Se hotell (20)

Reiser til Playa del Carmen

Playa del Carmen byr på fantastiske korallstrender og severdigheter i verdensklasse!
For ikke så lenge siden var Playa del Carmen bare en liten meksikansk by med noen få hotell ved en eventyrlig vakker strand. Byen har vokst, og er i dag et av Yucatan-halvøyas største turiststeder. Men atmosfæren er fremdeles sjarmerende avslappet, og du lever et tilbakelent strandliv iført shorts og sandaler. Playa del Carmen er et reisemål man kan besøke både sommer og vinter. Derfor tilbyr Ving reiser hit med rutefly året rundt slik at du selv kan bestemme hvor lenge du vil bli.

Langs Playa del Carmens ca. syv kilometer lange hovedgate, 5th Avenue, ligger det en mengde meksikanske og internasjonale restauranter. Her holder de fleste turistene til. Du trenger ikke å gå mer enn et par kvartaler inn fra hovedgaten for å oppleve det meksikanske hverdagslivet, med hjemmelagde fajitas, guacamole og en herlig blanding av feriegjester og lokalbefolkning.
Slå deg ned på en av de trivelige barene for en drink. Mange ligger rett på stranden i romantiske omgivelser med små bord i sanden og tente lykter. Andre utesteder inviterer til løssluppen stemning og høy musikk.

Strandliv i Playa del Carmen

Stranden i Playa del Carmen er over en mil lang, med kritthvit korallsand og turkis vann. Rett nedenfor Playa del Carmen er stranden livlig og full av badegjester, men du behøver ikke gå særlig langt for å finne et rolig sted du kan bre ut badehåndkleet. Om du er glad i å snorkle har du kommet til rett sted, for selv om stranden langs Playa del Carmen ikke er den mest spektakulære langs kysten, er det likevel mye å se. Litt lenger ut, spesielt rundt øya Cozumel som bare ligger en kort båttur unna, venter korallrev og noen av verdens beste dykkersteder.

Barnevennlige hotell i Playa del Carmen

Barnefamilier bor aller best på barnevennlige Sandos Caracol Eco Resort. Her bor du nær naturen, og hotellet har sin egen cenote – vannhull – og tilbyr guidede fotturer i de eksotiske omgivelsene. Hotellet ligger rett ved stranden med kort vei til havet, også for små føtter, og All Inclusive inngår i prisen.

Hotell for enhver smak

Når du bestiller en reise til Playa del Carmen med Ving kan du velge mellom flere typer hotell. Det betyr at du kan velge et enklere bosted om du for eksempel heller vil bruke pengene på et dykkekurs. Du kan selvsagt bestille et mer luksuriøst opphold med All Inclusive i elegante omgivelser i Playa del Carmen. Så er det alle kategorier mellom disse; med eller uten All Inclusive, sentral beliggenhet eller litt lenger fra byen.
Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Hotell med 2–5 bølger
 • Hotell for voksne
 • All Inclusive
 • Kilometerlange sandstrender
 • Mange restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Playa del Carmen

Strender
I Playa del Carmen kan du nyte et karibisk latmannsliv på lange, langgrunne og barnevennlige strender. Den myke korallsanden på de paradisiske strendene er blendende hvit og finkornet. I Playa del Carmen er stranden 15 kilometer lang og bred, med pudderfin, nesten hvit sand, og havet har en uvanlig lys turkis farge i forskjellige nyanser. Om du går nordover langs stranden i Playa del Carmen kan du finne ditt eget sted å slå deg ned. Stranden nedenfor Playacar og rett utenfor byen er litt smalere enn den delen av stranden som begynner ved hotellet Gran Porto Resort & Spa. Bredden på stranden varierer etter vindretningen; nordlige vinder gjør den smalere, og sørlige vinder gjør den bredere.

