Strender
Stranden i Kata Beach har gyllen, finkornet sand. Den nordlige delen av stranden domineres av Club Med, men det er vanligvis ikke noe problem å bruke den delen av stranden. Derimot kan deres fasiliteter være litt utilgjengelige da de som regel kun tar imot sine egne gjester. Fasiliteter som solsenger og parasoller kan også leies i avgrensede områder på stranden i Kata Beach.

Kata Noi Beach – liten strand med rolig tempo

Denne lille, fine stranden ligger sør for Kata Beach. Her er det mest større hotellanlegg. Tempoet er roligere og det er færre badegjester enn på Kata Beach. Hvis du liker å snorkle, bør du gjøre det ute ved oddene, for der er det mest å se.

Nai Harn Beach

Her flokker de fleste soltilbederne seg til området rundt Phuket Yacht Club, og resten av stranden er roligere. Nai Harn har den vakreste solnedgangen på hele øya.

Nui Beach

Denne stranden ligger litt utilgjengelig til, rett sør for Kata Beach. Stranden er en av de peneste og mest unike på sydsiden av Phuket. Den lille viken er kantet på begge sider av granittklipper, og det er kun én restaurant her. Klippene, den forholdsvis grove sanden og den litt brådype sandbunnen gjør at vannet er klart selv når det er store bølger. Snorklere behøver ikke svømme lenge blant granittsteinene før de får øye på minst 30 ulike fiskearter i alle mulige farger og fasonger.
Det er bestemt at Nui Beach skal være en rolig strand, og derfor kan ikke taxibåter ligge og vente på passasjerer. De må i stedet sette av passasjerene og hente dem til avtalt tid. Den letteste måten å komme hit er med taxibåt fra Kata, og turen tar ca. 15 minutter.

Strender på Phuket

Phuket har mange herlige strender, og en fin måte å komme seg til noen av de nærliggende strendene, er å ta en taxibåt, en såkalt longtail-båt. Den kjører deg til stranden hvor du nyter dagen, og henter deg ved avtalt klokkeslett. Husk å avtale pris og hentetid før avreise. Reiser du med barn, kommer de til å trives ved de populære strendene i Kamala, Bangtao, Khao Lak, Karon Beach og Kata Beach som delvis er langgrunne. Bare et steinkast fra stranden i Kamala ligger Sunwing Kamala Beach, et familieparadis som har fått utmerkelsen "Stora Barnsemesterpriset", og voksne som reiser uten barn kommer til å trives på Sunprime Kamala. Populære Patong Beach er også en av de livligste strendene på Phuket. Strendene i Nai Yang Beach, Surin Beach og Cape Panwa Beach passer for deg som vil ha ro og fred.
Mat, drikke og uteliv
Selve sentrum ligger i nordenden av Kata Beach, og her er det et forholdsvis stort utvalg av restauranter med både lokalt og internasjonalt kjøkken. Maten er god og billig, så du kan med verdens beste samvittighet unne deg en treretters middag uten å bekymre deg for regningen.

Mat og drikke i Thailand

Det er rimelig å spise godt i Thailand, og variasjonen er enorm. På de mest populære reisemålene som for eksempel Patong kan prisnivået være høyere, men sammenlignet med Norge er det fortsatt veldig billig. Det er vanlig å bestill to–tre retter per person og la alle smake på alt. Som ellers når du er i utlandet er det to grunnregler: velg et sted hvor det er mange gjester, og hvis mulig et sted hvor det er mange thailendere. Den første regelen garanterer at maten ikke har stått for lenge, og den andre at maten holder god kvalitet.

Maten i Thailand

Det thailandske kjøkken, i hvert fall det ute ved kysten, baserer seg hovedsakelig på ferskvarer og basisvarer som nudler og ris. De fleste menyene virker veldig omfattende ved første øyekast, men du oppdager snart at det dreier seg om variasjoner over noen få temaer. Det vi kalles wok, altså ingredienser som er hurtig stekt, serveres ofte med eller uten ris og nudler, separat eller som en del av retten. Pad thai er et av disse mange navnene, og denne retten består av nudler, tofu, egg, grønnsaker og andre godbiter, og serveres ofte med hakkede peanøtter.

På de aller fleste restauranter er menyen på engelsk, man det kan allikevel være gøy å kjenne igjen noen ord. Stavingen kan variere noe, da thai ikke bruker det vestlige alfabetet, men oversetter lyden til bokstavene.

