Se hotell (7)

Reiser til Negombo

Sri Lanka, Sri Lanka
En reise til Negombo er ikke bare en reise til sol og bad, men til ett av Vings mest spennende reisemål på Sri Lanka, med ekte srilankisk folkeliv, strender og utmerkede hotell.
Bare noen kilometer fra havet og hotellene venter Negombos livlige, kaotiske og fargerike handlegater, der det selges alt fra ayurvedisk urtemedisin til restlager av badetøfler. Det er dette som er sjarmen med å reise til Negombo, at man får oppleve det ekte Sri Lanka. Kanskje frister det å prøve «rice and curry» på en lokal restaurant, eller å ta bussen inn til Colombo? Snus inn alle luktene, hør på lydene og nyt atmosfæren. Dette er til Sri Lanka!

Sol og bad

Når alle sansene dine er stappfulle av inntrykk hopper du inn i nærmeste tuk-tuk og drar tilbake til hotellet for å slappe av i baren, ta en dukkert i bassenget eller legge deg langflat på stranden. Stranden i Negombo er bred og lang, og er perfekt for lange spaserturer og herlige dager i solen.

Bo bra med Ving

Når du bestiller en reise med Ving til Negombo har du flere hotell å velge mellom, hvor samtlige ligger rolig til et stykke utenfor byen. De fleste hotellene ligger rett ved stranden, om hvis du vil bo riktig bra kan du for eksempel sjekke ut førsteklasses Jetwing Blue. Her kan du slappe av på en solseng på stranden og ha like kort vei til havet som til bassenget. Hotellet har egen spa-avdeling og flere restauranter, og det er mulig å bestille All Inclusive.

Vings reiser til Negombo

Når du reiser med Ving til Negombo reiser du med rutefly, og kan selv bestemme hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Du kan også kombinere Negombo med ett eller flere andre reisemål underveis. Etter noen innholdsrike dager i Negombo kan du koble av på roligere reisemål som for eksempel Beruwela eller Marawila.
Nyttige tips
 • Fine sandstrender
 • Gode shoppingmuligheter
 • Lokale restauranter
 • Valgfri reiselengde
 • Hotell på stranden
 • Luksushotell
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Negombo

Strender
Sandstranden i Negombo er fem kilometer lang og enkelte steder nesten hundre meter bred. Det er ikke spesielt langgrunt her, men vannet er både varmt og innbydende. Utenom hotelltilbudet er det lite å velge mellom, så for mat og drikke er det best å benytte seg av hotellrestaurantene. Badegjester kan benytte seg av de solsenger og parasoller som tilhører hotellet de bor på. På søndager og andre helligdager forvandles stranden til en møteplass for lokalbefolkningen, som kommer hit med picnikc-kurver og hygger seg. Noen kvelder er pulsen høyere, med livlig musikk og dans.

Sol og bad på Sri Lanka

Sri Lanka har en 1700 kilometer lang kystlinje med mange herlige strender. Noen strender som er vel verdt å besøke er Beruwela, Bentota, Hikkaduwa og Unawatuna. På de fleste av disse er det mulig å leie utstyr for windsurfing. Hikkaduwa og Unawatuna har rev hvor det er fint å snorkle. Wewela i nærheten av Hikkaduwa har de beste bølgene for surfing. Det er få privatstrender på Sri Lanka, så du kan bade nesten overalt, men kle på deg når du spiser lunsj eller går en tur i byen.

Tidevannsforskjellene kan være opp mot én meter på det meste, noe det er verdt å ha i bakhodet om du svømmer langt ut fra stranden. Det er ikke så vanlig med vannsport på Sri Lanka, som regel fordi rev og klipper hindrer utøvelse. Det er derimot mange dykkerskoler og snorkleturer.

