Se hotell (6)

Reiser til Koh Samet

Her venter en rolig paradisøy med hvite strender. Når du bestiller en reise med Ving kan du kombinere Koh Samet med Rayong eller Bangkok.
Koh Samet er en rolig, liten øy som ligger ca. 30 minutter med båt fra byen Ban Phe, nær Rayong på fastlandet. Hit reiser man for å slappe av, sole seg og bade på silkemyke strender, spise gode måltider og kanskje dykke eller snorkle. Backpackere kom hit allerede på 1980-tallet. I dag er reisemålet populært blant både weekend-gjester fra Bangkok og kresne feriegjester fra hele verden.

Nasjonalpark med fine strender

Nasjonalparken Koh Samet har fått sitt navn fra Samet-treet, som med sin rødbrune stamme og hvite blomster vokser langs deler av kysten. Her finner du noen av Thailands vakreste strender: Diamantstranden, Måneviken og Paradisviken. Alle med myk, kritthvit korallsand. Strandlivet kan varieres med snorkleturer, dykking, seiling og båtturer rundt øya. Flere ganger om dagen går det også båtturer til Ban Phe på fastlandet, både fra enkelte hotell og piren i Na Dan. Fra Ban Phe kan du reise videre med taxi eller lokalbuss til for eksempel den store turistmetropolen Pattaya, som ligger ca. halvannen time unna.

Vings hotell på Koh Samet

Når du bestiller en reise med Ving til Koh Samet kan du velge mellom en håndfull hyggelige hotell. For voksne som reiser uten barn anbefaler vi hotellet Le Vimarn Cottages. Her kan du snorkle rett fra hotellstranden, og hotellet har et innbydende basseng med utsikt over havet. Le Vimarn Cottages ligger litt utenfor turistområdene, ved en rolig bukt på nordvestsiden av øya. Perfekt for en fredelig ferie med nok av tid til å lade batteriene.

Vings reiser til Koh Samet

Ving flyr deg til Koh Samet med rutefly, slik at du selv bestemmer når du skal reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Du kan skreddersy reisen akkurat slik det passer deg, ved for eksempel å kombinere oppholdet på Koh Samet med et besøk på et annet reisemål. Du kan begynne ferien med noen dager i Bangkok, eller kanskje en uke på Rayong Beach – mulighetene er uendelige!

Et overblikk over øya

Koh Samet er ca. seks kilometer lang og en kilometer bred på det bredeste. Turismen er sentrert om nordøstkysten, langs strendene Hat Sai Kaew, Ao Hin Khok og Ao Phai, i tillegg til området rundt og i Na Dan, som er en liten by og øyas sentrum. Her legger de fleste båtene og ferjene fra fastlandet til, og stedet har en del små restauranter og lokale butikker.
Øyas fine strender ligger som perler på en snor, fra Hat Sai Kaew og nedover hele østkysten. Jo lenger sør du kommer, jo ensligere og mer ufremkommelig blir det. Det går en vei helt ned til sydspissen av Koh Samet, men den er stedvis vanskelig å kjøre om du ikke har jeep. Det er lettere å komme hit med båt.
Den golde klippekysten på øyas vestside er for det meste ubebygd. Her er det kun tre strender: Ao Prao, Paradisstranden i nordvest og Ao Kui Na Nai i sydvest. Her er det rolig, vakkert og avsidesliggende, men det er likevel kort vei til livet i Na Dan og på Hat Sai Kaew-stranden.
Nyttige tips
  • Hotell for voksne
  • Gode dykkemuligheter
  • Fine strender
  • Kombiner flere reisemål
  • Valgfri reiselengde

Våre gjesters vurdering Koh Samet

Finn reise til Koh Samet