Se hotell (13)

Reiser til Kata Beach

Sjarmerende Kata Beach har en fin og lang sandstrand og flere hotell med høy standard. Det er kanskje derfor så mange gjester velger å reise hit.
Kata Beach passer like godt for vennegjengen, golferen eller den som ganske enkelt vil ha en avslappende ferie der du har det meste i nærheten. Dessuten er utelivet litt roligere her enn på reisemålene nord for Kata Beach, med et passe stort fornøyelsesliv. Så er det naturligvis den herlige stranden; to kilometer lang, bred og gyllen. Selve sentrum ligger i nordenden av Kata Beach, og her er det et relativt godt utvalg av restauranter og små butikker. Maten er god og billig, så du kan unne deg en treretters uten å bekymre deg for regningen. Vil du spise mer eksotisk mat skal du prøve noen av bodene langs veien gjennom Kata Beach. Her spiser du som thaiene selv – godt, kortreist og veldig billig.

Hotell: Fra to til fem bølger

Ving tilbyr et dusin forskjellige hotell i Kata Beach, fra to til fem hjerter, nær stranden eller litt lenger fra. Det betyr at du kan alltid finne det rette hotellet for deg og dine ferieplaner, uavhengig om du skal tilbringe ferien ved bassenget eller planlegger å reise rundt og utforske Phuket.

Luksus i Kata Noi

I neste bukt, et par kilometer syd for Kata Beach, ligger Kata Noi – også kalt "Lille Kata". Her er tempoet betydelig roligere – med færre butikker, færre restauranter og færre solsenger på stranden. Ganske enkelt en mindre og fredeligere versjon av Kata Beach. Om du ønsker å bo riktig elegant i ferien velger du et av hotellene med strandbeliggenhet i Kata Noi, for eksempel Katathani Phuket Beach Resort, som har fått veldig høye karakterer av våre fornøyde gjester. På den samme stranden ligger også The Shore at Katathani, et veldig eksklusivt hotell med rolig beliggenhet bare et par skritt fra stranden. Her bor du i privat villa med eget basseng, og blant hotellets fasiliteter er både spa og egen vinkjeller.
Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Hotell for voksne
 • Hotell på stranden
 • Prisgunstig innkvartering
 • Fine sandstrender
 • Mange restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Kata Beach

Strender
Stranden i Kata Beach har gyllen, finkornet sand. Den nordlige delen av stranden domineres av Club Med, men det er vanligvis ikke noe problem å bruke den delen av stranden. Derimot kan deres fasiliteter være litt utilgjengelige da de som regel kun tar imot sine egne gjester. Fasiliteter som solsenger og parasoller kan også leies i avgrensede områder på stranden i Kata Beach.

Kata Noi Beach – liten strand med rolig tempo

Denne lille, fine stranden ligger sør for Kata Beach. Her er det mest større hotellanlegg. Tempoet er roligere og det er færre badegjester enn på Kata Beach. Hvis du liker å snorkle, bør du gjøre det ute ved oddene, for der er det mest å se.

Nai Harn Beach

Her flokker de fleste soltilbederne seg til området rundt Phuket Yacht Club, og resten av stranden er roligere. Nai Harn har den vakreste solnedgangen på hele øya.

Nui Beach

Denne stranden ligger litt utilgjengelig til, rett sør for Kata Beach. Stranden er en av de peneste og mest unike på sydsiden av Phuket. Den lille viken er kantet på begge sider av granittklipper, og det er kun én restaurant her. Klippene, den forholdsvis grove sanden og den litt brådype sandbunnen gjør at vannet er klart selv når det er store bølger. Snorklere behøver ikke svømme lenge blant granittsteinene før de får øye på minst 30 ulike fiskearter i alle mulige farger og fasonger.
Det er bestemt at Nui Beach skal være en rolig strand, og derfor kan ikke taxibåter ligge og vente på passasjerer. De må i stedet sette av passasjerene og hente dem til avtalt tid. Den letteste måten å komme hit er med taxibåt fra Kata, og turen tar ca. 15 minutter.
Mat, drikke og uteliv
Selve sentrum ligger i nordenden av Kata Beach, og her er det et forholdsvis stort utvalg av restauranter med både lokalt og internasjonalt kjøkken. Maten er god og billig, så du kan med verdens beste samvittighet unne deg en treretters middag uten å bekymre deg for regningen.
Nattelivet i Kata Beach skiller seg ikke så mye fra de andre stedene langs vestkysten av Phuket. Det ligger noen barer i sentrum, men ellers er ikke nattelivet like livlig som i Karon Beach og Patong. I sørenden av Kata Beach ligger det flere mindre utesteder vegg i vegg. Du finner garantert et sted du liker.
Shopping
Kata Beach kan deles inn i tre deler: Den sørlige, sentrale og nordlige delen. Her er det butikker som selger strandklær, leketøy, sko, solbriller og kofferter. Blant butikkene er det også skreddere, apotek, daglivarebutikker og optiker. Designerinnfatninger er litt billigere enn hjemme, og synsundersøkelse, linser og brilleglass er mye billigere. I Patong og Phuket Town finner du et stort utvalg av butikker hvis man ønsker mer.

Marked

I Kata Beach er det et lokalt matmarked et par ganger i uken.
Sport og trening
Utover dykking og snorkling kan du spille tennis eller golf.
Aktiviteter og severdigheter
I Kata Beach er det mange aktiviteter. Nærheten til Karon Beach og Patong gjør at du i tillegg har tilgang til andre aktiviteter i omgivelsene..

