Se hotell (15)

Reiser til Phu Quoc Island

Phu Quoc er en nydelig liten øy i Siambukten, med mye særpreg og vakker natur. Her får du en ferie med deilig mat, spennende opplevelser og herlige dager på stranden.
En reise til Phu Quoc er en fantastisk opplevelse. Øya er mindre enn fem mil lang fra nord til sør, og kantet med hvite sandstrender som deles opp av klipper. Landskapet er frodig og grønt, med sletter og myke åser. På Phu Quoc nyter du solen og badelivet og får et innblikk i vietnamesisk historie og kultur. Maten er virkelig noe å skrive hjem om – det vietnamesiske kjøkken er både lett og rikt på smak, og på Phu Quoc skal de ha de beste fiske- og skalldyrrettene i hele landet. En eller flere turer til nattmarkedet i Duong Dong er en glimrende inngangsbillett til det lokale kjøkken i dets rette miljø og til veldig lave priser. Duong Dong er en liten by med både nattmarked og et fargerikt og myldrende lokalt marked hvor du kan kjøpe det aller meste av matvarer. Her finner du også det besynderlige fyrtårnet Cau Castle, et hav av mopeder og et myldrende folkeliv. Fra Duong Dong er det kort vei til øyas lengste strand, herlige Long Beach. Det er aldri langt til noe som helst på Phu Quoc. Vil du dra på oppdagelsesreise finner du fort flere strender strender med samme deilige sand og uimotståelige vann.

Bo på stranden

Vings hotell ligger på vestsiden av Phu Quoc, på samme side som Duong Dong. Flere av hotellene ligger rett ved stranden, slik at det er kort vei til et forfriskende morgenbad eller en svømmetur i solnedgangen. Hvis du drømmer om en rolig og avslappende ferie i tropiske omgivelser skal du ta en titt på Chez Carole Resort, med egen privat strand.

Barnevennlige hotell på Phu Quoc

Om du reiser med barn til Phu Quoc er vårt Family Comfort Hotel Mercury Phu Quoc Resort & Villas et godt valg. Hotellet ligger rett ved stranden sør for Duong Dong. Her kan man utfolde seg på store gressplener, og du kan tilbringe en ettermiddag på hotellets spa.

Oppdag Phu Quoc

Den enkleste måten å komme seg rundt på er å ta en taxi. Hva med et besøk på pepperplantasjene eller fabrikken som fremstiller øyas berømte fiskesaus, Nuoc Mam? Eller kanskje til kysten hvor de dyrker perler. Vil du heller tilbringe tiden på dekk er det mulighet for forskjellige utflukter med båter som tar deg rundt i den vietnamesiske skjærgården. Siden nesten en tredjedel av øya er naturreservat er det også gode muligheter for å studere trær, fugler og jungellignende skog hvor store deler fortsatt er lite utforsket.
Nyttige tips
 • Family Comfort
 • Hotell ved stranden
 • Prisgunstig innkvartering
 • Fine sandstrender
 • Rimelig mat og drikke
 • Mange restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Phu Quoc Island

