Se hotell (3)

Reiser til Hikkaduwa

Sri Lanka, Sri Lanka
På en reise til Hikkaduwa står stranden, korallrevet og det ukompliserte utelivet i fokus. Velkommen til et av landets første turiststeder.
Hikkaduwa er høylydt, intens og avslappende, alt på en gang. Kystveien som går rett gjennom feriebyen er kantet av hotell, restauranter, dykkerfirmaer og alt annet man kan ha behov for i løpet av ferien. Litt lenger ned ligger stranden, og utenfor den korallrevet som har gjort stedet kjent. Men dette er ikke alt, for hvis du forlater hotellområdet og reiser litt innover i landet møter du en helt annen side av Hikkaduwa. Her ligger husene i frodige omgivelser, barna hopper paradis på de støvete veiene og små butikker selger alt av livets nødvendigheter. Her hersker det en helt annen ro enn ved strandområdene.

En av verdens fineste strender

Bare to mil sørover ligger Sri Lankas fjerde største by Galle, kjent for det gamle hollandske fortet, havnen og cricketstadion der det spilles kamper med jevne mellomrom i vinterhalvåret. Følger man deretter kysten enda et stykke kommer man til Unawatuna Beach – sannsynligvis en av verdens vakreste strender. Den gylne sandstranden kantet med palmer er like populær blant lokalbefolkningen som blant turistene. Hit reiser man for å nyte solen og havet. Det enkleste er å ta tuk-tuk eller tax hit, hvis du ikke er ekstra eventyrlysten og tar toget langs kysten.

Vings reiser til Hikkaduwa

Nesten alle Vings hotell ligger på stranden, blant annet det populære hotellet Coral Sands. Dette er er ganske lite hotell med hyggelig atmosfære og et basseng med strålende havutsikt.
Vil du oppleve mer av Sri Lanka kan du kombinere flere reisemål i ferien. Kanskje har du lyst på det rolige reisemålet Beruwela eller det livligere turiststedet Negombo? Du kan skreddersy reisen akkurat slik du ønsker det. Når du reiser med Ving til Sri Lanka kan du velge hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte.
Nyttige tips
 • Solsikkert
 • Fine sandstrender
 • Gode dykkemuligheter
 • Valgfri reiselengde
 • Hotell på stranden
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Hikkaduwa

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Sandstrendene i Hikkaduwa er lange, og noen steder, smale. Ved hotellene er strendene stort sett fine, med gode snorklemuligheter. Det er ikke vanlig med solsenger i Hikkaduwa, så det er badehåndklær som er tingen, eller det som finnes på hotellområdet. Noen hotell og pensjonater har strandrestauranter som tilbyr gratis solsenger til gjestene sine. Det er begrenset utvalg av vannsport, siden klipper og rev forhindrer utleie av vannscootere og båter. Hvis du vil surfe må du reise et stykke ut på havet. Det finnes noen PADI-sertifiserte dykkerskoler i Hikkaduwa. Om du har lyst til å studere livet under havoverflaten uten å bli våt, kan du bli med en båt med glassbunn.

Surfe i Hikkaduwa

Mellom november og mars er det surfesesong i Hikkaduwa. Når de store bølgene ruller inn, er det mange surfeskoler og tilbud for både nybegynnere og proffe.

Sol og bad på Sri Lanka

Sri Lanka har en 1700 kilometer lang kystlinje med mange herlige strender. Noen strender som er vel verdt å besøke er Beruwela, Bentota, Hikkaduwa og Unawatuna. På de fleste av disse er det mulig å leie utstyr for windsurfing. Hikkaduwa og Unawatuna har rev hvor det er fint å snorkle. Wewela i nærheten av Hikkaduwa har de beste bølgene for surfing. Det er få privatstrender på Sri Lanka, så du kan bade nesten overalt, men kle på deg når du spiser lunsj eller går en tur i byen.

