Se hotell (10)

Reiser til Cancún

Bestill en reise til Cancun med Ving, og nyt ferien på et klassisk turiststed med herlige strender, shopping, gode restauranter og flotte hotell.
Cancun er et klassisk, meksikansk turiststed, kjent for sitt hete uteliv. Likevel kan du nyte avslappende dager på Vings luksuriøse hotell med spa og All Inclusive. Cancun er bygget rundt en lagune hvor det faktisk finnes krokodiller. Men ikke vær redd, for lagunen kjører man bare forbi. Man soler seg, bader og nyter tilværelsen på de praktfulle strendene ved Det karibiske hav. Det er disse paradisstrendene som har gjort Cancun til det verdensberømte feriestedet det har vært i 40 år. Amerikanske tenåringer har som fast tradisjon å innta Cancun når de feirer Spring Break, så i den perioden må man regne med at det er ekstra høy partyfaktor her.

Luksus i Cancun

I Cancun kan du bestille et førsteklasses opphold med alt inkludert på Hard Rock Hotel Cancun. Her venter en sjenerøs All Inclusive og en gjennomgående følelse av luksus, for eksempel spa. Bassengene og strendene tilbyr alt man måtte ønske seg i ferien. Og du kan jo alltid velge – havet eller bassenget. Perfekt for badeglade familier!

Shopping og avslapning

Hvis du vil ha litt avveksling fra kritthvit sand og turkisblått hav, ligger det enorme shoppingsenteret La Isla i behagelig avstand fra Vings hotell. Her finner du masse forskjellige butikker som selger kjente merker, lokal kunst, suvenirer og mye annet. Senteret har også en mengde restauranter, både mexicanske og internasjonale. Og trenger du en pause i shoppingen, kan du synke ned i en stol på senterets egen kino.

Cancun – året rundt

Cancun er et like flott reisemål både sommer og vinter, og derfor kan du reise hit med rutefly hele året. Da bestemmer du selv når du vil reise, og hvor lenge du vil være borte. Vil du oppleve mer i ferien kan du kombinere to reisemål, kanskje livlige Cancun og rolige Akumal. Slik får du to reiser på én gang!
Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Prisgunstig innkvartering
 • All Inclusive
 • Hotell på stranden
 • Hotell med spa
 • Fine sandstrender
 • Kombiner flere reisemål
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Cancún

Strender
Selv om Cancun er bygget rundt en lagune, skal man ikke bade i den. Bade gjør man i stedet ved stranden som strekker seg langs den avlange landtungen mot De karibiske hav. Denne fantastiske paradisstranden har vært med på å gjøre Cancun til det verdensberømte feriestedet det har vært i 40 år. Stranden er åpne for alle, men hotellene har ofte egne solsenger og fasiliteter nedenfor hotellbygningene.

Sol og bad i Mexico

Det er ingen overdrivelse å si at strendene langs Mexicos karibiske kyst hører til verdens vakreste: Lange og hvite med finkornet korallsand og turkisskimrende hav. Riviera Mayas kyster tiltrekker seg soldyrkere, familier og sportsutøvere til de badevennlige, velstelte strendene. På noen strender kommer havskilpaddene inn og legger egg i sanden. Vannet holder perfekt badetemperatur hele året, og strendene er beskyttet mot store bølger av korallrevene rett utenfor. På vindfulle dager samler windsurferne seg utenfor revene. Vannet passer fint for snorkling og dykking, selv om øyene Cozumel, Contoy og Isla Mujeres utenfor kysten anses for å være enda bedre.
Fargeskalaen på det klare vannet går i turkise nyanser, med en sikt på opptil 30 meter. Mange strandklubber har egen servering og fasiliteter, men det går alltid an å finne sin egen lille plass. Strendene er statlige og åpne for alle, men man må noen ganger krysse privat område for å komme dit. Langs kysten er det flere eksempler på dette rundt de store hotellene. Noen strender er kun tilgjengelig med båt fra sjøsiden.

Cancun – kjent for sine cenotes

Området rundt Cancun er kjent for sine cenotes, synkehull fylt med vann, som ofte ligger noen kilometer inn på land. De er svært ulike, men alle har klart, litt kaldere vann, og i mange av dem går det an å bade. Men gå aldri ned i en cenote uten tillatelse, da stabiliteten må kontrolleres først. Noen cenotes har stalaktitter og ser ut som grotteåpninger, kilder eller små laguner. De er morsomme å utforske med dykkemaske, selv om antall fisker er begrenset. Om du blir med en autorisert guide er det mulig å dykke og utforske elver og grotter i tilknytning til cenoten.