• Biff - Woa
• Fisk - Pla
• Svin - Muu
• Kylling - Gai
• Ris - Kao
• Nudler - Guay tiaw
• Reker - Gung
• Vann - Nam

Tradisjonelle retter fra Thailand

Fried rice
Kommer i mange varianter; med reker, kylling, storfekjøtt, vegetarisk eller hva kokken har i bakhånd. En slags asiatisk "pytt i panne", altså, som du får overalt.

Curryretter
Et stort hovedtema for mat i Thailand er deres mange curryretter. Det er så mange ulike variasjoner av dette med alt fra sauser og supper til stekte grønnsaker blandet med curry. En tradisjonell curryrett i Thailand består av ris og små skåler med forskjellig currypasta med kylling, reker eller suppe ved siden av. Du blander ingrediensene som du ønsker. Disse rettene går også under navnet "Rice and curry". I Thailand gjenkjennes currypasta oftest som en kremet krydderblanding. Den thailandske currypastaen inneholder alltid frisk chili samt ingredienser som løk, sitrongress og ingefær. Fargen på chilien som benyttes bestemmer fargen på den thailandske cyrrypastaen. Den finnes i forskjellige styrker:

Grønn curry – den mildeste. Til deg som ønsker litt sterk mat.
Gul curry – den kjenner vi til hjemmefra som en mild og justerbar curry, men her i Thailand er den gule currypastaen sterkere og kategoriseres som medium sterk.
Rød curry – den sterkeste currypastaen, som ofte benyttes i retten Phanang eller Massaman curry.

Pad Thai
Den kan sammenliknes med en wok-rett. Den består av nudler og stekte grønnsaker. Den serveres med et utvalg av kylling, reker, kjøtt eller tofu, alt etter hva du ønsker. Oftest serveres retten med cashewnøtter. Pad Thai anses av mange å være Thailands nasjonalrett.

Suppe
Supper må også nevnes når man snakker om thailandsk mat. De kan være enten klare eller tykke, og da gjerne basert på kokosmelk, hvilket gir den en litt søt smak. En suppe er en selvsagt del av et thailandsk måltid, som en kompletterende smak og konsistens.

Salat
Salater av forskjellige typer er også populære. De inneholder ofte kylling, reker, blekksprut eller annet kjøtt. På samme måte er rå grønnsaker og frukt som blandes med chili, lime og fiskesaus.

Drikke

De to vanligste ølmerkene er Singha og Chang. Singha er litt søtere enn Chang. Alkoholprosenten ligger på 6–7 volumprosent. I tillegg til Singha og Chang støter man på de større ølmerkene som Heineken, Carlsberg og Tiger.
Fruktjuice må man definitivt prøve. De finnes både som juice og shakes, da som en forfriskende blanding av saftis og vann. De lages av vann på flaske, med isbiter og sukker om du ønsker det. En annen populær drink er såkalt Mekongwhisky, som mange foretrekker å blande med Coca Cola.
Nattelivet i Kata Beach skiller seg ikke så mye fra de andre stedene langs vestkysten av Phuket. Det ligger noen barer i sentrum, men ellers er ikke nattelivet like livlig som i Karon Beach og Patong. I sørenden av Kata Beach ligger det flere mindre utesteder vegg i vegg. Du finner garantert et sted du liker.

Nattelivet på Phuket

På feriestedene Kamala Beach, Bangtao Beach, Khao Lak, Nai Yang, Surin Beach og Cape Panwa Beach er nattelivet rolig. Langs strendene på disse stedene ligger det hyggelige barer med uteservering. I høysesongen arrangerer enkelte hotell enklere underholdning i form av musikk og danseforestillinger. Hvis du reiser til Sunwing Kamala Beach i Kamala eller Sunwing Bangtao Beach i Bangtao kan hele familien forvente seg Sunwings populære og profesjonelle familieshow. Langs vestkysten av Phuket er utelivet livligere. I Karon Beach er det flere barer og diskotek, både internasjonale og lokale. På nabostedet Kata Beach er det også et bra uteliv, bare litt roligere. Patong Beach er et utmerket valg hvis du vil bo midt i sentrum av begivenhetene. Både nattelivet og fornøyelseslivet i Patong er stort og variert. Her er det alle mulige typer barer og nattklubber. Om du er usikker på hvor du skal gå, kan du alltids begynne på fornøyelsesgaten Bangla Road.
Shopping
Kata Beach kan deles inn i tre deler: Den sørlige, sentrale og nordlige delen. Her er det butikker som selger strandklær, leketøy, sko, solbriller og kofferter. Blant butikkene er det også skreddere, apotek, daglivarebutikker og optiker. Designerinnfatninger er litt billigere enn hjemme, og synsundersøkelse, linser og brilleglass er mye billigere. I Patong og Phuket Town finner du et stort utvalg av butikker hvis man ønsker mer.