Tidevannsforskjellene kan være opp mot én meter på det meste, noe det er verdt å ha i bakhodet om du svømmer langt ut fra stranden. Det er ikke så vanlig med vannsport på Sri Lanka, som regel fordi rev og klipper hindrer utøvelse. Det er derimot mange dykkerskoler og snorkleturer.

Du vil ganske sikkert treffe på noen av de lokale strandselgerne, Sri Lankas "beachboys". De har stranden som arbeidsplass og selger diverse utflukter, tilbyr bil- og båtleie og mye annet. De snakker ofte tysk, engelsk og noen ganger litt skandinavisk. Vi vil gjerne understreke at de på ingen måte samarbeider med hotell eller reiseselskap, noe de ofte påstår at de gjør.
Mat, drikke og uteliv
Matkulturen ligner Sør-Indias og nasjonalretten er ris og curry. På de aller fleste restaurantene langs kysten har de et bredt utvalg av fisk og skalldyr på menyen. Mange av restaurantene i Hikkaduwa ligger langs hovedveien. 10% tips legges til regningen, da serviceavgiften ikke er inkludert. Skulle den være inkludert runder man av oppover.

Mat og drikke på Sri Lanka

Sri Lanka er berømt for sine kryddere, og de sparer ikke på dem når de lager mat. Det betyr ikke at all mat er bedøvende sterk, men heller aromatisk og full av smak. Det er liten risiko for å bli dårlig av maten på Sri Lanka. Om du holder deg til de vegetariske rettene er du på den sikre siden.

Restauranter på Sri Lanka

De fleste restauranter har en god og variert meny hvor lokale og internasjonale retter serveres om hverandre. Hotell og pensjonater har ofte noen internasjonale innslag på menyen, som for eksempel fried rice og pasta. Det er vanlig med lankesisk mat utenfor hotellene. Ofte får man den helt spesielle matopplevelsen på et lite, lokalt spisested. Ser du et lokale med to fargeglade lysrør utenfor er det et spisested. Disse pleier å ha lokal stemning og god og rimelig mat.

Å drikke

Det varme klimaet og den krydrete maten tilsier at øl eller vann best til maten. Sri Lanka har flere gode, lokale ølmerker. Vann kjøpes på flaske i butikker og på restauranter. Sørg for alltid å ha en flaske med vann i vesken eller lommen.

Juice
Det er alltid en eller annen form for fruktdrikk å slukke tørsten med. Det finnes to slag, ekte og uekte. Førstnevnte består av frukt, vann og kanskje sukker som kjøres i en blender. Den andre er laget av konsentrat og er ikke like god. En variant av juice er lassi, frukt som er mikset med yoghurt og kanskje litt sukker.

King Coconut
King Coconut er en gul kokosnøtt som man hugger toppen av og stikker et sugerør ned i for å drikke den søte saften. Be gjerne om at de åpner den når den er tom slik at du kan nyte det velsmakende fruktkjøttet. King Coconut selges overalt på Sri Lanka.

Rice & curry

Nasjonalrett nr. 1 er rice and curry. En porsjon med ris serveres sammen med ulike typer curry, ofte et par vegetariske og noen av kjøtt, fisk eller kylling. Til dette spiser man poppadoms og chutney. Ønsker du å spise som de lokale legger du bestikket til side og spiser med høyrehånden. Det kan være litt uvant til å begynne med, men øvelse gjør mester. Det er omtrent som å lære å spise med pinner.

String hoppers

Denne matretten kan du få nesten overalt. Den består av nøster av nudler som spises med chutney, daal eller annet tilbehør. Retten serveres ofte til frokost, men kan like gjerne spises som snacks når som helst på dagen.

Hopper

Hopper, eller appa, er en skålformet pannekake som er sprø langs kanten og myk på midten. Hoppers kan fylles med blant annet frukt, egg og curries. Retten spises når som helst på dagen.

Rotty

En annen type pannekake, men flat. Den fylles med curry og brettes sammen.

Idli

Idli er risputer som dampes og ofte spises til frokost. Det vanligste tilbehøret er kokoschutney. Dette kan man raskt bli avhengig av!