Kråkeboller og sjøgress på strendene

Kråkeboller og maneter forekommer i perioder på mange strender. Tang og sjøgress kan skylles opp på strendene i store mengder. Dette henger sammen med værforholdene, og er umulig å kunne forutse.
Mat, drikke og uteliv
I sentrum av Cancun er det er stort utvalg av restauranter. Du kan velge mellom meksikanske retter som burritos og tamales, men de serverer også internasjonal mat som pizza, pasta og hamburgere.

Mat og drikke i Mexico

Meksikansk mat er velsmakende, uten å være altfor krydret. Krydder serveres som tilbehør i form av forskjellige sauser (salsa). Det sterkeste krydderet er habanero, en type grønn chili. Mat fra Mexico kan du spise på tacosteder, og i form av husmannskost og spesialiteter fra Yucatan. Matrettene er ofte laget etter gamle oppskrifter som har gått i arv i generasjoner, og inneholder råvarer fra regionen som chaya (trespinat), besk appelsin og achiote (gult krydder med pepperaktig smak).

Typisk meksikansk mat

Den mest typiske matretten er kanskje "cochinita pibil", som er kjøtt marinert i achiotekrydder og besk appelsin. På gatene selges mat pakket inn i bananblad fra store, dampende gryter. Dette er "tamales", laget av maismasse med kjøttfyll.
Innholdet i små gresskarfrø males og brukes i papadzules, en slags tortillas.
Den mest berømte meksikanske retten er nok chili con carne, som er oksekjøtt i sterk chilisaus med masse bønner. Meksikanerne er ikke så gode på kjøtt, så oppsøk heller en av de mange argentinske restaurantene om du har lyst på kjøtt.
Mange kjenner til Tex Mex som er meksikansk mat på amerikansk vis. Men her kan du prøve ekte varer!

Meksikansk husmannskost

Sitronkyllingsuppe, flesk med svarte bønner og puchero er vanlig husmannskost. Puchero ligner på vår lapskaus, men inneholder aromatiske krydder og serveres med limemarinerte reddiker og gul ris som moses sammen til en "puch".

Mais – grunnsteinen i meksikanske matlaging

De dyrket mais i Mexico allerede for 3000 år siden, og mais er fortsatt den viktigste ingrediensen i det meksikansk kjøkken. Her er en oversikt over typiske meksikanske retter. Mange av dem kjenner du kanskje igjen som berikelser i vårt eget kjøkken:
• Tortilla – Tynt, rundt maisbrød. Kan også bakes på hvetemel, "tortilla de harina".
• Tacos – Tortillas fylt med kjøtt av kylling, svin eller storfe.
• Totopes – Harde maistortillas (maischips) som dyppes i ulike sauser.
• Tamales – Kylling eller bønner innbakt i maisdeig og surret inn i bananblader.
• Burrito – Skinke og ost pakket i en tortilla.
• Quesadillas – Tortilla med ost.
• Enchiladas – Rullet og fritert tortillas med forskjellige typer fyll.
• Nachos – Totopes med bønner og smeltet ost.
• Fajitas – Strimlet kylling, svinekjøtt eller reker og grønnsaker som rulles i en tortilla.
• Guacamole – Moset avocado med hakket løk og tomat.

Uvanlige retter

Noen matretter som kanskje vil skjerpe appetitten:
• Pollo en mole – Kylling med saus laget av en lang rekke krydder, urter, chili og kakao.
• Pollo pibil – Kylling laget på mayaindianernes vis. Kyllingen pakkes inn i bananblader sammen med tomat, løk og frøene fra en plante som heter bixa orellana. Frøene gir fra seg en rød farge. Pakken legges i en grop og dekkes med glødende kull. I dag lages retten stort sett hjemme på kjøkkenet.
• Sopa de tortilla – Hønsebuljongsuppe med tortillas, hakkede tomater og avocado. Toppes med litt smeltet ost og fløte.
• Cochinita pibil – Svinekjøtt kokt i sin egen kraft med achiote og presset sitron/appelsin. Achiote er frøene fra bixa orellana.
• Salsa mexicana – Hakkede tomater, løk, chili og koriander. Brukes som smakstilsetter.
• Frijoles – Moste brune bønner, frijoles refritos.
• Ceviche – Marinert skalldyrsalat med løk, tomat og chili.
Sentrum av Cancun, bortenfor hotellområdene, er kjent for sitt uteliv. Her er det noe for enhver smak av både klubber og puber. Det er en endeløs rekke med barer for den som bare vil ta seg en drink. De fleste turistene holder seg i hotellområdet "The Hotel Zone". Reis ikke herfra uten å ha opplevd en kveld på Coco Bongo, som er en vill og fargerik miks av Las Vegas-show og meksikansk fiesta. En opplevelse for livet!
Shopping
Om du går lei av drinker, kritthvit sand og lyseblått hav har Cancun et godt utvalg av spennende butikker. Byen har et enormt kjøpesenter med mange butikker som selger internasjonalt kjente merkevarer, lokal kunst, suvenirer og mye mer. Det er utallige restauranter i La Isla, både meksikanske og internasjonale, og også en kino. Det er mange turistbutikker i Cancun som selger tradisjonelle suvenirer som tequila, sombreros, hengekøyer m.m. Vil du handle vanlige varer må du på de store kjøpesentrene, hvor utvalget er størst og prisene best. For mer kortreiste varer skal du dra til Mercado 28 som er et stort lokalt marked. Her skal det prutes!
Sport og trening
I Cancun kan du prøve forskjellige vannsportaktiviteter og spille golf. Det ligger flere fine golfbaner i nærheten av Cancun – bare mellom Cancun og Tulum er det omtrent 14 baner.
Aktiviteter og severdigheter
Hotellenes aktivitetstilbud kan fylle hele dagen din, men vil du prøve noe annet kan du besøke et kjøpesenter eller dra på utflukt.
Hvordan du tar deg rundt
i "The Hotel Zone" ligger det meste i gangavstand. Sonen er flere kilometer lang, og vil du til et sentrum lenger bort går det lokalbusser. Om du skal inn til sentrum av Cancun eller lenger unna må du ta taxi eller buss.

