Se hotell (7)

Reiser til Koh Samet

Velkommen til en rolig paradisøy med vakre, hvite korallstrender. Når du bestiller en reise med Ving kan du kombinere Koh Samet med Rayong eller Bangkok.

Koh Samet er en rolig, liten øy som ligger ca. 30 minutter med båt fra byen Ban Phe, nær Rayong på fastlandet. Hit reiser man for å slappe av, sole seg og bade på silkemyke strender, spise gode måltider og kanskje dykke eller snorkle. Backpackere kom hit allerede på 1980-tallet. I dag er reisemålet populært blant både weekend-gjester fra Bangkok og kresne feriegjester fra hele verden.

Nasjonalpark med fine strender

Nasjonalparken Koh Samet har fått sitt navn fra Samet-treet, som med sin rødbrune stamme og hvite blomster vokser langs deler av kysten. Her finner du noen av Thailands vakreste strender: Diamantstranden, Måneviken og Paradisviken. Alle med myk, kritthvit korallsand. Strandlivet kan varieres med snorkleturer, dykking, seiling og båtturer rundt øya. Flere ganger om dagen går det også båtturer til Ban Phe på fastlandet, både fra enkelte hotell og piren i Na Dan. Fra Ban Phe kan du reise videre med taxi eller lokalbuss til for eksempel den store turistmetropolen Pattaya, som ligger ca. halvannen time unna.

Vings hotell på Koh Samet

Når du bestiller en reise med Ving til Koh Samet kan du velge mellom en håndfull hyggelige hotell. For voksne som reiser uten barn anbefaler vi spesielt Prime Select-hotellet Le Vimarn Cottages. Her kan du snorkle rett fra hotellstranden, og hotellet har et innbydende basseng med utsikt over havet. Le Vimarn Cottages ligger litt utenfor turistområdene, ved en rolig bukt på nordvestsiden av øya. Perfekt for en fredelig ferie med nok av tid til å lade batteriene.

Vings reiser til Koh Samet

Ving flyr deg til Koh Samet med rutefly, slik at du selv bestemmer når du skal reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Du kan skreddersy reisen akkurat slik det passer deg, ved for eksempel å kombinere oppholdet på Koh Samet med et besøk på et annet reisemål. Du kan begynne ferien med noen dager i Bangkok, eller kanskje en uke på Rayong Beach – mulighetene er uendelige!

Et overblikk over øya

Koh Samet er ca. seks kilometer lang og en kilometer bred på det bredeste. Turismen er sentrert om nordøstkysten, langs strendene Hat Sai Kaew, Ao Hin Khok og Ao Phai, i tillegg til området rundt og i Na Dan, som er en liten by og øyas sentrum. Her legger de fleste båtene og ferjene fra fastlandet til, og stedet har en del små restauranter og lokale butikker.
Øyas fine strender ligger som perler på en snor, fra Hat Sai Kaew og nedover hele østkysten. Jo lenger sør du kommer, jo ensligere og mer ufremkommelig blir det. Det går en vei helt ned til sydspissen av Koh Samet, men den er stedvis vanskelig å kjøre om du ikke har jeep. Det er lettere å komme hit med båt.
Den golde klippekysten på øyas vestside er for det meste ubebygd. Her er det kun tre strender: Ao Prao, Paradisstranden i nordvest og Ao Kui Na Nai i sydvest. Her er det rolig, vakkert og avsidesliggende, men det er likevel kort vei til livet i Na Dan og på Hat Sai Kaew-stranden.

Nyttige tips
 • Hotell for voksne
 • Gode dykkemuligheter
 • Fine strender
 • Kombiner flere reisemål
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Koh Samet

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
31°20°
8
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • februar
32°22°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mars
33°24°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • april
35°25°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
33°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • juni
32°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • juli
32°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • august
32°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • september
31°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • november
30°22°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
30°25°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
Strender
På Koh Samet kan du velge mellom rundt 15 fine sandstrender. De aller fleste ligger på øyas østkyst, men det ligger også et par på nord- og vestkysten. Strendene er som regel små med hvit og myk korallsand. Thailandske myndigheter har fjernet all kommersiell virksomhet som kafeer, utleie av solsenger og annet langs strendene.
Som en regel kan du si at jo lenger sør på øya du kommer, jo roligere blir det. Helt i sør finnes det knapt turister, noe som har sin naturlige forklaring: De dårlige veiene gjør det nesten ufremkommelig med bil. Det beste er å ankomme med båt.

