Se hotell (14)

Reiser til Pisa

Velkommen på en reise til til Pisa – byen nordvest i Toscana som først og fremst er kjent for sitt skjeve tårn, men som også kan skilte med mat og vin i verdensklasse og variert shopping.
Den vakre bykjernen fra middelalderen er omgitt av en bymur og deles på midten av elven Arno. Her kan du beundre en rekke arkitektoniske mesterverk, og mange av de 10 000 tårnene som preget bybildet på 1200-tallet er her fremdeles. Er du interessert i historie og kultur har du kommet til paradis. I løpet av ferien må du selvfølgelig ikke gå glipp av det skjeve tårnet, som ligger på Piazza dei Miracoli i den nordlige delen av byen. I tilknytning til det skjeve tårnet ligger også domkirken Duomo di Pisa. Dåpskapellet Battistero di San Giovanni og kirkegården Camposanto Monumentale er også verdt et besøk.

Shopping i Pisa

I området rundt det skjeve tårn ligger det massevis av suvenirbutikker. Er du ute etter mer enn suvenirer bør du besøke de store shoppinggatene Corso Italia og Borgo Stretto. Her finner du alle typer italienske motebutikker. Gaten Borgo Stretto fra middelalderen er ikke bare vakker å se på med sine bueganger, men rommer også hyggelige kafeer, barer og de mest berømte og elegante motebutikkene. På den andre siden av elven Arno ligger forretningsgaten Corso Italia med merkevarer til lavere priser. Det er også mange butikker på Via Mercanti og Via dei Rigattieri.

Mat og drikke

Toscana er kjent for sin mat- og vinkultur, og karakteristisk for regionen er førsteklasses råvarer og enkel tilberedning. Pisa har selvsagt en lang rekke restauranter, og mange av dem har spesialisert seg på retter med kjøtt og fisk. Prøv for eksempel Cacciucco, en fyldig fisk- og skalldyrsgryte som er typisk for området. Har du lyst på kjøtt kan vi anbefale Taglieri, en tallerken full av det beste av Toscanas pateer, salami og skinker. I hjertet av Pisa ligger Piazza delle Vettovaglie, et torg med uterestauranter som blant annet er populært blant studenter takket være den korte avstanden til universitetet. Du kan også besøke noen av uterestaurantene på Piazza Chiara Gambacorti for å hvile føttene og nyte en aperitivo etter en opplevelsesrik dag. Synes du det er vanskelig å velge? Bli med på et matstreif i Pisa, og du får raskt smaken for hva du liker best eller synes er mest spennende.

Skreddersy reisen til Pisa

Bestiller du en reise med Ving til Pisa flyr du direkte med rutefly. Du bestemmer selv når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Helg, langhelg, eller kanskje lenger – du bestemmer. Med et drøyt dusin hoteller å velge mellom vil du alltid finne et sted som passer deg og reisefølget ditt.

Utforsk omgivelsene

Pisa er et bra utgangspunkt for deg som vil se mer av Toscana i ferien. Det er gode togforbindelser fra Pisa til blant annet Firenze, Lucca, Viareggio og Livorno. Lucca er en middelalderby som ligger to mil fra Pisa, og som er mest kjent for sine enorme bymurer fra 1500-tallet.
Lengter du etter strandliv kan du ta toget til Viareggio og nyte den 15 kilometer lange, fine sandstranden som forbinder Viareggio med Forte dei Marmi.
Leier du en bil kan du besøke en eller flere av Toscanas mange vingårder. Mange av dem tilbyr både vinsmaking og salg av vin, og på noen av vingårdene kan de besøkende få være med på innhøstingen av vindruene.
Nyttige tips
 • Direktefly
 • Sentrale hotell
 • Gode restauranter
 • Gode shoppingmuligheter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Pisa

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Mat, drikke og uteliv
I Pisa, som i resten av Toscana, spiser og drikker du god. Pisa har en mengde restauranter, og mange av dem er spesialister på kjøtt og fisk. Området er berømt for sine gode viner og skinke og salami. I hjertet av middelalderbyen ligger Piazza delle Vettovaglie, et torg med uterestauranter som er populære blant studenter fra universitetet like ved.

