Se hotell (11)

Reiser til Santa Maria

I Santa Maria på øya Sal får du solskinn året rundt. Når du reiser med Ving bor du rett ved den fantastiske sandstranden.
Kapp Verde er det perfekte valget for deg som vil ha en varm og solfylt ferie, uten å måtte tenke på tidssoner og jetlag. Santa Maria er Kapp Verdes best utbygde badested, med et vestafrikansk klima, et trivelig uteliv og ca. 350 soldager i året. Santa Marias sentrum består hovedsakelig av to hovedgater med brostein som strekker seg gjennom byen. Dersom du spaserer frem og tilbake langs disse gatene har du sett det meste som finnes av restauranter, barer og turistbutikker.

Du kan spise veldig godt og rimelig når du er på ferie i Santa Maria. Det gjelder særlig på de mer lokale restaurantene, der porsjonene er store og kaffen ekstra god. Det sikreste er å bestille fisk eller skalldyr, for sjømaten er handlet inn om formiddagen på piren hvor fiskerne kommer inn med dagens fangst. Etter maten kan du velge mellom mange barer, der du kan nyte en avkjølende drink sammen med den hyggelige lokalbefolkningen. Det er ofte livemusikk og god stemning.

Det deilige strandlivet

Til Santa Maria reiser du først og fremst for å koble av og nyte strender som er noe helt utenom det vanlige. Brede, gylne og finkornede strender, med turkisblått, klart vann som nærmest omkranser hele øya. Her trenger du ikke lete etter plass på stranden, det er tvert imot mer sannsynlig at du vil slite med å finne selskap. Ved Santa Maria-stranden, der de fleste av Vings hotell ligger, blir det raskt dypt og bølgene kan bli ganske høye. Jo nærmere du kommer Santa Marias sentrum, desto roligere blir vannet. På vestsiden av Sal ligger stranden Ponta Preta, og på østsiden Kite Beach. Begge strendene er et paradis for kite- og windsurfere takket være den kraftige vinden. Mange av verdens beste surfere kommer hit minst en gang i løpet av sesongen.

Vings Kapp Verde

Ving tilbyr flere flotte hotell på Sal, ikke minst nyheten Oasis Salinas Sea, med perfekt beliggenhet rett ved stranden og bare en kort gåtur fra sentrum av Santa Maria. Du kan også bestille en reise til Odjo d'Agua, med strandbeliggenhet og øyas kanskje beste restaurant. Dersom du reiser uten barn anbefaler vi vårt Prime Comfort-hotell Dunas de Sal, der du får en ferie med fullt fokus på avkobling.

All Inclusive ved Algodoeiro-stranden

Du kan også bestille en reise til noen av våre hotell ved Algodoeiro-stranden, noen kilometer nordvest for Santa Maria. Her kan du bo på Melia Tortuga Beach, der All Inclusive inngår i prisen, og du kan bestille en leilighet med privat basseng. Du kan også bo på Melia Dunas Beach Resort & Spa, som også har All Inclusive, og rom som er spesielt tilpasset barnefamilier. Dersom du reiser uten barn skal du ta en titt på Melia Llana Resort & Spa, et lekkert hotell med All Inclusive og to bassengområder. Uansett hva du velger kan du være sikker på at du kommer til å bo i nærheten av stranden, og at det er førsteklasses fasiliteter på hotellet.

