Strender
På Koh Samet kan du velge mellom rundt 15 fine sandstrender. De aller fleste ligger på øyas østkyst, men det ligger også et par på nord- og vestkysten. Strendene er som regel små med hvit og myk korallsand. Thailandske myndigheter har fjernet all kommersiell virksomhet som kafeer, utleie av solsenger og annet langs strendene.
Som en regel kan du si at jo lenger sør på øya du kommer, jo roligere blir det. Helt i sør finnes det knapt turister, noe som har sin naturlige forklaring: De dårlige veiene gjør det nesten ufremkommelig med bil. Det beste er å ankomme med båt.

Hat Sai Kaew/Diamantstranden

Hat Sai Kaew er den lengste og mest populære stranden på Koh Samet. Den er ca. 800 meter lang og 25 meter bred med hvit, finkornet sand. Diamond Beach hører for det meste til Diamond Beach Resort, som ligger et stykke opp frs stranden, bak trærne. Et stykke ovenfor stranden står den hvite Buddha, som er oppført ved hjelp av donasjoner fra øyas innbyggere. Fra Diamantstranden tar det ca. ti minutter å spasere til Na Dan.

Sør for Diamantstranden

Sør for Diamantstranden ligger det ytterligere ti strender. Noen av dem er litt større, noen er små, men alle har den samme kritthvite sanden. Jo lenger sør du kommer, jo lenger er det mellom turister, strandselgere, aktiviteter og tilbud. Det er også vanskeligere å ta seg frem. Helt sør på øya er det ingenting, og hit kommer du bare med båt.

Ao Prao/Paradisstranden

Dette er vestkystens fineste strand, og egentlig den eneste. Her ligger øyas mest luksuriøse hotell: Ao Prao Resort og Le Vimarn Cottages. Du kan velge mellom en rekke aktiviteter på Jimmy's Tours, som har et lite aktivitetssenter like ved hotellene. Det er litt dyrt å spise på hotellrestaurantene i Ao Prao, men det ligger et lite spisested her som serverer rimelig thaimat.
Mat, drikke og uteliv
Det ligger noen få enkle restauranter på vestsiden av øya, og flere på østkysten.

Mat og drikke i Thailand

Det thailandske kjøkken, spesielt ute ved kysten, baserer seg hovedsakelig på ferske råvarer med ris og nudler som alltid tilstedeværende basisføde. De fleste menyene kan virke veldig omfattende ved første blikk, med du oppdager raskt at det dreier seg om variasjoner over noen få temaer. Det vi kaller wok, altså raskt stekte råvarer, serveres ofte med eller uten ris og nudler, separat eller som en del av retten. Pad thai er en velkjent rett som består av nudler, tofu, egg, grønnsaker, kjøtt og andre godbiter. Den serveres ofte med hakkede peanøtter.

Fried rice

Fried rice kommer i en rekke utgaver; med reker, kylling, storfekjøtt, vegetarisk, eller hva kokken måtte ha for hånden. Denne retten serveres overalt, og er en av de tryggeste rettene du kan bestille om du vil unngå magesyke, siden den alltid er nylaget.

Rice and curry

Et annet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk hurtigmat. Du får utdelt en tallerken med ris, og forsyner deg med forskjellige curries fra skåler på bordet. Her er det like mange varianter som det er kokker. Til forskjell fra stekt ris og nudler kan slike curries være rundhåndet smaksatt med chili og andre sterke kryddere, så det er ikke noe for nybegynnere.

Salater

Et tredje hovedtema er salater. De befinner seg ganske langt fra vår hverdagslige grønne salat, og inneholder ofte kylling, reker, blekksprut eller annet kjøtt. En salat med ris ved siden av er ofte tilstrekkelig for lunsj. En advarsel: Thailandske salater skyter fra hoften! Om kokken er glad i chili kan salaten være overstrødd med hakkede røde og grønne chilier.

Supper

Suppe er ikke til å komme utenom når det er snakk om thailandsk mat. En suppe kan være klar eller tykk, og til sistnevnte kategori hører supper laget på kokos, noe som gir dem en søtlig smak. En suppe er en selvsagt del av et thailandsk måltid, og tilfører smak og konsistens.

Drikke

De to vanligste ølmerkene i Thailand er Singha og Chang, som begge er godt tilpasset klimaet, med en litt besk smak for å fordrive tørsten i solsteken. Singha er likevel en anelse søtere enn Chang. I tillegg til Singha og Chang kan du få de store europeiske øltypene som Heineken og Carlsberg. En annen populær drikke er den lokale whiskyen, som mange foretrekker å drikke utblandet med Coca Cola eller sodavann. Iste og iskaffe er også avkjølende drikke i varmen.
Koh Samet er i det store og hele en ganske rolig øy med en avslappet atmosfære. Selv om de fleste tilreisende er under 30 år, blir øyas uteliv sjelden høylytt eller forstyrrende. Her hygger man seg sammen på restauranter og barer.
Shopping
Noen shopping kan du ikke snakke om på Koh Samet. I Na Dan og på de større strendene ligger det en rekke turistbutikker som selger t-skjorter, badeballer, nøkkelringer og lokale produkter som tørket frukt og nøtter. Nærmeste sted med mange butikker er Pattaya på fastlandet. Dit kommer du ved å ta ferjen fra Koh Samet til Ban Phe, og deretter buss eller taxi til Pattaya (ca. 1,5 time).
Det er mange små dagligvarebutikker i Na Dan og langs strendene som selger drikkevarer, iskrem, snacks osv. Det er også en 7-Eleven-butikk på øya med et større vareutvalg av blant annet hygieneartikler og noen importerte varer. 7-Eleven er dyrere enn de små, lokale butikkene.
Sport og trening
På Koh Samet kan du drive med aktiviteter som for eksempel vannsport og dykking og snorkling.
Aktiviteter og severdigheter
På Koh Samet er det langt mellom severdighetene. Hit kommer du for å sole deg og bade ved de vakre strendene.