Hat Sai Kaew/Diamantstranden

Hat Sai Kaew er den lengste og mest populære stranden på Koh Samet. Den er ca. 800 meter lang og 25 meter bred med hvit, finkornet sand. Diamond Beach hører for det meste til Diamond Beach Resort, som ligger et stykke opp frs stranden, bak trærne. Et stykke ovenfor stranden står den hvite Buddha, som er oppført ved hjelp av donasjoner fra øyas innbyggere. Fra Diamantstranden tar det ca. ti minutter å spasere til Na Dan.

Sør for Diamantstranden

Sør for Diamantstranden ligger det ytterligere ti strender. Noen av dem er litt større, noen er små, men alle har den samme kritthvite sanden. Jo lenger sør du kommer, jo lenger er det mellom turister, strandselgere, aktiviteter og tilbud. Det er også vanskeligere å ta seg frem. Helt sør på øya er det ingenting, og hit kommer du bare med båt.

Ao Prao/Paradisstranden

Dette er vestkystens fineste strand, og egentlig den eneste. Her ligger øyas mest luksuriøse hotell: Ao Prao Resort og Le Vimarn Cottages. Du kan velge mellom en rekke aktiviteter på Jimmy's Tours, som har et lite aktivitetssenter like ved hotellene. Det er litt dyrt å spise på hotellrestaurantene i Ao Prao, men det ligger et lite spisested her som serverer rimelig thaimat.
Fly og transport

Flytid

Ca. 12 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er). Transport til reisemålet kommer i tillegg.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Koh Samet hele året med rutefly.

Flyet lander på Bangkok flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen i Bangkok til Koh Samet er ca. 3 timer og 30 minutter med taxi/minibuss og båt. Regn med ventetid på flyplassen og i havnen. Tidene kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Det ligger noen få enkle restauranter på vestsiden av øya, og flere på østkysten.

Mat og drikke i Thailand

Det thailandske kjøkken, spesielt ute ved kysten, baserer seg hovedsakelig på ferske råvarer med ris og nudler som alltid tilstedeværende basisføde. De fleste menyene kan virke veldig omfattende ved første blikk, med du oppdager raskt at det dreier seg om variasjoner over noen få temaer. Det vi kaller wok, altså raskt stekte råvarer, serveres ofte med eller uten ris og nudler, separat eller som en del av retten. Pad thai er en velkjent rett som består av nudler, tofu, egg, grønnsaker, kjøtt og andre godbiter. Den serveres ofte med hakkede peanøtter.

Fried rice

Fried rice kommer i en rekke utgaver; med reker, kylling, storfekjøtt, vegetarisk, eller hva kokken måtte ha for hånden. Denne retten serveres overalt, og er en av de tryggeste rettene du kan bestille om du vil unngå magesyke, siden den alltid er nylaget.

Rice and curry

Et annet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk hurtigmat. Du får utdelt en tallerken med ris, og forsyner deg med forskjellige curries fra skåler på bordet. Her er det like mange varianter som det er kokker. Til forskjell fra stekt ris og nudler kan slike curries være rundhåndet smaksatt med chili og andre sterke kryddere, så det er ikke noe for nybegynnere.

Salater

Et tredje hovedtema er salater. De befinner seg ganske langt fra vår hverdagslige grønne salat, og inneholder ofte kylling, reker, blekksprut eller annet kjøtt. En salat med ris ved siden av er ofte tilstrekkelig for lunsj. En advarsel: Thailandske salater skyter fra hoften! Om kokken er glad i chili kan salaten være overstrødd med hakkede røde og grønne chilier.

Supper

Suppe er ikke til å komme utenom når det er snakk om thailandsk mat. En suppe kan være klar eller tykk, og til sistnevnte kategori hører supper laget på kokos, noe som gir dem en søtlig smak. En suppe er en selvsagt del av et thailandsk måltid, og tilfører smak og konsistens.

Drikke

De to vanligste ølmerkene i Thailand er Singha og Chang, som begge er godt tilpasset klimaet, med en litt besk smak for å fordrive tørsten i solsteken. Singha er likevel en anelse søtere enn Chang. I tillegg til Singha og Chang kan du få de store europeiske øltypene som Heineken og Carlsberg. En annen populær drikke er den lokale whiskyen, som mange foretrekker å drikke utblandet med Coca Cola eller sodavann. Iste og iskaffe er også avkjølende drikke i varmen.
Koh Samet er i det store og hele en ganske rolig øy med en avslappet atmosfære. Selv om de fleste tilreisende er under 30 år, blir øyas uteliv sjelden høylytt eller forstyrrende. Her hygger man seg sammen på restauranter og barer.
Shopping
Noen shopping kan du ikke snakke om på Koh Samet. I Na Dan og på de større strendene ligger det en rekke turistbutikker som selger t-skjorter, badeballer, nøkkelringer og lokale produkter som tørket frukt og nøtter. Nærmeste sted med mange butikker er Pattaya på fastlandet. Dit kommer du ved å ta ferjen fra Koh Samet til Ban Phe, og deretter buss eller taxi til Pattaya (ca. 1,5 time).
Det er mange små dagligvarebutikker i Na Dan og langs strendene som selger drikkevarer, iskrem, snacks osv. Det er også en 7-Eleven-butikk på øya med et større vareutvalg av blant annet hygieneartikler og noen importerte varer. 7-Eleven er dyrere enn de små, lokale butikkene.
Aktiviteter og severdigheter
På Koh Samet kan du drive med aktiviteter som for eksempel vannsport og dykking og snorkling.
På Koh Samet er det langt mellom severdighetene. Hit kommer du for å sole deg og bade ved de vakre strendene.