Ting du kan se og gjøre på Sal

De fleste som kommer til Kapp Verde drar hit for å få en rolig og avslappet ferie. Her er det ikke mange forstyrrende elementer eller noen kamp om oppmerksomheten din, bortsett fra strendene og havet, da. Selv om Sal ikke er en stor øy er det flere steder som er verdt et besøk. Bli gjerne med på en reise rundt på øya, så får du besøkt steder som fiskerlandsbyen Palmeira, Burracona med sitt naturlige havbasseng, hovedstaden Espargos og Salinas. I Salinas utvinnes det fortsatt salt, og vannet inneholder så mye salt at du flyter på overflaten om du legger på svøm der.
Sal er et paradis ikke bare for surfere, men også for dykkere. Rundt Santa Maria er det flere surfe- og dykkefirmaer som holder kurs på ulike nivå. Du kan også bli med på dyphavsfiske og katamaranturer, eller som sagt bare legge deg til rette på stranden og slapp av.
Nyttige tips
 • Hotell på stranden
 • All Inclusive
 • Solsikkert
 • Behagelig klima
 • Kilometerlange sandstrender
 • Gode forhold for windsurfing
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Santa Maria

Strender
Til Sal og Santa Maria drar du først og fremst for å koble av og nyte strender utenom det vanlige. Her finner du brede, finkornede og gylne strender med turkisblått, klart vann, og de strekker seg nærmest rundt hele øya. Stranden i Santa Maria er en av de vakreste på Sal, hele åtte kilometer lang, så her er det god plass til alle, uten trengsel. Vær oppmerksom på at vannet blir brådypt og at det som oftest er ganske mye bølger. Jo nærmere sentrum av Santa Maria du kommer, desto roligere blir vannet.

Ponta Preta

Denne stranden på vestkysten av øya har herlige sanddyner og godt med boltreplass. Det er litt mer vind her enn på sørsiden.

Kite Beach

Kite Beach på østkysten er kite- og windsurfernes favorittstrand! Hit kommer surfere fra hele verden, og stranden er perfekt for deg som vil teste bølgene. Denne stranden passer ikke så godt for småbarnsfamilier eller for deg som er ute etter rolige omgivelser.

Igrejinha Lagoon

Denne lagunen ligger ved østkysten like utenfor Santa Maria. Svarte lavasteiner holder bølgene unna, og vannet er ikke spesielt dypt, så dette badestedet passer perfekt for barnefamilier. Det er som regel hit lokale småbarnsfamilier kommer for å hygge seg ved havet. Husk å ta med egen drikke og andre nødvendigheter, for det er ingen form for servering her.

Calheta Funda

Denne stranden ligger også på østkysten, ikke langt fra Santa Maria. Calheta Funda er mindre besøkt enn de andre strendene i området, og det finnes ingen solsenger eller lignende her. Det kan faktisk hende at du får hele den flotte stranden for deg selv.
Mat, drikke og uteliv
Når du går ut for å spise i Santa Maria kan du forvente god mat til en rimelig penge. Særlig hvis du liker fisk og skalldyr! Hver morgen kommer fiskerne inn til piren med dagens sprellferske fangst, og på kvelden kan den havne på tallerkenen din i alle mulige velsmakende varianter. Etter maten kan du velge mellom et stort antall barer, og der kan du nyte en forfriskende drink sammen med lokalbefolkningen. Det er ofte livemusikk og god stemning.

Catchupa

Catchupa, Kapp Verdes nasjonalrett, er en mektig og smaksrik suppe laget av kjøtt, fisk, søtpotet, bønner, kål, mais – og andre ingredienser man kanskje har liggende hjemme. Det er også vanlig å ta vare på supperestene, sile vekk væsken og steke resten til frokost dagen etter. Gjerne med egg og bacon ved siden av.

Arroz de Mariscos

Gryteretten Arroz de Mariscos lages av det beste øya har å by på: fisk og skalldyr.

Grogue

Nasjonaldrikken grouge er et sukkerrørsbrennevin som best kan beskrives som en blanding av hjemmebrent, grappa og rom. Den er perfekt for å få fart på fordøyelsen etter en god middag.

Vin

På naboøya Fogo produseres vinen Chã, som du naturligvis må prøve før du forlater Kapp Verde. Kanskje vil du til og med kjøpe med deg litt hjem? Spesielt hvitvinen er å anbefale. De fleste andre viner importeres fra Portugal, men mange restauranter har vin fra flere land.

