Se hotell

Reiser til Galle

Sri Lanka, Sri Lanka

Å reise til Galle er nesten som å få tre reiser på én gang; Her kan det minne litt om Nederland og litt om England, mens man er midt i det som er Sri Lankas fjerde største by – en by som preges av det gamle fortet og det yrende folkelivet.

Galle er egentlig to byer – det gamle fortet med sin særpregede, fredelige atmosfære og de nye bydelene med den livlige handelen og det yrende gatelivet som kjennetegner Sri Lanka. Ta en tur langs Sea Street, sving innom fiskemarkedet og se hva fiskerne dro i land i løpet av natten og fortsett videre langs Main Street for å oppleve et ekte lankesisk marked med alle sine lyder, farger og dufter. Etterpå kan du gå forbi Galle Cricket Stadium, mot det gamle fortet med sine mange hyggelige spisesteder der du kan spise lunsj eller ta noe kaldt å drikke før du utforsker de gamle murene, bygningene og butikkene i byens eldste deler.

Strandliv

Noen kilometer syd for Galle ligger Unawatuna Beach, en av Sri Lankas vakreste strender. Her kan du slappe av i skyggen under palmene, se på folkelivet, bade og spise lunsj. Den enkleste måten å komme seg hit på er med tuk- tuk fra Galle, men du kan også ta lokalbussen, som er en opplevelse i seg selv.

Bo bra i Galle

5-vingers hotellet Jetwing Lighthouse er et av Sri Lankas beste og mest elegante hotell. Det er tegnet av en av landets mest kjente arkitekter, og ligger rett ved havet noen kilometer utenfor Galle. Her er du garantert å få en avslappende ferie med topp service og alle de fasilitetene du kan ønske deg – som for eksempel spa, en utmerket restaurant og smakfulle rom som gir ferien det lille ekstra.

Kombiner reisemål

Om du vil oppleve så mye som mulig i løpet av ferien på Sri Lanka kan du kombinere oppholdet i Galle med ett eller flere reisemål. Kanskje vil du til rolige Marawila eller korallrevene i Hikkaduwa? Du velger selv hvor du skal reise og hvor mange netter du vil bo på hvert reisemål. Du bestemmer hvor lenge du vil være borte og hvilken dag du ønsker å reise.

 • Luksushotell
 • Hotell ved stranden
 • Fine sandstrender
 • Lokale restauranter
 • Solsikkert
 • Valgfri reiselengde

Våre gjesters vurdering Galle

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Skriv anmeldelse
Vær og klima
 • januar
31°22°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • februar
31°23°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
32°24°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
32°25°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
31°26°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • juni
30°26°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • juli
30°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • august
30°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • september
30°25°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • oktober
30°24°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • november
30°23°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • desember
30°23°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
Strender
Unawatuna Beach er ikke uten grunn byens stolthet. Stranden ligger i en palmekranset bukt ca. fire kilometer sør for Galle, og hit kommer du med enten buss eller taxi. Dette stedet ønsker du ikke å forlate med det første. Her er det et stort utvalg av restauranter som serverer lunsj og forfriskninger. Små barn må passes på, da det ikke er spesielt langgrunt her. Bare noen meter fra stranden når vannet en voksen til livet. I vestenden av stranden er det mer langgrunt. Det er også dit lokalbefolkningen drar for å bade, spesielt i helgene.

I tillegg til å ligge på stranden er det fint å snorkle på Unawatuna Beach. Båter med glassbunn tar deg med på sjøen for å se livet under havoverflaten rundt klippene som ligger et stykke fra land. Det er billettutsalg omtrent midtveis på stranden.

Det er ikke så vanlig med solsenger på strendene på Sri Lanka, men enkelte hotell eier deler av stranden, og har satt ut gratis solsenger for gjestene.

Det ligger flere strender rundt Galle enn Unawatuna Beach. Men med unntak av hotellstrendene utenfor byen holder de ikke samme kvalitet. Her holder for det meste fiskere til med sin virksomhet.