Du vil ganske sikkert treffe på noen av de lokale strandselgerne, Sri Lankas "beachboys". De har stranden som arbeidsplass og selger diverse utflukter, tilbyr bil- og båtleie og mye annet. De snakker ofte tysk, engelsk og noen ganger litt skandinavisk. Vi vil gjerne understreke at de på ingen måte samarbeider med hotell eller reiseselskap, noe de ofte påstår at de gjør.
Mat, drikke og uteliv
Negombo har spisesteder i alle prisklasser. Kjøkkenet minner om det i Sør-India, og utvalget består for det meste av lankesisk og europeisk mat. De fleste restaurantene ligger i nærheten av hotellene og har et stort utvalg av fiske- og skalldyrsretter på menyen. Det er vanlig å plusse på 10% tips, da serviceavgift ikke er inkludert. Om den allerede er inkludert runder du av oppover.

Mat og drikke på Sri Lanka

Sri Lanka er berømt for sine kryddere, og de sparer ikke på dem når de lager mat. Det betyr ikke at all mat er bedøvende sterk, men heller aromatisk og full av smak. Det er liten risiko for å bli dårlig av maten på Sri Lanka. Om du holder deg til de vegetariske rettene er du på den sikre siden.

Restauranter på Sri Lanka

De fleste restauranter har en god og variert meny hvor lokale og internasjonale retter serveres om hverandre. Hotell og pensjonater har ofte noen internasjonale innslag på menyen, som for eksempel fried rice og pasta. Det er vanlig med lankesisk mat utenfor hotellene. Ofte får man den helt spesielle matopplevelsen på et lite, lokalt spisested. Ser du et lokale med to fargeglade lysrør utenfor er det et spisested. Disse pleier å ha lokal stemning og god og rimelig mat.

Å drikke

Det varme klimaet og den krydrete maten tilsier at øl eller vann best til maten. Sri Lanka har flere gode, lokale ølmerker. Vann kjøpes på flaske i butikker og på restauranter. Sørg for alltid å ha en flaske med vann i vesken eller lommen.

Juice
Det er alltid en eller annen form for fruktdrikk å slukke tørsten med. Det finnes to slag, ekte og uekte. Førstnevnte består av frukt, vann og kanskje sukker som kjøres i en blender. Den andre er laget av konsentrat og er ikke like god. En variant av juice er lassi, frukt som er mikset med yoghurt og kanskje litt sukker.

King Coconut
King Coconut er en gul kokosnøtt som man hugger toppen av og stikker et sugerør ned i for å drikke den søte saften. Be gjerne om at de åpner den når den er tom slik at du kan nyte det velsmakende fruktkjøttet. King Coconut selges overalt på Sri Lanka.

Rice & curry

Nasjonalrett nr. 1 er rice and curry. En porsjon med ris serveres sammen med ulike typer curry, ofte et par vegetariske og noen av kjøtt, fisk eller kylling. Til dette spiser man poppadoms og chutney. Ønsker du å spise som de lokale legger du bestikket til side og spiser med høyrehånden. Det kan være litt uvant til å begynne med, men øvelse gjør mester. Det er omtrent som å lære å spise med pinner.

String hoppers

Denne matretten kan du få nesten overalt. Den består av nøster av nudler som spises med chutney, daal eller annet tilbehør. Retten serveres ofte til frokost, men kan like gjerne spises som snacks når som helst på dagen.

Hopper

Hopper, eller appa, er en skålformet pannekake som er sprø langs kanten og myk på midten. Hoppers kan fylles med blant annet frukt, egg og curries. Retten spises når som helst på dagen.

Rotty

En annen type pannekake, men flat. Den fylles med curry og brettes sammen.

Idli

Idli er risputer som dampes og ofte spises til frokost. Det vanligste tilbehøret er kokoschutney. Dette kan man raskt bli avhengig av!

Fisk og skalldyr

Om kvelden kan man ofte se et perlekjede av lys langt ute på havet. Det er de lokale fiskerne som haler inn dagens fangst. Noe fiskeslag kjenner vi igjen, for eksempel tunfisk. Sørg for å bestille grillet tunfisk til middag, for billigere og bedre får du neppe tak i noe annet sted. Hummer pleier også å stå på menyen, som regel grillet. Det samme gjelder Yumbo Prawns – reker store som kaniner. Det finnes mindre reker på menyen også.