Fisk og skalldyr

Om kvelden kan man ofte se et perlekjede av lys langt ute på havet. Det er de lokale fiskerne som haler inn dagens fangst. Noe fiskeslag kjenner vi igjen, for eksempel tunfisk. Sørg for å bestille grillet tunfisk til middag, for billigere og bedre får du neppe tak i noe annet sted. Hummer pleier også å stå på menyen, som regel grillet. Det samme gjelder Yumbo Prawns – reker store som kaniner. Det finnes mindre reker på menyen også.

Frukt

Papaya, banan og solmoden ananas kan man få tak i hele året, og serveres ofte på hotellene På det lokale markedet finner du frukter som mango, epler og melon for å nevne noen. Husk å skrelle frukten før du spiser den.
Det er flere strandbarer og restauranter i Hikkaduwa. Her kan du nyte et avslappet uteliv, som ofte varer til soloppgang.

Utelivet på Sri Lanka

På Sri Lanka foregår utelivet stort sett på hotellene, selv om det også ligger lokale, hyggelige utesteder på øya. På hotellenes nattklubber og på kasinoene forventes pent antrekk. Det er ikke obligatorisk å gå i dress og slips, men lankeserne pleier å kle seg pent når de skal ut. Derfor kan det påkalle blikk å komme i t-skjorte og shorts.
Det er vanskelig å anslå klokkeslett, men det er alltid åpent et eller annet sted for den som vil rangle. Akkurat som hjemme er det i helgene og på onsdager at det festes.
Shopping
Om du er på ferie i Hikkaduwa og får lyst på en handlerunde er det lurt å reise til Galle sentrum, hvor utvalget av markeder som selger klær, frukt og grønnsaker er stort. Her kan du også komme over moteforretninger og skomakere, og du kan ta en pause på en av kafeene underveis.

Shopping på Sri Lanka

Sri Lanka har et stort og spennende utvalg av eksotiske varer til lave priser. Stoffer og te er to eksempler på hyggelige gaver å ta med seg hjem. I henhold til lokale tollregler er det tillatt å ta med seg én kilo te ut av landet. Ayurvedisk naturmedisin er et annet tips, for det finnes oljer og salver for alle tenkelige lidelser. Alt er selvsagt naturlig fremstilt, og medisinene kan kjøpes på vanlige apotek, ayurveda-sentre eller krydderfarmer. Sistnevnte kan anbefales fordi de gir et innblikk i plantelivet på Sri Lanka, hvor de fleste planter er godt for et eller annet.

Kjøpesentre og større butikker har faste priser, og varene er merket med en prislapp. I mindre butikker, på markeder og hos selgere på stranden, gateselgere og torghandlere er det pruting som gjelder.

Smykkesteiner

Gull og edelstener er det populært å kjøpe. Mange av dem utvinnes på Sri Lanka, først og fremst safirer og en lang rekke halvedelstener som ametyster og granater. Det er fort gjort å kjøpe en imponerende haug med glitter og stas for en rimelig penge, for så å ta dem med hjem for å lage egne smykker eller gi dem bort som gaver.
Det er lett å bli lurt, så utvis forsiktighet. Ikke la en gateselger overtale deg selv om han snakker flytende norsk eller svensk. Byen Candy har sitt eget område med en lang rekke butikker med juvelhandlere. Kjøp aldri en edelsten uten at det følger med et statlig ekthetsbevis. Det er ikke sikkert at du får valuta for pengene, men du er i hver fall garantert å få det du tror du har kjøpt.

Klær

Tekstilindustrien er stort sett rettet mot det lokale markedet, så det et langt mellom piratkopierte varer. Ekte varer er det derimot mulig å kjøpe, siden Sri Lanka produserer klær for mange berømte merker, og en viss del av produksjonen kan selges innenlands til veldig reduserte priser. Det meste finner du i Colombo, men også i Nuwara Eliya, som er Sri Lankas høyest beliggende by. Her kan du finne vinterklær som er enda billigere enn i hovedstaden. Salget foregår på den såkalte "vintergaten", en liten markedsgate med boder. Kikk på utvalget i hver bod før du bestemmer deg og se etter eventuelle feil og mangler. Prut så det monner!

