Se hotell (23)

Reiser til Ho Chi Minh City (Saigon)

Din reise til Saigon, eller Ho Chi Minh City, kan være begynnelsen på ditt ferieeventyr, med spennende opplevelser, vakker natur og vennlige mennesker.
Ho Chi Minh City er den økonomiske hovedstaden i Vietnam. Byen er en blanding av både det moderne og mer klassiske Vietnam med nye skyskraperne side om side med den franske arkitekturen i District 1og pagodene i Cholon-området. Overalt er det matboder, kafeer og restauranter som sørger for at innbyggerne aldri er langt fra de populære vårrullene eller den deilige nudelsuppen. Ho Chi Minh City er full av inntrykk langs gatene, på markedene og i templene.

Fransk og amerikansk påvirkning

Ho Chi Minh City er en spennende asiatisk storby med gammel fransk bebyggelse fra kolonitiden og mange severdigheter. Byen kryr av fargerike markeder, gatekafeer med høyttalere som slåss om å ha høyest volum, trendy små kaffebarer, dukketeater i skyggefulle parker og buddhistmunker i oransje gevanter. Ho Chi Minh City har mer enn 200 pagoder, et myldrende Chinatown, et historisk museum og Ben Tanh Market med alt fra t-skjorter til solmoden frukt. På fortauene selges det mat, elektronikk og mye annet. På hvert kvartal får du et blaff fra fortiden, og det er en salig blanding av fransk, amerikansk og vietnamesisk gateliv. Trafikken er intens, og inntrykkene er mange. Vil du ta en pause fra mylderet kan du sette deg ned for en iskald øl på Rex Hotel Saigon hvor amerikanerne holdt pressekonferanser under krigen.

Cu chi-tunnelene

Ho Chi Minh City er en by full av severdigheter, og et besøk til Cu Chi er et must. Utgravingen av dette tunnelsystemet ble påbegynt av Viet Minh i 1948 for senere å bli utvidet av FNL-geriljaen under Vietnam-krigen. Nettverket av tunneler rommet matlagre, sovesaler, sykehus og skoler, og det er en opplevelse å gå ned i de kamrene og tunnelene som er åpne for turister.

Bo førsteklasses i Ho Chi Minh City

Når du bestiller en reise til Ho Chi Minh City med Ving kan du velge mellom flere luksushotell med perfekt beliggenhet. Det er aldri langt å gå fra våre hotell til en interessant severdighet. Mår du er mettet av alle opplevelsene og inntrykkene i denne store byen kan det være fint å trekke seg tilbake til hotellbassenget for en time-out.
Når du er klar for soling og strender kan du kombinere reisen til Ho Chi Minh City med et av våre vietnamesiske reisemål ute ved kysten, for eksempel Nha Trang eller Phan Thiet.
Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Sentrale hotell
 • Hotell for voksne
 • Godt utvalg av butikker, restauranter og uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Ho Chi Minh City (Saigon)

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Det er ingen strender i Ho Chi Minh City. Enkelte hotell har basseng.
Mat, drikke og uteliv
Ho Chi Minh City har restauranter av alle slag, fra små gatekjøkken som serverer nudelsuppe til førsteklasses franske gourmetrestauranter. De lokale restaurantene har ofte bare mannlige spisegjester som treffes for å drikke øl og ta seg en matbit. Vietnamesiske kvinner drikker helst ikke alkohol og røyker ikke. Vietnameserne spiser sammen, og de bestiller flere småretter som alle deler på. Noe de derimot sjelden deler på er regningen, noe de overlater til utlendingene å drive med. Maten er utrolig billig og ølet koster ikke mye. Vin er dyrt, men det er fordi den er importert. Den lokale vinen heter Dalat og produseres i høylandet i det sentrale Vietnam. Den koster rundt halvparten av importert vin, så du må gjerne unne deg en smaksprøve. Om du nøyer deg med å spise på lokale restauranter kan du klare deg på under 150 000 dong (ca. kr 70,-) om dagen. Da bør du velge restauranter med mange gjester – et tegn på at maten er god og billig.

Vietnameserne begynner ofte dagen med styrkende nudelsuppe (pho), frokostris (com tam) eller en baguette (banh mi). Til lunsj og middag spiser de ris med fisk, kylling eller kjøtt og grønnsaker. Vietnam er også kjent for sin lekre sjømat; blekksprut, reker, krabbe, scampi etc.