Havfruestatuen

Ved enden av Hat Sai Kaew-stranden står det en fargerik statue av en havfrue som sitter ved føttene til prinsen sin. Den ble satt opp av øyboerne på begynnelsen av 1970-tallet for å hedre Sunthorn Phus, Thailands mest kjente dikter. Da han skrev sitt første dikt var han nemlig inspirert av Koh Samet. Statuen er øyas symbol, og innbyggerne er veldig stolte av den.

Fiskefarm

En annen turistattraksjon er fiskefarmen på øyas nordside. Her kan du blant annet se leopardhaier og kjempeskilpadder svømme rundt i store innhegninger. Hit kommer du kun med båt.

Koh Man Nai (Skilpaddeøya), Koh Talu og Koh Kudee

Flere arrangører tilbyr heldagsturer med hurtiggående motorbåt til disse tre øyene. Turen begynner med landhugg på Koh Man Nai hvor Sea Turtle Conservation Center ligger. Her aler de opp og arbeider for å bevare områdets enorme havskilpadder. Deretter går turen til øyene Koh Talu og Koh Kudee med områdets fineste korallrev. Som regel er picnik-lunsj og lån av snorkleutstyr inkludert i prisen.

Båttur rundt øya

En rekke arrangører tilbyr båtturer rundt øya. Som regel inkluderer utflukten snorkling på sørspissen av øya og et besøk på fiskefarmen på nordsiden. Undersøk hva slags båt det er snakk om før du bestiller turen, for mange selgere sier at de har speedbåt når det i stedet er noen helt annet.

Ban Phe/fastlandet

Det går ferjer til Ban Phe på fastandet flere ganger daglig. De fleste ferjene går fra piren i Na Dan, men hotellene på vestsiden, Ao Prao Resort og Le Vimarn Cottages, har egne båter med daglige avganger. Båtturen over tar ca. 30 minutter. Når du kommer i land i Ban Phe kan du enten velge å bli der for å besøke det lokale markedet eller akvariet, eller du kan reise videre til for eksempel Pattaya. Turen dit tar ca. halvannen time med taxi eller lokalbuss (en varebil). Glem ikke å sjekke når den siste ferjen går tilbake til Koh Samet!
Hvordan du tar deg rundt
Koh Samet er bare seks kilometer lang og ca. en kilometer bred på det bredeste. Om det ikke er for varmt er det derfor mulig å spasere mellom Na Dan, strendene og restaurantene på øyas nordøstside, for avstandene er korte. Fra Ao Phrao på vestkysten tar det ca. 30 minutter å gå til den andre siden av øya. Her er det enklest å ta en songthaew – pickup-taxi. Du betaler per person eller for hele bilen. Det er lurt å betale for hele bilen, for ellers blir sjåføren stående til bilen er full, og det kan ta sin tid. En tur til Diamantstranden eller Na Dan tar rundt 15 minutter.

Båt

Det går båt til fastlandet fra enkelte hotell og fra den store piren i Na Dan. Det er også mulig å leie din egen lille motorbåt.

Songthaews (pickup-taxi)

Det går som nevnt songthaews mellom hotellene i Ao Phrao og Na Dan, men også mellom de større strendene på østkysten.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Høytider

Dronningens fødselsdag 12. august
Den tidligere kongens fødselsdag 5. desember, samt hans bortgang 13. oktober.
Loy Krathong (lysfestival) i midten av november.
Det hverken selges eller serveres alkohol under disse høytidene.

Valuta og betaling

Baht (THB). Norske sedler kan veksles. American Express, Eurocard, MasterCard og VISA kan benyttes på reisemålet. Minibank. Bank og flere minibanker i Ban Phe på fastlandet.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid +5 timer. Vintertid: norsk tid +6 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Thai, men mange som jobber i turistnæringen snakker også litt engelsk.

Øvrig informasjon

Les mer under Reiseinformasjon. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 12 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er). Transport til reisemålet kommer i tillegg.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Koh Samet hele året med rutefly.

Flyet lander på Bangkok flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen i Bangkok til Koh Samet er ca. 3 timer og 30 minutter med taxi/minibuss og båt. Regn med ventetid på flyplassen og i havnen. Tidene kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
31°20°
8
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • februar
32°22°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mars
33°24°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • april
35°25°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
33°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • juni
32°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • juli
32°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • august
32°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • september
31°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • november
30°22°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
30°25°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager

Finn reise til Koh Samet
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.