Se hotell (5)
På en reise til Cha-Am nyter du solen, badelivet og roen. Ving gjør ferien komplett med gode hotell og spennende kombinasjonsmuligheter.
Cha-Am ligger kun tre timer fra Bangkok med buss, akkurat der kartet over Thailand blir smalere på vei ned mot Malaysia. Byen er en utpreget sol- og badeby, og med Ving har du muligheten til å velge mellom flere hyggelige hotell. Hit reiser du ikke for byliv, shopping eller barer, men for å nyte stillheten, strandlivet og en herlig, avslappende atmosfære. Du bor i naturskjønne omgivelser, og livet dreier seg mest om hotellet, bassenget og stranden.

Familievennlig hotell

I Cha-Am har alle Vings hotell basseng og ligger nær stranden – perfekt for en herlig badeferie. For dere som reiser med barn er Springfield Sea et fint alternativ. Her er det store rom, og hotellet har bassengområde med barnebasseng og det ligger like ved den langgrunne sandstranden i Cha-Am.

Vings reiser til Cha-Am

Hvorfor ikke kombinere to eller flere reisemål på én og samme ferie? Reiser du med Ving til Cha-Am kan du for eksempel begynne med et par dager i Bangkok og deretter fortsette mot strendene i Cha-Am. Du kan også dele reisen i to like deler, med en uke i Hua Hin og en uke i Cha-Am.
Når du bestiller en reise med Ving velger du selv hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Ving tilbyr reiser til Cha-Am hele året, både sommer og vinter.

Besøk nabobyen Hua Hin

Cha-Am er roligere og betydelig mindre enn Hua Hin. Stedet er ikke like samlet, men strekker seg flere kilometer bortover stranden. Du lærer deg snart forskjellen på selve Cha-Am og Cha-Am Beach, som strekker seg langt ut av sentrum.
Noen mil lengre sør ligger den sjarmerende, typisk thailandske lille byen Hua Hin. Byen er livlig, og her ligger fiskerestaurantene på rad og rekke. Som overalt ellers i Thailand, kan du spise både godt og billig. Klarer du å rive deg løs fra stranden i Cha-Am er Hua Hin perfekt for en utflukt.

Endring på strendene i Thailand

Thailandske myndigheter har fjernet uautorisert kommersiell aktivitet som utleie av solsenger, strandkafeer og andre ting fra strendene. Dette betyr at våre reisemålsbilder og -filmer kan gi litt feil inntrykk da de ble tatt da disse aktivitetene fortsatt var i omløp. Selve strendene ser selvfølgelig like ut, men omfanget av fasiliteter kan være mindre enn hva bildene og videoene viser.
Nyttige tips
 • Fine sandstrender
 • Hotell ved stranden
 • Kombiner flere reisemål
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Cha-Am

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Stranden i Cha-Am er flere mil lang og langgrunn med finkornet, hvit sand. Den fineste delen av stranden ligger noen kilometer utenfor sentrum, hvor de fleste større hotellene ligger. Her er det ikke like mange mennesker, og det er rolig, rent og pent. Rundt omkring har det vokst opp en hel liten by som de lokale kaller Bang Kwai. Undervannsstrømmer hvirvler ofte opp sand fra bunnen, noe som gjør at vannet kan se litt grumset ut.

Stranden inne i Cha-Am

Den delen av stranden som ligger inne i sentrum av Cha-Am er mest populær blant thaiene selv. Her samler familiene og ferierende seg for å slappe av i skyggen under de store pinjetrærne, eller more seg med vannsport.

Suan Son

Sandstranden Suan Son ligger ca. åtte kilometer sør for Hua Hin. Her ligger det en restaurant med veldig god og rimelig thaimat.

Sai Noi

Den lille og rolige stranden Sai Noi ligger mellom klippene i Khao Tao-området, ca. 13 kilometer sør for Hua Hin. Det ligger en restaurant på stranden.

Phuk Thain

Ca. 17 kilometer nord for Cha-Am ligger stranden Phuk Thain, som er populær blant lokalbefolkningen. Her ligger det flere enkle, lokale restauranter.

Badeland

Fra Cha-Am er det kort vei til badelandet Black Mountain som er åpent hver dag.
Mat, drikke og uteliv
Cha-Am sentrum har flere små restauranter og spisesteder å velge mellom. De fleste ligger langs strandveien, Ruamchit Road, og de er stort sett enkle og lokale med god og billig mat. På menyene står det tradisjonelle thailandske retter, men mange steder kan også tilby vestlig mat som hamburgere, pizza og pasta.

