Se hotell (2)

Reiser til Skala Rachoni

En reise til Skala Rachoni er ensbetydende med ferie på et fredfullt sted hvor du bor på utmerkede hotell og nyter solen og et herlig badeliv.

Skala Rachoni er et idyllisk hjørne på en idyllisk øy. Til tross for at landsbyen ikke ligger langt fra Thassos by får man en følelse av å være ute på landet når man rusler gjennom olivenlundene ned til en badevik, eller sitter på en taverna og beundrer solnedgangen.
Skala Rachoni er Hellas for feinschmeckere, med utmerkede hotell, fantastiske strender og et bredt og variert utvalg av tavernaer og barer med mange lokale spesialiteter både på menyen og i flaskene. Rundt landsbyen er det olivenlunder med spennende stier og veier som man kan følge litt på måfå, og kanskje ende opp på en liten strand eller taverna hvor man kan lene seg tilbake og nyte dagen. Det er mange små strender og badeviker i området, ofte med en egen taverna, og nesten alltid med pinjetrær som gir herlig skygge hvis solen skulle bli for sterk.

Bo bra i Skala Rachoni

Ving tilbyr to hotell i Skala Rachoni med voksen atmosfære og fantastisk utsikt over havet og omgivelsene. Om du vil bo på et mindre hotell skal du velge Louloudis Fresh, som ligger et stykke inne på land og har fin utsikt fra frokostbordet og herlige turmuligheter rett utenfor døra. Uansett hvilket hotell du velger kan du regne med at det har fått høye karakterer av våre gjester.

Oppdag Thassos

Med buss eller leiebil er det lett å komme seg rundt på øya og finne sin egen favorittstrand, eller gå på oppdagelsesferd i fjellene midt på øya. Lokalbefolkningen på Thassos er veldig gjestfrie og slår gjerne av en hyggelig prat. Det kan gjerne ta en halvtime å handle et glass med øyas berømte honning eller en flaske av den utsøkte olivenoljen. Derfor passer Thassos best for de som vil slappe av leve langsomt i ferien. Det som egentlig skulle være en rask lunsj på en taverna oppe i fjellene kan fort bli til en lang, herlig ettermiddag – og et av mange fine ferieminner fra Thassos.

Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Skala Rachoni

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
7°1°
4
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • februar
9°2°
5
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
12°3°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
16°7°
8
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
21°11°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
26°15°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°17°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • august
28°17°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
24°13°
9
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
19°9°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
13°6°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
9°2°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
Strender
Vings hotell ligger ved Pachis Beach et lite stykke utenfor Skala Rachoni. Dette er en sand- og grusstrand med store, skyggefulle pinjetrær. Ved stranden inne i Skala Rachoni kan man prøve vannsport som vannski og jetski.
Fly og transport

Flytid

ca. 3 timer og 20 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Skala Rachoni med Vings charterfly i sommersesongen (mai–september). Flyet lander på flyplassen utenfor Kavala på fastlandet.
Med Ving kan du reise til Thassos med charterfly fra Oslo i sommersesongen (mai–september).
Med Vings transport kommer du deg enkelt og greit til hotellet ditt i Skala Rachoni. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling.

Vings reiseledere møter deg på flyplassen utenfor Kavala by på fastlandet og viser deg til riktig buss. Fra flyplassen tar det ca. 15 minutter til fergekaien Keramoti. Herfra tar du bilferge til Thassos (ca. 40 minutter). Bagasjen oppbevares i bussen underveis. Det finnes en enkel kafeteria om bord. Det kan forekomme noe ventetid i havnen ved ankomst og avreise.

Transporten fra havnen i Thassos by til hotellet i Skala Rachoni tar ca. 30–40 minutter (ca. 11 km) avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Bussen kjører noen ganger via Thassos by, og da blir reisen litt lengre. Den eksakte reiseruten avhenger av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
I Skala Rachoni er det en håndfull restauranter som serverer tradisjonell gresk mat.
Nattelivet i Skala Rachoni er rolig. Det er én strandbar på stedet, ellers benytter man seg av hotelltilbudet.
Shopping
Mellom Skala Rachoni og Skala Prinos ligger et av øyas største supermarkeder. Det er større vareutvalg i Thassos by, ca. 15 minutter fra Skala Rachoni.
Aktiviteter og severdigheter
Om du vil prøve andre aktiviteter enn sol og bad når du er på Thassos er det mange muligheter. Det går for eksempel mange fine turstier over hele øya. Lei sykkel eller terrengsykkel. Spill tennis. Det er vannsportsaktiviteter på steder som Makryammos, Pefkari, Golden Beach m.m. Det er dykkesenter i både Pefkari og Potos.
Hvordan du tar deg rundt
Hvor ofte lokalbussene på øya kjører er avhengig av sesong. Rutetidene er tilpasset fergenes ankomst til Thassos by. Vi anbefaler leiebil om du vil kjøre rundt på øya. Det er hyppige fergeavganger Thassos–Keramoti, Thassos–Kavala og på østkysten fra Skala Prinos–Kavala.
Fakta

Vår service

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Minibank finnes.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Livlig trafikk i høysesong. Det produseres mye honning på Thassos så spesielt i august og september er det mye bier og veps. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Thassos ligger i Egeerhavet og har ca. 15 000 innbyggere, hvorav ca. 3 000 i Thassos by. Øya kan by på mange hyggelige restauranter, tavernaer, barer og strandbarer. Det finnes også museum og antikke utgravinger.
Finn reisen din til Skala Rachoni