Se hotell (46)

Reiser til Mexico

En reise med Ving til Mexico er en reise til langstrakte strender, turkisfarget hav, urgammel historie, ekte tacos i nystekte maistortillas og en vennlig atmosfære.

Vings reiser til Mexico går til Yucatán-halvøya hvor det er noe for alle: Heftig natteliv med barer, klubber og show, restauranter i alle prisklasser, shopping, severdigheter og naturopplevelser i verdensklasse. Og først og fremst de herlige sandstrendene. Velkommen til Karibia!

Severdigheter i Mexico

Om du har et snev av interesse for historie eller meksikansk kultur er det nesten obligatorisk å besøke Chichén Itzá i løpet av reisen til Mexico. Stedet med de verdensberømte maya-ruinene står på UNESCOs verdensarvliste og regnes som et av verdens syv nye underverk. En båttur på havet eller en utflukt til en cenote – Yucatáns underjordiske grotter – kan også anbefales.

Shopping i Mexico

Prisnivået i Mexico er fortsatt relativt lavt, og du kan derfor gjøre kupp på eksotiske suvenirer i ferien. I Playa del Carmen og Cancún er det gode shoppingmuligheter, med alt fra store butikksentre med veletablerte internasjonale kjeder til mindre butikker og suvenirutsalg. Det er populært å kjøpe med seg hjem fargeglade hengekøyer i herlige mønstre, sombreros, panamahatter, tequila, sigarer og håndmalte treskulpturer i form av hodeskaller, monstre og drager.

Meksikansk mat

Selv om de tacos som er så populær fredagsmat i Norge har sitt opphav i Mexico, er det synd å kallle det meksikansk mat. Mye har skjedd på veien til norske middagsbord, og har du først prøvd en ekte meksikansk taco med hjemmebakt tortilla er det ingen vei tilbake. Maten du blir servert i Mexico smaker mye, men er sjelden sterk – styrken bestemmer du selv ved hjelp av ulike sauser. Mest (og best) mat for pengene får du på lokale restauranter – ikke bli overrasket om du får servert noe annet enn det du opprinnelig bestilte.

Karibiske paradisstrender

Selv om Mexico byr på fascinerende severdigheter, variert shopping og fantastisk mat, er det tross alt strendene som lokker de fleste hit på ferie. Den hvite korallsanden føles nesten sval under føttene når du går fra solsengen til det turkise havet. Vannet er som regel veldig klart, og korallrevene gjør at det er perfekt for deg som vil dykke eller snorkle i ferien. Om du er her på rett sted til rett tid kan du være så heldig å se skilpadder komme på land og legge egg på strendene. Å snorkle i en cenote er også en helt spesiell oppelvelse du ikke bør gå glipp av på en reise til Mexico.

Finn ditt hotell
Vær
Når er det best vær i Mexico?
Rundt Mexicogolfen er det et subtropisk klima med jevn varme og fuktighet året rundt. Vanntemperaturen synker sjelden under 25 grader. Nedbøren faller hovedsakelig i orkansesongen (september–november), men selv i denne perioden er det en god del sol.
Pass og visum
Turistvisum for norske statsborgere innvilges automatisk ved innreise og er gyldig for opphold inntil 180 dager. Turistvisum utstedes ikke på forhånd.

Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha med seg pass. I Mexico må passet være gyldig i seks måneder fra innreise. Innenfor Schengen kreves det at man har med pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig under hele reisen. Les mer på ving.no/pass-og-visum.

Spørsmål om pass og visum må stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Reiser til Mexico

Reiseforslag til Mexico
Hacienda Maria Bonita
Hacienda Maria Bonita
Playa del Carmen, Mexico
 • 1 uke
 • Fly + hotell
 • Avreise 4 sep 2019 fra Oslo, Gardermoen
Oslo, Gardermoen, 4 sep 2019, 1 uke
Sandos Caracol Eco Resortfamilycomfort
 • Barnevennlig
Sandos Caracol Eco Resort
Playa del Carmen, Mexico
 • 1 uke
 • Fly + hotell
 • Inkl. All Inclusive
 • Avreise 17 sep 2019 fra Oslo, Gardermoen
All Inclusive
Oslo, Gardermoen, 17 sep 2019, 1 uke
The Reef Cocobeach Resort
The Reef Cocobeach Resort
Playa del Carmen, Mexico
 • 1 uke
 • Fly + hotell
 • Inkl. All Inclusive
 • Avreise 17 sep 2019 fra Oslo, Gardermoen
All Inclusive
Oslo, Gardermoen, 17 sep 2019, 1 uke

FINN REISE TIL Mexico