Se hotell (2)

Reiser til Galle

Sri Lanka, Sri Lanka
Å reise til Galle er nesten som å få tre reiser på én gang; Her kan det minne litt om Nederland og litt om England, mens man er midt i det som er Sri Lankas fjerde største by – en by som preges av det gamle fortet og det yrende folkelivet.
Galle er egentlig to byer – det gamle fortet med sin særpregede, fredelige atmosfære og de nye bydelene med den livlige handelen og det yrende gatelivet som kjennetegner Sri Lanka. Ta en tur langs Sea Street, sving innom fiskemarkedet og se hva fiskerne dro i land i løpet av natten og fortsett videre langs Main Street for å oppleve et ekte lankesisk marked med alle sine lyder, farger og dufter. Etterpå kan du gå forbi Galle Cricket Stadium, mot det gamle fortet med sine mange hyggelige spisesteder der du kan spise lunsj eller ta noe kaldt å drikke før du utforsker de gamle murene, bygningene og butikkene i byens eldste deler.

Strandliv

Noen kilometer syd for Galle ligger Unawatuna Beach, en av Sri Lankas vakreste strender. Her kan du slappe av i skyggen under palmene, se på folkelivet, bade og spise lunsj. Den enkleste måten å komme seg hit på er med tuk- tuk fra Galle, men du kan også ta lokalbussen, som er en opplevelse i seg selv. Eller hvorfor ikke prøve å surfe? Her er det både instruktører og utleie av surfebrett.

Bo bra i Galle

5-bølgers hotellet Jetwing Lighthouse er et av Sri Lankas beste og mest elegante hotell. Det er tegnet av en av landets mest kjente arkitekter, og ligger rett ved havet noen kilometer utenfor Galle. Her er du garantert å få en avslappende ferie med topp service og alle de fasilitetene du kan ønske deg – som for eksempel spa, en utmerket restaurant og smakfulle rom som gir ferien det lille ekstra.

Kombiner reisemål

Om du vil oppleve så mye som mulig i løpet av ferien på Sri Lanka kan du kombinere oppholdet i Galle med ett eller flere reisemål. Kanskje vil du til rolige Marawila eller korallrevene i Hikkaduwa? Du velger selv hvor du skal reise og hvor mange netter du vil bo på hvert reisemål. Du bestemmer hvor lenge du vil være borte og hvilken dag du ønsker å reise.
Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Hotell ved stranden
 • Fine sandstrender
 • Lokale restauranter
 • Solsikkert
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Galle

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Unawatuna Beach er ikke uten grunn byens stolthet. Stranden ligger i en palmekranset bukt ca. fire kilometer sør for Galle, og hit kommer du med enten buss eller taxi. Dette stedet ønsker du ikke å forlate med det første. Her er det et stort utvalg av restauranter som serverer lunsj og forfriskninger. Små barn må passes på, da det ikke er spesielt langgrunt her. Bare noen meter fra stranden når vannet en voksen til livet. I vestenden av stranden er det mer langgrunt. Det er også dit lokalbefolkningen drar for å bade, spesielt i helgene.

I tillegg til å ligge på stranden er det fint å snorkle på Unawatuna Beach. Båter med glassbunn tar deg med på sjøen for å se livet under havoverflaten rundt klippene som ligger et stykke fra land. Det er billettutsalg omtrent midtveis på stranden.

Det er ikke så vanlig med solsenger på strendene på Sri Lanka, men enkelte hotell eier deler av stranden, og har satt ut gratis solsenger for gjestene.

Det ligger flere strender rundt Galle enn Unawatuna Beach. Men med unntak av hotellstrendene utenfor byen holder de ikke samme kvalitet. Her holder for det meste fiskere til med sin virksomhet.

Hikkaduwa

Noen steder er strendene smale, men ved hotellene er strendene bra, med flotte snorklemuligheter. Tilbudet om vannsport er begrenset, for klipper og rev gjør at det ikke er utleie av vannscootere og båter, og windsurfere må reise et stykke ut på sjøen. Om du vil studere livet under vann, men ikke liker å bli våt kan du bli med om bord en båt med glassbunn. Stedet har noen PADI-sertifiserte dykkerskoler om du vil prøve å dykke.

