Jetwing Lighthouse, Galle
Ekspertenes tips

Sri Lankas

Arkitektur

Tropisk brutalisme på Sri Lanka

En gang i blant havner jeg under en palme på en paradisstrand, for eksempel på Sri Lanka. En stor grunn til at jeg ønsket å besøke Sri Lanka var Geoffrey Bawa og tropisk brutalisme/modernisme.

Geoffrey Bawa (født i 1919, død i 2003) er kanskje den mest kjente arkitekten fra Sri Lanka, og i tillegg en av de mest innflytelsesrike arkitektene i sydøstlige Asia under den senere delen av 1900-tallet. Han var en av de drivende kraftene bak de vi i dag kaller tropisk modernisme - noe jeg lenge har siklet over. I dag er det en relativt trendy arkitektur som jeg sier ja, ja, ja til! Jeg elsker det harde mot det myke, veldig vakkert.

For meg er det hele et ekte kunstverk!

Tekst & foto: Tomas Alexandersson og ving.se

Geofferys Colombo

Vel fremme på Sri Lanka bør du sette av litt tid til å besøke hovedstaden Colombo. Her får du en lekker blanding av historiske, koloniale bygninger og skyskrapere. Geoffrey Bawa har selvfølgelig satt sine spor på hovedstaden, der du blant annet kan se bygninger som den kjente villaen ”Number 11” og tempelbygningen Seema Malaka.

Hotell for brutalismesafari

Geoffrey Bawa bygde også flere hotell på Sri Lanka og my friend, it's your lucky day - for tre av de kan du bestille med Ving. Finner du arkitekturen interessant kan du også besøke mesterverket Hotel Heritance Kandalama i Dambulla eller Club Villa i Bentota. Det finnes flere hotell, så ønsker du å dra på brutalismesafari kan du google deg frem til favoritthotellene!

Tropisk modernisme i vakkert miljø

Her blandes fine tredetaljer med betong i naturnære omgivelser.

Lankesisk innredning og lokal kunst

Et luksuriøst hotell på en klippe ovenfor stranden.

Luksuriøs oase ved kysten i Bentota

Et tropisk paradis som ligger mellom havet og en svingende elv.

Tomas Alexandersson

Tomas tar oss med på opplevelser som preges av bar - og restaurantbesøk, arkitektur og utstillinger. Gjerne i storbyer i Europas østre deler, der han blant annet ser på Tallin som sitt andre hjem.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.