Innredning

Det er mulig å kjøpe med seg mye håndverk hjem – hva sier du for eksempel om en meterhøy elefant i massiv teak, eller noen nye trekk til sofaputene? Det er et stort utvalg i butikkene, så det er bare å gå rundt og titte. Noen butikker kan ordne med frakt om elefanten ikke skulle passe i kofferten. Stoffer kan du kjøpe i metervis uten å sprenge kofferten eller budsjettet.
Sport og trening
Surfing, snorkling og dykking er noen av de aktivitetene som du kan bli med på i Hikkaduwa.

Du kan også teste kreftene ved å bli med på rafting på elven Kelaniya Ganga. Med Ella Adventure kan du bli med på fjellklatring og fotturer av ulik lengde.

Dykking og snorkling i Hikkaduwa

Hikkaduwa er et bra valg om du vil snorkle og dykke i ferien. Dykke- og snorkleforholdene er best på sørsiden av Sri Lanka, siden det er korallrev og klarere vann her.
Aktiviteter og severdigheter
Det er et rikt fugleliv ved Hikkaduwa-sjøen. Du kan ta turer med båter med glassbunn, besøke Ambalangoda, en fabrikk hvor de lager tradisjonelle masker og dukker av tre. Cricket er en stor sport på Sri Lanka, og landet er en av verdens ti beste nasjoner. Du kan ikke se noe store kamper, men i landsbyene og større steder spiller gamle og unge cricket, og du kan ofte se de lokale skolelagene spille.

Havfiske

Sportsfiske og havfiske blir stadig mer populært på Sri Lanka. Om du har lyst på en kamp med de spennende og vakre fiskeartene i Det indiske hav er det mange muligheter.

Tennis

Mange av de store hotellene har tennisbaner for gjestene. Det er som regel mulig å leie racket og baller.

Ayurveda/Spa

Ayurveda er en gammel medisinsk behandling. En kur kan vare inntil en måned, men de fleste besøkende nøyer seg med enkeltbehandlinger. Det er veldig avstressende og avslappende. Behandlinger kan bestilles på større hotell eller på gaten.

Galle

Gall er et selvsagt utfluktsmål, selv om du bor der. Du må regne med å besøke byen 2–3 ganger før du føler at du er nogenlunde kjent med den. Et godt råd er å vente med å kjøpe noe til du har fått et overblikk over tilbud og priser. Regn med å tilbringe en dag på fortet, en dag i den nye bydelen, kanskje en dag på en cricketkamp og en dag for å gjøre det hele på nytt.

Nasjonalparker

Yala, Willpattu, Udawalawe og Bundula er fire nasjonalparker som er verdt et besøk for å oppleve dyrene i deres naturlige miljø. Noen av parkene kan kombineres med hverandre, og noen kan kombineres med andre opplevelser. Lei en jeep ved inngangen til parken og ta en times rundtur. Du kommer tett på mange ulike dyrearter, og kanskje du til og med kan få øye på en leopard!

Kandy

Kandy ligger omtrent midt på øya og er landets kulturelle og religiøse sentrum. Byen har fine shoppingmuligheter og mange severdigheter. Mest kjent er templet Sri Dalada Maligawa hvor den ene av Buddhas tenner oppbevares. Tanntemplet er utrolig vakkert dekorert, og på veggmaleriene kan du følge Buddhas liv og lære.
Peradenyia Botanical Garden er en vakker og velstelt hage på ca. 60 hektar med blomster og planter fra hele verden. Her kan du beundre et enormt fikentre med en trekrone som dekker nesten 1600 kvadratmeter av plenen. Hagen har en viktig sosial funksjon, for det er her unge kjærestepar møtes, med eller uten foreldrenes tillatelse.
Hvordan du tar deg rundt
Du kan leie bil med engelsktalende guide.
Trafikken på Sri Lanka er ganske kaotisk, og veiene er smale og svingete. Ikke kjør bil på egen hånd med mindre du har en veldig omfattende livsforsikring. På lengre reiser og utflukter er det bedre å leie bil eller minibuss med sjåfør. Dette ordner du best gjennom et autorisert reisebyrå. Prisen varierer selvsagt avhengig av reisens lengde, så avtal prisen på forhånd. Om dere planlegger en tur over flere dager må dere husk å bestille et rom til sjåføren.