Marked

I Kata Beach er det et lokalt matmarked et par ganger i uken.

Shopping på Phuket

Thailand er landet for deg som elsker å shoppe! Her kan du fylle kofferten med alt mellom himmel og jord, og utvalget er enormt og prisene lave. Kjøpesentrene har alltid hatt faste priser, og flere og flere butikker begynner å innføre det. På markeder og i mange småbutikker kan du fortsatt prute.

Kjøpesentre

På veien til Phuket Town ligger de tre store varehusene Tesco Lotus, Big C og enorme Central Festival. I Phuket Town ligger handlesentrene Robinson og Ocean Plaza. I Patong ligger kjøpesenteret Jungceylon. De fleste butikkene ta de vanligste kortene, men sørg for å ha kontanter i bakhånd.

Markeder

På Phuket er det mange forskjellige markeder, både lokale og internasjonale, store og små. Her kan du kjøpe det meste. I Phuket Town ligger det største markedet på Phuket, også kjent som nattemarkedet eller weekend-markedet. I tillegg er det mange tradisjonelle markeder i Patong. Også i Khao Lak, Karon Beach, Kata Beach, Kamala Beach og Bangtao Beach er det lokale markeder.

Skreddere

Phuket har et godt utvalg av skreddere, og prisene er veldig lave. Skreddersydde plagg kan fås til samme pris som masseproduserte her hjemme, om ikke billigere. På Phuket anbefaler vi Jaspal Tailors, som tilbyr kundene en introduksjon i hvordan du ser forskjell på forskjellige typer stoff og kvalitet, og hva som utgjør prisforskjellen. Du kan gi dem ditt favorittplagg, og de syr en nøyaktig kopi på én dag. Jaspal Tailors har butikker på hotellet Karon Sea Sands i Karon Beach, i sentrum av Bangtao Beach og på hovedgaten i Khao Lak. Vi anbefaler gjerne forskjellige skreddere avhengig av hvilket reisemål du bor på, så spør en av Vings reiseledere på stedet.

Varer som er verdt å kjøpe

Ting som er verdt å kjøpe i Thailand:
• Silkestoff
• Skreddersydde plagg
• Smykkesteiner
• Gull, sølv og perler
• Tinnprodukter
• Treutskjæringer
• Batikkstoffer
• Vesker
• Briller og linser

Pruting

Prute bør du gjøre, selv om det er litt uvant for oss nordmenn. Vanligvis kan du begynne med å tilby halvparten av summen og siden komme fram til en pris begge parter er fornøyd med. Ikke prut på en vare om du ikke er virkelig interessert. Prut med sunn fornuft, og unngå å prute på restauranter og på varer som har en prislapp.
Sport og trening
Utover dykking og snorkling kan du spille tennis eller golf.

Sport og trening på Phuket

Om du liker å være aktiv i ferien er Phuket med alle sine sportsaktiviteter et bra valg. Her venter fantastisk snorkling, muligheten til å ta dykkersertifikat, tradisjonell thaiboksing, jungelvandring og kanopadling samt fine golfbaner. Strendene på Phuket tilbyr også vannsportsaktiviteter av forskjellige slag.
Golf på Phuket
Phuket Golf & Country Club
En herlig og fin 27-hullsbane med utfordrende hull, hvor det ene skiller seg ut fra alt annet. Det tiende hullet er par 5, 461 meter langt, og kan med ett snorrett slag med carry på 200 meter, gi fin mulighet for birdie.