En annen spesialitet er geit, og det finnes restauranter som kun serverer retter av geitekjøtt. Bli heller ikke overrasket om du kommer over menyer med retter som hundekjøtt, geitepenis, andefoster, krokodille, slanger og rotte. Mange av de underlige rettene er ansett for å være potensfremmende.

Iste er den vanligste drikken til frokost og lunsj. Ellers går det i øl til måltidene, spesielt blant menn. Kjente merker er 333 (Ba Ba Ba) og Saigon Beer. Tiger Beer er også populært. Når det kommer til sprit er det risbrennevin som gjelder, og noen ganger får du den med en pent dandert slange i flasken. På diskotek kan du være vitne til at vietnameserne drikker glass med Hennessy konjakk med isbiter eller Coca Cola. Det er statusdrikk nr. 1 og signaliserer at du har mer enn nok penger.

Vietnams tre kjøkken

Kjøkkenet i Vietnam kan deles i det nordlige, det sentrale og det sydlige. Har du spist på en vietnamesisk restaurant utenfor Vietnam har du antakelig prøvd det sørvietnamesiske kjøkken, med ferske urter og tropiske smaker. I sentrale deler av Vietnam er maten sterkere krydret, ofte med fersk chili. I nord er maten påvirket av kinesisk matlaging, med konserverte grønnsaker og tørket sopp, og mindre ferske grønnsaker og urter. Sort pepper erstatter ofte fersk chili.
Vietnamesisk mat er sjelden sterkt krydret. I stedet får man små skåler med soyasaus, hakket chili, salt og pepper med lime eller den berømte fiskesausen nuoc mam. Personalet på restauranten viser deg gjerne hvilke kryddere og sauser som hører til hvilken rett.
Det er mange utmerkede restauranter i Vietnam, spesielt i Ho Chi Minh City. Du bør absolutt få med deg den opplevelsen det er å spise på et vietnamesisk gatekjøkken. Mange drar til området rundt Ben Than-markedet hvor gatene forvandles til spennende spisesteder og salgsboder etter klokken seks på kvelden.

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x
Ho Chi Minh City har flere kinoer, diskotek og barer, blant annet Hard Rock Café på Hai Ba Trung Street og jazzbaren Sax'n Art som eies av landets mest kjente jazzmusiker, saksofonisten Tran Manh Tuan. Til tross for at vietnameserne liker å legge seg tidlig har Ho Chi Minh City et yrende uteliv. En av favorittfornøyelsene er karaoke. Mange av karaokebarene passer ikke for alle, siden det jobber selskapsdamer der. Disse stedene kalles Bia Om.

Vannteater

Dette er kanskje Vietnams mest unike teaterform, men samtidig den det er enklest å forstå. Etter eldgammel tradisjon opptrer tredukker i forestillinger hvor det ser ut som om de beveger seg på vannet. Dukkene blir styrt av dyktige dukkeførere ved hjelp av bambusstenger. Det er musikk og sang underveis, og scenene avspeiler ofte livet på landet, med hverdagssysler og seremonier.

Stand up-show

Det folkelige stand up-teateret er en opplevelse selv om du ikke forstår språket. Forvent høy stemning, med vitser på smatrende vietnamesisk.

Musikk

Vietnamesisk opera, Cai Luong, kalles i nord for "cheo". Denne spesielle vietnamesiske sangformen fra begynnelsen av 1900-tallet har sitt opphav i folkemusikken, og har enkelte fellestrekk med kinesisk opera hvor de synger og snakker om hverandre. Programmet varierer, så ring for informasjon. Be noen som snakker vietnamesisk om hjelp, for her snakker de ikke engelsk.
Du kan også oppleve popmusikk på konsert med lokale stjerner. Ofte opptrer ti artister etter hverandre.
Shopping
Ho Chi Minh City har spennende og unike shoppingmuligheter. Du kan gjøre kupp på stoffer, interiør og bruksgjenstander. Det er rimelig å gå til skredderen, og de er det mange av. Ta gjerne med deg favorittplagget hjemmefra og la en skredder kopiere det. Langs Dong Khoi Street ligger det mange forretninger som selger natursilke, og det er her du skal få sydd et festantrekk eller en bryllupskjole. Her finner du også designerbutikker som Louis Vuitton og Gucci. Du bør ikke gå glipp av et besøk på Ben Thanh-markedet i distrikt 1. Her finner du alt fra frukt og grønnsaker til kaffe og te, vesker, t-skjorter og mye mer. Saigon Square på Nam Ky Khoi Nghia Street har et stort utvalg av klær og vesker. Det er veldig mange optikere i Ho Chi Minh City, men mange av dem snakker ikke engelsk.