Øl

Det lokale ølet på Kapp Verde heter Strela og er veldig populær på alle øyene. Det portugisiske Super Bock er imidlertid det ølet som selges og drikke mest her.

Kaffe

Det drikkes mye kaffe på Sal, og den lokale varianten kommer fra øya Fogo. Kaffe fra Kapp Verde regnes for øvrig som en av verdens beste, så sørg for å smake litt når du først er der!
Utelivet i Santa Maria består går stort sett ut på å henge på noen av barene langs hovedgaten. Lokale artister opptrer flere steder, og enhver bar med respekt for seg selv rydder unna noen bord og stoler for å gjøre plass til danseentusiastene. Det ligger også et par klubber i utkanten av sentrum, men det er ikke så lett å vite hvilke kvelder de bestemmer seg for å holde åpent eller ikke. Stemningen er god og atmosfæren er innbydende, og her spiller det ingen rolle om du er turist eller ikke – alle har det moro sammen.
Shopping
Shoppingtilbudet i Santa Maria består nærmest utelukkende av turistbutikker med afrikanske treskulpturer, batikk, fargeglade bilder og t-skjorter med «No stress» trykket på brystet. Hvis du vil ha med deg hjem noe som er typisk for Kapp Verde, kan du kjøpe kaffe eller en flaske vin fra naboøya Fogo, eller nasjonaldrikken Grogue. Det finnes for øvrig et par «vanlige» butikker også, men ettersom det meste importeres er det sjeldent anledning til å gjøre noen kupp.
Sport og trening
Når det kommer til sport og trening, er det nok surfing som lokker flest utøvere på Sal, enten det er snakk om kite-, wind- eller brettsurfing. Det er også fine dykkemuligheter på øya.

Surfing

På Sal blåser det mer eller mindre konstant. Vindstyrken kan variere fra dag til dag, og det er perfekte forhold for alle surfere. Det arrangeres verdensmesterskap på Sal og en av de tidligere verdensmesterne, Josh Angulo bor her og driver et surfesenter på øya.

Hvis du er fristet til å prøve, finner du knapt et bedre egnet sted. Ellers kan det være både imponerende og underholdende å bare være tilskuer når surferne holder på der ute.

Kite- og windsurfing

Kite Beach på østkysten av Sal er førstevalget for kite- og windsurfere fra hele verden.

Det finnes kite- og viwndsurfingcenter overalt på øya, og de arrangerer alt fra nybegynnerkurs til mer avanserte kurs.

Dykking

Ønsker du å dykke i ferien, finnes det både vrak, grotter og et rikt fiske- og dyreliv i havet utenfor Sal. I Santa Maria ligger det PADI-dykkesenter som kan hjelpe deg med utstyr og annet.
Aktiviteter og severdigheter
For deg som ønsker en aktiv ferie, har Sal godt med muligheter både på land og i vannet.

Strandpromenaden

Nedenfor de to hovedgatene finner du stranden og den brosteinsbelagte strandpromenaden. Følger du den et stykke kommer du til piren hvor fiskerne tøffer inn med båtene sine hver formiddag for å selge fangsten sin. En herlig, livlig og fargesprakende handel du ikke bør gå glipp av når du først er i Santa Maria. På stranden kan du også spille strandvolleyball, benytte deg av lokalbefolkningens utendørs treningssenter med apparater laget av resirkulerte materialer, samt spille fotball og andre idretter.

Oppdag skilpadder

Det er mange skilpadder i havet i rundt øyene, og i en kort periode i begynnelsen av vintersesongen kan man se skilpaddeegg som klekkes på strendene. Dette skjer hovedsakelig ved Turtle Beach, men også på vestsiden av Praia de Santa Maria. Husk at nyklekkede skilpadder er skjøre skapninger – vis aktsomhet! Resten av året er det mulig å se skilpadder under havoverflaten.