Hikkaduwa

Noen steder er strendene smale, men ved hotellene er strendene bra, med flotte snorklemuligheter. Tilbudet om vannsport er begrenset, for klipper og rev gjør at det ikke er utleie av vannscootere og båter, og windsurfere må reise et stykke ut på sjøen. Om du vil studere livet under vann, men ikke liker å bli våt kan du bli med om bord en båt med glassbunn. Stedet har noen PADI-sertifiserte dykkerskoler om du vil prøve å dykke.
Fly og transport

Flytid

Ca. 13 timer med rutefly, med mellomlanding.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Galle (Sri Lanka) med rutefly året rundt. Det betyr at du selv kan velge når det passer deg å reise og hvor lenge du vil være borte.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra flyplassen utenfor Colombo til Galle er ca. 2 timer og 45 minutter (ca. 140 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Matkulturen ligner den i Sør-India, og nasjonalretten er ris og curry. På de aller fleste restaurantene langs kysten har de mye fisk og skalldyr på menyen. I Galle ligger det noen restauranter i sentrum av byen og langs strandveien. PÅ Galle Fort er det en rekke hyggelige kafeer som serverer mat. I nærheten av hotellene er det ingen restauranter annet enn hotellenes egne. Legg igjen 10% tips om serviceavgift ikke er inkludert i regningen. Om den allerede er inkludert runder du av oppover.

Restauranter utenfor Galle

Det ligger noen få restauranter i Koggala. I Habaraduwa kan du komme over lokale restauranter med enkel innredning og billig mat. Nærmeste by er Unawatuna hvor det ligger flere mindre restauranter med internasjonal meny.
Det er et godt stykke fra Galle til Ibiza – du kan ikke forvente deg diskotek og støyende barer. Utelivet på Sri Lanka er – muligens med unntak av Colombo – ganske så rolig, og det meste dreier seg om hva hotellene har å tilby.
Shopping
Om du er på ferie i Hikkaduwa, Galle eller Koggala og er ute etter shopping, er det best å dra til Galle sentrum. Her er det større markeder som selger klær, frukt og grønnsaker. I Galle er det også moteforretninger og skomakere, og du kan ta en pause på en kafe underveis.

Marked i Galle

Markedet er åpent om formiddagen, og alle gatene i byen er fulle av salgsboder. De travleste områdene er langs kystveien og gaten innenfor, Main Street. Mellom disse to ligger fiskemarkedet, en spennende opplevelse for alle som liker yrende folkeliv, handel og fisk.
Aktiviteter og severdigheter
I Galle kan du spille tennis, snorkle og dykke. Cricket er en stor sport på Sri Lanka, og landet er en av de ti beste nasjonene i verden. Du kan ikke se noen større kamper, men i landsbyer og større steder spiller gamle og unge cricket, og du kan ofte se de lokale skolelagene spille.

For den eventyrlystne

Om du føler for å prøve annerledes aktiviteter kan vi anbefale rafting på Kelaniya Ganga-elven og safari på elefantryggen i Habarana eller Dambulla. I Ella Adventure Park kan du prøve deg på fjellklatring og lange eller korte fotturer.

Hikkaduwa

Hikkaduwa består hovedsakelig av kystveien og bebyggelsen på begge sider av veien. Veien strekker seg 3–4 kilometer bortover kysten uten noe egentlig sentrum, om du da ikke regner med busstasjonen og togstasjonen omtrent midtveis.
Hikkaduwa var på 60- og 70-tallet et populært tilholdssted for backpackere, og noen av dem slo seg ned og ga byen et hippiepreg, omtrent som Goa i India eller Kuta på Bali. Dagens Hikkaduwa skiller seg ikke så mye fra andre mindre steder på Sri Lanka. Stedet har en hyggelig atmosfære med butikker og restauranter langs hovedveien. Hikkaduwa er ikke store stedet, og alt ligger som nevnt ved den trafikkerte hovedveien, så pass på hvor du går. Om du går ned i sidegatene kommer du til de lokale boligområdene. Du kan også gå langs stranden om du foretrekker det. Det er uansett umulig å gå seg bort, og alt ligger i gangavstand.