Cha-Am Beach

Om du bor langs stranden utenfor Cha-Am, på et av de større hotellene som for eksempel Regent Resort Cha-Am Hua Hin, finner du også her en god del spisesteder. Rundt hotellene har det vokst frem en hel liten by, Bang Kwai, med små og store restauranter, kafeer og et par barer. Her kan du spise og drikke til mye lavere priser enn inne på hotellområdet.

Hua Hin

Vil du ha større valgfrihet bør du ta deg en tur til Hua Hin, i det minste for én kveld. Taxituren dit tar 20–30 minutter, og her kan du velge blant en mengde restauranter og utesteder. Du kan også handle på nattmarkedet.

Mat og drikke i Thailand

Det thailandske kjøkken, spesielt ute ved kysten, baserer seg hovedsakelig på ferske råvarer med ris og nudler som alltid tilstedeværende basisføde. De fleste menyene kan virke veldig omfattende ved første blikk, med du oppdager raskt at det dreier seg om variasjoner over noen få temaer. Det vi kaller wok, altså raskt stekte råvarer, serveres ofte med eller uten ris og nudler, separat eller som en del av retten. Pad thai er en velkjent rett som består av nudler, tofu, egg, grønnsaker, kjøtt og andre godbiter. Den serveres ofte med hakkede peanøtter.

Fried rice

Fried rice kommer i en rekke utgaver; med reker, kylling, storfekjøtt, vegetarisk, eller hva kokken måtte ha for hånden. Denne retten serveres overalt, og er en av de tryggeste rettene du kan bestille om du vil unngå magesyke, siden den alltid er nylaget.

Rice and curry

Et annet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk hurtigmat. Du får utdelt en tallerken med ris, og forsyner deg med forskjellige curries fra skåler på bordet. Her er det like mange varianter som det er kokker. Til forskjell fra stekt ris og nudler kan slike curries være rundhåndet smaksatt med chili og andre sterke kryddere, så det er ikke noe for nybegynnere.

Salater

Et tredje hovedtema er salater. De befinner seg ganske langt fra vår hverdagslige grønne salat, og inneholder ofte kylling, reker, blekksprut eller annet kjøtt. En salat med ris ved siden av er ofte tilstrekkelig for lunsj. En advarsel: Thailandske salater skyter fra hoften! Om kokken er glad i chili kan salaten være overstrødd med hakkede røde og grønne chilier.

Supper

Suppe er ikke til å komme utenom når det er snakk om thailandsk mat. En suppe kan være klar eller tykk, og til sistnevnte kategori hører supper laget på kokos, noe som gir dem en søtlig smak. En suppe er en selvsagt del av et thailandsk måltid, og tilfører smak og konsistens.

Drikke

De to vanligste ølmerkene i Thailand er Singha og Chang, som begge er godt tilpasset klimaet, med en litt besk smak for å fordrive tørsten i solsteken. Singha er likevel en anelse søtere enn Chang. I tillegg til Singha og Chang kan du få de store europeiske øltypene som Heineken og Carlsberg. En annen populær drikke er den lokale whiskyen, som mange foretrekker å drikke utblandet med Coca Cola eller sodavann. Iste og iskaffe er også avkjølende drikke i varmen.
Cha-Am har kun noen få barer og puber, og ellers lite uteliv. De fleste større hotellene har egne barer hvor det av og til er levende musikk, karaoke, diskotek og forestillinger.
Shopping
Inne i sentrum og rundt de større hotellene ligger det en mengde små supermarkeder og turistbutikker hvor du kan kjøpe t-skjorter, badeballer, nøkkelringer etc. og lokale produkter som tørket frukt, nøtter og snacks.

Nattmarkedet

Hver onsdag er det nattmarked i Cha-Am. Utvalget varierer, men det er stort sett et marked for lokalbefolkningen hvor det selges alt mulig som grønnsaker, frukt, litt klær, elektronikk og bilutstyr.

Shopping i Hua Hin

Vareutvalget er større i Hua Hin enn i Cha-Am, så vi anbefaler en tur dit om du er interessert i å handle. I Hua Hin er det en rekke små butikker og salgsboder langs gatene hvor det selges suvenirer, klær, sko, elektronikk, mat, frukt etc. Det tar 20–30 minutter å kjøre dit med taxi .
Sport og trening
Hvis du vil ha en pause fra soling og badeliv, kan du prøve deg på aktiviteter som tennis, badminton og golf.