Havfruestatuen

Ved enden av Hat Sai Kaew-stranden står det en fargerik statue av en havfrue som sitter ved føttene til prinsen sin. Den ble satt opp av øyboerne på begynnelsen av 1970-tallet for å hedre Sunthorn Phus, Thailands mest kjente dikter. Da han skrev sitt første dikt var han nemlig inspirert av Koh Samet. Statuen er øyas symbol, og innbyggerne er veldig stolte av den.

Fiskefarm

En annen turistattraksjon er fiskefarmen på øyas nordside. Her kan du blant annet se leopardhaier og kjempeskilpadder svømme rundt i store innhegninger. Hit kommer du kun med båt.

Koh Man Nai (Skilpaddeøya), Koh Talu og Koh Kudee

Flere arrangører tilbyr heldagsturer med hurtiggående motorbåt til disse tre øyene. Turen begynner med landhugg på Koh Man Nai hvor Sea Turtle Conservation Center ligger. Her aler de opp og arbeider for å bevare områdets enorme havskilpadder. Deretter går turen til øyene Koh Talu og Koh Kudee med områdets fineste korallrev. Som regel er picnik-lunsj og lån av snorkleutstyr inkludert i prisen.

Båttur rundt øya

En rekke arrangører tilbyr båtturer rundt øya. Som regel inkluderer utflukten snorkling på sørspissen av øya og et besøk på fiskefarmen på nordsiden. Undersøk hva slags båt det er snakk om før du bestiller turen, for mange selgere sier at de har speedbåt når det i stedet er noen helt annet.

Ban Phe/fastlandet

Det går ferjer til Ban Phe på fastandet flere ganger daglig. De fleste ferjene går fra piren i Na Dan, men hotellene på vestsiden, Ao Prao Resort og Le Vimarn Cottages, har egne båter med daglige avganger. Båtturen over tar ca. 30 minutter. Når du kommer i land i Ban Phe kan du enten velge å bli der for å besøke det lokale markedet eller akvariet, eller du kan reise videre til for eksempel Pattaya. Turen dit tar ca. halvannen time med taxi eller lokalbuss (en varebil). Glem ikke å sjekke når den siste ferjen går tilbake til Koh Samet!
Hvordan du tar deg rundt
Koh Samet er bare seks kilometer lang og ca. en kilometer bred på det bredeste. Om det ikke er for varmt er det derfor mulig å spasere mellom Na Dan, strendene og restaurantene på øyas nordøstside, for avstandene er korte. Fra Ao Phrao på vestkysten tar det ca. 30 minutter å gå til den andre siden av øya. Her er det enklest å ta en songthaew – pickup-taxi. Du betaler per person eller for hele bilen. Det er lurt å betale for hele bilen, for ellers blir sjåføren stående til bilen er full, og det kan ta sin tid. En tur til Diamantstranden eller Na Dan tar rundt 15 minutter.

Båt

Det går båt til fastlandet fra enkelte hotell og fra den store piren i Na Dan. Det er også mulig å leie din egen lille motorbåt.

Songthaews (pickup-taxi)

Det går som nevnt songthaews mellom hotellene i Ao Phrao og Na Dan, men også mellom de større strendene på østkysten.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Høytider

Dronningens fødselsdag 12. august
Den tidligere kongens fødselsdag 5. desember, samt hans bortgang 13. oktober.
Loy Krathong (lysfestival) i midten av november.
Det hverken selges eller serveres alkohol under disse høytidene.

Valuta og betaling

Baht (THB). Norske sedler kan veksles. American Express, Eurocard, MasterCard og VISA kan benyttes på reisemålet. Minibank. Bank og flere minibanker i Ban Phe på fastlandet.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid +5 timer. Vintertid: norsk tid +6 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Thai, men mange som jobber i turistnæringen snakker også litt engelsk.

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i Thailand, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger, to dobbeltsenger queen size eller en king size seng. Se hva som gjelder spesifikt for ditt hotell.

Øvrig informasjon

Les mer under Reiseinformasjon. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.

Finn reise til Koh Samet
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.