Frukt

Papaya, banan og solmoden ananas kan man få tak i hele året, og serveres ofte på hotellene På det lokale markedet finner du frukter som mango, epler og melon for å nevne noen. Husk å skrelle frukten før du spiser den.
Utelivet i Negombo består av noen puber som er godt besøkt de fleste kvelder i uken.
Shopping
I den delen av byen hvor hotellene ligger er det mange småbutikker som viser seg å ha det meste bare du spør. Her er det også mange turistbutikker, treskjærere, gullsmeder, optikere og en og annen klesbutikk. Er du på jakt etter et ordentlig supermarked må du til Negombo sentrum. Her er det også et godt utvalg av markeder og lokale butikker som selger klær og sko. Landets beste shoppingmuligheter finner du i Colombo, som har flere kjøpesentre med et stort vareutvalg til lave priser.

Shopping på Sri Lanka

Sri Lanka har et stort og spennende utvalg av eksotiske varer til lave priser. Stoffer og te er to eksempler på hyggelige gaver å ta med seg hjem. I henhold til lokale tollregler er det tillatt å ta med seg én kilo te ut av landet. Ayurvedisk naturmedisin er et annet tips, for det finnes oljer og salver for alle tenkelige lidelser. Alt er selvsagt naturlig fremstilt, og medisinene kan kjøpes på vanlige apotek, ayurveda-sentre eller krydderfarmer. Sistnevnte kan anbefales fordi de gir et innblikk i plantelivet på Sri Lanka, hvor de fleste planter er godt for et eller annet.

Kjøpesentre og større butikker har faste priser, og varene er merket med en prislapp. I mindre butikker, på markeder og hos selgere på stranden, gateselgere og torghandlere er det pruting som gjelder.

Smykkesteiner

Gull og edelstener er det populært å kjøpe. Mange av dem utvinnes på Sri Lanka, først og fremst safirer og en lang rekke halvedelstener som ametyster og granater. Det er fort gjort å kjøpe en imponerende haug med glitter og stas for en rimelig penge, for så å ta dem med hjem for å lage egne smykker eller gi dem bort som gaver.
Det er lett å bli lurt, så utvis forsiktighet. Ikke la en gateselger overtale deg selv om han snakker flytende norsk eller svensk. Byen Candy har sitt eget område med en lang rekke butikker med juvelhandlere. Kjøp aldri en edelsten uten at det følger med et statlig ekthetsbevis. Det er ikke sikkert at du får valuta for pengene, men du er i hver fall garantert å få det du tror du har kjøpt.

Klær

Tekstilindustrien er stort sett rettet mot det lokale markedet, så det et langt mellom piratkopierte varer. Ekte varer er det derimot mulig å kjøpe, siden Sri Lanka produserer klær for mange berømte merker, og en viss del av produksjonen kan selges innenlands til veldig reduserte priser. Det meste finner du i Colombo, men også i Nuwara Eliya, som er Sri Lankas høyest beliggende by. Her kan du finne vinterklær som er enda billigere enn i hovedstaden. Salget foregår på den såkalte "vintergaten", en liten markedsgate med boder. Kikk på utvalget i hver bod før du bestemmer deg og se etter eventuelle feil og mangler. Prut så det monner!

Innredning

Det er mulig å kjøpe med seg mye håndverk hjem – hva sier du for eksempel om en meterhøy elefant i massiv teak, eller noen nye trekk til sofaputene? Det er et stort utvalg i butikkene, så det er bare å gå rundt og titte. Noen butikker kan ordne med frakt om elefanten ikke skulle passe i kofferten. Stoffer kan du kjøpe i metervis uten å sprenge kofferten eller budsjettet.
Sport og trening
I Negombo kan du blant annet vindsurfe, snorkle, dykke og spille tennis. De fineste stedene for snorkling og dykking finner du sør på Sri Lanka, for eksempel i Hikkaduwa, hvor det er korallrev og vannet er klarere.