Xcaret, Xel Ha, Xpu Ha og Tres Rios

Disse parkområdene koster det penger å komme inn på. Her er det viker, strender, cenotes og elvestrekninger hvor du kan bade, snorkle og svømme. Det spesielle med disse parkene er den vakre naturen med små elver som renner gjennom grotteåpninger, mangroveskog og frodig natur.

Akumal og Yalku

36 kilometer fra Playa del Carmen ligger strendene Akumal og Yalku som er omringet av rev og derfor ideelle for svømming og snorkling. Vi anbefaler spesielt viken Yalku. Om sommeren besøkes strendene av havskilpadder, og resten av året trekker stedet til seg mange vannsportsutøvere.

Cenotes

Cenotes er synkehull fylt med grunnvann, som ble skapt under erosjon av porøse bergarter. De ser ofte ut som en huleåpning, en kilde eller en liten lagune. Ofte har de sandbunn og veldig klart vann, og mange cenotes har dryppsteinsformasjoner. Noen cenotes kan utforskes gjennom dykking. Dykkerne må være erfarne, og det må følge med en guide som kjenner området.

Paamul

Ca. 15 kilometer fra Playa del Carmen og 85 kilometer fra Cancun ligger det to små viker med steiner og klipper. Vannet er klart, med småsteinet bunn, og stranden har en litt grovere sand. Her kan du snorkle, dykke eller overnatte i enkle bungalower eller på campingplassen. Stedets enkle restaurant serverer fisk og småretter. De fleste av de tilreisende i Pamuul er amerikanske og canadiske bobileiere som kommer tilbake år etter år.

Xpu Ha

Xpu Ha ligger 34 kilometer fra Playa del Carmen og 93 kilometer fra Cancun, og har en svakt skrånende strand med pudderfin sand og veldig klart vann. Revet utenfor stranden er fin å snorkle og dykke på. Det er en cenote på området, og med litt flaks kan du få øye på stork i mangroveskogen. Det er noen mindre hotell her, og stranden ligger ved siden av ekoparken med samme navn.

Sol og bad i Mexico

Det er ingen overdrivelse å si at strendene langs Mexicos karibiske kyst hører til verdens vakreste: Lange og hvite med finkornet korallsand og turkisskimrende hav. Riviera Mayas kyster tiltrekker seg soldyrkere, familier og sportsutøvere til de badevennlige, velstelte strendene. På noen strender kommer havskilpaddene inn og legger egg i sanden. Vannet holder perfekt badetemperatur hele året, og strendene er beskyttet mot store bølger av korallrevene rett utenfor. På vindfulle dager samler windsurferne seg utenfor revene. Vannet passer fint for snorkling og dykking, selv om øyene Cozumel, Contoy og Isla Mujeres utenfor kysten anses for å være enda bedre.
Fargeskalaen på det klare vannet går i turkise nyanser, med en sikt på opptil 30 meter. Mange strandklubber har egen servering og fasiliteter, men det går alltid an å finne sin egen lille plass. Strendene er statlige og åpne for alle, men man må noen ganger krysse privat område for å komme dit. Langs kysten er det flere eksempler på dette rundt de store hotellene. Noen strender er kun tilgjengelig med båt fra sjøsiden.

Cancun – kjent for sine cenotes

Området rundt Cancun er kjent for sine cenotes, synkehull fylt med vann, som ofte ligger noen kilometer inn på land. De er svært ulike, men alle har klart, litt kaldere vann, og i mange av dem går det an å bade. Men gå aldri ned i en cenote uten tillatelse, da stabiliteten må kontrolleres først. Noen cenotes har stalaktitter og ser ut som grotteåpninger, kilder eller små laguner. De er morsomme å utforske med dykkemaske, selv om antall fisker er begrenset. Om du blir med en autorisert guide er det mulig å dykke og utforske elver og grotter i tilknytning til cenoten.

