England - innreisekrav og lokale regler

Oppdatert 07.01.2022

innreisekrav - vaksine og test

England har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema
Alle reisende fra og med 5 år må fylle ut et innreiseskjema. Uten skjemaets kvittering som reisedokument, får man ikke reise akkurat nå. Allerede på avreiseflyplassen må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet ditt, så sørg for å ha den tilgjengelig når du sjekker inn. Skjemaet kan tidligst fylles ut 48 timer før ankomst.

2. Koronasertifikat/-test
Hvis du er fullvaksinert eller under 18 år
Er du fullvaksinert med to doser (én dose Johnson&Johnson) senest 14 dager før avreise og har et gyldig koronasertifikat, gjelder følgende fra og med 9. januar:

  • For å kunne fylle ut innreiseskjemaet (se punkt 1 over) må du bestille en såkalt "Day 2 Lateral Flow Test" (antigen-/hurtigtest). Denne testen må tas dag 0, 1 eller 2 (ankomstdagen regnes som dag 0).

  • Se priser, teststeder samt bestill tid for test her

Barn under 18 år er omfattet av de samme innreisekravene som fullvaksinerte, selv om de ikke er vaksinert.

Du velger selv hvilken aktør du vil benytte, og alle teststeder i denne linken er godkjent av britiske myndigheter. Ønsker du hjelp til å velge aktør kan vi anbefale Randox som har flere testsenter i England.

Manchester - se teststeder her
London - se teststeder her
Liverpool - før avreise vil du motta en e-post fra oss, med informasjon om hvor du kan bestille tid for hurtigtest på ett av våre hotell.

Avtalen om testing er et ansvar mellom den reisende og teststedet. Vi mottar ingen form for økonomisk kompensasjon fra noen av selskapene vi anbefaler.

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på papir via helsenorge.no, så er du sikker på at du har det tilgjengelig på reisen.

Du som ikke er fullvaksinert:
Alle over 18 år som ikke er fullvaksinerte må i karantene i 10 dager ved ankomst til England. I tillegg må du ta en "Day 2 Lateral Flow Test" som er beskrevet lenger opp på denne siden, samt en ny test på dag 8.

Lokale regler akkurat nå
I England er det krav om å bruke munnbind i butikker og på offentlig kommunikasjon.
Merk at lokale myndigheter kan komme med endringer i regler og forskrifter på kort varsel.

Se også:
Les mer om vårt Safe Travel-program her
Ofte stilte spørsmål og svar om å reise akkurat nå
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.