Du kan også teste kreftene ved å bli med på rafting på elven Kelaniya Ganga. Med Ella Adventure kan du bli med på fjellklatring og fotturer av ulik lengde.
Aktiviteter og severdigheter
Cricket er stort på Sri Lanka, og landet er en av de ti beste nasjonene i verden. Du kan ikke se noen større kamper, men både gamle og unge spiller cricket, og du kan ofte se de lokale skolelagene spille.

Fiskemarkedet i Negombo

Rett over lagunebroen ligger det et fiskemarked som det er verdt å besøke om morgenen, da fiskerne kommer til land med nattens fangst.

Havfiske

Sportsfiske og havfiske blir stadig mer populært på Sri Lanka. Om du har lyst på en kamp med de spennende og vakre fiskeartene i Det indiske hav er det mange muligheter.

Tennis

Mange av de store hotellene har tennisbaner for gjestene. Det er som regel mulig å leie racket og baller.

Ayurveda/Spa

Ayurveda er en gammel medisinsk behandling. En kur kan vare inntil en måned, men de fleste besøkende nøyer seg med enkeltbehandlinger. Det er veldig avstressende og avslappende. Behandlinger kan bestilles på større hotell eller på gaten.

Hollandske ruiner i Negombo

Nede ved havet, like ved lagunen, ligger ruinene av det hollandske fortet hvor 1672 står risset inn over porten. Her ligger det også en hollandsk kirkegård og en stor slette hvor det spilles cricket-matcher. Noen av de gamle bygningene brukes fortsatt, for eksempel hvilehjemmet ved lagunen.

Kirker i Negombo

Det er ikke langt mellom kirkene i Negombo. Katolisismen gjorde stor lykke blant folk fra Karavas-kasten, og det er derfor byen i dag kalles "Little Rome", med flere aktive menigheter. St. Mary's Church i sentrum har veldig fine takmalerier, utført av en lokal kunstner.
Øya Duwa, som er forbundet med Negombo via lagunebroen, er kjent for sitt pasjonsspill hvor hele byen er engasjert.

Marawila

Ca. 30 kilometer nord for Negombo ligger fiskelandsbyen Marawila, som er en av de større landsbyene i området. Her kan du oppleve fiske- og grønnsaksmarkedet og handle i butikker. Du finner kanskje ikke så mye å ta med deg hjem, siden det meste er ment for lokalbefolkningen, men det er likevel en opplevelse. Du kan gå lange turer langs stranden, eller spasere rundt i de små gatene og studere hverdagslivet. Det er også mulig å observere de mange fugleartene som holder til ved lagunen.

Iranawila

Den lille fiskelandsbyen Iranawila ligger ca. 40 kilometer nord for Negombo. Her bor du langt fra de store turiststedene, men tett på stranden, naturen og dagliglivet. Tidlig om morgenen kan du se fiskerne komme inn med sine garn med nattens fangst, og det er slettes ikke umulig at den ender opp på ditt middagsbord. Dagen tilbringer du som du vil, enten på stranden eller på en sykkeltur eller spasertur i omgivelsene.

Chilaw

Om du reiser åtte kilometer nord for Iranawila kommer du til den større og travlere byen Chilaw. Underveis kan du oppleve livet på landet. Chilaw har et eksotisk fiskemarked og det kjente hindutemplet Munneswaram, som mange pilegrimer valfarter til hvert år.
Chilaw har mange lokale restauranter og kafeer som du kan slå deg ned på for en hvilepause.

Colombo

Sri Lankas hovedstad Colombo ligger tre mil fra Negombo. Det tar en stund å reise dit, men det er ikke vanskelig. Det går buss flere ganger i timen, og avhengig av trafikken tar det 1–2 timer å reise dit. Bussen går når den er full – her betyr "full" at det alltid er plass til noen passasjerer til. Det er hyggeligere å ta toget, men det har ikke like mange avganger.