Sol og bad på Sri Lanka

Sri Lanka har en 1700 kilometer lang kystlinje med mange herlige strender. Noen strender som er vel verdt å besøke er Beruwela, Bentota, Hikkaduwa og Unawatuna. På de fleste av disse er det mulig å leie utstyr for windsurfing. Hikkaduwa og Unawatuna har rev hvor det er fint å snorkle. Wewela i nærheten av Hikkaduwa har de beste bølgene for surfing. Det er få privatstrender på Sri Lanka, så du kan bade nesten overalt, men kle på deg når du spiser lunsj eller går en tur i byen.

Tidevannsforskjellene kan være opp mot én meter på det meste, noe det er verdt å ha i bakhodet om du svømmer langt ut fra stranden. Det er ikke så vanlig med vannsport på Sri Lanka, som regel fordi rev og klipper hindrer utøvelse. Det er derimot mange dykkerskoler og snorkleturer.

Du vil ganske sikkert treffe på noen av de lokale strandselgerne, Sri Lankas "beachboys". De har stranden som arbeidsplass og selger diverse utflukter, tilbyr bil- og båtleie og mye annet. De snakker ofte tysk, engelsk og noen ganger litt skandinavisk. Vi vil gjerne understreke at de på ingen måte samarbeider med hotell eller reiseselskap, noe de ofte påstår at de gjør.
Mat, drikke og uteliv
Matkulturen ligner den i Sør-India, og nasjonalretten er ris og curry. På de aller fleste restaurantene langs kysten har de mye fisk og skalldyr på menyen. I Galle ligger det noen restauranter i sentrum av byen og langs strandveien. PÅ Galle Fort er det en rekke hyggelige kafeer som serverer mat. I nærheten av hotellene er det ingen restauranter annet enn hotellenes egne. Legg igjen 10% tips om serviceavgift ikke er inkludert i regningen. Om den allerede er inkludert runder du av oppover.

Restauranter utenfor Galle

Det ligger noen få restauranter i Koggala. I Habaraduwa kan du komme over lokale restauranter med enkel innredning og billig mat. Nærmeste by er Unawatuna hvor det ligger flere mindre restauranter med internasjonal meny.

Mat og drikke på Sri Lanka

Sri Lanka er berømt for sine kryddere, og de sparer ikke på dem når de lager mat. Det betyr ikke at all mat er bedøvende sterk, men heller aromatisk og full av smak. Det er liten risiko for å bli dårlig av maten på Sri Lanka. Om du holder deg til de vegetariske rettene er du på den sikre siden.

Restauranter på Sri Lanka

De fleste restauranter har en god og variert meny hvor lokale og internasjonale retter serveres om hverandre. Hotell og pensjonater har ofte noen internasjonale innslag på menyen, som for eksempel fried rice og pasta. Det er vanlig med lankesisk mat utenfor hotellene. Ofte får man den helt spesielle matopplevelsen på et lite, lokalt spisested. Ser du et lokale med to fargeglade lysrør utenfor er det et spisested. Disse pleier å ha lokal stemning og god og rimelig mat.

Å drikke

Det varme klimaet og den krydrete maten tilsier at øl eller vann best til maten. Sri Lanka har flere gode, lokale ølmerker. Vann kjøpes på flaske i butikker og på restauranter. Sørg for alltid å ha en flaske med vann i vesken eller lommen.

Juice
Det er alltid en eller annen form for fruktdrikk å slukke tørsten med. Det finnes to slag, ekte og uekte. Førstnevnte består av frukt, vann og kanskje sukker som kjøres i en blender. Den andre er laget av konsentrat og er ikke like god. En variant av juice er lassi, frukt som er mikset med yoghurt og kanskje litt sukker.

King Coconut
King Coconut er en gul kokosnøtt som man hugger toppen av og stikker et sugerør ned i for å drikke den søte saften. Be gjerne om at de åpner den når den er tom slik at du kan nyte det velsmakende fruktkjøttet. King Coconut selges overalt på Sri Lanka.

Rice & curry

Nasjonalrett nr. 1 er rice and curry. En porsjon med ris serveres sammen med ulike typer curry, ofte et par vegetariske og noen av kjøtt, fisk eller kylling. Til dette spiser man poppadoms og chutney. Ønsker du å spise som de lokale legger du bestikket til side og spiser med høyrehånden. Det kan være litt uvant til å begynne med, men øvelse gjør mester. Det er omtrent som å lære å spise med pinner.