Fisketurer hvor du kan spise din egen fangst til middag

Glem abbor og torsk, her dreier det seg om gulfinnet tunfisk og barracuda. Altså riktige slosskjemper. De fleste fisketurene inkluderer utstyr, lunsj, agn og en snorkletur på revet. En heldagstur betales per person, og om du vil ha fangsten tilberedt til middag kan det la seg ordne.

Oppdagelsesferd sør for Kata Beach

Ca. 20 minutter med taxi eller tuk-tuk fra Kata Beach ligger en vakker rekke med strender som kan være en fin avveksling fra Kata Beach. Her går korallene og dermed fiskelivet helt inn til stranden. Hat Nai Harn og Ao Sang er noen navn som er verdt å huske. Ao Sang er den mest avsidesliggende, og du må passere uklanderlig hvitkledde vakter og kjøre under og gjennom et luksushotell for å komme hit. Husk maske og snorkel, for det er mye å se!
Rawai Beach er også verdt et besøk, ikke for å bade, men for å spise på de utmerkede fiskerestaurantene som har gjort Rawai populær blant både turister og lokalbefolkning. Om du vil bade er det best å ta taxibåt til en av øyene rett utenfor kysten.

Dino Park

Der Kata Beach møter Karon Beach ligger Dino Park, en dinosaurpark med restaurant og minigolfbane.
I Karon Beach er det nærhet til flere store severdigheter som utsiktsplassen Laem Prompthem, Wat Karon (Karon Temple) og The Big Buddha.
Utflukter
Berømte Phuket
Berømte Phuket
Bli med på en halvdagsutflukt full av kultur og fine opplevelser. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Opplev Thailand på sykkel fra Phuket
Opplev Thailand på sykkel fra Phuket
Vil du oppleve det ekte Thailand, se naturen og være aktiv? Da er dette utflukten for deg! Lunsj og forfriskninger er inkludert. Denne utflukten går hele året, og det er mulig å forhåndsbestille den i vintersesongen.
Les mer om utflukten
Phang Nga – En smak av Thailand
Phang Nga – En smak av Thailand
En spennende heldagsutflukt med fokus på Thailands vakre natur. Med buss og longtail-båt besøker vi Phang Nga-bukten og øya Koh Pin Kan, kjent fra Bond-filmen "Mannen med den gylne pistol". Lunsj, vann og te eller kaffe er inkludert.
Les mer om utflukten
Phi Phi og Early Bird
Phi Phi og Early Bird
En heldagstur med soling, bading og snorkling ved strender i den vakre skjærgården. Pikniklunsj på Bamboo Island samt frukt og vann på båten er inkludert. Denne utflukten går kun i vintersesongen.
Les mer om utflukten
Similan Islands – de ni øyene
Similan Islands – de ni øyene
Similan Islands er en av Thailands mest kjente øygrupper. Øyene er kjent for vakre strender, snorkling og dykking. Lunsj og forfriskninger er inkludert. Utflukten kjøres i perioden oktober–mai.
Les mer om utflukten
Phuket – jungeltur
Phuket – jungeltur
Phuket har mye mer enn lekre strender og hyggelige småsteder å by på. Visste du at størsteparten av området er dekket av regnskog? Det betyr at du som er på utkikk etter aktive opplevelser har flere spennende muligheter. Snacks, vann og mineralvann er inkludert. Denne utflukten er det kun mulig å bestille i vintersesongen.
Les mer om utflukten
Krabi Highlights
Krabi Highlights
Bli med på en reise til noen av Krabi-områdets vakreste øyer og strender om bord i en komfortabel speedbåt. Lunsj og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Med MV Phuket Champagne til sjøs
Med MV Phuket Champagne til sjøs
Hvordan ser du for deg en ferie i paradis? Bli med på en heldagsutflukt om bord på MV Phuket Champagne! Mat og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Busser, taxi og tuk-tuk trafikkerer Kata Beach. Fra Kata Beach kan du ta buss til Phuket Town, og de går langs kysten hele veien opp til Bangtao Beach. Taxi på Phuket er delvis små, røde tuk-tuk og "vanlige" taxibiler. Prisene er stort sett faste, men du kan prøve å prute litt, og se til at dere er enige om prisen før dere kjører. Longtail-båter kan leies omtrent som taxi, hvis du vil kjøre til en bestemt øy eller strand. Oftest avtaler du pris og opphentingstid i forveien, og betaler på tilbaketuren.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Valuta og betaling

Baht (THB). På reisemålet fungerer EuroCard, MasterCard og VISA.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: +5 timer. Vintertid: +6 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Thai, men mange som jobber i turistnæringen snakker også litt engelsk.
Fly og transport

Flytid

Ca. 11 timer fra Oslo lufthavn, mellomlanding forekommer.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Kata Beach i vinterhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Kata Beach hele året med rutefly.

Flyet lander på Phuket flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Kata Beach. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Transporten foregår som regel med buss, men av og til med minibuss eller taxi avhengig av hotellets tilgjengelighet og antall gjester. Reisetiden fra Phukets flyplass til hotellet ditt er ca. 2 timer (40–45 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
31°23°
9
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
32°23°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
33°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
33°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
31°25°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • juni
31°25°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • juli
31°25°
3
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • august
31°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • september
30°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
5
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • november
31°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • desember
31°24°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Kata Beach
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.