Kapp Verde - innreisekrav og lokale regler

Oppdatert 3.12.2021

Innreisekrav

På Kapp Verde

KAPP VERDE

Oppdatert 3.12.2021

Kapp Verde har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema:
Alle reisende skal fylle ut et innreiseskjema på de lokale myndighetenes hjemmeside. Dette gjelder også barn fra 0 år. Uten bekreftelse på innsendt skjema vil du ikke få tillatelse til å reise. Allerede på avreiseflyplassen i Norge må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet. Husk derfor å ha dette tilgjengelig når du skal sjekke inn.
Veiledning og innreiseskjema til Kapp Verde

2. Airport Security Tax
Alle reisende til Kapp Verde må betale en Airport Security Tax. Dersom du registrerer passopplysningene dine på "Min side" (under tilvalg) senest 10 dager før avreise, er denne inkludert i reisens pris. Hvis du ikke har registrert opplysningene i tide, eller har ikke har fylt ut alle opplysningene korrekt, må du betale 31 euro for visum/Airport Security Tax på flyplassen ved ankomst. I slike tilfeller gis det ingen refusjon fra flyselskapet eller reisearrangøren.

OBS! Passet må være gyldig i 6 måneder etter hjemkomst fra Kapp Verde.

3. Koronasertifikat
Kapp Verde krever at alle fra og med 12 år skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test (en antigentest/hurtigtest, som er maks. 48 timer gammel ved avreise eller en PCR-test, som er maks. 72 timer gammel ved avreise). Dette gjelder alle - også dersom du er fullvaksinert.

Vi anbefaler at du skriver ut bekreftelsen din på engelsk, på at du er fullvaksinert via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig på reisen.

Lokale regler
På Kapp Verde må alle over 10 år bruke munnbind innendørs på offentlige steder.

Bruk av munnbind

Flyplassen og flyet:
Alle reisende fra fylte 6 år må bruke munnbind på flyplassen og om bord på flyet. Les mer om rutinene om bord på våre fly.

Transportbusser/utfluktsbusser
Alle over 10 år skal bruke munnbind i transport- og utfluktsbusser.

Reisemålet
På Kapp Verde skal alle over 10 år bruke munnbind innendørs på offentlige steder som f.eks. butikker og innendørs severdigheter samt på offentlig og privat transport. Du trenger ikke bruke munnbind på stranden, ved bassengområdet osv. Er det større forsamlinger ved severdigheter utendørs, anbefales det å bruke munnbind.

Hotellet
Innendørs på hotellområdet som f.eks. resepsjon, restaurant, heis eller andre fellesområder inne, skal alle over 10 år bruke munnbind. Du trenger ikke bruke munnbind ved basseng- og utendørsområdene.

På hotellet

Inn- og utsjekkingsrutiner skjer med avstand. Hotellene har forskjellige løsninger for hvordan inn- og utsjekkingen kan foregå praktisk og raskt for å unngå at det blir køer.

Hotellpersonalet har fått spesialtrening i hvordan rengjørings- og desinfiseringsrutinerne skal være.

I hotellrestauranten trenger du ikke bruke munnbind når du spiser eller drikker. Når det er mulig vil det være bordservering i stedet for buffeer. På noen restauranter serveres buffé og drikkevarer av hotellpersonalet. Bordene står med avstand til hverandre og desinfiseres mellom hvert bordskift.

Aktiviteter, treningstimer og utflukter foregår utendørs eller innendørs under sikre forhold, men med krav om munnbind hvis man ikke kan holde en avstand på 2 meter. Det kan skje raske endringer i aktivitetsprogrammet avhengig av de lokale retningslinjene. På noen hotell skal du forhåndsbestille tid i treningsrommet.

I forhold til de lokale reglene kan det skje løpende endringer i forhold til hotellets fasiliteter, service, åpningstider og aktiviteter.

Offentlige steder

Strender
Strendene er åpne for offentligheten. Det er ingen restriksjoner i forhold til utleie av solsenger og servering ved strendene. Det anbefales å holde avstand.

Restauranter, barer og nattklubber
Restauranter og barer utenfor hotellområdet er åpne. I helgene kan det være nødvendig å vise koronasertifikatet.

Butikker, apotek og severdigheter
Butikker kan ha begrensede åpningstider.

Portforbud
Det er ikke portforbud.

Offentlig transport
Offentlig transport fungerer som normalt.

Øvrig informasjon

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.