Rundtur på Sal

Selv om Sal ikke er en stor øy, er det flere steder som er verdt et besøk. Et tips er å ta en tur rundt øya. På rundturen besøker du steder som den lille fiskerlandsbyen Palmeira, Burracona med det naturlige havbassenget, hovedstaden Espargos og Salinas. Ved Salinas utvinnes det fortsatt salt, og vannet har så høyt saltinnhold at du flyter som en dupp i vannet.

Palmeira – liten fiskerlandsby på vestkysten

Palmeira er en liten fiskerlandsby på vestkysten, som med sine fargeglade hus og fantasifulle fasader er verdt et besøk. Det går også flere båtturer herfra.

Burracona

Ti minutter fra landsbyen Palmeira ligger Burracona, kanskje den karrigste av alle Sals karrige steder. Det høres kanskje ikke så fristende ut, men her ligger The Natural Pool, et naturlig havbasseng som har oppstått mellom klippene som følge av tidevannet. Kanskje får du også sett «The Eye», et lysfenomen som oppstår når solen skinner gjennom et hull i klippen og skaper illusjonen av et blått øye på overflaten. Fenomenet synes best på sommeren, men når solen står høyt på himmelen vinterstid er det også mulig å se det.

Espargos – Sals hovedstad

Espargos er Sals hovedstad og har ca. 20 000 innbyggere. Slå deg ned på Bomdia Café i starten av hovedgaten, ta en rykende kopp kaffe og kikk på det yrende folkelivet. Det er ikke flere butikker eller restauranter her enn i Santa Maria, men hvis du vil kjenne noe som svakt kan minne om en større by, bør du ta deg en spasertur gjennom sentrum av Espargos.

Salinas – de enorme saltfeltene

Nordøst på Sal ligger de enorme saltfeltene Salinas de Pedra de Lume. Øya eksporterte tidligere store mengder salt til Europa og Brasil, men i dag utvinnes saltet hovedsakelig for lokalt bruk. Det er mulig å ta seg en dukkert i et av saltvannsbassengene, og vannet er så saltholdig (26 prosent) at du flyter som en dupp, akkurat som i Dødehavet. Det sies for øvrig at vannet har en helsebringende, helende og foryngende effekt på kroppen.
Utflukter
Kappverdisk aften
Kappverdisk aften
Velkommen til en stemningsfull kveld på stranden, med god mat, gitarspill, bølgeskvulp og kos rundt bålet. Middag og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
En dag på havet
En dag på havet
Bli med ut på en herlig dag til sjøs om bord på en 17 meter lang seilbåt. Lunsj, drikke og snacks er inkludert.
Les mer om utflukten
Quad-tur
Quad-tur
Prøv noe du ikke kan gjøre hjemme: kjør firehjuling langs de vakre strendene og opplev øya på en annen måte. Velg om du vil kjøre i to eller fire timer. Mat og drikke er ikke inkludert. Husk å ta med førerkort!
Les mer om utflukten
Sal – rundtur
Sal – rundtur
Denne populære utflukten er perfekt for deg som vil oppleve de mest interessante stedene på Sal. Vi får høre mer om landets kultur, historie, skikk og bruk. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Haisafari
Haisafari
På østsiden av Sal ligger det en bukt som ofte besøkes av haier. Bli med på en utflukt, så kan du være heldig å få oppleve dIsse fascinerende dyrene! Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Buggy Desert Adventure
Buggy Desert Adventure
Bli med på en tur på terrengmotorsykkel i landskapet på Kapp Verde!
Les mer om utflukten
Dykking og snorkling
Dykking og snorkling
Prøv å dykke eller snorkle med Cabo Verde Diving.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Det er ikke så store avstander i Santa Maria, og det er lett å ta seg frem til fots. Skal du ut av byen er det taxi som gjelder.

Taxi

Det finnes mange taxier, og prisene er forholdsvis lave. Taxisjåførene bruker ikke taksameter, så pass på å avtale en pris før du setter deg i bilen.