Optiker

Du kan ordne briller hos en av optikerne i Ho Chi Minh Citys første distrikt. Ta med spesifikasjoner eller dine gamle briller hjemmefra, så slipper du å ta en synsundersøkelse på vaklende engelsk.

Dong Khoi Street

Langs denne legendariske gaten, som under det franske kolonistyret het Rue Catinat, finner du et eksklusivt utvalg av vietnamesisk håndverk og stoffbutikker. Her er det ganske dyrt, men til gjengjeld finner du alt tenkelig.

De Tham Street

Denne gaten ligger i hjertet av backpacker-området. Her kan du gjøre kupp på klær, håndverk, cd-plater og dataspill.

Le Loi Street

Denne gaten er full ab butikker som selger alt mulig til alle slags priser. Her kan du kjøpe silkeplagg, gamle militæreffekter, håndverk, t-skjorter, caps etc. Le Loi Street ligger i distrikt 1 og er byens turistgate nr. 1.

Diamond Plaza

Dette er et av Ho Chi Minh Citys prestisjebygg, et elegant kjøpesenter for utlendinger og vietnamesere med god råd. Her kan du kjøpe kjente merker, men også noen rimeligere varer. Klær, klokker, parfyme, sportsartikler etc.

Ben Thanh Market

Et stort marked under tak i distrikt 1. Det ble bygget i 1914 av franskmennene og ble kalt Les Halles Centrales. Her kan du handle alt mellom himmel og jord: Stoffer, klær og gaver. Husk å prute så det monner! Du skal få prisen ned med 30–50%. Markedet ligger ved krysset av Le Loi Street, Ham Nghi Boulevard, Tran Hung Dao Street og Le Lai Street, distrikt 1.

Saigon Square

Dette markedet ligger i nærheten av Benh Thanh-markedet. Det er ikke så stort til marked å være, men det er et stort utvalg av klær her. Selgerne er ikke like pågående som på Benh Thanh-markedet, og prisene er ikke like høye. Prøv likevel å prute.

Parkson

Dette er en varehuskjede i Ho Chi Minh City. På handlegaten Dong Khoi, ved siden av Continental Hotel, ligger det mest sentrale kjøpesenteret. Her kan du handle merkevarer og litt dyrere produkter (sett med vietnamesiske øyne).

Vincom Center

Byens største og mest eksklusive kjøpesenter med alt fra Armani og Jimmy Choo til Mango og Nike.

Saigon Tax

Dette er et populært kjøpesenter med luftkondisjonering i krysset Nguyen Hue og Le Loi i sentrum av Ho Chi Minh City. Her selger de mye klær og gaveartikler. Senteret fremstår som en blanding av varehus og marked, da noen butikker har faste priser mens andre innbyr til pruting.

Skreddere

Det er billig å få sydd seg klær, og det er mer enn nok av skreddere. Ta gjerne med deg favorittplaggene dine hjemmefra og la en skredder kopiere dem. Når du får sydd klær må du passe på:
• Prut på prisen og betal ikke hele summen på forhånd.
• Det kan ta lang tid. Om du skal ha kompliserte kjoler og dresser må du regne med 3–4 prøvinger. Bestill derfor i begynnelsen av ferien.
• Kontroller stoffkvaliteten før du bestiller plagget.
• Kontroller sømmene. Be skredderen vise deg hvilke sømmer på plagget som er ferdige og dra i dem for å se om de er faste og holdbare.
• Undersøk plaggene nøye før du betaler. Når du har tatt i mot varene og forlatt butikken er det vanskelig å få pengene tilbake om du skulle være misfornøyd.
Sport og trening
Varmen og trafikken i Saigon gjør det komplisert å trene utendørs, så det enkleste er å oppsøke et av byens store hotell, som vanligvis har treningsfasiliteter og svømmebasseng.
Aktiviteter og severdigheter
Bowling og biljard. Du kan også gå på kurs for å lære å lage vietnamesisk mat.

Massasje

Det er mange massasjeinstitutt i Ho Chi Minh City, men de fleste er for mannlige kunder. Hotellene har massasje for begge kjønn, men er du mann kan du regne med å få tilbud om andre tjenester enn bare massasje.
Det er mange interessante utflukter og severdigheter å få med seg både i og utenfor Ho Chi Minh City. Det lureste er å bli med på en utflukt arrangert av et reisebyrå. Disse utfluktene er planlagt ned til minste detalj. Ulempen med en arrangert utflukt er at du følger turiststrømmen. Noen reisebyråer tilbyr leie av privat bil eller minibuss med guide. Husk at befolkningen utenfor byen sjelden snakker engelsk.