String hoppers

Denne matretten kan du få nesten overalt. Den består av nøster av nudler som spises med chutney, daal eller annet tilbehør. Retten serveres ofte til frokost, men kan like gjerne spises som snacks når som helst på dagen.

Hopper

Hopper, eller appa, er en skålformet pannekake som er sprø langs kanten og myk på midten. Hoppers kan fylles med blant annet frukt, egg og curries. Retten spises når som helst på dagen.

Rotty

En annen type pannekake, men flat. Den fylles med curry og brettes sammen.

Idli

Idli er risputer som dampes og ofte spises til frokost. Det vanligste tilbehøret er kokoschutney. Dette kan man raskt bli avhengig av!

Fisk og skalldyr

Om kvelden kan man ofte se et perlekjede av lys langt ute på havet. Det er de lokale fiskerne som haler inn dagens fangst. Noe fiskeslag kjenner vi igjen, for eksempel tunfisk. Sørg for å bestille grillet tunfisk til middag, for billigere og bedre får du neppe tak i noe annet sted. Hummer pleier også å stå på menyen, som regel grillet. Det samme gjelder Yumbo Prawns – reker store som kaniner. Det finnes mindre reker på menyen også.

Frukt

Papaya, banan og solmoden ananas kan man få tak i hele året, og serveres ofte på hotellene På det lokale markedet finner du frukter som mango, epler og melon for å nevne noen. Husk å skrelle frukten før du spiser den.
Det er et godt stykke fra Galle til Ibiza – du kan ikke forvente deg diskotek og støyende barer. Utelivet på Sri Lanka er – muligens med unntak av Colombo – ganske så rolig, og det meste dreier seg om hva hotellene har å tilby.
Shopping
Om du er på ferie i Hikkaduwa, Galle eller Koggala og er ute etter shopping, er det best å dra til Galle sentrum. Her er det større markeder som selger klær, frukt og grønnsaker. I Galle er det også moteforretninger og skomakere, og du kan ta en pause på en kafe underveis.

Marked i Galle

Markedet er åpent om formiddagen, og alle gatene i byen er fulle av salgsboder. De travleste områdene er langs kystveien og gaten innenfor, Main Street. Mellom disse to ligger fiskemarkedet, en spennende opplevelse for alle som liker yrende folkeliv, handel og fisk.

Shopping på Sri Lanka

Sri Lanka har et stort og spennende utvalg av eksotiske varer til lave priser. Stoffer og te er to eksempler på hyggelige gaver å ta med seg hjem. I henhold til lokale tollregler er det tillatt å ta med seg én kilo te ut av landet. Ayurvedisk naturmedisin er et annet tips, for det finnes oljer og salver for alle tenkelige lidelser. Alt er selvsagt naturlig fremstilt, og medisinene kan kjøpes på vanlige apotek, ayurveda-sentre eller krydderfarmer. Sistnevnte kan anbefales fordi de gir et innblikk i plantelivet på Sri Lanka, hvor de fleste planter er godt for et eller annet.

Kjøpesentre og større butikker har faste priser, og varene er merket med en prislapp. I mindre butikker, på markeder og hos selgere på stranden, gateselgere og torghandlere er det pruting som gjelder.

Smykkesteiner

Gull og edelstener er det populært å kjøpe. Mange av dem utvinnes på Sri Lanka, først og fremst safirer og en lang rekke halvedelstener som ametyster og granater. Det er fort gjort å kjøpe en imponerende haug med glitter og stas for en rimelig penge, for så å ta dem med hjem for å lage egne smykker eller gi dem bort som gaver.
Det er lett å bli lurt, så utvis forsiktighet. Ikke la en gateselger overtale deg selv om han snakker flytende norsk eller svensk. Byen Candy har sitt eget område med en lang rekke butikker med juvelhandlere. Kjøp aldri en edelsten uten at det følger med et statlig ekthetsbevis. Det er ikke sikkert at du får valuta for pengene, men du er i hver fall garantert å få det du tror du har kjøpt.

Klær

Tekstilindustrien er stort sett rettet mot det lokale markedet, så det et langt mellom piratkopierte varer. Ekte varer er det derimot mulig å kjøpe, siden Sri Lanka produserer klær for mange berømte merker, og en viss del av produksjonen kan selges innenlands til veldig reduserte priser. Det meste finner du i Colombo, men også i Nuwara Eliya, som er Sri Lankas høyest beliggende by. Her kan du finne vinterklær som er enda billigere enn i hovedstaden. Salget foregår på den såkalte "vintergaten", en liten markedsgate med boder. Kikk på utvalget i hver bod før du bestemmer deg og se etter eventuelle feil og mangler. Prut så det monner!