Kråkeboller og sjøgress på strendene

Kråkeboller og maneter forekommer i perioder på mange strender. Tang og sjøgress kan skylles opp på strendene i store mengder. Dette henger sammen med værforholdene, og er umulig å kunne forutse.
Mat, drikke og uteliv
Det ligger mange bra restauranter i Playa del Carmen og langs gågaten "La Quinta", der de fleste turistene holder til. Her kan du spasere rundt og velge blant små restauranter med kreativ innredning og variert meny med mat fra Mexico, Italia og flere andre land. Her er det restauranter for enhver smak og lommebok, og du kan prøve "papadzules" fra Yucatan, kjøttboller eller thaimat. Fisk og skalldyr er vanlige innslag på menyen, og også hummer. All fisk kommer fra havet utenfor, og smaker best med en kald øl til. Et par kvartaler ovenfor møter du det meksikanske hverdagslivet, med hjemmelagde fajitas, guacamole og en herlig blanding av feriegjester og lokale innbyggere.

Antrekk på restauranter

Antrekket på restaurantene er alltid uformelt, også til middag. De aller fleste spisesteder er åpne uterestauranter med vifter i taket.
Frokosten serveres frem til kl. 12.00, og lunsj serveres ca. kl. 14.00. Det er middag fra ca. kl. 19.00. Det er vanlig å gi ca. 15% tips ved restaurantbesøk.

Matstreif i Playa del Carmen

et matstreif er en fin måte å få et raskt overblikk i utvalget av restauranter og matretter. Det er flere typer vandringer å velge mellom i Playa del Carmen.

Mat og drikke i Mexico

Meksikansk mat er velsmakende, uten å være altfor krydret. Krydder serveres som tilbehør i form av forskjellige sauser (salsa). Det sterkeste krydderet er habanero, en type grønn chili. Mat fra Mexico kan du spise på tacosteder, og i form av husmannskost og spesialiteter fra Yucatan. Matrettene er ofte laget etter gamle oppskrifter som har gått i arv i generasjoner, og inneholder råvarer fra regionen som chaya (trespinat), besk appelsin og achiote (gult krydder med pepperaktig smak).

Typisk meksikansk mat

Den mest typiske matretten er kanskje "cochinita pibil", som er kjøtt marinert i achiotekrydder og besk appelsin. På gatene selges mat pakket inn i bananblad fra store, dampende gryter. Dette er "tamales", laget av maismasse med kjøttfyll.
Innholdet i små gresskarfrø males og brukes i papadzules, en slags tortillas.
Den mest berømte meksikanske retten er nok chili con carne, som er oksekjøtt i sterk chilisaus med masse bønner. Meksikanerne er ikke så gode på kjøtt, så oppsøk heller en av de mange argentinske restaurantene om du har lyst på kjøtt.
Mange kjenner til Tex Mex som er meksikansk mat på amerikansk vis. Men her kan du prøve ekte varer!

Meksikansk husmannskost

Sitronkyllingsuppe, flesk med svarte bønner og puchero er vanlig husmannskost. Puchero ligner på vår lapskaus, men inneholder aromatiske krydder og serveres med limemarinerte reddiker og gul ris som moses sammen til en "puch".

Mais – grunnsteinen i meksikanske matlaging

De dyrket mais i Mexico allerede for 3000 år siden, og mais er fortsatt den viktigste ingrediensen i det meksikansk kjøkken. Her er en oversikt over typiske meksikanske retter. Mange av dem kjenner du kanskje igjen som berikelser i vårt eget kjøkken:
• Tortilla – Tynt, rundt maisbrød. Kan også bakes på hvetemel, "tortilla de harina".
• Tacos – Tortillas fylt med kjøtt av kylling, svin eller storfe.
• Totopes – Harde maistortillas (maischips) som dyppes i ulike sauser.
• Tamales – Kylling eller bønner innbakt i maisdeig og surret inn i bananblader.
• Burrito – Skinke og ost pakket i en tortilla.
• Quesadillas – Tortilla med ost.
• Enchiladas – Rullet og fritert tortillas med forskjellige typer fyll.
• Nachos – Totopes med bønner og smeltet ost.
• Fajitas – Strimlet kylling, svinekjøtt eller reker og grønnsaker som rulles i en tortilla.
• Guacamole – Moset avocado med hakket løk og tomat.

