Se hotell (29)

Reiser til Edinburgh

Skottland er mer enn bare kilt, whisky og sekkepiper. På en reise til Edinburgh vil du også oppleve vakker natur, herlige mennesker og spennende arkitektur. Og om du våger å smake på det, kan du prøve nasjonalretten haggis.
Edinburgh er blitt kåret til Storbritannias vakreste by, og naturen og arkitekturen er virkelig uslåelig. Beliggenheten ved havet har også sin fordel, og det store utvalget av historiske bygninger er enormt.

Ting å gjøre i Edinburgh

Edinburgh består av flere bydeler, og de fleste av Vings hotell ligger i gamlebyen. The Royal Mile er en ærverdig gate som strekker seg fra Edinburgh Castle til Holyrood Palace, og er kantet av historisk bebyggelse. Om du er ute etter å handle skal du finne veien til New Town, den andre delen av byens sentrum. Rett nord for New Town ligger Royal Botanical Gardens.

En smak av Skottland

Edinburgh har flust av internasjonale restauranter, men for den som er litt modig (eller nysgjerrig) og vil prøve skotsk matkultur, kan vi anbefale haggis. Det er landets nasjonalrett, og lages av innmat av får, blandet med løk, havregryn og krydder og kokt i en dyremage. Om det ikke frister, kan du prøve en langt mer uskyldig Shepherd's Pie, som er en rett laget av blant annet kjøttfarse og potetmos.

Vings reiser til Edinburgh

Med Ving reiser du til Edinburgh med rutefly, og det betyr at du selv bestemmer hvilken dag du vil reise og hvor mange dager du ønsker å være borte. Når du bestiller en reise med Ving til Edinburgh kan du velge mellom en hel del hotell, med alt fra enkle lavprishotell til mer eksklusive hotell. Midt på treet ligger hotellet Best Western Edinburgh City, hvor du bor sentralt med kort vei til det meste.
Nyttige tips
 • Sentrale hotell
 • Hotell med 2–5 bølger
 • Godt utvalg av butikker, restauranter og uteliv
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Edinburgh

Vær
 • januar
6°1°
1
Soltimer/dag
11
Regnfrie dager
 • februar
6°1°
2
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager
 • mars
8°2°
3
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager
 • april
11°4°
4
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • mai
14°6°
5
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • juni
17°9°
6
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • juli
18°11°
5
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • august
18°11°
4
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • september
16°9°
4
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager
 • oktober
12°7°
3
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager
 • november
9°4°
1
Soltimer/dag
11
Regnfrie dager
 • desember
7°2°
1
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 1 time og 50 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Edinburgh hele året.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen utenfor Edinburgh til hotellene er ca. 25 minutter (ca. 16 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold. Det er også mulig å ta buss og taxi inn til sentrum.
Shopping
Edinburgh har et variert shoppingtilbud, med mote, interiør, kunst og kunsthåndverk. Populære varer å ta med seg hjem er whisky og produkter av lammeull. De aller fleste og mest berømte forretningene ligger langs Prince's Street.
Mat, drikke og uteliv
Det er mer enn nok restauranter i Edinburgh, med alt fra enkel gatekjøkkenmat til eksklusive restauranter. Du som er modig kan smake på den skotske nasjonalretten Haggis, som er laget av innmat av får, blandet med løk, havregryn og krydder og kokt i en dyremage. Om du velger å stå over, kan du trøste deg med at byen har mat fra alle verdenshjørner.

matvandring i Edinburgh

Hvor finner du verdens beste Haggis? Hvordan smaker Cullen Skink? Hva er Neep and Tatties? Disse og mange andre spørsmål får du svar på om du blir med på et matvandring i Edinburgh. Guiden viser deg både kjente og ukjente retter og drikke. Har du prøvd den skotske nasjonaldesserten Cranachan? Har du kjennskap til whisky?
Når solen senker seg over Edinburgh våkner en verden av undergrunnsklubber, barer, puber og heftig livemusikk. Vind, regn og ujevne brosteinsgater hindrer ikke byens innbyggere eller tilreisende fra å gå ut på byen og feste. Ta på deg danseskoene og forbered deg på en helaften i den skotske hovedstaden!
Aktiviteter og severdigheter
Det er enkelte severdigheter du bare må få med deg på en reise til Edinburgh. Langs The Royal Mile ligger det flere vakre bygninger fra middelalderen, og høyt over byen på en klippe kneiser Edinburgh Castle. Herfra har du fantastisk utsikt over Edinburgh og omgivelsene. National Museum of Scotland er en av Skottlands mest besøkte attraksjoner.
Hvordan du kommer deg rundt
Busselskapet Lothian Buses trafikkerer hele Edinburgh. Du kan kjøpe engangsbilletter eller dagskort, såkalt DAYticket, hos bussjåføren eller i en Travel Shop.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Pound (GBP). Det lønner seg å veksle til GBP før avreise.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time.

Elektrisitet

220 V. Du må ha adapter, norske kontakter passer ikke i engelske stikkontakter.

Språk

Engelsk

Viktig om innreise til Storbritannia

¨
Storbritannia ligger utenfor Schengenområdet, og vi anbefaler derfor at du tar med deg passet ditt.

Reisende under 18 år

I Storbritannia har hotellene rett til å nekte å ta imot mindreårige uten verge.
Hvis du reiser med barn under 18 år og ikke er omsorgsperson - for eksempel søsken, besteforeldre, tante, onkel, venn kan det hende at du får spørsmål ved inn- og utreise. Dette gjelder også i de tilfellene der dere for eksempel har forskjellige etternavn.
Ta alltid med deg relevant dokumentasjon som viser din relasjon til barnet hvis dere ikke har samme etternavn, samt en skriftlig bekreftelse fra barnets foreldre.

Finn reise til Edinburgh
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.