Utflukter, Santa Maria

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Vi gjør oppmerksom på at utfluktsprogrammet til og med sommeren 2021 er redusert, og at enkelte aktiviteter kan bli endret på kort varsel pga. koronasituasjonen. Eksempelvis kan det bli påbudt med munnbind eller at et restaurantbesøk bli byttet ut med medbrakt matpakke som deltakerne får med seg på utflukten. Les mer på reisemålets lokale Mysite

.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Rundtur på Sal – kan bestilles hjemmefra

Rundtur på Sal – kan bestilles hjemmefra

Denne utflukten er en populær halvdagstur hvor du i tillegg til å se mye av Sal får lære mer om Kapp Verdes kultur og historie. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Med Santa Maria som utgangspunkt reiser vi oss nordover til det lille tettstedet Murdeira. Herfra ser vi rett over til høyden Monte Leão som med sin karakteristiske silhuett antakeligvis er øyas mest fotograferte fjell. Vi reiser så videre gjennom den lille fiskerlandsbyen Palmeira, og fortsetter langs den karrige vestkysten til Buracona. Her ser vi The Natural Pool, et havbasseng som er dannet av bølgenes kraft. Her det lett å se at vi befinner oss på en vulkansk øy.

Sals største by, Espargos, er neste stopp. På veien dit stopper vi midt i ødeland for å se et fata morgana, dvs. en luftspeiling som gir en illusjon av å se havet midt i det tørre ørkenlandskapet. Når vi kommer til Espargos får du litt tid til å utforske byen på egen hånd.

Vi runder av utflukten i Pedra de Lume og saltfeltet Salinas. Saltfeltet ligger i et flere millioner år gammelt vulkankrater hvor de har utvunnet salt siden begynnelsen av 1800-tallet og frem til i dag. Her er det mulig å ta en dukkert i vann med 26 prosent salt – du flyter som en dupp! Det sies også at det konsentrerte saltet har en helende effekt på kroppen, og at du blir 10 år yngre av å bade i det. Det skader ikke å prøve!

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller via "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke:
Ikke inkludert.

Entré:
Inngang til saltfeltet er inkludert i prisen.

Tid:
Halvdagsutflukt, ca. kl. 08.15–13.30.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med:
Vann, penger, solbeskyttelse, badetøy og håndkle.

Hvor er haiene?  – kan bestilles hjemmefra

Hvor er haiene? – kan bestilles hjemmefra

Akkurat det spørsmålet stiller mange seg i løpet av ferien på Kapp Verde. Spørsmålet er faktisk ikke spesielt vanskelig å besvare, for på østsiden av Sal ligger det en bukt som ofte besøkes av haier. Bli med på en utflukt og opplev de fascinerende dyrene!

Les mer Skjul

Vi snakker ikke om hvithaier, hammerhaier eller andre arter med et hovedsakelig dårlig rykte. Det er derimot medlemmer av arten sitronhai som ofte oppholder seg i den grunne bukten. Navnet får den fra sin gulbrune farge som gjør at den kan kamuflere seg når den svømmer over havbunnen. Sitronhaiene kan bli opp til 3,5 meter lange, men det er få som når denne størrelsen i dette området.

Området er ikke inngjerdet, så haiene svømmer fritt rundt. Det er derfor ingen garanti at vi alltid får øye på haier. Har vi uflaks og ikke ser noen haier, får du tilbud om en ny tur ved en senere anledning.

Dagen inneholder to forskjellige aktiviteter: Den først er besøket i bukten, der vi enten kan se haiene på avstand, eller vasse i det grunne vannet mens haiene svømmer rundt beina. Husk å ta med badesko!

Etter turen til haibukten besøker vi et utsiktspunkt på vulkanen Pedra de Lume.

Velkommen til en unik opplevelse du ikke bør gå glipp av i ferien på Sal!

Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt reise.

Mat og drikke:
Ikke inkludert.

Tid:
Turen går flere ganger daglig og tar ca. to timer.

Guide:
Engelsktalende guide.

Lurt å ta med:
Behagelige klær, badesko, kamera, penger og vannflaske.

Øvrig:
Aldersgrense 8 år. Barn må ha følge av en voksen i vannet. Denne utflukten er dessverre ikke tilpasset bevegelseshemmede. Badesko kan leies for 2–3 euro pr. par.