Uvanlige retter

Noen matretter som kanskje vil skjerpe appetitten:
• Pollo en mole – Kylling med saus laget av en lang rekke krydder, urter, chili og kakao.
• Pollo pibil – Kylling laget på mayaindianernes vis. Kyllingen pakkes inn i bananblader sammen med tomat, løk og frøene fra en plante som heter bixa orellana. Frøene gir fra seg en rød farge. Pakken legges i en grop og dekkes med glødende kull. I dag lages retten stort sett hjemme på kjøkkenet.
• Sopa de tortilla – Hønsebuljongsuppe med tortillas, hakkede tomater og avocado. Toppes med litt smeltet ost og fløte.
• Cochinita pibil – Svinekjøtt kokt i sin egen kraft med achiote og presset sitron/appelsin. Achiote er frøene fra bixa orellana.
• Salsa mexicana – Hakkede tomater, løk, chili og koriander. Brukes som smakstilsetter.
• Frijoles – Moste brune bønner, frijoles refritos.
• Ceviche – Marinert skalldyrsalat med løk, tomat og chili.
Playa del Carmen er kjent for sitt avslappede natteliv, som mer eller mindre begrenser seg til utebarer eller mindre klubber hvor man treffes for en prat eller for å lytte til musikk. Om du vil ta en drink er det flere hyggelige barer å velge mellom. Mange barer ligger rett på stranden i romantiske omgivelser med små bord i sanden og tente lykter. Andre utesteder har feststemning og høy musikk. Om du er ute etter livlige forhold er det nok av steder å velge mellom på gågaten "La Quinta" og 5th Avenue.

Festivaler – alt fra jazz til DJ på stranden

Flere ganger gjennom vinteren er det forskjellige arrangement i Playa del Carmen, med alt fra jazzfestival til kjente DJ-er som spiller på stranden.
Shopping
I Playa del Carmen kan du kjøpe håndverk fra alle deler av landet og fra Guatemala. Prisene varierer veldig. På gågaten 5th Avenue er det også en del butikker. Det er mange kjøpesentre hvor de fleste butikkene har faste priser, men de gir av og til mengderabatt. I mindre butikker kan du ofte prute ned prisen med 20-30%, og noen ganger mer om begge parter er villig til å forhandle.

5th Avenue

På 5th Avenue og i gatene rundt finner du de fleste butikkene, og her er det fint å spasere rundt om ettermiddagen og kvelden når det er litt kjøligere. I gatene bak 5th Avenue kan du ofte prute litt mer, selv om utgangsprisen er den samme. Butikkene stenger i titiden eller senere, avhengig av når det tynnes ut i butikken. Prisnivået på Riviera Maya er litt høyere enn i for eksempel sentrum av Cancun. De laveste prisene finner du som regel i Chetumal eller Belize, som er frihandelssoner.

Kjøpesentre i Playa del Carmen

Paseo del Carmen er et kjøpesenter i den ene enden av 5th Avenue, ovenfor piren der ferjene til Cozumel legger til. Quinta Alegria på 5th Avenue er et nytt, stort handlesenter med mange internasjonalt kjente merkevarer. De to store kjøpesentrene Plaza Las Americas og Centro Maya ligger ved motorveien et stykke utenfor byen. Her er det alt fra kinosaler til klesbutikker, sportsbutikker og frisørsalonger. Det tar ca. 20 minutter med taxi å komme hit.

Mega og Walmart

Mega er et varehus som ligner Walmart og har et stort utvalg. Walmart er et stort supermarked med all slags varer. Her kan du kjøpe suvenirer, elektronikk, ferske grønnsaker og fisk, drikkevann, klær, håndklær og alt mulig annet.