Cu Chi-tunnelene

Heldagstur fra Ho Chi Minh City. Her kan du gå ned i tunnelene hvor Viet Cong-geriljaen holdt til under Vietnamkrigen. Dette er ikke noe for personer med klaustrofobi, for selv om tunnelene har blitt utvidet for turistenes skyld er de fortsatt trange og lave. Det var en verden for seg selv i dette 250 kilometer lange nettverket av tunneler som enkelte steder lå åtte meter under bakken. Noen av dem gikk inn over grensen til Kambodsja.

Mekongdeltaet

En- eller todagersutflukt. Å sitte om bord på en båt på det mektige Mekongdeltaet lengst sør i Vietnam er en uforglemmelig opplevelse. Du seiler forbi båter på vei til og fra markedet, travle risfabrikker og rekker med pålehus ved elvebredden og opplever hverdagslivet på denne livsviktige ferdselsåren. Besøk for eksempel det flytende markedet i Can Tho ved morgengry. Her selges frukt og grønnsaker mellom båtene som kommer fra noen av sideelvene i dette mektige deltaet.

Vung Tau

Strandsted 128 kilometer sørøst for Ho Chi Minh City. Hit kan du reise med båt, en tur på ca. en time, eller med buss, som tar nesten dobbelt så lang tid. Under fransk styre ble Vung Tau kalt Cap St Jacques. Dette er et veldig populært badested blant lokalbefolkningen, og det er som regel mye folk på strendene. Stedet har mange hotell i alle prisklasser. Den lange og fine strandpromenaden passer fint for en mopedtur.

Long Hai Beach

Et strandsted 30 kilometer nordøst for Vung Tau. Hit kommer du med buss eller bil.

War Remnants Museum

Museet het tidligere War Crimes Museum, og rommer en utstilling med fotografier og vitnesbyrd fra krigen. Her går ingen uberørt ut. Det må likevel understrekes at museet er sett fra et nordvietnamesisk perspektiv.

Ho Chi Minh Museum

Dette museet ligger i en rosa bygning i byens fjerde distrikt. Det er et fint museum som tar deg gjennom Vietnams historie, og forteller om Ho Chi Minhs lange liv og gjerning. Her kan du studere fotografier og eiendeler, for eksempel brillene hans og kannen han vannet orkideene sine med.

Art Museum

Dette museet viser moderne vietnamesisk kunst, som er mindre interessant og uavhengig enn det du finner i galleriene. Samlingen rommer også revolusjonær propagandakunst samt en avdeling for eldre kunst.

Pagoder

Det ligger utallige mindre og større pagoder – buddhisttempler – i Ho Chi Minh City, og du må helt bestemt besøk et par av disse for å oppleve hvordan de utøver sine religiøse ritualer. Spesielt i feiringen av kinesisk nyttår – Tet – i slutten av januar/begynnelsen av februar er aktiviteten livlig.

Gjenforeningspalasset

Her holdt den sørvietnamesiske general Minh skansen. Han hadde vært statsoverhode i kun 43 timer da NVA-tanks fra Nord-Vietnam kjørte ned portene 30. april 1975 og satt punktum for krigen. Bygningen fra 60-tallet er historisk viktig sted hvor mange rom er bevart slik de så ut på frigjøringsdagen. Kjelleren rommer et nettverk av tunneler, en bunkers og en krigssentral.

Katedraler

Det er mange katolikker i de sydlige deler av Vietnam, og derfor mange kirker. Notre Dame-katedralen, bygget mellom 1877 og 1883, er en av de mest kjente. Den ligger i hjertet av Ho Chi Minh City, lengst oppe på Dong Khoi Street.