Buss

Lokalbussene på Sal er som regel minibusser. Hvis du skal til Espargos kan du også ta en aluguer – en pickup der du sitter på lasteplanet. Prisen varierer fra sjåfør til sjåfør, men det lønner seg å bli enige om en pris før du klatrer om bord. "Busstasjonen" ligger ved den første rundkjøringen på vei inn til sentrum av Santa Maria.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Folkehelseinstituttet anbefaler at alle tar oppfriskningsvaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio hvert tiende år, uavhengig om du skal ut å reise eller ikke. Det finnes en kombinasjonsvaksine som beskytter mot alle fire sykdommene. Det anbefales også vaksine mot hepatitt A og B. Avhengig av hvor du skal reise kan det også være aktuelt med andre reisevaksiner. Ta kontakt med et vaksinekontor eller fastlegen din for å finne ut hva som gjelder for landet du skal besøke. Du bør vaksinere deg mist fire uker før avreise.

Lover og lokale skikker

Vær oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler som er annerledes enn i Norge. Du er selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med nasjonal lovgivning og regler i landet du besøker. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Turistskatt i Santa Maria

På Kapp Verde har man innført en turistskatt, som betales på stedet. Beløpet er ca. 2 euro pr. person pr. natt. Du betaler bare for maksimum ti netter, så etter den tiende natten blir du ikke belastet for flere døgn. Skatten gjelder alle som har fylt 16 år. Den betales direkte til hotellet og er ikke inkludert i reisens pris. Skatten betales på hotellet ved ankomst eller avreise. En del hotell tar kort, men da blir du belastet med en kortavgift på ca. 3,5 %. De øvrige hotellene tar kun kontanter, og derfor anbefaler vi at du tar med det.

Valuta og betaling

Euro (EUR) og kappverdisk escudos (CVE). Du kan ikke veksle til escudos i Norge, og valutaen fungerer kun på Kapp Verde. Det beste er å veksle til euro før du reiser. Det finnes flere banker og minibanker i sentrum av Santa Maria, og der kan du ta ut lokal valuta. Hvis du vil ta ut euro må du gjøre det i banken mot en ekstra avgift. Du må vise frem pass og reisebevis. Visa er det mest gangbare kortet. Mastercard aksepteres ikke overalt, og øvrige kort aksepteres ikke i det hele tatt.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid –3 timer. Vintertid: norsk tid –2 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er som regel ikke nødvendig.

Språk

Portugisisk og kreolsk.

Øvrig

Veier og gater på Sal kan være veldig humpete, noe som gjør det vanskelig å ha med barn i paraplytrille.

Ta med en lommelykt, da gatebelysningen er dårlig.

Strømbrudd forekommer med jevne mellomrom, og vannet stenges av og til av.
Fly og transport

Flytid

Fra Oslo Lufthavn: ca. 9 timer og 10 minutter med mellomlanding i København og på hjemreisen ca. 7 timer og 10 minutter direkte.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Santa Maria i vinterhalvåret.

Flyet lander på øya Sal, der Vings hotell ligger.

På flyplassen

På grunn av endrede innreiseregler kan det oppstå lange ventetider i passkontrollen. Vi ber deg registrere dine passopplysninger på "Min side" for å korte ned ventetiden.
Med Vings busstransport kommer du deg enkelt og greit til hotellet ditt i Santa Maria. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Sals internasjonale flyplass til hotellene er ca. 20–50 minutter (ca. 18 km), men avhenger av trafikk og antall hotellstopp. Ruten bestemmes av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.
Vær
 • januar
24°19°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • februar
24°18°
9
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mars
25°18°
9
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • april
25°19°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • mai
25°20°
9
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
26°21°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juli
27°22°
8
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • august
28°23°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
29°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • oktober
28°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • november
27°22°
8
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • desember
26°20°
8
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager

Finn reise til Santa Maria
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.