Klær

Her kan du kjøpe saronger og strandklær, t-skjorter, håndklær og annet tilbehør. Du finner også typiske broderte eller vevde drakter fra flere områder i Mexico. Panamahatter og guayaberaskjorter for menn, og huipil – fargerike broderte bluser – for kvinner er populære kjøp.

Hengekøyer

Hengekøyer finnes i alle størrelser, fra enmanns- til "king size" for hele familien. Det kan være lurt å sjekke kvaliteten før du bestemmer deg. De beste hengekøyene finner du i Merida, eller i landsbyene de blir laget, men prisen varierer ikke så mye. Om du er på jakt etter en hengekøye som er laget lokalt av mayaindianere må du til en av de små landsbyene. De lokalproduserte hengekøyene er laget av plantemateriale fra regionen i stedet for bomull.

Sølv og tinn

Tinn selges her som fotorammer, spisebrikker og lysestaker. De er veldig populære blant meksikanere, og finnet i et stort utvalg, mange av dem i moderne utforming. Det selges mange håndlagde sølvsmykker – husk å sjekke om de er stemplet med 925, og sammenlign prisene. Du finner også smykker av rav, halvedelsteiner og lær.

Håndverk

Det er mye håndverk av tre å velge mellom, og figurer utskåret som engler, masker og skjeletter er vanlig. Alebrijes er fargeglade, fantasifulle trefigurer som ligner monstre eller drager, og de er ettertraktede, håndmalte og dyre kunstverk. Kurver og andre bruksgjenstander fremstilles av palmeblader, og jícaras – dekorerte krukker – av kalebasser. Huicholindianerne lager imponerende trefigurer som dekoreres med små fargede perler.

Tequila og sigarer

De rimeligste alkoholvarene finner du som regel i hurtigkjøpsbutikker. Når det kommer til tequila kan det lønne seg å kjøpe en añejo, en tequilatype som er lagret. Det finnes flere hundre sorter å velge mellom, og i senere tid har det kommet på markedet en rekke likører og tequila med ulik smak, som er populære på barer.
Sigarer fra Cuba og og det meksikanske merket Te-amo selges i dagligvarebutikker og i spesialforretninger. Det er etterlikninger i omløp, så sjekk stempel og forsegling.

Glass og keramikk

Det selges fine lampeskjermer av keramikk for terrassebruk, svart keramikk fra Oaxaca, oksidert leire, det blåmalte talavera-serviset og andre interiørvarer som produseres rundt i landet. De munnblåste glassene med blå eller grønn kant er laget av gjenbruksglass.
Sport og trening

Snorkling

Xpu-ha er en lang og veldig vakker strand som passer utmerket for snorkling. I tillegg har vi Xel-ha, også kjent som "snorklehimmelen" eller "naturens akvarium". Xel-ha er en park hvor du kan leie snorkleutsyr og bli med på en av de mange guidede turene til de beste snorklestedene. I parken er det stier, cenotes, en elv å svømme i og solsenger og hengekøyer til å slappe av i. Det er også noen restauranter her, og mat og drikke hele dagen er inkludert i inngangsbilletten.

Sykling

En fin måte å komme seg rundt på i Playa del Carmen er å sykle. Det er flere utleiere i byen, noen tilbyr barnesete. Playacar har en fin sykkelvei, og inne i byen er det fremkommelig for sykler. Det er også enkelt å sykle langs stranden gjennom byen selv om det ikke er noen strandpromenade her. Du kan leie pr. døgn, 4–7 dager eller 7–14 dager.

Spill golf i Mexico

Hvis du har lyst på å spille golf i ferien i Playa del Carmen kan du besøke Estrella del Mar Golf & Country Club som har en fin og utfordrende 18-hullsbane. Du kan bestille starttider allerede nå på lenken nedenfor.

