Tips til opplevelser i New York
Inspirasjon

Fem ting du bare MÅ gjøre i New York

§ Uansett om det er første eller tiende gangen du besøker New York er det alltid noe nytt å oppdage. New York er en by som er i stadig endring, og det dukker hele tiden opp nye ting å utforske. Selvsagt er det enkelte ting du bare må gjøre når du besøker denne verdensbyen, men for deg som vil oppleve noe annet, har vi fem tips om severdigheter i New York – ting litt utenfor den vanlige turistruta.

1. NYC Ferry

For samme pris som t-banen kan du ta fergen (som lokalbefolkningen gjerne bruker) fra Wall Street nederst på Manhattan og opp East River til 34. gate. Turen tar en drøy halvtime og byr på perfekt utsikt til kjente bygninger, broer og ikke minst – Frihetsgudinnen. I de varme sommermånedene kan du sitte ute under åpen himmel. Billetten gjelder i halvannen time, og du kan gå av og på som du vil underveis.

Pier 11 @ Wall Street (i Financial District). ferry.nyc

Tips til opplevelser i New York

NYC Ferry

New York med Ving

2. The Campbell Bar

Denne vakre, historiske baren fra begynnelsen av 1900-tallet ligger optimalt plassert på den imponerende togstasjonen Grand Central Terminal, som en liten oase midt i den pulserende storbyen. I «gamle dager» var baren det private kontoret til sporveissjefen John W. Campbell – derav navnet.

15 Vanderbilt Avenue @ 43rd Street (i Midtown). thecampbellnyc.com

Opplev New York med Ving

3. Russ and Daughters

En klassisk bagel er et must når du først er i New York. Russ and Daughters har blitt drevet av samme familie siden begynnelsen av 1900-tallet, og er en kjent institusjon for mange på Manhattan. Det er en vakker liten butikk med tradisjonell jødisk mat. Det er ingen sitteplasser, men du bestiller bare en bagel med laks og smøreost og setter deg på en av benkene utenfor.

179 E Houston Street (på Lower East Side). russanddaughters.com

4. Washington Square Park

Denne herlige lille parken finner du helt i begynnelsen av Fifth Avenue i Greenwich Village, på NYUs universitetsområde. Det lille torget yrer av liv, og her er det sjakkbord, hundepark og lekeplass. I tillegg er det ofte musikere som opptrer her, og du kan oppleve diktlesning, dans og bading i fontenen. Tilbring litt tid her og la deg rive med av de fantastiske newyorkerne.

I Greenwich Village. washingtonsquareparkconservancy.org

Washington Square Park, New York

Washington Square Park

Museum of Arts and Design, New York

Utsikt fra restauranten Robert

5. Museum of Arts and Design

Dette kunst- og designmuseet ligger rett ved Columbus Circle og sørvest-hjørnet av Central Park. Museet er hyggelig og har perfekt størrelse – det er lett å få oversikt og å få med seg det meste. Det er som regel alltid en utstilling her det er verdt å bruke en times tid på, men det du absolutt ikke bør gå glipp av er restauranten Robert. Bestill et bord ved vinduet og nyt utsikten.

robertnyc.com. 2 Columbus Circle (på Upper West Side). madmuseum.org

Bestill din reise til New York

Reis til New York med Ving og opplev byens severdigheter

Reiser til New York

På tide med en tur til New York? Her finner du alle hotell som vi tilbyr i New York. Finn din favoritt.

Flere storbytips