Se hotell (8)

Reiser til Tulum

Lengter du etter en varm og avslappende ferie? Velkommen til strendene og severdighetene i Tulum!
Tulum ligger noen mil sør for Playa del Carmen og sies å ha en av verdens beste strender, men er nok mest kjent for de spektakulære mayaruinene som skuer ut over havet fra en høyde ved stranden. Men det er bare noen av grunnene til å reise til Tulum.

Mayaruiner og herlige strender

Strendene i Tulum begynner like nedenfor mayaruinene og fortsetter deretter sørover, her og der avbrutt av steinete odder som deler kysten inn i flere flotte strandområder med kritthvit sand og asurblått hav. Og det er her man bor, på et av hotellene eller strandhyttene (cabanas) som ligger i frodige omgivelser langs strandpromenaden. Stemningen er akkurat like avslappet som den bare kan bli i Mexico, og selv om det er mye å se og gjøre så er "mañana" et ord du kommer til å lære deg fort. Det samme gjelder kunsten å ta seg en cowboystrekk i hengekøya. Oppe ved hovedgaten, et stykke fra stranden, ligger Pueblo Tulum, en liten landsby med restauranter og butikker. Hit drar man gjerne for å spise godt eller for å se på vakkert og fargerikt mexikansk håndverk.

Koraller og cenoter

Korallrevet utenfor Tulum er et av verdens lengste, med et rikt dyreliv og skjønnhet. Mange av Tulums besøkende kommer hit utelukkende for å dykke ved korallrevet og nyte synet av det. Men det ender alltid med at de oppdager hvor mye det er å se på land også, og da blir ferien bare enda bedre! Inne i jungelen ligger det cenoter der man kan bade og dykke i ferskvann. Ikke langt fra Tulum ligger Sian Ka'an, en naturpark der man kan studere dyre- og planteliv på nært hold. Og hvis du synes at kveldslivet i Tulum blir for rolig kan du ta lokalbussen til Playa del Carmen, der du har mange valgmuligheter til langt ut i de små timer.
Nyttige tips
  • Kombiner flere reisemål
  • Hotell på stranden
  • Milelange strender
  • God windsurfing
  • Lokale restauranter
  • Fredelig

Våre gjesters vurdering Tulum

Finn reise til Tulum