Golf

Både Hua Hin og Cha-Am er verdensberømt for sine flotte golfbaner . Det ligger flere utmerkede baner i området, blant annet Royal Hua Hin, Black Mountain, Lake View, Springfield og Majestic Creek. Unngå å spille på lørdager og søndager, da det på grunn av mange tilreisende fra Bangkok kan bli trangt om plassen.
Aktiviteter og severdigheter
Det er mye å finne på i Cha-Am både av avslappende og spennende aktiviteter.

Thaimassasje

Alle som besøker Thailand bør unne seg den luksus det er å gå på spa. Etter en lang dag på stranden eller golfbanen er det deilig å slappe av i rolige omgivelser, lytte på stemningsfull musikk og la kroppen fylles av velvære. Thaimassasje er en slags tradisjonell thailandsk massasje hvor man tøyer hele kroppen og trykker med hender og føtter. Målet er å nå de energilinjene som går gjennom kroppen. Thaimassasje er en kombinasjon av buddhistisk medisin, yogastretch, tradisjonell indisk legekunst og akupunktur.
Du velger selv hvilken massasje du ønsker deg. Du kan velge mellom tradisjonell thailandsk massasje, vanlig oljemassasje, aromaterapi og andre behandlinger.

Thaiboksing

Thailands nasjonalsport oppsto som nærkamp i krig. Tradisjoner og respekt for tradisjonene er viktig. Selv om kampene er tøffe er det viktig at motstanderne viser respekt for hverandre og treneren. I thaiboksing er spark, slag, albuer, knær og lette kast tillatt. Thaiboksere begynner å trene i veldig ung alder, og i mange tilfeller bor bokserne på treningsleir og går på skolen samtidig. Boksingen kan for enkelte være eneste mulighet til å skaffe seg en utdannelse.
Det er fullt mulig å utforske omgivelsene på egen hånd.

Khao Takiab

Ca. fem kilometer sør for Hu Hin ligger dette fjellet som er kjent for sine mange makai-aper. Det ligger også et buddhistisk tempel her oppe, så sørg for å kle deg passende. Fra toppen er det fantastisk utsikt over Hua Hin. Det er mulig å gå til Khao Takiab langs stranden fra Hua Hin.

Khao Hin Lek Fai

Ca. to kilometer fra Hua Hins sentrum, bak Grand Hotel, ligger det et utsiktspunkt med flott utsikt over Hua Hin. Det er en passe tur å spasere hit, og det ligger en liten kafe på stedet.

Maruk Khatayawan Palace

Mellom Cha-Am og Hua Hin ligger teakpalasset Maruk Khatayawan. Her hadde den thailandske kongen Rama VI sitt sommerpalass, som er bygget etter tradisjonell thailandsk arkitektur med 1080 søyler. Det er strenge krav til antrekk på palassområdet, så sørg for å dekke til knær og skuldre.

Cha-Am Fishing Village

I havnen nord i Cha-Am kan du titte på mens fiskerne utfører sine daglige gjøremål, og besøke de hyggelige fiskerestaurantene. Hit er det fint å sykle.

Hua Hin Fishing Pier

fiskehavnen i Hua Hin har mange restauranter, og du kan se fiskerne komme inn til land med fangsten sin.

Floating Market Hua Hin

I dette hyggelige området kan du kjøpe håndverk, suvenirer og mat. Det tar ca. 20 minutter å kjøre hit med tuk-tuk fra Hua Hin sentrum.

Wat Huey Mongkhon

For alle thaier som kommer til Hua Hin er det nesten obligatorisk å besøke den store statuen av den kjente munken Luang Pho Thuad.

Hua Hin Hills

Fin vingård et stykke utenfor Hua Hin med på vakker utsikt.

River Kwai

Elven Kwai og den berømte jernbanebroen kjent fra filmen "Broen over Kwai" ligger 18 mil nordvest for Hua Hin, og reisen dit tar ca. tre timer. Banen ble bygget under andre verdenskrig av allierte krigsfanger, og fikk tilnavnet "Dødens jernbane". Om du blir med på en utflukt til Kwai får du blant annet besøke JEATH-museet, hvor krigsfanger forteller om sin egen skjebne gjennom tegninger, bilder og malerier. Du kan også gå over selve broen, kjøre tog en del av strekningen og besøke krigskirkegården hvor hundrevis av krigsfanger ligger begravd.