Strender
Det er mange strender på Phu Quoc. Egentlig er det kun østsiden av øya som ikke er så godt besøkt, men det kommer av at store deler av østkysten er naturreservat og litt vanskelig å ta seg frem til. Øyas lengste og mest kjente strand heter Long Beach. Den strekker seg ca. 10 kilometer sørover fra hovedstaden Duong Dong, og er sjelden mer enn ti meter bred og består av finkornet sand, som her og der er stykket opp av klipper. Stranden er langgrunn et stykke ut, før den plutselig blir dyp. Bølgene hvirvler opp sanden slik at det kan være litt grumsete forhold.
På nordsiden av øya ligger det flere strender, som Bai Dai og Ganh Dau, hvor vannet er klarere og snorklemulighetene bedre. I sør ligger Bai Sao-stranden, som er mer kjent for sine utmerkede fiskerestauranter enn for selve stranden, som er et par hundre meter lang, langgrunn og innrammet av skogkledde åser.
På de større strendene, som for eksempel Long Beach, er det mange solsenger og serveringssteder. De aller fleste tilhører hotellene som ligger langs stranden, men strendene er åpne for alle. Det er skikk å bestille mat eller drikke på den restauranten som solsengen tilhører.
I Vietnam skal man ikke sole seg toppløs, og badetøy hører kun til på stranden eller ved bassenget.
Mat, drikke og uteliv
Vietnamesisk mat er rimelig, sunn og uimotståelig god. Den er sjelden spesielt sterkt krydret. I stedet får man små skåler med soyasaus, hakket, fersk chili, salt og pepper med lime, eller fiskesausen nuom mam. Kelneren forteller gjerne hvilke krydder og matretter som hører sammen. Noen steder kan du finne delikatesser som frosk, skilpadde og slange på menyen, men det er mye mer vanlig med storfekjøtt, svinekjøtt, kylling, fisk og skalldyr. Italiensk mat som pizza og pasta er også populært.
Vietnamesisk mat er populært over hele verden, men den smaker aller best her i Vietnam. Det finnes mer enn 500 tradisjonelle retter, og ingrediensene varierer. Det brukes gjennomgående veldig mye grønnsaker i matlagingen, og maten behandles raskt og under høy varme, slik at ingrediensene beholder næringsinnholdet.
Når man setter seg til bords i Vietnam er bordet på forhånd dekket på med små asjetter, en liten skål, spisepinner og en skje. Disse spiseredskapene rekker for hele måltidet, og her er det ingen gafler, kniver eller store tallerkner. Menyen er som regel oversatt til engelsk. Mengden mat varierer fra restaurant til restaurant. Om du får et fat med åtte vårruller på et sted, kan du få tyve på det neste. Rettene serveres i tur og orden, og rekkefølgen kan variere.

Restauranter

Lokale spesialiteter er selvsagt fisk og skalldyr, som er noe av det beste du kan få i Vietnam. På Phu Quoc serverer de mer enn sjømat; her kan du prøve fristelsene på nattmarkedet og deilig, rimelig nudelsuppe fra et av utallige gatekjøkken. Naturligvis er det også menyer som er tilpasset turister, med internasjonal mat som pizza, pasta og sushi. Mange av disse spisestedene ligger langs hovedveien sør for Duong Dong.

Suppe og vårruller

Den tradisjonelle middagsmenyen inneholder ofte en suppe med ingredienser som grønnsaker, fisk, skalldyr eller kjøtt. Den lille skålen brukes til suppen, men den kan også brukes til ris, som spises sammen med suppen om ønskelig. Mange vietnamesere er sparsommelige og vant med å klare seg med det de har, derfor blander de ofte suppen med ris, eller de smaksetter risen med suppen. I tillegg til suppe serveres det retter på fat, for eksempel de populære vårrullene. De serveres enten stekt eller ustekt, og de kan inneholde alt mulig: Nudler blandet med kjøttdeig og grønnsaker, rå grønnsaker med reker, kokte grønnsaker med krydder etc. De ustekte vårrullene kan være litt "sushi-aktige", men er absolutt verdt å prøve. Ved siden av asjetten står en liten bolle med saus som passer perfekt til vårruller og andre retter.

Fisk og skalldyr

Fisk serveres sjelden i små porsjoner på restaurantene, så vær forberedt på at den kommer hel, enten grillet eller kokt, med urter og grønnsaker. Det er veldig populært med skalldyr, og krabbe, blekksprut og reker er vanlig. Om du vil gjøre som vietnameserne bør du prøve å spise med pinner – fingrene kan også brukes om du må. Om du ønsker kniv og gaffel er det bare å spørre personalet.

Kylling og kjøtt

Kylling, and og annet kjøtt skjæres i små biter og serveres med grønnsaker og krydder. På virkelig lokale spisesteder kan kjøttet være mer eksotisk enn svin og storfe. Vietnam er landet for alle som vil finne ut hvordan frosk, skilpadde og slange smaker.
Sterkt krydder som chili kan forekomme, men det vietnamesiske kjøkken er ganske mildt. Om du går lei av ris finnes det mange typer nudler. Mange setter pris på det store utvalget av vegetarianske retter.

Drikkevarer

Til maten drikker man vann, øl, fruktjuice eller brus. Vin er dyrt, og en flaske australsk eller fransk vin kan koste mer enn all maten på bordet til sammen. Men Vietnam produserer faktisk egne viner. Vin fra Dalat, med samme navn, er verdt å prøve, men ikke forvent for mye. Det finnes mange typer lokal øl – prøv "333" som uttales "ba ba ba".