Innredning

Det er mulig å kjøpe med seg mye håndverk hjem – hva sier du for eksempel om en meterhøy elefant i massiv teak, eller noen nye trekk til sofaputene? Det er et stort utvalg i butikkene, så det er bare å gå rundt og titte. Noen butikker kan ordne med frakt om elefanten ikke skulle passe i kofferten. Stoffer kan du kjøpe i metervis uten å sprenge kofferten eller budsjettet.
Sport og trening
I Galle kan du spille tennis, snorkle og dykke. Sammen med Ella Adventure kan du klatre og gå lange eller korte fotturer.

Den eventyrlystne kan bli med på fartsfylt rafting på elven Kelaniya Ganga.
Aktiviteter og severdigheter
Cricket er en populær sport på Sri Lanka, og landet er en av verdens ti beste nasjoner innen denne idretten. Det er ingen større kamper du kan følge, men i landsbyer og byer spiller gamle og unge cricket, og du kan ofte se de lokale skolelagene spille.

Havfiske

Sportsfiske og havfiske blir stadig mer populært på Sri Lanka. Om du har lyst på en kamp med de spennende og vakre fiskeartene i Det indiske hav er det mange muligheter.

Tennis

Mange av de store hotellene har tennisbaner for gjestene. Det er som regel mulig å leie racket og baller.

Ayurveda/Spa

Ayurveda er en gammel medisinsk behandling. En kur kan vare inntil en måned, men de fleste besøkende nøyer seg med enkeltbehandlinger. Det er veldig avstressende og avslappende. Behandlinger kan bestilles på større hotell eller på gaten.

Hikkaduwa

Hikkaduwa består hovedsakelig av kystveien og bebyggelsen på begge sider av veien. Veien strekker seg 3–4 kilometer bortover kysten uten noe egentlig sentrum, om du da ikke regner med busstasjonen og togstasjonen omtrent midtveis.
Hikkaduwa var på 60- og 70-tallet et populært tilholdssted for backpackere, og noen av dem slo seg ned og ga byen et hippiepreg, omtrent som Goa i India eller Kuta på Bali. Dagens Hikkaduwa skiller seg ikke så mye fra andre mindre steder på Sri Lanka. Stedet har en hyggelig atmosfære med butikker og restauranter langs hovedveien. Hikkaduwa er ikke store stedet, og alt ligger som nevnt ved den trafikkerte hovedveien, så pass på hvor du går. Om du går ned i sidegatene kommer du til de lokale boligområdene. Du kan også gå langs stranden om du foretrekker det. Det er uansett umulig å gå seg bort, og alt ligger i gangavstand.

Galle

Gall er et selvsagt utfluktsmål, selv om du bor der. Du må regne med å besøke byen 2–3 ganger før du føler at du er nogenlunde kjent med den. Et godt råd er å vente med å kjøpe noe til du har fått et overblikk over tilbud og priser. Regn med å tilbringe en dag på fortet, en dag i den nye bydelen, kanskje en dag på en cricketkamp og en dag for å gjøre det hele på nytt. Andre severdigheter er Den nederlandske kirken, de restaurerte hollandske husene og sjøfartsmuseet.

Galle Fort

The Fort, bygget av portugiserne og påbygget av hollenderne på 1500- og 1600-tallet. Innenfor de massive bymurene finner du en fredelig, liten tidsboble, hvor alt riktignok nok ikke er like gammelt som selve murene, men hvor tempoet er roligere enn ellers i byen. Her er det fint å spasere rundt og nyte atmosfæren, og kanskje krydre turen med et besøk på det fine sjøfartsmuseet eller noen av de andre museene blant de gamle bygningene innenfor bymuren.

Unawatuna

Unawatuna er også et sted du må dra til. Turen dit tar en halvtime med tuk-tuk eller buss fra Galle.

