Se hotell (3)

Reiser til Nha Trang

En reise til Nha Trang er fylt med sol og bad, eventyr og ekte vietnamesisk hverdagsliv. Nha Trang er Vietnams mest komplette ferieparadis.
Nha Trang er hovedstaden i Khanh Hoa-provinsen, og er det nærmeste du kommer et perfekt feriested. Her er det flere veldig flotte strender, mange butikker, store markeder, historiske og religiøse severdigheter, utfluktsmål både til lands og til vanns og veldig bra hotell. Nha Trang City rommer slående kontraster mellom det opprinnelige og det moderne Vietnam, hvor stranden og Tran Phu-bulevarden med sine hotell, restauranter og parker møter det travle hverdagslivet i Nha Trang. Byens 400 000 innbyggere oppholder seg stort sett utendørs, og nesten alle har sin egen moped. Det er i hvert fall det inntrykket du får i det lettere kaotiske mylderet som utgjør sentrum av byen. Her er det kamp om plassen for motorsykkeltaxier, fortausfrisører, ørerensere og gateselgere. Trafikken er tett, men du venner deg snart til det, og før du vet ordet av det krysser du gaten like selvsikkert som vietnameserne selv.
Tre gode grunner til å reise på ferie til Nha Trang er stranden, de blide menneskene og det store Cha Dam-markedet. Men det finnes mange flere!

Syv kilometer med strand

Midt i byen ligger det en syv kilometer lang og bred, finkornet sandstrand. Til tross for at den ligger midt i en relativt stor by får man likevel den roen man lengter etter når man inntar solsengen eller håndkleet i den myke sanden. Rett ovenfor stranden går byens hyggelige strandpromenade, som her og der har små velholdte parker og lekeplasser. Promenaden har mange fiske- og skalldyrrestauranter og utekafeer som i tillegg til å friste med nydelig vietnamesisk mat også effektivt skjermer stranden for bytrafikken. Vil du ha litt avveksling ligger den mindre stranden Hong Chong bare noen kilometer unna – og seks mil nordover kan du nyte solen og badelivet på fredelige Jungle Beach. Det er også populært å reise ut til noen av de vakre øyene utenfor Nha Trang.

Luksushotell i Nha Trang

Med Ving kan du bestille en luksuriøs reise til Nha Trang. Hotellene våre ligger i nærheten av stranden, og flere av dem er i toppklasse. Hotellene ligger kun en kort spasertur fra Nha Trang sentrum.

Marked som i storbyen

Gå for all del ikke glipp av Cha Dam-markedet når du er i Nha Trang. Denne myldrende markedsplassen tåler å sammenlignes med markeder i større byer, og her finner du mer enn du trodde var mulig. Leter du etter varer som sko, stoffer, tepper, klokker, godteri, tobakk og løk kan du se frem til hele avdelinger. Smugene er trange, menneskene mange og både sykler og motorsykler kan dukke opp midt i mylderet, men det føles likevel aldri ubehagelig. Vietnamesere er både vennlige og hensynsfulle, og så lenge du smiler ordner det meste seg.
Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Sentrale hotell
 • Hotell for voksne
 • Godt utvalg av butikker, restauranter og uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Nha Trang

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Mange mener at strendene i og rundt Nha Trang er de beste i hele Vietnam. Midt i byen brer en syv kilometer lang og innbydende strand seg ut, og det er her de aller fleste tilbringer brorparten av ferien sin. Lenger sør er stranden litt bredere, og der ligger det restauranter som eier hver sin del av stranden hvor du kan slå deg ned om du bestiller noe eller leier en solseng (ca. 20 000 dong for dagen). Her får du god service og unngår selgere.
Noen kilometer lenger nord ligger den litt mindre stranden Hong Chong bak odden med samme navn. Denne stranden er fin om du ønsker litt variasjon. Søker du fred og ro kan du dra til Jungle Beach seks mil nordover, eller reise ut til noen av de vakre øyene utenfor kysten.
I nærheten av Nha Trangs flyplass noen mil sør for byen ligger den enorme Long Beach, som blir mer og mer populær.
I vinterhalvåret er det mange som foretrekker å bade om formiddagen, da det ofte er mindre vind og bølgene ikke er så høye.
Mat, drikke og uteliv
Det er restauranter i alle prisklasser. Det vietnamesiske (med innslag av det kinesiske) og franske kjøkken dominerer. I Nha Trang kan du spise veldig gode fiske- og skalldyrretter. Byen er stor, og de aller fleste kjøkken er representert. Vi anbefaler å finne frem til gatene Trán Quang Khái og Nguyén Thién Thuat rett ovenfor Nha Trang Sailing Club. I dette området ligger det en rekke hyggelige restauranter; italienske, thailandske, meksikanske, tyske, irske, japanske, koreanske og selvsagt vietnamesiske.