Søtsaker

Den vanligste desserten er fersk frukt, men man kan bestille pannekake med bananer, som av og til serveres med sjokoladesaus. Det kan være litt mektig til dessert, men det passer godt som tilbehør til den gode vietnamesiske kaffen. Om du velger noe som er innbakt, så spør hva det inneholder. Det er nemlig ikke uvanlig å fylle bakverk med kjøttfarse blandet med honning, løk og ingefær.

Kaffe og te

Etter er godt måltid smaker det med en kopp kaffe eller te. Mengden kaffe eller te er veldig liten, koppen er nærmest på størrelse med et fingerbøl, men drikken er sterk og inntas mest for å få fart på fordøyelsen. Når du bestiller kaffe eller te på en kafe får du en kopp av normal størrelse. Vietnameserne drikker mye te. Kaffen er sterk og veldig god, spesielt når den lages på den spesielle kaffekokeren.
Nattelivet på Phu Quoc er veldig rolig. Det ligger en og annen musikklubb eller diskotek langs hovedveien, men de fleste nøyer seg med en god middag og kanskje en sen drink på en bar før de kryper til køys.
Shopping
På Phu Qouc er det havnebyen Doung Dong som er shoppingstedet. På de lokale markedene i Duong Dong kan man kjøpe alt fra fisk og frukt til klær og sko i vietnamesiske størrelser. På nattmarkedet Dinh Cau kjøper man suvenirer, håndverk og perler. Om du liker perler og vil ha beste kvalitet skal du besøke perlefarmen i Duong To Village, som ligger ca. ni kilometer fra Duong Dong.
Phu Quoc er berømt for sin fiskesaus. Om du vil ha med deg en flaske hjem, så ikke legg den i håndbagasjen, selv om den rommer mindre enn 100 ml. Dette på grunn av lukten. Pakk den godt inn, for lekker den, er det umulig å få bort lukten fra kofferten og klærne.
Phu Quoc er ikke akkurat noe shoppingparadis, i den betydning at det er få internasjonale merkevarer her. Det kan være verdt å kjøpe lokalt produserte varer som pepper, perler, solhatter og vietnamesisk kaffe. Du kan utvide strandgarderoben om du ønsker, men ellers er utvalget ganske magert. Det er ingen store kjøpesentre på Phu Quoc, mesteparten av handelen foregår i mindre butikker, eller på markeder som selger alt man trenger. Det er ikke vanlig å prute.
Sport og trening
Hvis du vil se mer av Phu Quoc kan du gå turer eller utforske havet med å dykke eller snorkle.

Fotturer

Phu Quocs nordøstre del er et naturreservat med skogsområder, elver og fosser. Her er det mange stier å velge mellom, både korte og lange, med eller uten guide. Deler av reservatet kan pga. brannfare være stengt for besøkende i tørketiden.
Aktiviteter og severdigheter
Phu Quoc er perfekt for deg som vil kombinere strandtilværelsen med andre typer aktiviteter.

Pepper

Øya er kjent for sitt pepper. Svart pepper fra Phu Quoc kjennetegnes på sin aromatiske, nesten litt blomsteraktige smak, og er et utmerket ferieminne å ta med seg hjem. Mange pepperdyrkere tar imot besøkende, som regel ved utsalget som hører til gården. Ofte er besøket raskt overstått, for pepperplantene er ikke spesielt spennende. Men veien dit er er en del av selve reisen, og om du blir med på en arrangert utflukt, vil guiden fortelle ikke bare om pepper, men også om øya.

Perler

På Phu Quoc produserer de perler etter den tradisjonelle metoden hvor de henger muslinger på snor i vannet og får dem til å danne perler gjennom å sette inn et implantat. Jo lenger tid dette pågår, jo større blir perlen. Om det blir en perle i det hele tatt er uvisst. Perlene finnes i forskjellige farger, fra hvitt til nesten sort. Prisen varierer avhengig av størrelse og tilgang. Et godt råd er å kjøpe dem på perlefarmen, selv om de kan være rimeligere andre steder på øya. Det har vært tilfeller hvor kinesiske ferskvannsperler og forfalskninger har blitt solgt som Phu Quoc-perler.