Koggala

Koggala er en liten by ved sørkysten med en av de fineste strendene på Sri Lanka. Det er kort vei å gå til noen små butikker, ellers er det badeliv og stranden som er hovedbeskjeftigelsen her. Fra Koggala til Galle er det ca. 16 kilometer, og til nærmeste større sted, Unawatuna, er det ca. 10 kilometer.
Hvordan du tar deg rundt
Vi du se mer av landet anbefaler vi å leie bil med engelsktalende sjåfør/guide. På den måten kan du skreddersy turen din.
Trafikken på Sri Lanka er ganske kaotisk, og veiene er smale og svingete. Ikke kjør bil på egen hånd med mindre du har en veldig omfattende livsforsikring. På lengre reiser og utflukter er det bedre å leie bil eller minibuss med sjåfør. Dette ordner du best gjennom et autorisert reisebyrå. Prisen varierer selvsagt avhengig av reisens lengde, så avtal prisen på forhånd. Om dere planlegger en tur over flere dager må dere husk å bestille et rom til sjåføren.

Taxi og tuk-tuk – Galle

På korte turer kan du ta taxi eller tuk-tuk fra hotellet. Husk å prute på prisen da det ikke er vanlig med taksameter.

Lokaltrafii – Galle

Hikkaduwa, Galle og Koggala har alle busstasjoner og jernbanestasjoner i sentrum. I Galle er det i tillegg en større jernbanestasjon med avreise til en rekke steder.

Buss

Sri Lanka har et godt utbygd bussnett med flere daglige avganger mellom de største byene. Komforten er ikke alltid den beste, og hastigheten ligger på rundt 25 km i timen. Til gjengjeld er prisene veldig lave. De første to setene på bussen er reservert for buddhistiske munker, og dette må respekteres. Selv en gravid kvinne gir fra seg setet sitt til en munk. Husk at det tar tid å kjøre buss, og at det er mange stopp underveis.

Taxi

Det er forholdsvis få taxier, og de er ofte knyttet til hotellene eller flyplassen. Avtal pris på forhånd.

Tuk-tuk

Et fint alternativ for kortere turer er å ta en trehulstaxi, tuk-tuk, eller "three wheeler" med plass til tre personer. Her må du også avtale prisen på forhånd.

Tog

Å ta toget er en behagelig måte å reise rundt på øya. I tillegg slipper du kaoset i trafikken. Du kan velge mellom 2. og 3. klasse, hvor 3. klasse er billigst. Det er litt dyrere å reise med tog enn med buss. Hør med jernbanestasjonen for rutetider, priser og reservasjoner.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Vi anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst fire uker innen avreise. For mer informasjon se: http://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

I landet du skal besøke finnes det nasjonale lover, og det kan også finnes lokale regler og skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut av hva som gjelder for det landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser på reisen, anbefaler vi deg å lese mer på landets ambassades hjemmeside og gjennomgå UDs informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Lankesiske rupi (LKR). Ta med rupier og ev. US dollar. Kredittkort som MasterCard og Visa aksepteres kun i de større områdene hvor det finnes minibanker. I enkelte tilfeller tilkommer en ekstra avgift på 2,5 % ved betaling med kort. Prisene på Sri Lanka er generelt mye lavere enn i Norge. Prisene varierer likevel mye, avhengig av hvor man handler.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid +3,5 timer. Vintertid: norsk tid +4,5 timer

Elektrisitet

240 V. Engelsk stikkontakt. Man trenger adapter, men dette kan ofte lånes på hotellene.

Språk

Singalesisk, tamilsk og engelsk.

Øvrig informasjon

Under de såkalte Poyadagene (1-2 ganger i måneden) serveres og selges det ingen alkoholholdig drikke på Sri Lanka. Stømbrudd forekommer. Venstrekjøring. Tips til rengjøringspersonalet ca. 1 US dollar pr. dag. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 12 timer og 45 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Galle (Sri Lanka) med rutefly året rundt. Det betyr at du selv kan velge når det passer deg å reise og hvor lenge du vil være borte.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen utenfor Colombo til Galle er ca. 2 timer og 45 minutter (ca. 140 km), avhengig av trafikken. Ved hjemreise stenger innsjekking på flyplassen 90 minutter før avgang.
Vær
 • januar
31°22°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • februar
31°23°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
32°24°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
32°25°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
31°26°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • juni
30°26°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • juli
30°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • august
30°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • september
30°25°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • oktober
30°24°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • november
30°23°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • desember
30°23°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager

Finn reise til Galle
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.