Quad Bike – kan bestilles hjemmefra

Quad Bike – kan bestilles hjemmefra

Utforsk Sal med en Quad Bike! Mat og drikke er ikke inkludert. Husk å ta med førerkort.

Les mer Skjul

En quad er en slags ATV (all-terrain vehicle) – et motorkjøretøy med tre eller fire hjul som brukes til terrengkjøring. Bak styret får du oppleve skikkelig kjøreglede samtidig som du utforsker Sal. I løpet av utflukten besøker vi steder du ikke kan ta deg til med bil eller buss, og vi forserer sanddyner og freser av sted langs strendene. Vår dyktige lokalguide forteller kort om øya underveis.

Du må ha sertifikat for å få kjøre en quad. De har som regel plass til to personer. Du velger selv hvor lenge du vil kjøre. Dette er en spennende og minneverdig utflukt som kan være like morsom for voksne som unge.
Ps! Regn med at du får mye støv og skitt på klærne underveis.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller via "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke:
Ingen måltider eller drikke er inkludert.

Guide:
Engelsktalende guider.

Tid:
Du kan velge mellom turer som tar alt fra 1 til 6 timer.

Lurt å ta med:
Klær det ikke så farlig med.

Øvrig:
Minimumsalderen er 8 år (for å sitte på).

Katamarantur – kan bestilles hjemmefra

Katamarantur – kan bestilles hjemmefra

Stig om bord på katamaranen Odyssea og bli med på en avslappende og herlig tur på sjøen.

Les mer Skjul

Om bord blir du tatt vel imot av mannskapet, og du kan kose deg med drikke og snacks hele veien. Katamaranen seiler langs kysten og underveis holder vi utkikk etter flyvefisk og delfiner. Vi stopper også for å bade og snorkle.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller via "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke:
Drikke og snacks er inkludert i prisen.

Tid:
For- eller ettermiddag. Ca. 3 timer.

Guide:
Engelsktalende mannskap om bord.

Lurtt å ta med:
Solbeskyttelse, hatt, badetøy og håndkle. Du kan låne/leie snorkleutstyr.

Øvrig:
Det er ingen garantier for at vi ser delfiner på turen. Det kan være sterk strøm i vannet, så barn bør holdes under oppsyn.

Dykking og snorkling

Dykking og snorkling

Vannet langs Sals kyst er et paradis for alle dykke- og snorkleentusiaster.

Les mer Skjul

Cabo Verde Diving er et familieeid selskap som har arrangert dykke- og snorkleturer i Kapp Verdes vakre undervannsverden i flere år.

Det finnes mange vrak, grotter og lavalandskap du kan utforske, og ikke minst fisker, skilpadder, delfiner og hai. De fleste dykkene skjer fra båt. Dykkeinstruktørene snakker engelsk og er sertifiserte og svært profesjonelle dive masters.

Cabo Verde Diving arrangerer PADI-kurs i alt fra nybegynnernivå til mer avanserte nivåer. Du får også et gratis prøvedykk i bassenget på Vila do Farol hver fredag 11.00-12.00. Hvis tidspunktet passer dårlig for deg kan du gi beskjed til en av Vings reiseledere, også forsøker vi å arrangere et gratisdykk for deg en annen dag eller et annet klokkeslett.

Cabo Verde Diving arrangerer også guidede snorkleturer for deg som vil utforske undervannsverdenen fra havoverflaten. Turene ledes av profesjonelle, engelsktalende snorkleguider.
Prisene varierer avhengig av hva slags utflukt du velger.

Priseksempel: Discovery Scuba: 85 euro pr. person.

Hike and Bike – kan bestilles hjemmefra

Hike and Bike – kan bestilles hjemmefra

Har du lyst til å oppleve Sals fantastiske landskap fra sykkelryggen?

Les mer Skjul

Turen starter i Santa Maria, der vi begir oss ut i det karrige landskapet på elektriske sykler. Sammen med den dyktige lokalguiden sykler vi forbi saltbassengene og opp over sanddynene. Det blir et kort stopp på den populære stranden Kite Beach, der det blir tid til å ta seg litt å drikke og å se på surferne.