Nuoc Mam

Nuoc Mam er Phu Quocs berømte fiskesaus, kjent som en av de beste i hele Vietnam. Produksjonsmetoden er relativt enkel og krever kun to råvarer: fisk og salt. På Phu Quoc bruker de utelukkende ansjos som allerede ombord på fiskebåtene blir blandet med salt i forhold 3:1. Blandingen legges i store kar som blir dekket med lokk og får stå i et år. Deretter tappes væsken ut, og denne har et proteininnhold på ca. 45%. Det er dette proteininnholdet som i kombinasjon med saltet gir fiskesausen dens kulinariske egenskaper. Når væsken er tappet ut fylles karene med saltvann, og blir stående et år til. Nå har væsken ca. 40% proteininnhold. Slik kan det fortsette til proteininnholdet er nede i 20–25%. Da rengjøres karene, og fiskerestene selges som gjødsel til pepperbøndene. Det snakkes mye om lukten fra fiskesausfabrikkene, men det er ikke så ille. Og sausen er veldig god!

An Thoi Islands

Sør for Phu Quoc ligger en øygruppe som stort sett er ubebodd, men ting er i ferd med å endre seg. Den over syv kilometer lange gondolbanen fra An Thoi ut til øyene er nå i drift, og de fredelige øyene blir tilgjengelig for alle. Det går fortsatt båter ut til øyene, og om du vil snorkle eller bade hopper du fra båten og svømmer inn mot land for å studere livet rundt korallrevene. De som svømmer inn til land kan legge seg på de små strendene som ligger inneklemt mellom havet og jungelen som dekker de fjellrike øyene.

Duong Dong

Duong Dong er øyas hovedstad, en levende, usminket, myldrende by med den mengden av trafikk, lukter og folkeliv som følger med. Byen er for turister kanskje mest kjent for sitt nattmarked; et eldorado for matglade mennesker enten man er vegetarianer, skalldyrelsker eller ganske enkelt interessert i mat. Men byen har mer å tilby enn nattmarkedet. Elven som har gitt Duong Dong dets navn renner tvers gjennom byen, og den er også havn for store deler av fiskeflåten. På den ene siden av elven ligger nattmarkedet, og på den andre matmarkedet. Begge markedene er verdt et besøk.
Matmarkedet er hvor de fleste av byens innbyggere kjøper sine råvarer, og det er ikke et sted for fintfølende. Nyslaktede høner ligger side om side med fisk som fortsatt spreller. På den andre siden av gaten henger og ligger en nypartert gris i alle sine bestanddeler. Grønnsakbodene kneler under vekten av frukt og grønnsaker i alle farger og fasonger. For riktig å understreke denne kakofoni av farger og lukter er det støy fra mopeder og fotgjengere overalt. Markedet er et voldsomt angrep på alle sanser, og det er bare gi seg ende over og nyte det hele. Kanskje du kommer tilbake til hotellet med en fersk mango og en kilo pepper?
Nattmarkedet foregår under litt mer ordnete forhold. Her holdes det rent, og gatene i området stenges for trafikk. Her kan du få en nygrillet hummer og dampede krabber med ingefær for en hundrelapp.
Mange av restaurantene har akvarium utenfor slik at du kan peke på middagen din og få den tilberedt etter dine ønsker. I Vietnam er det vanlig å bestille flere retter som alle deler på i den rekkefølgen de ankommer bordet. Fisk og skalldyr betales ofte etter vekt. Personalet veier det du har valgt ut og opplyser hvor mye det kommer til å koste. Et godt råd er å bruke litt tid på å bestemme seg for valg av restaurant. Spisestedene er sjelden fulle. Priser og utvalg er nok ganske like, så det er mer et spørsmål om å velge et sted som ser bra ut.
Resten av Duong Dong er ikke så mye å skrive hjem om, det dreier seg mest om vietnamesisk hverdagsliv. Det er en fin by å spasere rundt i. Byen er ikke så stor at du går deg bort, men det er mye å se, og du kan være trygg for lommetyver.

Matkurs

Det sies at Vietnam har rundt 500 tradisjonelle matretter. Om du er interessert i mat og matlaging bør du ta et av de mange matlagingskursene som holdes på Phu Quoc. Her kan du lære alt fra grunnleggende teknikk i å lage vårruller, til mer avanserte retter.