Petchaburi og det flytende markedet

Petchaburi er en av Thailands eldste byer, og har vært bebodd siden 1000-tallet. Byen har lenge vært et viktig kultur- og handelssentrum, og var på 1800-tallet et favorittsted for den thailandske kongefamilien. Petchaburi har bevart mye av sin opprinnelige sjarm, med gamle, vakre trehus, templer og andre bygninger. Den største attraksjonen er kong Mongkuts sommerresidens fra 1860-tallet, som ligger høyt oppe på en grønnkledd ås vest for sentrum. Dette utgjør nå en del av Phra Nakhon Khiri historiske park, og er en fantastisk blanding av europeisk, kinesisk og japansk byggeskikk. Byens flytende marked er berømt, og er en fargerik oppvisning av thailandsk hverdagsliv.

Kaeng Krachan Nasjonalpark

Thailands største nasjonalpark dekker nesten halve Phetchaburi-provinsen, og inkluderer landets mest urørte områder. Mot vest grenser parken mot fjellkjeden Tenasserim og Burma. Her holder over 40 pattedyrarter til, blant annet tiger, leopard, elefant, gibbonaper, og asiatiske bjørner. Parken ble grunnlagt i 1981, og er merkelig nok lite kjent blant turister. Mange selskap arrangerer dagsturer hit, men du kan også ta deg hit på egen hånd med taxi. Området har flere fine turstier.

Khao Sam Roi Yod Nasjonalpark

Navnet betyr "fjellet med 300 topper", og dette er en vakker og populær nasjonalpark ca. 63 kilometer sør for Hua Hin. Parken er på rundt 98 kvadratkilometer og rommer hav, sand, sumpmarker, fjell og grotter. Mest kjent er parken for sine kalksteinsformasjoner som stiger loddrett opp fra våtområdene til en høyde av 650 meter. Området er tilholdssted for mange fugle- og pattedyrarter som den sjeldne langur-apen, nattdyret lorin og makaker. Nasjonalparken har lange turstier, huler og vakre strender.

Fossen Pa La-U

Denne vakre og berømte fossen har et fall med 14 avsatser, og ligger ca. en time fra Hua Hin. Du kan gå en tur langs fossen og ta en dukkert i det avkjølende vannet. Området har mange vakre fugler og sommerfuglarter, spesielt tidlig om morgenen. Terrenget er litt krevende, og ved regnvær stenges parken.

Snokling rundt Koh Talu og Koh Sing

I Cha-Am og Hua Hin er det en lang rekke arrangører som tilbyr heldagsturer til øyene Koh Talu og Koh Sing, som ligger ca. to timer sør for Hua Hin. Snorkleforholdene er ganske bra, for vannet her ute er mye klarere enn inne ved land.
Hvordan du tar deg rundt
Det er billig å reise rundt i Thailand, og fra Hua Hin går det tog og buss til Bangkok. I Cha-Am kan du gå til fots, sykle, ta sykkeltaxi, taxi eller motorsykkeltaxi.

Hotellets shuttlebusser

Mange hotell har tilbud om minibuss flere ganger daglig inn til sentrum av Cha-Am og Hua Hin. Det er ofte billigere å ta hotellbussen enn vanlig taxi.

Taxi

Cha-Am har vanlige taxier.

Lokalbusser

Bussene er lastebiler med trebenker på lasteplanet. De passerer Cha-Am på veien mellom Petchaburi og Hua Hin. Bussen går fra hovedveien, Phetchakasem Road..

Motorsykkeltaxi

Det er enkelt å få tak i motorsykkeltaxi i Cha-Am, men de er ofte involvert i ulykker, og vi kan derfor ikke anbefale et slikt transportmiddel.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Høytider

Dronningens fødselsdag 12. august
Den tidligere kongens fødselsdag 5. desember, samt hans bortgang 13. oktober.
Loy Krathong (lysfestival) i midten av november.
Det hverken selges eller serveres alkohol under disse høytidene.

Valuta og betaling

Baht (THB). VISA, Eurocard og MasterCard aksepteres flere steder. Minibanker finnes inne i Cha-Am.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid +5 timer. Vintertid: norsk tid +6 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Thai, men mange som jobber i turistnæringen snakker også litt engelsk.
Fly og transport

Flytid

Ca. 12 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er). Transport til reisemålet kommer i tillegg.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Cha-Am hele året med rutefly.

Flyet lander på Bangkok flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Bangkoks flyplass til Cha-Am er ca 2,5 time (ca. 200 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
31°20°
8
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • februar
32°22°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mars
33°24°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • april
35°25°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
33°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • juni
32°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • juli
32°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • august
32°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • september
31°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • november
30°22°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
30°25°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager

Finn reise til Cha-Am
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.