Loch Palm Golf
Spill golf på Loch Palm som har vakker beliggenhet på et platå med enestående utsikt over åsene rundt. Midt på banen ligger Crystal Lake, den største innsjøen på hele Phuket. På det tredje hullet, par 4 og 294 meter fra gul tee, slår du over innsjøen to ganger. På de fleste av banens hull har du nærkontakt med vannet. I tillegg er fairways omkranset av 1400 palmer.

Laguna Golf Phuket
Laguna Golf i Phuket er en 18-hulls golfbane par-71. Banen ligger inne på Laguna Phuket Resort – et stort og fint grøntområde.

Les mer om golf på Phuket.
Snorkling og dykking
Phuket er berømt for sine fine strender og sitt krystallklare vann med fargeglade fisker og vakre koraller. Flere firmaer tilbyr dykkerkurs og mulighet for å ta dykkersertifikat. Om du allerede har sertifikat, kan du delta i deres fine dykkeutflukter. Khao Lak er et populært sted å dykke og snorkle, og det samme gjelder øyene rundt Phuket.
Thaiboksing
Hvis du er nysgjerrig på thaiboksing er det flere steder på Phuket hvor du kan se kamper og til og med trene thaiboksing. Du kan ta timer i thaiboksing på egen hånd, eller sammen med venner.
Aktiviteter og severdigheter
I Kata Beach er det mange aktiviteter. Nærheten til Karon Beach og Patong gjør at du i tillegg har tilgang til andre aktiviteter i omgivelsene..

Fisketurer hvor du kan spise din egen fangst til middag

Glem abbor og torsk, her dreier det seg om gulfinnet tunfisk og barracuda. Altså riktige slosskjemper. De fleste fisketurene inkluderer utstyr, lunsj, agn og en snorkletur på revet. En heldagstur betales per person, og om du vil ha fangsten tilberedt til middag kan det la seg ordne.

Oppdagelsesferd sør for Kata Beach

Ca. 20 minutter med taxi eller tuk-tuk fra Kata Beach ligger en vakker rekke med strender som kan være en fin avveksling fra Kata Beach. Her går korallene og dermed fiskelivet helt inn til stranden. Hat Nai Harn og Ao Sang er noen navn som er verdt å huske. Ao Sang er den mest avsidesliggende, og du må passere uklanderlig hvitkledde vakter og kjøre under og gjennom et luksushotell for å komme hit. Husk maske og snorkel, for det er mye å se!
Rawai Beach er også verdt et besøk, ikke for å bade, men for å spise på de utmerkede fiskerestaurantene som har gjort Rawai populær blant både turister og lokalbefolkning. Om du vil bade er det best å ta taxibåt til en av øyene rett utenfor kysten.

Dino Park

Der Kata Beach møter Karon Beach ligger Dino Park, en dinosaurpark med restaurant og minigolfbane.

Aktiviteter på Phuket

Det er en lang rekke aktiviteter du kan prøve på en reise til Phuket. I tillegg til å utforske Phukets vakre strender, kan du dra på spennende båtutflukter og besøke vakre øyer. Khao Lak og Cape Panwa er bra utgangspunkt for deg som vil på dagstur til en øy. På Phuket kan du også spille eventyrlig flott golf, besøke temaparker og oppsøke folkeliv og moro i Patong eller Phuket Town.

Veldedighet

Soi Dog
Dette er en organisasjon som hjelper hjemløse hunder og katter og drives av frivillige og donasjoner. Målet er at flest mulig dyr skal få et trygt og nytt hjem. Organisasjonen er godt likt og holder åpent for besøkende som vil ha en omvisning og høre mer om arbeidet for dyrene. Du kan også jobbe som frivillig for en dag eller mer. Du finner mer informasjon på deres hjemmeside: https://www.soidog.org/

Gibbons Project
Gibbons Project redder gibbonaper som har blitt tatt fra naturen mens de var små. Målet til Gibbons Project er å redde og rehabilitere Thailands gibbonaper slik at de kan lære seg å leve i naturen på egen hånd. Gibbons Project ligger i et naturreservat i nærheten av Khao Phra Thaeo National Park, og drives av frivillige og donasjoner. Du finner mer informasjon på deres hjemmeside: https://www.gibbonproject.org/visit-us/contact-us/

Phuket Town – provinshovedstaden på Phuket

Phuket Town er Phukets største by, grunnlagt av kinesiske handelsfolk for å dra nytte av øyas tinnforekomster. I dag er flere hus fra denne perioden bevart i Old China Town. Dagens Phuket Town er en fin by å vandre rundt i, med en livlig fiskehavn, nattmarked og fargerike handlegater. I helgene holdes det et stort marked med mat, klær, sko og mye annet. Rett utenfor byen ligger det flere store handlesentre.