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x
Nha Trang er et møtested for mange Vietnam-farere, og byens uteliv har et godt rykte. Det er mange barer å velge mellom, spesielt i de sydlige deler av sentrum. De største og mest påkostede utestedene ligger på strandpromenaden.
Shopping
Nha Trang er en stor by med mange butikker og spennende shopping overalt. Klær finner du for eksempel i de mindre butikkene i området rundt Stadion og Bien Vien Tinh (sykehuset). De selger både internasjonale og vietnamesiske merker.

Cha Dam-markedet

Dette markedet må du besøke! Det ser ikke så spesielt ut fra utsiden, men vareutvalget er enormt. Her er det hele avdelinger for alle tenkelige varer – stoffer, sko, klær, tepper, klokker, frukt, grønnsaker, godteri, tobakk, løk etc. I de smaleste passasjene kan du knapt bevege deg uten å komme bort i varene med skuldrene. I de bredere midtgangene kjører de rundt på motorsykkel. Men stemningen er som alltid i Vietnam vennlig, og alle har oversikt, så kaotisk det hele enn kan virke.
Markedet går over to etasjer og dekker flere smug rundt den D-formede bygningen, og hver eneste millimeter av arealet er utnyttet til fulle. Sørg for å ha god tid her, for du kommer garantert til å gå deg bort. Glem ikke å prute!
Sport og trening
Nha Trang er et ypperlig reisemål for deg som liker å dykke og snorkle.

Dykking og snorkling

Har du ikke prøvd å dykke noen gang? Det finnes spesialturer med erfarne instruktører som lar deg oppdage den fargerike verdenen under havoverflaten. Den beste tiden for å dykke i Nha Trang er i perioden april–september. Resten av året kan sikten være dårlig.
Aktiviteter og severdigheter
I Nha Trang kan du velge mellom en rekke aktiviteter, både til lands og til vanns, slik at du kan få litt avveksling fra strandlivet.

Elveturer

Bli med på en elvetur blant palmetrær, risåkre, templer og små landsbyer. Båten gjør flere stopp på interessante steder.

Øyturer

Whale Island, Hon Tre eller Mieu-øya? Det ligger en rekke vakre øyer utenfor Nha Trang, og vi anbefaler å bli med på minst én båttur mens du er her.

Fjellturer

Bli med opp i fjellene, gå turer i jungelen, bad i fosser og nyt vakre naturopplevelser. Transporten skjer med bil eller motorsykkel. Lokale arrangører og hotellene har turer som tar deg med ut i den vietnamesiske naturen.

Jungle Beach

Denne stranden ligger ca. seks mil nord for Nha Trang og er kjent for å være ganske urørt. Her kan du, i tillegg til å sole deg og bade, leie kajakk og padle på havet. Området er også fint for fotturer.

Long Beach

Denne stranden ligger i nærheten av Nha Trangs nye flyplass ca. 45 minutter sør for byen. Sandstranden er drøye 17 kilometer lang og enn så lenge ganske øde. Veien hit er en opplevelse i seg selv, med fjellene på den ene siden og havet på den andre.

Massasje

Du kan få massasje overalt i byen. Mange er flinke, og de fleste er billige, men pass på. Sørg for å legge igjen tips til massøren, som ofte ikke mottar noen annen form for penger.