Taxi og tuk-tuk – Hikkaduwa

På kortere ture kan du ta taxi eller tuk-tuk utenfor hotellene. Husk å prute på prisen da det ikke er vanlig med taksameter.

Buss

Sri Lanka har et godt utbygd bussnett med flere daglige avganger mellom de største byene. Komforten er ikke alltid den beste, og hastigheten ligger på rundt 25 km i timen. Til gjengjeld er prisene veldig lave. De første to setene på bussen er reservert for buddhistiske munker, og dette må respekteres. Selv en gravid kvinne gir fra seg setet sitt til en munk. Husk at det tar tid å kjøre buss, og at det er mange stopp underveis.

Taxi

Det er forholdsvis få taxier, og de er ofte knyttet til hotellene eller flyplassen. Avtal pris på forhånd.

Tuk-tuk

Et fint alternativ for kortere turer er å ta en trehulstaxi, tuk-tuk, eller "three wheeler" med plass til tre personer. Her må du også avtale prisen på forhånd.

Tog

Å ta toget er en behagelig måte å reise rundt på øya. I tillegg slipper du kaoset i trafikken. Du kan velge mellom 2. og 3. klasse, hvor 3. klasse er billigst. Det er litt dyrere å reise med tog enn med buss. Hør med jernbanestasjonen for rutetider, priser og reservasjoner.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Vi anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst fire uker innen avreise. For mer informasjon se: http://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

I landet du skal besøke finnes det nasjonale lover, og det kan også finnes lokale regler og skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut av hva som gjelder for det landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser på reisen, anbefaler vi deg å lese mer på landets ambassades hjemmeside og gjennomgå UDs informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Lankesisk rupi (LKR). Ta med rupier og ev. amerikanske dollar. Kredittkort som Visa og MasterCard kan kun brukes i større butikker og varehus, der det også er minibank tilgjengelig. I sjeldne tilfeller tilkommer det en ekstra avgift på 2,5 % ved kortbetaling. Prisene i Sri Lanka er mye lavere enn hjemme i Norge, men husk at prisene kan variere mye avhengig av hvor varene kjøpes.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid +3,5 timer. Vintertid: norsk tid +4,5 timer

Elektrisitet

240 V. Engelsk stikkontakt. Man trenger adapter, men dette kan ofte lånes på hotellene.

Språk

Singalesisk, tamilsk og engelsk.

Øvrig informasjon

Under de såkalte Poyadagene (en til to ganger pr. måned) serveres og selges det ikke alkoholholdige drikkevarer på Sri Lanka. Strømbrudd kan forekomme. Venstretrafikk. Tips til rengjøringspersonale tilsvarer ca. 1 USD pr. dag. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 12 timer og 45 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Hikkaduwa (Sri Lanka) med rutefly året rundt. Det betyr at du selv kan velge når det passer deg å reise og hvor lenge du vil være borte.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen utenfor Colombo til Hikkaduwa er ca. 2 timer og 30 minutter (ca. 120 km), avhengig av trafikken. Ved hjemreise stenger innsjekking på flyplassen 90 minutter før avgang.
Vær
 • januar
31°22°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • februar
31°23°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
32°24°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
32°25°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
31°26°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • juni
30°26°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • juli
30°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • august
30°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • september
30°25°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • oktober
30°24°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • november
30°23°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • desember
30°23°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager

Finn reise til Hikkaduwa
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.