hurtig stekt, serveres ofte med eller uten ris og nudler, separat eller som en del av retten. Pad thai er et av disse mange navnene, og denne retten består av nudler, tofu, egg, grønnsaker og andre godbiter, og serveres ofte med hakkede peanøtter.

Fried rice

Fried rice kommer i et utall varianter; med reker, kylling, storfekjøtt, vegetarisk eller hva kokken har i bakhånd. En slags asiatisk "pytt i panne", altså. Fried rice får du overalt, og er en av de tryggeste rettene man kan velge for å unngå magesyke, siden den alltid en nylaget.

Rice and curry

Et annet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk hurtigmat, hvor du får en tallerken ris og selv forsyner deg fra de skålene med curry som står fremme. Her er det like mange varianter som det er kokker. Til forskjell fra stekt ris eller nudler kan curries være ordentlig krydret med chili og andre sterke saker, så det er ikke noe for nybegynnere.

Salat

Ulike typer salater er også populære. Det befinner seg ganske langt fra vår tamme salat, og inneholder ofte kylling, reker, blekksprut og annet kjøtt. En salat med ris er ofte nok til lunsj. En advarsel: Thailandske salater er sterk kost! Her viser ofte kokken sin forkjærlighet for chili, og en salat kan være overstrødd med hakkede røde og grønne chilier. Vær forsiktig og bestill hvit ris ved siden av, for det hjelper ikke med vann.

Suppe

Suppe må også nevnes når man snakker om thailandsk mat. De kan enten være klare eller tykke. Tykke supper er ofte basert på kokosmelk, noe som gir en litt søt smak. Supper er en naturlig del av et thailandsk måltid.

Matnyttige begrep

På de aller fleste restauranter er menyen på engelsk, men det kan likevel være morsomt å kjenne igjen noen begrep. Stavemåten kan varierer noe, da thaiene ikke bruker det vestlige alfabetet, men oversetter lyden til bokstaver.

• Biff – Woa
• Fisk – Pla
• Svinekjøtt – Muu
• Kylling – Gai
• Ris – Kao
• Nudler– Guay tiaw
• Reker – Gung
• Vann – Nam

Drikke

De to vanligste ølmerkene er Singha og Chang, begge godt tilpasset det thailandske klimaet og skikkelige tørsteslukkere. Singha er litt søtere enn Chang. Alkoholprosenten ligger på 6–7 volumprosent. I tillegg til Singha og Chang støter man på de større ølmerkene som Heineken, Carlsberg og Tiger.
Fruktjuice må man definitivt prøve. De finnes både som juice og shakes, da som en forfriskende blanding av saftis og vann. De lages av vann på flaske, og er både trygge å drikke og oppkvikkende. Om du ikke sier fra at du bare ønsker litt sukker, kan de bli litt vel søte. En annen populær drink er såkalt Mekongwhisky. Mange foretrekker å blande den med Cocoa Cola.
Nattelivet i Bangtao Beach er veldig rolig, og utenfor hotellene skjer det ikke så mye. Om du er ute etter mer fart og spenning er det bare å ta en tuk-tuk eller taxi til Patong, Phukets egen "natthovedstad". Turen dit tar ikke mer enn en halvtime.
Shopping
Bangtao Beach er definitivt ikke stedet for den som liker å shoppe. Det ligger noen små butikker langs stranden hvor de selger enkle strandklær, saronger, liggeunderlag, flip-flops, hatter, solkrem og solbriller. Det mest populære du kan kjøpe på stranden er en times thaimassasje. Om du virkelig ønsker å handle, bør du ta turen til Patong eller Phuket Town.

Central Festival – stort kjøpesenter

Mellom Patong og Phuket Town ligger det enorme kjøpesenteret Central Festival. Her finnes det aller nyeste, med kjente butikker som Zara, Mango etc.

Markeder rundt på Phuket

Det er alltid et lokalt marked et eller annet sted på Phuket, og det er ofte her de lokale innbyggerne handler det de trenger i hverdagen; kjøkkenredskaper, frukt, grønnsaker m.m. I Bangtao Beach ligger det et lokalt marked med mat og klær ved Lotus.

