Se hotell

Reiser til Hikkaduwa

Sri Lanka, Sri Lanka

På en reise til Hikkaduwa står stranden, korallrevet og det ukompliserte utelivet i fokus. Velkommen til et av landets første turiststeder.

Hikkaduwa er høylydt, intens og avslappende, alt på en gang. Kystveien som går rett gjennom feriebyen er kantet av hotell, restauranter, dykkerfirmaer og alt annet man kan ha behov for i løpet av ferien. Litt lenger ned ligger stranden, og utenfor den korallrevet som har gjort stedet kjent. Men dette er ikke alt, for hvis du forlater hotellområdet og reiser litt innover i landet møter du en helt annen side av Hikkaduwa. Her ligger husene i frodige omgivelser, barna hopper paradis på de støvete veiene og små butikker selger alt av livets nødvendigheter. Her hersker det en helt annen ro enn ved strandområdene.

En av verdens fineste strender

Bare to mil sørover ligger Sri Lankas fjerde største by Galle, kjent for det gamle hollandske fortet, havnen og cricketstadion der det spilles kamper med jevne mellomrom i vinterhalvåret. Følger man deretter kysten enda et stykke kommer man til Unawatuna Beach – sannsynligvis en av verdens vakreste strender. Den gylne sandstranden kantet med palmer er like populær blant lokalbefolkningen som blant turistene. Hit reiser man for å nyte solen og havet. Det enkleste er å ta tuk-tuk eller tax hit, hvis du ikke er ekstra eventyrlysten og tar toget langs kysten.

Vings reiser til Hikkaduwa

Nesten alle Vings hotell ligger på stranden, blant annet det populære hotellet Coral Sands. Dette er er ganske lite hotell med hyggelig atmosfære og et basseng med strålende havutsikt.
Vil du oppleve mer av Sri Lanka kan du kombinere flere reisemål i ferien. Kanskje har du lyst på det rolige reisemålet Beruwela eller det livligere turiststedet Negombo? Du kan skreddersy reisen akkurat slik du ønsker det. Når du reiser med Ving til Sri Lanka kan du velge hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte.

 • Solsikkert
 • Fine sandstrender
 • Gode dykkemuligheter
 • Valgfri reiselengde
 • Hotell på stranden

Våre gjesters vurdering Hikkaduwa

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Skriv anmeldelse
Vær og klima
 • januar
31°22°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • februar
31°23°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
32°24°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
32°25°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
31°26°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • juni
30°26°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • juli
30°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • august
30°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • september
30°25°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • oktober
30°24°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • november
30°23°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • desember
30°23°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
Strender
Sandstrendene i Hikkaduwa er lange, og noen steder, smale. Ved hotellene er strendene stort sett fine, med gode snorklemuligheter. Det er ikke vanlig med solsenger i Hikkaduwa, så det er badehåndklær som er tingen, eller det som finnes på hotellområdet. Noen hotell og pensjonater har strandrestauranter som tilbyr gratis solsenger til gjestene sine. Det er begrenset utvalg av vannsport, siden klipper og rev forhindrer utleie av vannscootere og båter. Hvis du vil surfe må du reise et stykke ut på havet. Det finnes noen PADI-sertifiserte dykkerskoler i Hikkaduwa. Om du har lyst til å studere livet under havoverflaten uten å bli våt, kan du bli med en båt med glassbunn.
Fly og transport

Flytid

Ca. 13 timer med rutefly, med mellomlanding.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Hikkaduwa (Sri Lanka) med rutefly året rundt. Det betyr at du selv kan velge når det passer deg å reise og hvor lenge du vil være borte.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra flyplassen utenfor Colombo til Hikkaduwa er ca. 2 timer og 30 minutter (ca. 120 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Matkulturen ligner Sør-Indias og nasjonalretten er ris og curry. På de aller fleste restaurantene langs kysten har de et bredt utvalg av fisk og skalldyr på menyen. Mange av restaurantene i Hikkaduwa ligger langs hovedveien. 10% tips legges til regningen, da serviceavgiften ikke er inkludert. Skulle den være inkludert runder man av oppover.
Det er flere strandbarer og restauranter i Hikkaduwa. Her kan du nyte et avslappet uteliv, som ofte varer til soloppgang.

Utelivet på Sri Lanka

På Sri Lanka foregår utelivet stort sett på hotellene, selv om det også ligger lokale, hyggelige utesteder på øya. På hotellenes nattklubber og på kasinoene forventes pent antrekk. Det er ikke obligatorisk å gå i dress og slips, men lankeserne pleier å kle seg pent når de skal ut. Derfor kan det påkalle blikk å komme i t-skjorte og shorts.
Det er vanskelig å anslå klokkeslett, men det er alltid åpent et eller annet sted for den som vil rangle. Akkurat som hjemme er det i helgene og på onsdager at det festes.
Shopping
Om du er på ferie i Hikkaduwa og får lyst på en handlerunde er det lurt å reise til Galle sentrum, hvor utvalget av markeder som selger klær, frukt og grønnsaker er stort. Her kan du også komme over moteforretninger og skomakere, og du kan ta en pause på en av kafeene underveis.
Aktiviteter og severdigheter
Surfing, snorkling og dykking er noe av det du kan drive med i Hikkaduwa. I tillegg til strendene tilbyr området et rikt fugleliv ved Hikkaduwa-sjøen, båter med glassbunn og Ambalangoda, en fabrikk hvor de lager tradisjonelle masker og dukker av tre. Cricket er en stor sport på Sri Lanka, og landet er en av verdens ti beste nasjoner. Du kan ikke se noe store kamper, men i landsbyene og større steder spiller gamle og unge cricket, og du kan ofte se de lokale skolelagene spille.

