British Grand Prix

British Grand Prix, Storbritannia

I likhet med mange av Englands racerbaner var Silverstone fra starten av en flyplass. Når 2. verdenskrig var over i 1945 hadde landets to andre baner, Donington Park og den legendariske Brooklands, forfalt. Det var derfor de ytre taksebanene og forbindelsesveiene ble overtatt av the Royal Automobile Club for British Grand Prix i 1948. Banen var både rask og utfordrende, og i 1949 fikk banen den utformingen som den stort sett har behold siden da.

Når Formula One World Championship åpnet i 1950, var det på Silverstone det første løpet ble kjørt. Vinneren ble Giuseppe Farina i en Alfa Romeo. I 1951 fikk the British Racing Driver's Club (BRDC) leiekontrakten av RAC, og gjennomførte store forandringer. Depotene ble flyttet til rettstrekken mellom Woodcote og Copse, fra Farm straight der de tidligere lå. I tillegg ble det bygget en kortere bane innenfor den lange, fra Becketts corner til Woodcote.

Les mer om reisemålet British Grand Prix Skjul tekst

Billettkategorier
Grunnprisen inkluderer såkalte "General Admission"-billetter. Dette er ståplasser på bestemte områder rundt banen.

Mot tillegg kan du bestille billetter på "Farm Grandstand", "Becketts Grandstand" eller "International Pit Straight":

Farm Grandstand:
Farm Curve ligger etter den første kurven og utkjøringen fra depotstrekningen. Her ser man tydelig hvilke førere som forlater depotene, og det er en god plassering for amatørfotografer ettersom bilene enda ikke har nådd de høye hastighetene som gjelder for resten av banen. Man kan også se inn mot Village Corner og The Loop. Farm Grandstand har ikke tak.

Becketts Grandstand:
Dette er en av de mest krevende strekningene på alle Formel 1-banene. S-kurvene ved Maggots-Becketts er en test av førernes dyktighet i høye hastigheter og et bra sted å sitte hvis man vil ha mye action. Avkjøringssonen er bred her, så tribunene står et stykke fra banen, men man har god utsikt og kan også se Village Corner på banens andre side.

International Pit Straight:
Fra International Pit Straight kan tilskuerne se når førerne kommer ut fra Club Corner og øker farten langs den nye depotstrekningen inn i den raske kurven ved Abbey. Bilene brøler når de forsøker å komme så bra som mulig ut og gjør International Pit Straight til en spektakulær tilskuerplass. Her har man også god utsikt over start- og mållinjen, samtidig som man ser inn i depotene på andre siden av banen.

Alle gjester får en velkomstpakke med billettlomme, øreplugger, regnponcho, solkrem og penn i en praktisk pose.

Våre gjesters vurdering av British Grand Prix

Har du vært her? Sett din karakter på strender, shopping, natteliv og hotell!

Ingen hotellvurdering

Det finnes ingen hotellvurderinger på dette reisemålet

Reisetips

Vær den første til å skrive et reisetips

Et utvalg hotell - British Grand Prix


Chat med oss

Man-tor: 08.30-21.00
Fre: 08.30-18.00
Lør: 10.00-15.00
Søn: 12.00-16.00

Start chat

Les mer om MyHoliday Card