Se hotell (6)

Reiser til Phan Thiet

En reise til Phan Thiet byr på strender, vakker natur og et spennende mylder inne i selve byen.
Kystbyen Phan Thiet har lenge vært berømt for sin fiskesaus og den vakre naturen, og i senere tid har turistene begynt å reise hit for å sole seg og bade i Sørkinahavet. Men det er ikke byens egen strand som lokker mest – derimot den lange og innbydende Ham Tien-stranden som ligger en drøy mil østover. Men på en reise til Phan Thiet er det obligatorisk med minst ett besøk i denne myldrende byen.

Rolig strandliv

Ham Tien-stranden er en milelang og finkornet sandstrand med en rolig og tilbakelent atmosfære. Her regner det sjelden, mye takket være de enorme sanddynene i området. Langs stranden ligger hotellene på rekke og rad, smakfullt kamuflert i vegetasjonen. Her er det enkelt å finne restauranter av høy kvalitet, først og fremst langs hovedgaten som går parallelt med stranden. Mui Ne-stranden er et perfekt reisemål å nyte ferielivet på, men hvis du blir rastløs er det mange andre ting å finne på. Det er et stort utvalg av vannsport, som windsurfing og kitesurfing, og forholdene er ofte veldig bra. Vil du holde deg på land kan en jeep-safari i de store sanddynene være et bra alternativ – da får du et fartsfylt eventyr med ørkenfølelse. Den mest kjente severdigheten i området er landets største buddha-statue, Tuong Phat Nam, som hviler på fjellet Takou ca. 30 kilometer syd for Phan Thiet. Statuen er nesten 50 meter høy og fjellet er et viktig sentrum for buddhister.

Besøk markedet i Phan Thiet

Selve Phan Thiet er en typisk vietnamesisk by med mye liv og røre. Phan Thiet-elven renner gjennom sentrum og byens havn er en base for mange små og fargerike fiskebåter. Stranden og naturen er det som lokker flest feriegjester, men markedet i sentrum er også verdt et besøk. Her kan man gå i sikksakk blant alle menneskene og prute på varer som klær, solbriller, klokker, cd-plater, elektronikk og leker. Og ofte kommer nysgjerrige barn frem og prater med deg på stotrende skoleengelsk.

Bo på stranden

De aller fleste av Vings hotell ligger på stranden, slik at du enkelt rekker et morgenbad før frokost. Og ifølge gjestene våre kommer du ikke til å bli skuffet, enten du velger et av våre mer luksuriøse hotell eller et av de enklere alternativene. I Vietnam får du skikkelig valuta for pengene.

Reis med Ving til Phan Thiet

Ferien i Phan Thiet kan kombineres med våre øvrige reisemål i Vietnam. Du kan også velge å bare bo i Phan Thiet i hele ferien. For å bestille en kombinasjonsreise må du kontakte Ving.
Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Hotell på stranden
 • Fine strender
 • Kombiner flere reisemål
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Phan Thiet

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Selv om stranden i Phan Thiet er ganske trivelig, er det ikke hit feriegjestene pleier å dra, siden bystranden mangler de vanlige fasilitetene som for eksempel solsenger og strandbarer. Badegjestene foretrekker i stedet å bade og bo ved den milelange Ham Tien-stranden ca. 12 kilometer fra Phan Thiet, hvor de har alt de trenger. Stranden har finkornet sand og er relativt langgrunn. Den er nokså bred, men ved høyvann skrumper den inn. Stranden har sandbunn langt ut, men pass på når det begynner å blåse, noe det ofte gjør på ettermiddagen. Av og til kan det være sterke undervannsstrømmer, så vær forsiktig, og pass på hverandre.
Mat, drikke og uteliv
Både vietnamesiske og internasjonale restauranter i forskjellige prisklasser. I Phan Thiet kan du spise veldig gode fiske- og skalldyrretter. Hotellene serverer også internasjonal mat.

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x
Phan Thiet er et reisemål uten det store utelivet. Langs Mui Ne-stranden er stemningen rolig og avslappet, og du hører sjelden høy musikk om nettene. Det er riktignok flere barer her du kan tilbringe kveldene på, og plusser du på alle hotellbarene er utvalget riktig bra, men alle stedene er ganske rolige. Noen steder er det livemusikk enkelte dager i uken. Du vil kanskje synes det er mest stemning nede på strandbarene.
Shopping
Phan Thiet er en ganske stor by sett med norske øyne, så det er mange butikker å velge mellom. Ikke forvent deg merkevarebutikker og påkostede kjøpesentre. Inne i sentrum ligger det markeder hvor du kan få tak i det meste av klær, elektronikk, instrumenter, leker, klokker, solbriller, motorsykkeldeler og annet som vietnameserne trenger i hverdagen. Enn så lenge har de ikke blitt helt innstilt på turisme.

Ham Tien

I Ham Tien ligger det meste langs den lange hovedgaten, men ikke legg store shoppingplaner. Med litt tålmodighet finner du en og annen suvenir- og klesbutikk, og legger du godviljen til er det noen butikker som kan kalles "shoppingsenter". Det ligger et lite marked i Mui Ne, men det lokker mer med sjarm enn med et godt vareutvalg.
Langs stranden går det noen smykkeselgere, ofte små, smilende damer med stråhatt. Om du ikke er interessert rekker det å smile og si "no thank you."
Du finner den litt større dagligvarebutikken Coop Mart med importerte og lokale varer i utkanten av Phan Thiet.
Sport og trening
Tennis og golf hører til de mest populære aktivitetene i Phan Thiet. Flere velrenommerte arrangører tilbyr fotturer og klatring. Hør med hotellet ditt for mer informasjon.