Po Nagar (Cham-tårnene)

Dette er Nha Trangs mest populære historiske severdighet. Po Nagar ligger på en høyde over Cau Hai Dao-elven med utsikt over deler av byen. Disse buddhistiske tempeltårnene ble bygget i flere omganger mellom år 600–1100 e.Kr. Flere av tårnene er nesten forsvunnet, men noen kan du fortsatt gå inn i. I det nordre tårnet, som er det største og best bevarte, sitter gudinnen Uma.

Long Son-pagoden

Dette templet ligger ikke langt fra jernbanestasjonen, og består av en fin, liten hage med mosaikkdrager og små vietnamesiske hus. En trapp fører først opp til en liggende Buddha, deretter til den store Buddhaen som er synlig over nesten hele Nha Trang. Her oppe er det fin utsikt over byen og omgivelsene. OBS! Vær forberedt på at du kan få selskap av studenter som tilbyr omvisning. De har ID-kort på seg og er veldig vennlige, men når dere kommer på toppen gjør de alt i sin makt for å selge deg overprisede postkort. Pengene går etter sigende til å finansiere studiene deres, og det er opp til deg om du vil støtte dem. Vil du unnslippe dette kan du ta bakveien til den store Buddhaen på toppen. Tips: Ta en taxi, de vet hvilken vei du mener. Om de ikke kan kjøre deg hele veien opp kan de slippe deg av der veien starter. I trappen opp til den sittende Buddha pleier det å sitte tiggere.

Nha Trang-katedralen

Katedralen tårner midt i byen i nærheten av jernbanestasjonen, og er en fin severdighet i gangavstand fra stranden. Katedralen ble bygget mellom 1928 og 1933 av enkle semenetblokker, med vinduer i middelalderstil. Her holder biskopen i Nha Trang til, og det holdes katolske messer hver dag.

Villaområdet Bao Dai – Det kolonialistiske Nha Trang

På de grønne høydene nord for Det oseanografiske instituttet ligger villaområdene med hus som frem til 1975 var bebodd av høytstående tjenestemenn og politikere. Noen av husene ble bygget på 1920-tallet av de franske koloniherrene. Det er et veldig vakkert område med grønne og rolige omgivelser, som skapt for spaserturer.

Pasteurinstituttet

Denne institusjonen ble grunnlagt i Nha Trang av Dr. Alexandre Yersin, som tross sitt franske opphav er byens stolthet. Yersin arbeidet på Pasteurinstituttet i Paris og senere i Asia. Han jobbet veldig aktivt med å fremstille vaksiner mot rabies, kolera, difteri og tyfus. Instituttet er fortsatt i drift og forsker på og produserer vaksiner. I Yersin-museet kan du se hans bibliotek og kontor.

Gjørmebad

Ved foten av et fjell noen kilometer utenfor Nha Trang ligger Thap Ba helsesenter. Gi kroppen din litt ekstra ferie og bad i leire, nyt de varme kildene og unn deg en massasje.

Fotogalleriet Long Thanh

Fotografen Long Thanh tar sort hvitt bilder og har vunnet mange internasjonale priser. Hans galleri i hjembyen Nha Trang ligger på 126 Hoang Van Thu Street.
Hvordan du tar deg rundt
Du må ha vietnamesisk førerkort for å kjøre bil i Vietnam. Du kan kjøre moped med norsk førerkort om motorsykkelen ikke har større motor enn 50cc. Det går fint an å leie bil med sjåfør. Om du synes trafikken er for farlig kan du også leie en motorsykkel med sjåfør. Det er rimeligere enn vanlig taxi.
Taxi og motorsykkeltaxi er de vanligste alternativene, men om du skal langt av gårde kan du kjøre buss, tog og fly. Flyplassen i Nha Trang ligger ca. 45 minutter sør for byen (og ikke midt i slik den gjorde tidligere). Herfra flyr Vietnam Airlines til blant annet Ho Chi Minh City og Hanoi. Inne i byen er det mange firmaer som leier ut sykler og motorsykler, men tenk deg godt om før du kaster deg ut i bytrafikken. Ikke la deg stresse av all tutingen, for det betyr ikke irritasjon slik det ofte gjør hjemme, men det er en måte å varsle på.
Om du går eller står ved en trafikkert vei stopper det garantert motorsykkeltaxier som kan foreslå skyss til en lang rekke steder til en prutevennlig pris. Det er påbudt med hjelm på moped, scooter og motorsykkel. De fleste har med seg en hjelm til passasjerer, men hodelus er utbredt, så kanskje taxi er å foretrekke.