Coconut Tree Prison

Dette er en bisarr severdighet – et fengsel som ble anlagt av franskmennene på slutten av 1940-tallet da de kom tilbake til det daværende Indokina for å gjenoppta sitt kolonivelde etter krigen. Fengselet ble overtatt av amerikanerne på sekstitallet, og på det meste skal det har rommet rundt 40 000 fanger. Det er ingenting igjen av fengselet fra den tiden, for det ble revet rett etter at vietnamkrigen tok slutt. Det du kan se i dag er en kopi bygget etter vitnemål av overlevende fanger, og dekker bare en liten del av det opprinnelige området. Det er utstillinger med dukker som illustrerer torturmetodene og overgrepene. Dette er ikke noe for barn eller følsomme mennesker.
Hvordan du tar deg rundt
Uten et vietnamesisk førerkort har du ikke lov å kjøre bil i Vietnam. Det går fint an å leie bil med sjåfør.
Infrastrukturen i Vietnam er enkel. Fartsgrensen er ganske lav, men med veldig tett trafikk. Reisetiden inn til Ho Chi Minh City og på reisemålene er variert og uforutsigbar. Men trafikkbildet er spennende å observere, med fullastede mopeder, motorsykler, vogner og noen biler.

Moped

Du kan kjøre moped med norsk førerkort om motoren ikke har større kapasitet enn 50 cc. For større mopeder og motorsykler kreves det vietnamesisk førerkort. Om det virker utrygt å kjøre i trafikken kan man leie motorsykkel med fører. Det er vanligere med motorsykkeltaxi enn med vanlig taxi.

Taxi

Det finnes vanlige taxier i Vietnam, og de fleste er nye og velstelte. Man kan enten ringe etter taxi eller stoppe en på gaten. Ikke alle sjåfører vet hvor alle severdigheter og restauranter ligger, så derfor er det lurt å ha adressen med seg. Ta med deg hotellets visittkort fra resepsjonen, for da er det lettere for taxisjåføren å finne veien tilbake til riktig hotell. Bruk kun pålitelige taxifirmaer for å unngå sjåfører som trikser med taksameteret eller kjører en omvei.
Fakta

Vår service på reisemålet

Med Ving reiser du på egen hånd.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Vaksineringen gir flere års beskyttelse. Husk å vaksinere deg minst 4 uker før avreise. For mer informasjon, ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid før avreise.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan også finnes lokale regler og retningslinjer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser i løpet av reisen, anbefaler vi deg å lese mer på landets ambassades hjemmeside og sette deg inn i Utenriksdepartementets informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Dong (VND). Vanlige kort som Visa, MasterCard og American Express aksepteres i begrenset omfang i Vietnam, men kan vanligvis benyttes på større restauranter og på hotellene. Husk å alltid ha kontroll over kortet ditt. Det er mange minibanker i Phan Thiet by og Ho Chi Minh City. Det beste er å ta med USD for veksling til dong. Norske kroner kan ikke veksles i Vietnam. Maksbeløp i minibankene er ofte 2 millioner dong pr. dag (ca. 700 kroner).
Bestill valuta hos FOREX før avreise for å gjøre det enklere. Les mer om vårt samarbeid her.

Elektrisitet

Strømstyrken er 220 V. På de fleste hotell trenger man ikke adapter hvis man har vanlige runde 2-stikkskontakter. Noen hotell har kontakter som passer til britiske 3-stikkskontakter, type G, og da kan det bli nødvendig med adapter. Hotellene har vanligvis adaptere til utlån.

Språk

Vietnamesisk (kinh)

Øvrig

Taxfree-utvalget på flyplassen på Phu Quoc er veldig begrenset. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 19 timer med rutefly fra Oslo lufthavn, avhengig av flyrute og mellomlandinger.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Phu Quoc med rutefly hele året. Da bestemmer du selv avreisedato og hvor lenge du vil være borte.

Flyet lander på flyplassen på Phu Quoc.
Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
30°21°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
31°22°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mars
32°23°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • april
33°23°
8
Soltimer/dag
30°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
33°24°
6
Soltimer/dag
30°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • juni
31°23°
6
Soltimer/dag
30°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • juli
31°23°
5
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • august
31°23°
5
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • september
30°24°
5
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • oktober
30°23°
6
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • november
30°23°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • desember
29°22°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager

Finn reise til Phu Quoc Island
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.