Shopping på Phuket

Thailand er landet for deg som elsker å shoppe. Her kan du fylle kofferten med alt mellom himmel og jord, og utvalget er enormt og prisene lave. Kjøpesentrene har alltid hatt faste priser, og flere og flere butikker begynner å innføre det. På markeder og i mange småbutikker gjelder fortsatt regelen om at man skal prute til en pris begge parter er fornøyd med. Vær ikke redd for å begynne med å prute ned til halv pris. Husk at selgeren alltid sørger for å sitte igjen med en liten fortjeneste.

Kjøpesentre

På veien til Phuket Town ligger de tre store varehusene Tesco Lotus, Big C og Central Festival. I Phuket Town ligger handlesentrene Robinson og Ocean Plaza. I Patong ligger kjøpesenteret Jungceylon. De fleste butikkene ta de vanligste kortene, men sørg for å ha kontanter i bakhånd.

Skreddere

Hjemme er det nesten utenkelig å få sydd seg en dress eller kjole. Det er dyrt, og det er ikke så mange skreddere igjen. Men i Thailand er det omvendt, for her ligger det en skredder på ethvert gatehjørne, og prisene er lave. Skreddersydde klær kan fås for samme pris som fabrikksydde hjemme, om ikke billigere.

Det er mange dyktige skreddere på Phuket, men det er like mange dårlige som bruker stoffer av dårlig kvalitet og utfører slett arbeid. Selv om plagget ser bra ut, er det kanskje ikke like pent etter noen vask. Vi vil at du skal finne en ærlig og dyktig skredder og bli ordentlig fornøyd.

Varer som er verdt å kjøpe

Ting som er verdt å kjøpe i Thailand:
• Silkestoff
• Skreddersydde plagg
• Smykkesteiner
• Gull, sølv og perler
• Tinnprodukter
• Treutskjæringer
• Batikkstoffer
• Vesker
• Briller og linser

Pruting

Prute bør du gjøre, selv om det er litt uvant for oss nordmenn. Ber de om 600 baht for en fin håndlaget drage kan du begynne med å foreslå 300 og se hva som skjer. Ikke prut for mye om du er oppriktig interessert. På den andre siden skal du ikke kjøpe om du synes det blir for dyrt. Ikke ta det personlig. Om du ikke får det som du vil skal du takke for deg, smile og gå videre. Det kommer flere sjanser. Ikke prut på restauranter og på varer som har en prislapp.
Aktiviteter og severdigheter
Bangtao Beach er fredelig og rolig og har lite å tilby utover soling og badeliv. Men det er kort vei herfra til butikkene og utelivet i Patong og Phuket Town. Det foregår noen aktiviteter på hotellet, og det er fire 18-hulls golfbaner for den golfinteresserte.

Eventyrgolf – 18-hulls minigolfbane midt i Bangtao

Midt i Bangtao ligger det en 18-hulls eventyrgolfbane i herlige omgivelser med palmer, busker og store granittsteiner. Banen passer for alle aldersgrupper, og gjester på Sunwing Bangtao Beach får rabatt. Her er det også en restaurant og biljard og dart.

Patong

Kontrasten mellom rolige Bangtao Beach og mylderet i Patong er enorm. Det er enkelt å kjøre tuk-tuk eller taxi mellom Bangtao Beach og Patong. Om du vil kjøpe en ny dress, en billig veske eller en håndtrykket t-skjorte er Patong det rette stedet. Du kommer nok til å sette enda mer pris på roen i Bangtao Beach når du kommer tilbake.

Phuket Town – provinshovedstaden på Phuket

Phuket Town er øyas største by, og ble grunnlagt av kinesiske kjøpmenn og finansiert av de pengene de tjente på å utvinne Phukets forekomster av tinn. Flere av deres gamle hus i Old China Town er bevart. Gå en tur rundt i byen og opplev den livlige fiskehavnen, nattmarkedet og de spennende handlegatene. Hver helg holdes det er stort marked med salg av mat, klær, sko og mye annet. Vil du shoppe i litt mer ordnete forhold er det flere store kjøpesentre rett utenfor byen.