For bestilling av golf med vår samarbeidspartner Greenfee365 klikk her.
Aktiviteter og severdigheter
Playa del Carmen er sykkelvennlig, og man kan drive med aktiviteter som seiling, windsurfing m.m. på flere steder – det er bare å velge. Det er flere fine golfbaner i området.

Festivaler langs Riviera Maya

Hvert år holdes det flere festivaler og andre arrangementer ved Riviera Maya, med opptog, aktiviteter og prosesjoner.

Puerto Aventuras

Puerto Aventuras er et nybygget, luksuriøst turistområde med flere dykkesentre og store båter. Det ligger mange trivelige restauranter i den lille marinaen.

Paamul

Paamul er en liten vik hvor den ene delen består av klipper og den andre av sand. Her ligger det et lite hotell, et dykkesenter og en campingplass. Det hekker flere fuglearter her, og området er fint for snorkling.

Crococun – bli kjent med reptilene

Crococun er en reptilpark med øgler, slanger, krokodiller og mange andre arter. Dyktige guider viser deg rundt og hjelper deg å hilse på dyrene. Besøket her er en opplevelse. Glem ikke å ta med kamera!

Xcaret – en park full av laguner

Xcaret er en stor park hvor du betaler inngangspenger og får utdelt en flytevest du skal ha på deg i lagunene. Her kan du lett tilbringe hele dagen og hele kvelden. Du kan snorkle i små, vakre laguner, svømme i grotter, besøke den botanisk hagen, se jaguarøya og akvarier med fisker, krokodiller og skilpadder. I laguneparken kan du gå på et av de mange showene, blant annet et hesteshow, folkloreshow og et populært show i mayalandsbyen. Se parkens oppslagstavler for når showene går. Parken har også flere restauranter. Du kommer til Xcaret med taxi eller ved å bestille transport med stedets egen buss.

Fugleparken Xaman-ha i Playacar

Xaman-ha er et jungel- og parkområde på 1800 m² i Playa del Carmen, nærmere bestemt i Playacar. Her holder rundt 320 fugler fordelt på mer enn 30 forskjellige fuglearter til. De fleste artene har sin opprinnelse i Mexico, og kan kun observeres her på Yucatán-halvøya. Men fugler er ikke det eneste du kan se i parken. Området har også tre cenotes, synkehull med grunnvann, som i tillegg til å forsterke parkens skjønnhet også gir fuglene føde. Ikke helt overraskende har parken blitt tilholdssted også for andre dyr. Med litt flaks kan du få øye på vaskebjørn, bever, ekorn og edderkoppaper.

Sportsfiske

Selv om du ikke er vant til å fiske kan det være en opplevelse å prøve sportsfiske. En dag på havet med ny kunnskap og en god fangst er veldig tilfredsstillende. Her trekkes det store fisker opp fra dypet i havet utenfor. Du finner informasjon om sportsfiske i marinaen og i dykkebutikkene.
Fisketurene er ofte halv- eller heldagsturer, og fangsten er god. Puerto Aventuras og Puerto Morelos har mange båter som egner seg til dette, og Cozumel er kjent for godt fiske og internasjonale fiskekonkurranser.
I de senere år har fluefiske blitt stadig mer populært, og det er også mulig å prøve "spearfishing" i kombinasjon med fridykking. Om du ikke har prøvd å fridykke tidligere kan du få hjelp av dyktige instruktører.
Hvordan du tar deg rundt
Det er lett å komme seg rundt i Playa del Carmen. Det lokale bussnettet fungerer bra, og det er mange taxier.

Taxi

Det er mange taxier i byen. Avtal alltid prisen på forhånd, før du setter deg inn i bilen.

Collectivos

Minibussene, Collectivos, kjører hovedsakelig sørover mot Akumal og Tulum, og er et bra og smidig transportmiddel. De stopper som regel bare langs hovedveiene. For å komme til ditt endelige reisemål må du kanskje bestille taxi den siste delen.

