Se hotell (4)

Reiser til Koh Tao

Når du bestiller en reise til Koh Tao venter en sjarmerende liten øy som blant annet byr på snorkling og dykking i verdensklasse.
Mange reiser til Koh Tao for den fantastiske dykkingen, men øyas dramatiske landskap med klipper og frodig jungel er verdt minst like mye oppmerksomhet som de fargerike korallene og det yrende livet under overflaten. På Koh Tao flyter feriedagene forbi, jevnt og behagelig, og hver dag vil sannsynligvis inneholde minst ett høydepunkt. Kanskje det blir et dykk ved Green Rock, en grillet tunfisk og en iskald øl i solnedgangen på Sairee Beach – eller kanskje en fottur til øyas høyeste punkt, Two View?

Bosteder på Koh Tao

Langs øyas vestkyst ligger det meste og beste av Koh Taos uteliv og hotell, først og fremst langs Sairee Beach og Mae Hat Beach. Vings hotell ligger i en egen vik rett syd for Mae Hat Beach, bare noe skritt fra fantastisk snorkling og vakker natur. Herfra tar det bare noen minutter å gå til landsbyen, og fortsetter man et lite stykke til kommer man til den tre kilometer langs stranden Sairee Beach.

Avslapning på mange måter

En reise til Koh Tao handler først og fremst om avslapning, men det finnes mange måter å slappe av på. Et forslag er å ta en taxibåt til Koh Nang Yuan, tre vakre små øyer forbundet av sandbanker, der man kan tilbringe en hel dag rett under overflaten og gjøre seg kjent med alle fiskene i det grunne vannet. Man kan også leie en kajakk og padle rundt øya, til en av de mer avsidesliggende strendene på nordsiden av øya. Men man kommer ikke unna dykkingen, for det er tross alt dykkerstedene som har gjort Koh Tao så kjent og populært. Med drøssevis av navngitte dykkersteder i øyas umiddelbare nærhet er det lett å forstå hvorfor Koh Tao har blitt så ettertraktet blant dykkere fra hele verden.

Vings reiser til Koh Tao

Få enda mer ut av ferien, ved å kombinere reisen til Koh Tao med en tur til for eksempel Koh Samui eller Bangkok. Da får du to reiser i ett, så får du se flere sider av dette fantastiske landet. Ving tilbyr pakkereiser med rutefly og hotell, og det betyr at du selv velger når på året du vil reise og hvor mange dager du vil være borte.
Nyttige tips
 • Gode dykkemuligheter
 • Hotell ved stranden
 • Fine strender
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Koh Tao

Strender
Koh Tao har fine strender med finkornet sand.
Mat, drikke og uteliv
Det finnes mange restauranter og velge mellom på Koh Tao, og de fleste verdenshjørner er representert i utvalget.

Mat og drikke i Thailand

Det thailandske kjøkken, spesielt ute ved kysten, baserer seg hovedsakelig på ferske råvarer med ris og nudler som alltid tilstedeværende basisføde. De fleste menyene kan virke veldig omfattende ved første blikk, med du oppdager raskt at det dreier seg om variasjoner over noen få temaer. Det vi kaller wok, altså raskt stekte råvarer, serveres ofte med eller uten ris og nudler, separat eller som en del av retten. Pad thai er en velkjent rett som består av nudler, tofu, egg, grønnsaker, kjøtt og andre godbiter. Den serveres ofte med hakkede peanøtter.

Fried rice

Fried rice kommer i en rekke utgaver; med reker, kylling, storfekjøtt, vegetarisk, eller hva kokken måtte ha for hånden. Denne retten serveres overalt, og er en av de tryggeste rettene du kan bestille om du vil unngå magesyke, siden den alltid er nylaget.

Rice and curry

Et annet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk hurtigmat. Du får utdelt en tallerken med ris, og forsyner deg med forskjellige curries fra skåler på bordet. Her er det like mange varianter som det er kokker. Til forskjell fra stekt ris og nudler kan slike curries være rundhåndet smaksatt med chili og andre sterke kryddere, så det er ikke noe for nybegynnere.

Salater

Et tredje hovedtema er salater. De befinner seg ganske langt fra vår hverdagslige grønne salat, og inneholder ofte kylling, reker, blekksprut eller annet kjøtt. En salat med ris ved siden av er ofte tilstrekkelig for lunsj. En advarsel: Thailandske salater skyter fra hoften! Om kokken er glad i chili kan salaten være overstrødd med hakkede røde og grønne chilier.

Supper

Suppe er ikke til å komme utenom når det er snakk om thailandsk mat. En suppe kan være klar eller tykk, og til sistnevnte kategori hører supper laget på kokos, noe som gir dem en søtlig smak. En suppe er en selvsagt del av et thailandsk måltid, og tilfører smak og konsistens.

Drikke

De to vanligste ølmerkene i Thailand er Singha og Chang, som begge er godt tilpasset klimaet, med en litt besk smak for å fordrive tørsten i solsteken. Singha er likevel en anelse søtere enn Chang. I tillegg til Singha og Chang kan du få de store europeiske øltypene som Heineken og Carlsberg. En annen populær drikke er den lokale whiskyen, som mange foretrekker å drikke utblandet med Coca Cola eller sodavann. Iste og iskaffe er også avkjølende drikke i varmen.
Koh Taos uteliv er rolig, og her omgås man på avslappede barer på kveldstid.
Shopping
Det største (men noe begrensede) shoppingtilbudet finner du i Sairee og Mae Had.
Sport og trening
Nyt det deilige vannet i Koh Tao.

Dykking

Koh Tao er et ordentlig paradis for deg som er glad i å dykke. Her samles dykkeinteresserte fra hele verden, og det er flere dykkeskoler å velge mellom. Foretrekker du å snorkle er mulighetene veldig gode.
Hvordan du tar deg rundt
Det finnes taxier ved de større strendene og ved piren, men ellers er det vanligst å komme seg rundt med tuk-tuk eller scooter.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Høytider

Dronningens fødselsdag 12. august
Den tidligere kongens fødselsdag 5. desember, samt hans bortgang 13. oktober.
Loy Krathong (lysfestival) i midten av november.
Det hverken selges eller serveres alkohol under disse høytidene.

Valuta og betaling

Baht (THB). American Express, Eurocard, MasterCard og Visa kan alle brukes på reisemålet.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid +5 timer. Vintertid: norsk tid +6 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Thai, men mange som jobber i turistnæringen snakker også litt engelsk.

Øvrig

Les også øvrig reiseinformasjon og Vings reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 12 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er). Transport til reisemålet kommer i tillegg.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Koh Tao hele året med rutefly.

Flyet lander på Bangkok flyplass, og derfra tar du innenriksfly til Koh Samui.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden med fly fra Bangkok til Koh Samui er ca. 50 minutter. Reisetiden fra flyplassen til hotellene på Koh Tao er ca. 90 minutter med taxi/minibuss og katamaran. Regn med ventetid på flyplassen og i havnen. Tidene kan variere avhengig av lokale trafikkforhold. Ved sen ankomst til Koh Samui må du overnatte der, da den siste båten til Koh Tao går kl. 17.30.
Vær
 • januar
31°23°
8
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • februar
32°23°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
33°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • april
33°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
31°25°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • juni
31°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • juli
31°25°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • august
31°24°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • september
30°24°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
6
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • november
31°24°
6
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • desember
31°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager

Finn reise til Koh Tao
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.