Nuwara Eliya

Nuwara Eliya på 1868 meter over havet er landets høyestliggende by. Her har tiden stått stille siden kolonitiden med sine privatklubber og veddeløpsbaner. Byen har et godt utvalg av butikker som blant annet selger vinterklær.
Hvordan du tar deg rundt
I Negombo kan du leie bil med engelsktalende guide for lengre turer.
Trafikken på Sri Lanka er ganske kaotisk, og veiene er smale og svingete. Ikke kjør bil på egen hånd med mindre du har en veldig omfattende livsforsikring. På lengre reiser og utflukter er det bedre å leie bil eller minibuss med sjåfør. Dette ordner du best gjennom et autorisert reisebyrå. Prisen varierer selvsagt avhengig av reisens lengde, så avtal prisen på forhånd. Om dere planlegger en tur over flere dager må dere husk å bestille et rom til sjåføren.

Lokaltrafikk i Negombo

Lokalbusser fra hotellområdet stopper langs veien når du rekker ut hånden. Du betaler om bord på bussen, og du må sørge for å ha småpenger siden de ikke tar i mot store sedler. Du kan reise til flere deler av øya fra Negombo sentrum, hvor det ligger både en togstasjon og en bussterminal.

Tuk-tuk og taxi i Negombo

På korte turer kan du ta taxi eller tuk-tuk utenfor hotellet. Husk å prute på prisen da det ikke er vanlig med taksameter.

Buss

Sri Lanka har et godt utbygd bussnett med flere daglige avganger mellom de største byene. Komforten er ikke alltid den beste, og hastigheten ligger på rundt 25 km i timen. Til gjengjeld er prisene veldig lave. De første to setene på bussen er reservert for buddhistiske munker, og dette må respekteres. Selv en gravid kvinne gir fra seg setet sitt til en munk. Husk at det tar tid å kjøre buss, og at det er mange stopp underveis.

Taxi

Det er forholdsvis få taxier, og de er ofte knyttet til hotellene eller flyplassen. Avtal pris på forhånd.

Tuk-tuk

Et fint alternativ for kortere turer er å ta en trehulstaxi, tuk-tuk, eller "three wheeler" med plass til tre personer. Her må du også avtale prisen på forhånd.

Tog

Å ta toget er en behagelig måte å reise rundt på øya. I tillegg slipper du kaoset i trafikken. Du kan velge mellom 2. og 3. klasse, hvor 3. klasse er billigst. Det er litt dyrere å reise med tog enn med buss. Hør med jernbanestasjonen for rutetider, priser og reservasjoner.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Vi anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst fire uker innen avreise. For mer informasjon se: http://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

I landet du skal besøke finnes det nasjonale lover, og det kan også finnes lokale regler og skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut av hva som gjelder for det landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser på reisen, anbefaler vi deg å lese mer på landets ambassades hjemmeside og gjennomgå UDs informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Lankesiske rupi (LKR). Ta med rupier og eventuelt amerikanske dollar. Kredittkort, f.eks. Mastercard og Visa, er bare gangbare på større steder der det også finnes minibanker. I enkelte tilfeller tas det en ekstraavgift på 2,5 % ved kortbetaling. Prisene i Sri Lanka er generelt mye lavere enn i Norge, men prisene kan variere veldig basert på hvor man gjør innkjøpene.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid +3,5 timer. Vintertid: norsk tid +4,5 timer

Elektrisitet

240 V. Engelsk stikkontakt. Man trenger adapter, men dette kan ofte lånes på hotellene.

Språk

Singalesisk, tamilsk og engelsk.

Øvrig informasjon

Under såkalte Poyadager (1-2 ganger i måneden) serveres og selges det ikke alkoholholdig drikke på Sri Lanka. Stømbrudd forekommer. Venstrekjøring. Tips til rengjøringspersonalet ca. 1 USD pr. dag. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 12 timer og 45 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Negombo (Sri Lanka) fra Oslo i vintersesongen.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen utenfor Colombo til Negombo er ca. 30-45 minutter (ca. 12-20 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold. Ved hjemreise stenger innsjekking på flyplassen 90 minutter før avgang.
Vær
 • januar
31°22°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • februar
31°23°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
32°24°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
32°25°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
31°26°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • juni
30°26°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • juli
30°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • august
30°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • september
30°25°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • oktober
30°24°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • november
30°23°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • desember
30°23°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager

Finn reise til Negombo
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.