Khao Phra Thaeo National Park

Khao Phra Thaeo National Park er en del av den regnskogen som er bevart på Phuket. Nasjonalparken ligger nord på Phuket, og her finner du fossefallene Tonsai og Bang Pae. I dette området kan du følge en åtte kilometer lang tursti. Du kan bli med på en guidet tur, noe vi anbefaler, for da kan du lære mer om den tropiske naturen og dyrene som lever i nasjonalparken.
I Karon Beach er det nærhet til flere store severdigheter som utsiktsplassen Laem Prompthem, Wat Karon (Karon Temple) og The Big Buddha.

Severdigheter på Phuket

Phuket har vakre templer, monumenter og fantastisk vakre solnedganger. Det er i tillegg mye kultur og fine opplevelser.

The Big Buddha

Denne imponerende marmorstatuen rager 45 meter i været. Byggeprosjektet pågår fortsatt og finansieres av donasjoner. Hvis du har lyst kan du donere en murstein og få navnet ditt risset inn i den. Med litt hell kan du også bli velsignet av en munk. Å gå hele veien opp tar på kreftene, men det er verdt strevet, for fra toppen har du utsikt over hele sørsiden av Phuket.

Laem Phromthep Cape

Et av Phukets mest populære utsiktspunkter og kjent for en av de vakreste solnedgangene i Sør-Thailand. Fra toppen har du en fantastisk utsikt over øyer og strender i nærheten. Om ettermiddagen er det mange som kommer hit for å se solen gå ned i det glitrende havet. Laem Phromthep Cape ligger ca. to kilometer sør for Rawai Beach, og du finner i tillegg et fruktmarked og en restaurant med havutsikt her.

Templer

Thailandske templer er ofte store severdigheter, både selve templet og folkelivet som hører med. Phuket har flere templer som du kan besøke. Her er noen tips:

Put Jaw er barmhjertighetgudinnens tempel, og det eldste kinesiske templet på øya. Templet er over 200 år gammelt, og ble sist renovert for 100 år siden. Det ligger i nærheten av markedet i Phuket Town.

Wat Phra Thong, nord for byen Thalang, er øyas nest viktigste tempel. Templets gullbuddha er halvt begravd, og det sies at alle som har forsøkt å grave den fram har blitt rammet av ulykker.

Wat Chalong er øyas største tempel, og rommer to statuer av Phukets mest respekterte munker, som blant annet meglet under tinnarbeideropprøret i 1876. Templet ligger to mil øst for Patong.
Utflukter
Med MV Phuket Champagne til sjøs
Med MV Phuket Champagne til sjøs
Hvordan ser du for deg en ferie i paradis? Bli med på en heldagsutflukt om bord på MV Phuket Champagne! Mat og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Berømte Phuket
Berømte Phuket
Bli med på en halvdagsutflukt full av kultur og fine opplevelser. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Opplev Thailand på sykkel fra Phuket
Opplev Thailand på sykkel fra Phuket
Vil du oppleve det ekte Thailand, se naturen og være aktiv? Da er dette utflukten for deg! Lunsj og forfriskninger er inkludert. Denne utflukten går hele året, og det er mulig å forhåndsbestille den i vintersesongen.
Les mer om utflukten
Phuket – jungeltur
Phuket – jungeltur
Phuket har mye mer enn lekre strender og hyggelige småsteder å by på. Visste du at størsteparten av området er dekket av regnskog? Det betyr at du som er på utkikk etter aktive opplevelser har flere spennende muligheter. Snacks, vann og mineralvann er inkludert. Denne utflukten er det kun mulig å bestille i vintersesongen.
Les mer om utflukten
Krabi Highlights
Krabi Highlights
Bli med på en reise til noen av Krabi-områdets vakreste øyer og strender om bord i en komfortabel speedbåt. Lunsj og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Phang Nga – En smak av Thailand
Phang Nga – En smak av Thailand
En spennende heldagsutflukt med fokus på Thailands vakre natur. Med buss og longtail-båt besøker vi Phang Nga-bukten og øya Koh Pin Kan, kjent fra Bond-filmen "Mannen med den gylne pistol". Lunsj, vann og te eller kaffe er inkludert.
Les mer om utflukten
Phi Phi og Early Bird
Phi Phi og Early Bird
En heldagstur med soling, bading og snorkling ved strender i den vakre skjærgården. Pikniklunsj på Bamboo Island samt frukt og vann på båten er inkludert. Denne utflukten går kun i vintersesongen.
Les mer om utflukten
Similan Islands – de ni øyene
Similan Islands – de ni øyene
Similan Islands er en av Thailands mest kjente øygrupper. Øyene er kjent for vakre strender, snorkling og dykking. Lunsj og forfriskninger er inkludert. Utflukten kjøres i perioden oktober–mai.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Busser, taxi og tuk-tuk trafikkerer Kata Beach. Fra Kata Beach kan du ta buss til Phuket Town, og de går langs kysten hele veien opp til Bangtao Beach. Taxi på Phuket er delvis små, røde tuk-tuk og "vanlige" taxibiler. Prisene er stort sett faste, men du kan prøve å prute litt, og se til at dere er enige om prisen før dere kjører. Longtail-båter kan leies omtrent som taxi, hvis du vil kjøre til en bestemt øy eller strand. Oftest avtaler du pris og opphentingstid i forveien, og betaler på tilbaketuren.

