Se hotell (14)

Reiser til Pisa

Velkommen på en reise til til Pisa – byen nordvest i Toscana som først og fremst er kjent for sitt skjeve tårn, men som også kan skilte med mat og vin i verdensklasse og variert shopping.
Den vakre bykjernen fra middelalderen er omgitt av en bymur og deles på midten av elven Arno. Her kan du beundre en rekke arkitektoniske mesterverk, og mange av de 10 000 tårnene som preget bybildet på 1200-tallet er her fremdeles. Er du interessert i historie og kultur har du kommet til paradis. I løpet av ferien må du selvfølgelig ikke gå glipp av det skjeve tårnet, som ligger på Piazza dei Miracoli i den nordlige delen av byen. I tilknytning til det skjeve tårnet ligger også domkirken Duomo di Pisa. Dåpskapellet Battistero di San Giovanni og kirkegården Camposanto Monumentale er også verdt et besøk.

Shopping i Pisa

I området rundt det skjeve tårn ligger det massevis av suvenirbutikker. Er du ute etter mer enn suvenirer bør du besøke de store shoppinggatene Corso Italia og Borgo Stretto. Her finner du alle typer italienske motebutikker. Gaten Borgo Stretto fra middelalderen er ikke bare vakker å se på med sine bueganger, men rommer også hyggelige kafeer, barer og de mest berømte og elegante motebutikkene. På den andre siden av elven Arno ligger forretningsgaten Corso Italia med merkevarer til lavere priser. Det er også mange butikker på Via Mercanti og Via dei Rigattieri.

Mat og drikke

Toscana er kjent for sin mat- og vinkultur, og karakteristisk for regionen er førsteklasses råvarer og enkel tilberedning. Pisa har selvsagt en lang rekke restauranter, og mange av dem har spesialisert seg på retter med kjøtt og fisk. Prøv for eksempel Cacciucco, en fyldig fisk- og skalldyrsgryte som er typisk for området. Har du lyst på kjøtt kan vi anbefale Taglieri, en tallerken full av det beste av Toscanas pateer, salami og skinker. I hjertet av Pisa ligger Piazza delle Vettovaglie, et torg med uterestauranter som blant annet er populært blant studenter takket være den korte avstanden til universitetet. Du kan også besøke noen av uterestaurantene på Piazza Chiara Gambacorti for å hvile føttene og nyte en aperitivo etter en opplevelsesrik dag. Synes du det er vanskelig å velge? Bli med på et matstreif i Pisa, og du får raskt smaken for hva du liker best eller synes er mest spennende.

Skreddersy reisen til Pisa

Bestiller du en reise med Ving til Pisa flyr du direkte med rutefly. Du bestemmer selv når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Helg, langhelg, eller kanskje lenger – du bestemmer. Med et drøyt dusin hoteller å velge mellom vil du alltid finne et sted som passer deg og reisefølget ditt.

Utforsk omgivelsene

Pisa er et bra utgangspunkt for deg som vil se mer av Toscana i ferien. Det er gode togforbindelser fra Pisa til blant annet Firenze, Lucca, Viareggio og Livorno. Lucca er en middelalderby som ligger to mil fra Pisa, og som er mest kjent for sine enorme bymurer fra 1500-tallet.
Lengter du etter strandliv kan du ta toget til Viareggio og nyte den 15 kilometer lange, fine sandstranden som forbinder Viareggio med Forte dei Marmi.
Leier du en bil kan du besøke en eller flere av Toscanas mange vingårder. Mange av dem tilbyr både vinsmaking og salg av vin, og på noen av vingårdene kan de besøkende få være med på innhøstingen av vindruene.
Nyttige tips
  • Direktefly
  • Sentrale hotell
  • Gode restauranter
  • Gode shoppingmuligheter

Våre gjesters vurdering Pisa

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Finn reise til Pisa

Inspirasjon og reisetips

Vingård i Toscana

Drømmen om Toscana

Vår reiseekspert Tomas har lenge hatt en sommerdrøm om å bo i et hus i Toscana – og sommeren 2022 var året han gjorde drømmen til virkelighet. Her finner du Tomas sine beste tips på hva du ikke må gå glipp av i Toscana.