Buss

Det går lokalbusser regelmessig forbi hotellene, og langdistansebusser fra busstasjonen. Bussene går døgnet rundt; hvert femte minutt om dagen og hvert tiende minutt om kvelden. Det går flere busslinjer fra The Hotel Zone til Downtown Cancun.

Taxi

Med taxi kan du komme deg rundt i Cancun. Det er taxier utenfor de fleste hotell, og om ikke, kan de hjelpe deg i resepsjonen.
Fakta

Vår service på reisemålet

Reisen hit er på egen hånd, da Ving ikke har personale på reisemålet..

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Ta Twinrix minst 4 uker før avreise, så får du mangeårig beskyttelse mot både hepatitt A og B. Tenk på å vaksinere deg minst 4 uker før du reiser. Se www.vaksinekart.org for mer informasjon.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Karneval

Det årlige karnevalet engasjerer de fleste innbyggerne på Cozumel og i Playa del Carmen. Under karnevalshøytiden, vanligvis 5–7 dager i slutten av februar og i begynnelsen av mars, er det livlig i gatene, og om kveldene spilles det musikk. Noen gater stenges delvis av, noe som kan medføre at transferbussen ikke kan kjøre helt fram til hotellet. Da må alle gjestene selv bære bagasjen sin den siste delen av veien.

Miljøskatt i Mexico

Myndighetene i Mexico krever inn en miljøskatt på overnattinger i Playa del Carmen, Akumal, Tulum, Cozumel, Isla Mujeres og Cancun. Beløpet er 23–30 MXN pr. rom eller leilighet pr. natt, og betales direkte til hotellet ved innsjekking eller utsjekking.

Valuta og betaling

Meksikanske Pesos (MXN). Amerikanske dollar (USD) er også gangbar valuta. Alle kjente kort aksepteres i stor utstrekning: VISA, MasterCard og American Express. Prisene angis i pesos med et dollartegn, men prisene på dykking angis i dollar. Ved kortbetaling regnes prisene ofte om til dollar. Det finnes minibanker mange steder, men de har et maksbeløp på 3000–4000 pesos (ca. 1550–2100 kr) pr. uttak. Vær oppmerksom på at det ofte tas en avgift når du betaler med kort på enkelte restauranter og ved uttak i minibank. Avgiften ved uttak varierer fra bank til bank.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid –6 timer.

Elektrisitet

110 V. Du trenger adapter hvis apparatet ditt kan omstilles. Hvis ikke må du ha en transformator.

Språk

Spansk, men mange snakker fortsatt noen av de ca. 50 indianerspråkene som fortsatt finnes. På de store reisemålene klarer man seg fint på engelsk.

Øvrig informasjon

I mars hvert år besøker amerikansk skoleungdom Cancun. De feires Spring Break med intensiv festing. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 18–22 timer med rutefly fra Oslo, Gardermoen, avhengig av flyselskap og -rute.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise hele året til Cancun med rutefly og valgfri reiselengde.

Flyet lander på flyplassen utenfor Cancun.
Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
28°18°
8
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
29°18°
8
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mars
30°19°
9
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • april
33°21°
7
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • mai
33°22°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juni
33°23°
6
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • juli
32°23°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • august
32°23°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • september
32°22°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • oktober
31°22°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • november
29°18°
8
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
28°19°
7
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager

Finn reise til Cancún
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.