Hvordan reiser du rundt på Phuket

Det er mange forskjellige måter å ta seg rundt rundt på våre reisemål på Phuket.

Tuk-tuk

Tuk- tuk er navnet på de lokale taxibussene. Pass på å avtale pris på forhånd om du skal kjøre lengre strekninger.

Taxi

Taxi kan bestilles, og det gjør du enklest på hotellet. Taxiene ser ut som vanlige biler. Thaiene mener ofte tuk-tuk eller motorsykkeltaxi når de sier "taxi", noe som kan være lurt å vite. Ordet limousin brukes ofte om taxi, og fra flyplassen kan du også ta en Taxi-meter, som er de absolutt rimeligste taxiene.

Motorsykkeltaxi

Disse står på hvert gatehjørne og venter på at du skal leie dem. De er litt billigere enn tuk-tuk, med betydelig farligere å kjøre med. Hjelm er ikke inkludert i leien.

Lokalbuss

Lokalbuss eller Songthaew som de sier på thailandsk, er den rimeligste måten å reise rundt på Phuket. Bussene går langs strendene og passerer turiststedene og begynner/slutter turen im Phuket Town. Bussene har ingen faste tidtabeller eller holdeplasser; det holder å rekke ut hånden når den kommer for å vise at du vil sitte på.

Longtail-båt og taxibåter

Det er mulig å leie sin egen longtail-båt for en dag og selv bestemme hvor du vil dra, selv om enkelte fredede øyer og strender har restriksjoner på antall besøkende. Det er vanlig å avtale pris på forhånd, og betale på tilbakereisen.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Valuta og betaling

Baht (THB). På reisemålet fungerer EuroCard, MasterCard og VISA.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: +5 timer. Vintertid: +6 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Thai, men mange som jobber i turistnæringen snakker også litt engelsk.

Øvrig informasjon

Fortau og gater er ujevne med høye kanter. Kupert mellom strendene. Kata Beach og omegn vokser stadig, og flere av hotellene våre kan bli berørt av støy fra byggearbeider. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 11 timer fra Oslo lufthavn, mellomlanding forekommer.

Slik reiser du hit

Ving har charterreiser til Phuket i vinterhalvåret.

Du kan i tillegg reise med Ving til Phuket året rundt med rutefly og ha fleksibel reiselengde.

Flyet lander på Phukets flyplass.
Ving tilbyr charterreiser til Kata Beach i vinterhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Kata Beach hele året med rutefly.

Flyet lander på Phuket flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Kata Beach. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Transporten foregår som regel med buss, men av og til med minibuss eller taxi avhengig av hotellets tilgjengelighet og antall gjester. Reisetiden fra Phukets flyplass til hotellet ditt er ca. 2 timer (40–45 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
31°23°
9
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
32°23°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
33°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
33°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
31°25°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • juni
31°25°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • juli
31°25°
3
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • august
31°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • september
30°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
5
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • november
31°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • desember
31°24°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Kata Beach
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.