Båt

Det går båter hver hele time mellom Playa del Carmen og Cozumel. Turen tar ca. 45 minutter, og du kjøper billett i havnen før avgang.
Mellom Puerto Juarez (Cancun) og Isla Mujeres går det en båt hver halvtime. Du kjøper billett ved båten, og turen tar ca. 25 minutter.
Det går båt fem ganger daglig fra Playa Tortugas og Playa Langosta, men disse turene er relativt dyre sammenlignet med de andre båtbillettene.

Buss

Lokalbussene går stort sett overalt og fungerer bra. Det er flere busselskap og mange destinasjoner å reise til. Det lureste på lengre turer er å alltid undersøke på bussterminalen når din buss skal gå. Hos noen busselskap kan du kjøpe billetten på forhånd. Ved reiser til andre steder er det best å spørre på bussterminalen, da rutetidene ofte forandres. Du kan også be Ving om mer informasjon.
Fakta

Vår service på reisemålet

Reisen hit er på egen hånd, da Ving ikke har personale på reisemålet..

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Ta Twinrix minst 4 uker før avreise, så får du mangeårig beskyttelse mot både hepatitt A og B. Tenk på å vaksinere deg minst 4 uker før du reiser. Se www.vaksinekart.org for mer informasjon.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Karneval

Det årlige karnevalet engasjerer de fleste innbyggerne på Cozumel og i Playa del Carmen. Under karnevalshøytiden, vanligvis 5–7 dager i slutten av februar og i begynnelsen av mars, er det livlig i gatene, og om kveldene spilles det musikk. Noen gater stenges delvis av, noe som kan medføre at transferbussen ikke kan kjøre helt fram til hotellet. Da må alle gjestene selv bære bagasjen sin den siste delen av veien.

Miljøskatt i Mexico

Myndighetene i Mexico krever inn en miljøskatt på overnattinger i Playa del Carmen, Akumal, Tulum, Cozumel, Isla Mujeres og Cancun. Beløpet er 23–30 MXN pr. rom eller leilighet pr. natt, og betales direkte til hotellet ved innsjekking eller utsjekking.

Valuta og betaling

Peso (MXN). Amerikanske dollar (USD) er også gangbar valuta. Kjente kredittkort som VISA, MasterCard og American Express aksepteres i stor utstrekning. Prisene oppgis i pesos med et dollartegn, men regnes ofte om til USD ved betaling med kort. Prisene for dykking angis i dollar. Det finnes minibanker mange steder, spesielt på 5th Avenue. Men husk at du maks kan ta ut 3-4.000 peso pr. uttak. Vil du ta ut mer kontanter, må du gå til de store bankene som finnes i hele Playa del Carmen. Vær oppmerksom på at enkelte restauranter tar ut en ekstra avgift når du betaler med kort. Det samme gjelder når du tar ut penger i minibanken.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid –6 timer.

Elektrisitet

110 V. Du trenger adapter hvis apparatet ditt kan omstilles. Hvis ikke må du ha en transformator.

Språk

Spansk, men mange snakker fortsatt noen av de ca. 50 indianerspråkene som fortsatt finnes. På de store reisemålene klarer man seg fint på engelsk.

Øvrig

Groper i gatene og høye fortauskanter. I mars er det mye amerikansk ungdom i Playa del Carmen som feirer Spring Break med intensiv festing. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 18–22 timer med rutefly fra Oslo, Gardermoen, avhengig av flyselskap og -rute.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise hele året til Playa del Carmen med rutefly, og bli så lenge du vil.

Flyet lander på flyplassen utenfor Cancun.
Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå.
All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine.
Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
28°18°
8
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
29°18°
8
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mars
30°19°
9
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • april
33°21°
7
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • mai
33°22°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juni
33°23°
6
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • juli
32°23°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • august
32°23°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • september
32°22°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • oktober
31°22°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • november
29°18°
8
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
28°19°
7
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager

Finn reise til Playa del Carmen
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.