For den eventyrlystne

Om du føler for å prøve annerledes aktiviteter kan vi anbefale rafting på Kelaniya Ganga-elven og safari på elefantryggen i Habarana eller Dambulla. I Ella Adventure Park kan du prøve deg på fjellklatring og lange eller korte fotturer.

Galle

Gall er et selvsagt utfluktsmål, selv om du bor der. Du må regne med å besøke byen 2–3 ganger før du føler at du er nogenlunde kjent med den. Et godt råd er å vente med å kjøpe noe til du har fått et overblikk over tilbud og priser. Regn med å tilbringe en dag på fortet, en dag i den nye bydelen, kanskje en dag på en cricketkamp og en dag for å gjøre det hele på nytt.

Nasjonalparker

Yala, Willpattu, Udawalawe og Bundula er fire nasjonalparker som er verdt et besøk for å oppleve dyrene i deres naturlige miljø. Noen av parkene kan kombineres med hverandre, og noen kan kombineres med andre opplevelser. Lei en jeep ved inngangen til parken og ta en times rundtur. Du kommer tett på mange ulike dyrearter, og kanskje du til og med kan få øye på en leopard!

Kandy

Kandy ligger omtrent midt på øya og er landets kulturelle og religiøse sentrum. Byen har fine shoppingmuligheter og mange severdigheter. Mest kjent er templet Sri Dalada Maligawa hvor den ene av Buddhas tenner oppbevares. Tanntemplet er utrolig vakkert dekorert, og på veggmaleriene kan du følge Buddhas liv og lære.
Peradenyia Botanical Garden er en vakker og velstelt hage på ca. 60 hektar med blomster og planter fra hele verden. Her kan du beundre et enormt fikentre med en trekrone som dekker nesten 1600 kvadratmeter av plenen. Hagen har en viktig sosial funksjon, for det er her unge kjærestepar møtes, med eller uten foreldrenes tillatelse.
Hvordan du tar deg rundt
Du kan leie bil med engelsktalende guide.

Taxi og tuk-tuk – Hikkaduwa

På kortere ture kan du ta taxi eller tuk-tuk utenfor hotellene. Husk å prute på prisen da det ikke er vanlig med taksameter.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

ECPAT

Ving har siden 1999 samarbeidet aktivt med organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel.

Pass og visum

Norske statsborgere må ha innreisetillatelse til Sri Lanka.

Dette får du enklest ved å søke her: http://www.eta.gov.lk/slvisa/
Vi anbefaler at du søker i god tid før avreise.
Tillatelsen kan også fås på flyplassen ved ankomst, men til en betydelig høyere pris og med lengre ventetid. Reisende med annet statsborgerskap enn norsk må kontakte Sri Lankas ambassade:

Embassy of Sri Lanka in Norway
Sjølyst Plass 4, 0278 Oslo
+ 47 23 13 69 50
http://www.srilanka.no/

Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha et pass som er gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst. Les mer på www.ving.no/pass-og-visum

Spørsmål om pass og visum skal stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Lover og lokale skikker

I landet du skal besøke finnes det nasjonale lover, og det kan også finnes lokale regler og skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut av hva som gjelder for det landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser på reisen, anbefaler vi deg å lese mer på landets ambassades hjemmeside og gjennomgå UDs informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Lankesisk rupi (LKR). Ta med rupier og ev. amerikanske dollar. Kredittkort som Visa og MasterCard kan kun brukes i større butikker og varehus, der det også er minibank tilgjengelig. I sjeldne tilfeller tilkommer det en ekstra avgift på 2,5 % ved kortbetaling. Prisene i Sri Lanka er mye lavere enn hjemme i Norge, men husk at prisene kan variere mye avhengig av hvor varene kjøpes.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid + 3,5 timer. Vintertid: norsk tid + 4,5 timer

Elektrisitet

240 V. Engelsk stikkontakt. Man trenger adapter, men dette kan ofte lånes på hotellene.

Språk

Singalesisk, tamilsk og engelsk.
Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet på Sri Lanka, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger eller to dobbeltsenger queen size.

Under de såkalte Poyadagene (en til to ganger pr. måned) serveres og selges det ikke alkoholholdige drikkevarer på Sri Lanka. Strømbrudd kan forekomme. Venstretrafikk. Tips til rengjøringspersonale tilsvarer ca. 1 USD pr. dag. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din