Taxi

Det finnes "vanlige" taxier i Vietnam, og de fleste er nye og velstelte. Man kan enten ringe etter en taxi eller stoppe en på gaten. Ikke alle taxisjåfører vet hvor alle severdigheter og restauranter ligger, derfor er det lurt å ha adressen med seg. Ta hotellets visittkort i resepsjonen, da er sjansen større for at taxien leverer deg tilbake til rett hotell. Bruk kun pålitelige taxifirmaer som Mailinh for å unngå sjåfører som trikser med taksameteret, eller kjører omveier.

Lokalbuss

Det er mange lokalbusser på de forskjellige reisemålene. Stort sett holder de lav standard når det kommer til komfort og sikkerhet, men på kortere turer er det mye billigere enn taxi. På lengre turer anbefaler vi av sikkerhetsgrunner å ikke benytte lokalbussene.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Vaksineringen gir flere års beskyttelse. Husk å vaksinere deg minst 4 uker før avreise. For mer informasjon, ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid før avreise.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan også finnes lokale regler og retningslinjer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser i løpet av reisen, anbefaler vi deg å lese mer på landets ambassades hjemmeside og sette deg inn i Utenriksdepartementets informasjon om utenlandsreiser.

Lokale høytider

Vietnamesisk nyttår feires samtidig som det kinesiske, 5. februar 2019. 2-3 dager før og etter dette er det meste stengt. Denne høytiden er landets viktigste, og all offentlig kommunikasjon er gjerne fullbooket både en uke før og etter, ettersom mange reiser hjem til slektninger for å feire. Transport tar gjerne lengre tid enn normalt i denne perioden.

Valuta og betaling

Dong (VND). Vanlige kort som Visa, MasterCard og American Express aksepteres i begrenset omfang i Vietnam, men kan vanligvis benyttes på større restauranter og på hotellene. Husk å alltid ha kontroll over kortet ditt. Det er flere minibanker i Nha Trang, spesielt langs Tran Phu-boulevarden. Det beste er å ta med USD for veksling til dong. Norske kroner kan ikke veksles i Vietnam. Maksbeløp i minibankene er ofte 2 millioner dong pr. dag (ca. 700 kroner).
Bestill valuta hos FOREX før avreise for å gjøre det enklere. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid +5 timer. Vintertid: norsk tid +6 timer.

Elektrisitet

Strømstyrken er 220 V. På de fleste hotell trenger man ikke adapter hvis man har vanlige runde 2-stikkskontakter. Noen hotell har kontakter som passer til britiske 3-stikkskontakter, type G, og da kan det bli nødvendig med adapter. Hotellene har vanligvis adaptere til utlån.

Språk

Vietnamesisk (kinh)

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 14 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Nha Trang med rutefly hele året.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Flyet lander i Ho Chi Minh City (Saigon). Derfra reiser du videre med innenriksfly til Nha Trang (ca. 1 time), og deretter tar du buss til hotellet (ca. 45 min / 30 km). Transporten til Nha Trang kan skje med buss, avhengig av været – og den vietnamesiske nyttårsfeiringen 5. februar 2019. I ca. en uke før og etter nyttår er ofte all offentlig transport fullbooket ettersom svært mange reiser hjem til slektninger.

Reisetiden fra flyplassen til Ho Chi Minh City tar ca. 45 minutter med buss (ca. 12 km). Alle reisetidene varierer avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
26°21°
6
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
27°21°
7
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mars
28°22°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
30°24°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
32°25°
6
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • juni
32°24°
5
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • juli
32°25°
5
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • august
32°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • september
31°24°
6
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • oktober
30°23°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • november
29°22°
5
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
28°21°
6
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager

Finn reise til Nha Trang
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.