Cha Tam-kirken

Cha Tam i Cho Lon, Distrikt 5, er kjent for alt annet enn kristne verdier. Det var hit president Diem flyktet sammen med broren sin under kuppet i 1963, for senere å bli skutt. Hendelsen gikk inn i historien som "suicide with no hands".
Hvordan du tar deg rundt
Med mindre du har vietnamesisk førerkort har du ikke lov til å kjøre bil i Vietnam. Å leie egen bil med sjåfør går utmerket an. Du har lov til å kjøre moped med norsk førerkort om ikke motorstørrelsen overskrider 50 cc. Om du synes trafikken virker farlig kan du også leie en moped med sjåfør. Motorsykkeltaxi er smidigere enn vanlig taxi, men i den tette trafikken i Ho Chi Minh City anbefaler vi likevel å bruke taxi, eller være miljøvennlig og gå.
Taxi. I Vietnam er det kun tillatt å kjøre bil med vietnamesisk førerkort. Det er ikke tillatt med moped eller motorsykkel med større motor enn 50 cc. Større sykler krevet at du har vietnamesisk førerkort.

Taxi

Skal du rundt i Ho Chi Minh City er det taxi som gjelder. Husk å ha adressen skrevet ned på en lapp, siden det vietnamesiske språket er veldig vanskelig å uttale. Sjekk om sjåføren setter på taksameteret, selv om en taxitur er veldig billig. Det er mange taxiselskap, men ikke alle er like seriøse. Taxien skal ha et taxinummer synlig på frontruten og på siden av bilen. En annen transportmåte, muligens litt mer risikabel, er sitte på med en Honda Om, en motorsykkeltaxi.

Lokalbuss

Lokalbussen har lav standard når det gjelder komfort og sikkerhet, men inne i Ho Chi Minh City kan det være spennende å kjøre en tur med lokalbussen, for eksempel fra Ben Than-markedet til Cholon. På lengre strekninger kan vi av sikkerhetsgrunner ikke anbefale lokalbussene.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Vaksineringen gir flere års beskyttelse. Husk å vaksinere deg minst 4 uker før avreise. For mer informasjon, ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid før avreise.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan også finnes lokale regler og retningslinjer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser i løpet av reisen, anbefaler vi deg å lese mer på landets ambassades hjemmeside og sette deg inn i Utenriksdepartementets informasjon om utenlandsreiser.

Lokale høytider

Vietnamesisk nyttår feires samtidig som det kinesiske, 5. februar 2019. 2-3 dager før og etter dette er det meste stengt. Denne høytiden er landets viktigste, og all offentlig kommunikasjon er gjerne fullbooket både en uke før og etter, ettersom mange reiser hjem til slektninger for å feire. Transport tar gjerne lengre tid enn normalt i denne perioden.

Valuta og betaling

Dong (VND). Vanlige kort som Visa, MasterCard og American Express aksepteres i begrenset omfang i Vietnam, men kan vanligvis benyttes på større restauranter og på hotellene. Husk å alltid ha kontroll over kortet ditt. Det er flere minibanker i Nha Trang, spesielt langs Tran Phu-boulevarden. Det beste er å ta med USD for veksling til dong. Norske kroner kan ikke veksles i Vietnam. Maksbeløp i minibankene er ofte 2 millioner dong pr. dag (ca. 700 kroner).
Bestill valuta hos FOREX før avreise for å gjøre det enklere. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid +5 timer. Vintertid: norsk tid +6 timer.

Elektrisitet

Strømstyrken er 220 V. På de fleste hotell trenger man ikke adapter hvis man har vanlige runde 2-stikkskontakter. Noen hotell har kontakter som passer til britiske 3-stikkskontakter, type G, og da kan det bli nødvendig med adapter. Hotellene har vanligvis adaptere til utlån.

Språk

Vietnamesisk (kinh)

Øvrig

Byen er fortsatt kjent som Saigon og er landets økonomiske hovedstad med ca. 9 millioner innbyggere. Totalt har Vietnam ca. 89 millioner innbyggere. Les også det som står under reiseinformasjon og reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i program, utflukter, priser etc.
Fly og transport

Flytid

Ca. 14 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Ho Chi Minh City året rundt. Du velger selv avreisedag og hvor lenge du vil være borte.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen i Ho Chi Minh City til hotellene er ca. 45 minutter (ca. 12 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
31°21°
5
Soltimer/dag
26
Regnfrie dager
 • februar
32°22°
6
Soltimer/dag
24
Regnfrie dager
 • mars
33°23°
6
Soltimer/dag
26
Regnfrie dager
 • april
34°24°
6
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • mai
33°25°
5
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • juni
32°24°
4
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • juli
31°24°
4
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • august
31°24°
5
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • september
31°24°
5
Soltimer/dag
10
Regnfrie dager
 • oktober
31°23°
4
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • november
31°23°
4
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • desember
31°22°
4
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager

Finn reise til Ho Chi Minh City (Saigon)
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.