Matstreif i Pisa

Antipasti, dolce, pesci – det er mye god mat i Pisa, og en fin og interessant måte å oppleve det på er å bli med på et matstreif rundt i byen. En guide tar deg med til sine favorittsteder og lar deg oppleve Pisas beste smaker.

Lokale produsenter

Pisa er et utmerket utgangspunkt for den som vil utforske Toscana. Du kan besøke flere vingårder som tilbyr vinsmaking, og produsenter som er stolte av sine lokale råvarer.
Pisa er en studentby, noe som bidrar til en avslappet stemning og et yrende uteliv med mange hyggelige utekafeer og barer. Det meste av Pisas uteliv foregår rundt byens mange torg. Piazza delle Vettovaglie er veldig populært blant studentene, mye på grunn av nærheten til universitetet.

Å gå på en apéritivo-bar er nesten obligatorisk blant yngre og eldre, og er en hyggelig måte å samles på og nyte en drink før middagen. Senere på kvelden kan man more seg på barer som tilbyr livemusikk, DJ og ulike temakvelder. Det ligger flere større nattklubber langs Versiliakysten, ca. 10 kilometer fra Pisa.
Shopping
Pisa her et stort og utvalg av buikker i alle prisklasser. De største handlegatene er Corso Italia og Borgo Stretto. Her finner du alle tenkelige italienske motebutikker og et spennende utvalg. De rimeligere merkene finner du på Corso Italia, og de mest kjente og elegante forretningene ligger på Borgo Stretto.
Sport og trening
Området utenfor Pisa egner seg godt for fotturer og vannsport.
Aktiviteter og severdigheter
Pisas mest kjente severdighet er selvsagt Torre Pendente, det skjeve tårnet, som på grunn av en konstruksjonsfeil har blitt et verdensberømte landemerke.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Toscana på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Til fots, tog eller buss. Det er enkelt å reise fra Pisa med tog til andre spennende reisemål rundt i Toscana, som Firenze, Viareggio og Forte dei Marmi. Jernbanestasjonen i Pisa ligger ganske sentralt til, og fra stasjonen til Det skjeve tårn på den andre siden av sentrum er det litt under to kilometer. Det går en buss dit som stopper ca. 100 meter fra jernbanestasjonen. Pisas største taxiselskap heter Radio Taxi Pisa.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Turistskatt i Pisa

De italienske myndighetene har innført en turistskatt på overnattinger i Pisa. På samtlige hotell og leilighetshotell tar de en ekstra avgift i perioden fra påske til november. Barn under 10 år betaler ikke turistskatt.

Pris pr. person og natt:
1–3-stjerners hotell/leilighetshotell: 1,5 euro
4–5-stjerners hotell/leilighetshotell: 2 euro

Valuta og betaling

Euro (EUR).
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell.

Elektrisitet

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italiensk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Pisa med rutefly året rundt og selv bestemme avreisedato og reiselengde.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen Galileo Galilei like utenfor Pisa er ca. 10 minutter (ca. 5 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold. Flyplassen har en togstasjon utenfor avgangshallen og billetter kan kjøpes i informasjonssenteret i innsjekkingshallen. Det går også busser mellom flyplassen og sentrum. Billett må kjøpes før ombordstigning.
Vær
 • januar
10°2°
3
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • februar
12°3°
4
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • mars
14°5°
5
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • april
18°8°
6
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • mai
22°11°
8
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • juni
25°14°
9
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • juli
29°17°
10
Soltimer/dag
25
Regnfrie dager
 • august
29°17°
9
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • september
25°15°
7
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • oktober
21°11°
6
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • november
15°6°
4
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • desember
11°3°
3
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager

Finn reise til Pisa
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.