Vi sykler videre til Serra Negra-stranden, som hver sommer får besøk av utallige havskilpadder som kommer for å legge egg i sanden. Når vi kommer frem går vi av syklene og fortsetter til fots i fjellandskapet rundt. Området vi går i kan kun nås til fots, og guiden forteller om flora og fauna vi ser underveis.
Etter et par timer er det på tide å hoppe på syklene igjen. Nå begir vi oss mot vestsiden og ned mot Ponta Preta der vi sykler over de kritthvite sanddynene.
Bli med på en aktiv og uforglemmelig utflukt.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller via "Min side" om du alt har bestilt oppholdet.

Mat og drikke:
Ikke inkludert i prisen.

Tid:
Ca. 08.00–13.00

Guide:
Engelsktalende guide.

Lurt å ta med:
Penger, vann, behagelige klær og solkrem.

Kappverdisk aften – kan bestilles hjemmefra

Kappverdisk aften – kan bestilles hjemmefra

Kunne du tenke deg å slappe av på stranden med god mat, høre på gitarspill, koselig bålknitring og bølgebrus?

Les mer Skjul

På stranden ved det sjarmerende hotellet Odjo d' Agua forbereder personalet en herlig kveld for oss. Det dekkes opp til buffe med lokale delikatesser som nasjonalretten catchupa – en gryte med mais, bønner, søtpotet og kjøtt – og ferske grønnsaker, søtpoteter, grillet kylling og fisk. Til dessert serveres noen av de berømte lokale søtsakene og herlig fersk frukt. Maten spiser vi ved bålet i måneskinn.

Du kan også få med deg et spennende, lite flammeshow i løpet av kvelden, og hvis du har lyst til å fiske fra stranden kan du låne utstyr fra de lokale fiskerne.

Dette er en koselig kveld du ikke bør gå glipp av.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller via "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke:
Middag, to drikkeenheter og velkomstdrink er inkludert i prisen.

Tid:
Ca. 19.00–21.00

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med:
Penger, og eventuelt en genser i tilfelle det blir kjølig i løpet av kvelden.

Luksus på havet – kan bestilles hjemmefra

Luksus på havet – kan bestilles hjemmefra

Bli med ut på en herlig dag til sjøs om bord på en 12–15 meter lang seilyacht. Lunsj, drikke og snacks inngår.

Les mer Skjul

Dette er utflukten for deg som foretrekker stil, luksus og komfort. Yachten har kun plass til 10 passasjerer, noe som sørger for en eksklusiv atmosfære og upåklagelig service fra mannskapet om bord.

Det blir to badestopp i løpet av dagen, og lån av snorkleutstyr er inkludert i prisen.

Om bord har du tilgang til All Inclusive med brus, juice, øl og annen drikke samt snacks hele dagen.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller via "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke:
Drikke, snacks og lunsj er inkludert.

Guide:
Engelsktalende mannskap om bord.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. 8 timer.

Lurt å ta med:
Solkrem, håndkle og badetøy.

Øvrig:
Dagen tilbringes om bord på enten Cuba Libre eller Vahine. Begge båtene er seilyachter som tar maks. 10 passasjerer.

Beach Cleaning Day – kan bestilles hjemmefra

Beach Cleaning Day – kan bestilles hjemmefra

Om de reisemålene vi elsker i dag skal fortsette å eksistere for kommende generasjoner, må turoperatører, myndigheter og turister gjøre hva de kan for å øke de positive sidene ved turisme og minske de negative. Beach Cleaning Days er et slikt virkemiddel, ved at vi sammen hjelper med å rydde strendene på reisemålet.

Les mer Skjul

Vi i Ving, Spies og Tjäreborg jobber aktivt med miljøspørsmål, og vet at vi innimellom kan være en del av problemet. Derfor engasjerer vi oss sterkt i disse spørsmålene, noe vi har gjort siden midt på 90-tallet, da vi opprettet vårt første miljøråd.

Vi ønsker å gjøre Beach Cleaning Days til en fast aktivitet, der både gjestene våre, lokale samarbeidspartnere og andre interesserte kan delta. Vi har gjennomført flere ryddedager rundt i verden, og målet er å etablere dette på alle våre reisemål.

I vinter planlegger vi Beach Cleaning Days på Kapp Verde (Sal) 9. mars.

Mat og drikke:
Ikke inkludert.

Tid:
Varierer, som regel på formiddagen, da det ikke er så varmt.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med:
Komfortable sko og klær. Vi sørger for hansker, søppelsekker etc.

Øvrig:
Denne aktiviteten er gratis for alle deltakerne.