Snart klar for å reise igjen?

Slik er forholdene på Kapp Verde

Stemningsrapport fra Kapp Verde

Det er vel ikke vanskelig å drømme seg bort til solsikre Kapp Verde her vi sitter i mørket og kulden? Vår svenske kollega Jessica har nettopp vært der på ferie, og her deler hun sine opplevelser.
Publisert: 20. desember 2021

Jessica reiste til Kapp Verde med mann, svigermor, svoger og svigerinne

Jessica Westberg har jobbet i Ving Sverige siden 2012, og er i dag sjef for teamet som blant annet skriver hotell-, reisemåls- og utfluktstekster på hjemmesidene våre. I slutten av november reiste hun til øya SalKapp Verde og slik oppsummerer hun ferieoppholdet:

– Det er åtte år siden sist jeg var der, og det har skjedd ganske store forandringer, med blant annet mange nye hotell og nye, fine turstier. Men sjarmen er der fortsatt, og menneskene her er så hyggelige og imøtekommende og lever etter mottoet "no stress". Det tar deg kanskje en dag å komme i det moduset, men så føles det utrolig behagelig – en følelse man gjerne tar med seg hjem!

Jessica forteller videre at Kapp Verde har vært hardt rammet økonomisk under pandemien, siden turismen har vært nærmest ikke-eksisterende de siste to årene. En stor del av befolkningen har måttet flytte fra øyene for å finne jobb og tjene til livets opphold. De er nå veldig takknemlige og glade for at turistene endelig begynner å komme tilbake til Kapp Verde.

– Andre gjester vi snakket med ga uttrykk for at alt fungerte fint og føltes trygt. Et par vi møtte var på Kapp Verde for åttende gang. De syns det er et prisgunstig alternativ til Maldivene hvor de også har vært.

PÅ HOTELLENE

– På hotellet føltes det trygt og velorganisert. Innendørs måtte man bruke munnbind, men også utendørs, i køen til baren der man står tett på andre personer. Ellers gikk det fint å være ute på hotellområdet uten munnbind. Derimot gikk alltid hotellpersonalet med munnbind, overalt.

– Vi hadde All Inclusive, og alle måtte ha på munnbind når vi hentet mat i bufféen. Hvis noen glemte det, var personalet kjapt ute med en vennlig men bestemt påminnelse. Både bord og solsenger sto med god avstand imellom, og det var alltid ledig plass. Håndsprit var tilgjengelig overalt i restauranter og barer samt ved hotellinngangen. På vårt hotell sto personalet og målte kroppstemperaturen på gjestene hver gang vi kom inn på hotellet.

Jessica oog reisefølget hennes bodde på Oasis Belorizonte, som består av et stort område med bungalower.

PÅ STRENDENE

– Stranden fra Santa Maria og sydover er fantastisk – veldig lang, fin og ren. I løpet av den uken vi var der slo det meg faktisk hvor utrolig rent det var i gatene og på strendene i Santa Maria, skryter Jessica. – Ikke noe plast eller søppel verken på stranden eller i havet, de er virkelig nøye med å holde det pent. Man kan gå turer i sanden, langs det turkisblå havet eller på den flotte strandpromenaden der kafeer, barer, restauranter, surfeskoler og dykkesentre ligger på rad og rekke. Og en og annen selger innimellom.

Det er god plass på de vidstrakte strendene.

RESTAURANTER OG BUTIKKER

– De fleste restauranter og butikker har åpnet igjen, så du kan fint rusle rundt i hovedgatene eller på strandpromenaden og finne et sted å ta en forfriskning eller kanskje et fiske- eller skalldyrsmåltid. Vi spiste hummer en av kveldene, det smakte kjempegodt og prisene der er atskillig lavere enn hjemme.

Hovedgaten i Santa Maria.

OPPLEVELSER OG AKTIVITETER

– Vi dro på mange utflukter i løpet av uken på Kapp Verde, noe jeg vil anbefale på det varmeste for å oppleve litt mer. Da vi var på rundtur på Sal brukte alle munnbind på bussen og det var håndsprit tilgjengelig, så det føltes trygt. Det var flott å få sett litt mer av denne lille øya. Vi gjorde et par badestopp underveis, blant annet i en salt innsjø som trolig er verdens eneste saltvannsinnsjø som ligger i et krater. Det er vannet fra havet som siver inn fra undersiden av krateret, siden bunnen ligger under havoverflaten. Det er en kjempedeilig følelse å ligge og duppe som en kork i det salte vannet, og det påstås at et slikt bad er sunt og gjør deg 10 år yngre, ler Jessica.

– En annen morsom aktivitet var å kjøre Quad (firehjuling). Det gjelder å ha behagelige klær og gjerne solbriller, siden man kjører langs strender og grusveier og kan bli ganske støvete. Dette er en perfekt måte å komme seg til steder man ikke når med bil, og vi kunne nyte fantastisk utsikt underveis.

– Mathias, mannen min, benyttet sjansen til å dykke to ganger i løpet av ferieuken. Den ene gangen dykket de på et vrak rett utenfor kysten, noe han sa var skikkelig heftig. I tillegg til opplevelsen av å svømme rundt i vraket, fikk de også sett hai, murener og massevis av kulefisk.

Noe annet som er populært på Kapp Verde er å surfe. Blant kitere er Sal kjent som et av verdens beste surfesteder, og på øya bor det en tidligere verdensmester i sporten. Hver vinter arrangeres store, internasjonale konkurranser i surfing, windsurfing og kiting her. I tillegg holdes det kurs, og det finnes mulighet for å leie utstyr.

Vind- og bølgeforholdene på Kapp Verde gjør øya til et paradis for surfere

– Den siste dagen i ferien var vi på utflukt med seilbåt. Det blåser mye på Kapp Verde, det er jo perfekt for seiling og det var utrolig fint å gli lydløst gjennom bølgene. Utflukten inkluderte også snacks og drikke som øl, vin, brus og vann underveis.

– Vi rakk også et badestopp der vi kunne snorkle rundt en undervannsstatue. Snorkleutstyr fikk vi låne. Det var 25 grader i vannet og mild fønvind, så vi kunne gjerne ha kost oss i all evighet på seilbåten. Det var en helt fantastisk avslutning på ferien!

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.