Mange hotell i Phan Thiet har treningsstudio, men de er som regel dårlig utstyrt, og har ikke samme standard som vi er vant til hjemmefra.

Spill golf i Phan Thiet

Området rundt Phan Thiet er kjent for sine fine golfbaner.

Surfing og kitesurfing

Ved Ham Tien-stranden er det flere firmaer som tilbyr forskjellige typer surfing og andre vannsportaktiviteter. Området er et av de rimeligste i hele verden å skaffe seg er såkalt IKO-sertifikat.

Hvis du planlegge å kitesurfe mye under oppholdet, og ønsker å fortsette etter ferien, kan de lønne seg å kjøpe utstyr her nede. Det er fullt mulig å kjøpe relativt nytt utstyr for mindre penger enn det koster å leie.
Aktiviteter og severdigheter

Jeep-safari

Turen med jeep til de store sanddynene nord for Mui Ne. Hør med hotellet for mer informasjon.

Sykkelutleie

Det er mange som leier ut sykler av varierende kvalitet i Ham Tien-området. Prisene varierer en del. Flere hotell leier også ut sykler.

Fiskelandsbyen Mui Ne

Om du bor i Ham Thien-området kan du leie sykkel og tråkke noen kilometer bortover kysten til denne lille fiskelandsbyen. Det koster ca. to dollar per dag å leie sykkel. Mui Ne står i skarp kontrast til de fine hotellene og restaurantene. Her møter du gamle koner i stråhatter, nysgjerrige barn i skoleuniform og husdyr som går fritt rundt. I havnen ligger fargerike fiskebåter side om side.

Po Shanu Cham-tårnene

Po Shanu Cham er en fin severdighet rett utenfor Phan Thiet. Området består av tre vakre tårn som ble bygget av Cham-folket på 700-tallet.
Hvordan du tar deg rundt
Du må ha vietnamesisk førerkort for å kjøre bil i Vietnam. Det går fint an å leie bil med sjåfør. Du kan også leie en motorsykkel med fører, noe som er rimeligere enn vanlig taxi.
Det er vanligst å ta taxi, men du kan også kjøre buss, blant annet fra Phan Thiet til Mui Ne og Ho Chi Minh City. Det er mange firmaer som leier ut sykler og motorsykler, noe som kan være et fint alternativ i området rundt Mui Ne og Ham Tien, men prøv å unngå trafikk-kaoset i Phan Thiet. Ikke la deg stresse av all tutingen, for det betyr ikke at de er irritert på deg, snarere at de vil varsle deg. Om du går langs en trafikkert vei, eller stopper på er gatehjørne vil du garantert få tilbud om skyss med en motorsykkeltaxi. Turforslagene er mange, og prisen kan prutes ned. Det er påbudt med hjelm på moped, scooter og motorsykkel. De fleste har med seg hjelm til passasjeren, men siden det ikke er helt uvanlig med hodelus er kanskje taxi å foretrekke.

Lokalbuss

Det er lokalbusser på alle reisemålene. Generelt er de hverken komfortable eller spesielt trygge. I Phan Thiet er det likevel lurt å reise inn til byen med lokalbuss. Det eksisterer ikke faste rutetider for lokalbussene.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Vaksineringen gir flere års beskyttelse. Husk å vaksinere deg minst 4 uker før avreise. For mer informasjon, ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid før avreise.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan også finnes lokale regler og retningslinjer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser i løpet av reisen, anbefaler vi deg å lese mer på landets ambassades hjemmeside og sette deg inn i Utenriksdepartementets informasjon om utenlandsreiser.

Lokale høytider

Vietnamesisk nyttår feires samtidig som det kinesiske, 5. februar 2019. 2-3 dager før og etter dette er det meste stengt. Denne høytiden er landets viktigste, og all offentlig kommunikasjon er gjerne fullbooket både en uke før og etter, ettersom mange reiser hjem til slektninger for å feire. Transport tar gjerne lengre tid enn normalt i denne perioden.

Valuta og betaling

Dong (VND). Vanlige kort som Visa, MasterCard og American Express aksepteres i begrenset omfang i Vietnam, men kan vanligvis benyttes på større restauranter og på hotellene. Husk å alltid ha kontroll over kortet ditt. Det er mange minibanker i Phan Thiet by og Ho Chi Minh City. Det beste er å ta med USD for veksling til dong. Norske kroner kan ikke veksles i Vietnam. Maksbeløp i minibankene er ofte 2 millioner dong pr. dag (ca. 700 kroner).
Bestill valuta hos FOREX før avreise for å gjøre det enklere. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid +5 timer. Vintertid: norsk tid +6 timer.

Elektrisitet

Strømstyrken er 220 V. På de fleste hotell trenger man ikke adapter hvis man har vanlige runde 2-stikkskontakter. Noen hotell har kontakter som passer til britiske 3-stikkskontakter, type G, og da kan det bli nødvendig med adapter. Hotellene har vanligvis adaptere til utlån.

Språk

Vietnamesisk (kinh)

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 14 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Phan Thiet med rutefly året rundt. Du velger selv avreisedag og reiselengde. Flyet lander på flyplassen i Ho Chi Minh City (Saigon).
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen i Ho Chi Minh City til Phan Thiet er ca. 5–6 timer (ca. 220 km). Tidene kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
28°21°
5
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • februar
29°22°
6
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mars
30°23°
6
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
32°25°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
32°25°
5
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • juni
31°24°
5
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • juli
31°24°
5
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • august
31°24°
5
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • september
30°24°
5
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • oktober
30°23°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • november
29°23°
4
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • desember
29°22°
5
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager

Finn reise til Phan Thiet
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.