Soi Dog

Dette er en organisasjon som hjelper hjemløse hunder og katter og drives av frivillige og donasjoner. Målet er at så mange som mulig av dyrene skal få nye for-alltid-hjem, og adopteres til familier over hele verden. Organisasjonen er veldig populær og er åpen for besøkende som vil ha en rundtur og høre mer om deres arbeide for dyrene. Du kan også bestille tid til å være frivillig for en dag eller i lengre perioder. Mer informasjon finnes på deres hjemmeside: https://www.soidog.org/

Khao Phra Thaeo Nationalpark med Tonsai & Bang Pae fossefall

Nordvest for Bangtao ligger Khao Phra Thaeo nasjonalpark, som er den siste delen av regnskog som er igjen på Phuket. I nasjonalparken ligger fossefallene Tonsai og Bang Pae, som du finner langs den 8 km lange turstien. I parken er det også mulighet til å bli med på en guidet tur og få informasjon om naturen og de dyrene som lever i parken. Har du flaks kan du også få se noen av dyrene, selv om de er sky og pleier å søke seg bort fra turstien. Inngang kommer i tillegg.
Hvordan du tar deg rundt

Taxi

Vi anbefaler å ta taxi i Bangtao Beach, for siden reisemålet ligger et stykke fra hovedveien kommer det ikke mange tuk-tuk hit ned. Den enkleste måten å få tak i en taxi er å la hotellet bestille for deg. Thaiene mener ofte tuk-tuk eller motorsykkeltaxi når de sier "taxi", noen som kan være godt å vite. Ordet "limousin" brukes ofte om taxibil, og fra flyplassen kan du også ta Taxi-Meter, som er de desidert rimeligste taxibilene.

Motorsykkel

Du kan leie motorsykler overalt, men vi anbefaler det ikke, da trafikken er kaotisk og forsikringer ikke dekker ved ulykke. Om du likevel skal kjøre motorsykkel husk at det er påbudt å bruke hjelm på Phuket.

Longtail-båt

Du kan leie din egen longtail-båt for en dag, og du finner båtene ved sørenden av Patong Beach. Avtal prisen på forhånd og betal på hjemveien.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Valuta og betaling

Thailandske baht (THB). På reisemålet fungerer EuroCard, MasterCard og VISA.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: +5 timer. Vintertid: +6 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Thai, men mange som jobber i turistnæringen snakker også litt engelsk.

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i Thailand, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger, to dobbeltsenger queen size eller en king size seng. Se hva som gjelder spesifikt for ditt hotell.

Øvrig informasjon

Gater og fortau er humpete med høye fortauskanter. Kupert terreng mellom strendene. Reisemålet er i vekst og det kan være byggestøy rundt omkring. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Reise med barn

Å reise med barn til Phuket

Det er mange som tar med seg barn, også spedbarn, til Thailand. Det eneste som kan være litt besværlig er den forholdsvis lange flyreisen og eventuell jetlag. Men det pleier å være glemt etter en dag eller to. Forhåndsbestill gjerne transport fra flyplassen til hotellet, slik at det er i orden når dere lander.

Mat til barna

For barn som er litt kresne i matveien står både kylling og pommes frites på menyen, og de kan i tillegg prøve fried rice eller banana pancake. Retter med chili kan vente til de er litt større. Kjøp alltid vann på flaske; det kan utgjøre forskjellen mellom en fantastisk ferie og to uker på hotellrommet. Så er det bare å slippe barna løs på stranden!

Barnevennlige boforhold

Det beste for en familie er kanskje å velge et mindre bungalow-hotell eller resort. Da bor dere nær stranden og restauranten og har kort vei hjem til sengen. Har dere med en Babycom blir ferien garantert en suksess.

Restauranter

Barn er velkommen og høyt elsket overalt i Thailand, men det er sjelden at de vises spesielle hensyn på restaurantene. Det er for eksempel ingen barnemenyer, men menyene inneholder som regel noe også små barn kan spise: Omelett, kyllingsandwich, frukttallerken eller banana fritters. Det er sjelden at restaurantene har barnestoler, stellebord o.l.

Barnemat og bleier

De selger barnemat og bleier på velassorterte apotek, i enkelte dagligvarebutikker og på noen av de større hotellene.
Finn reise til Bangtao Beach
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.