Galle

Gall er et selvsagt utfluktsmål, selv om du bor der. Du må regne med å besøke byen 2–3 ganger før du føler at du er nogenlunde kjent med den. Et godt råd er å vente med å kjøpe noe til du har fått et overblikk over tilbud og priser. Regn med å tilbringe en dag på fortet, en dag i den nye bydelen, kanskje en dag på en cricketkamp og en dag for å gjøre det hele på nytt. Andre severdigheter er Den nederlandske kirken, de restaurerte hollandske husene og sjøfartsmuseet.

Galle Fort

The Fort, bygget av portugiserne og påbygget av hollenderne på 1500- og 1600-tallet. Innenfor de massive bymurene finner du en fredelig, liten tidsboble, hvor alt riktignok nok ikke er like gammelt som selve murene, men hvor tempoet er roligere enn ellers i byen. Her er det fint å spasere rundt og nyte atmosfæren, og kanskje krydre turen med et besøk på det fine sjøfartsmuseet eller noen av de andre museene blant de gamle bygningene innenfor bymuren.

Unawatuna

Unawatuna er også et sted du må dra til. Turen dit tar en halvtime med tuk-tuk eller buss fra Galle.

Koggala

Koggala er en liten by ved sørkysten med en av de fineste strendene på Sri Lanka. Det er kort vei å gå til noen små butikker, ellers er det badeliv og stranden som er hovedbeskjeftigelsen her. Fra Koggala til Galle er det ca. 16 kilometer, og til nærmeste større sted, Unawatuna, er det ca. 10 kilometer.
Hvordan du tar deg rundt
Vi du se mer av landet anbefaler vi å leie bil med engelsktalende sjåfør/guide. På den måten kan du skreddersy turen din.

Taxi og tuk-tuk – Galle

På korte turer kan du ta taxi eller tuk-tuk fra hotellet. Husk å prute på prisen da det ikke er vanlig med taksameter.

Lokaltrafii – Galle

Hikkaduwa, Galle og Koggala har alle busstasjoner og jernbanestasjoner i sentrum. I Galle er det i tillegg en større jernbanestasjon med avreise til en rekke steder.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

ECPAT

Ving har siden 1999 samarbeidet aktivt med organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel.

Pass og visum

Norske statsborgere må ha innreisetillatelse til Sri Lanka.

Dette får du enklest ved å søke her: http://www.eta.gov.lk/slvisa/
Vi anbefaler at du søker i god tid før avreise.
Tillatelsen kan også fås på flyplassen ved ankomst, men til en betydelig høyere pris og med lengre ventetid. Reisende med annet statsborgerskap enn norsk må kontakte Sri Lankas ambassade:

Embassy of Sri Lanka in Norway
Sjølyst Plass 4, 0278 Oslo
+ 47 23 13 69 50
http://www.srilanka.no/

Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha et pass som er gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst. Les mer på www.ving.no/pass-og-visum

Spørsmål om pass og visum skal stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Lover og lokale skikker

I landet du skal besøke finnes det nasjonale lover, og det kan også finnes lokale regler og skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut av hva som gjelder for det landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser på reisen, anbefaler vi deg å lese mer på landets ambassades hjemmeside og gjennomgå UDs informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Lankesiske rupi (LKR). Ta med rupier og ev. US dollar. Kredittkort som MasterCard og Visa aksepteres kun i de større områdene hvor det finnes minibanker. I enkelte tilfeller tilkommer en ekstra avgift på 2,5 % ved betaling med kort. Prisene på Sri Lanka er generelt mye lavere enn i Norge. Prisene varierer likevel mye, avhengig av hvor man handler.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid + 3,5 timer. Vintertid: norsk tid + 4,5 timer

Elektrisitet

240 V. Engelsk stikkontakt. Man trenger adapter, men dette kan ofte lånes på hotellene.

Språk

Singalesisk, tamilsk og engelsk.
Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet på Sri Lanka, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger eller to dobbeltsenger queen size.

Under de såkalte Poyadagene (1-2 ganger i måneden) serveres og selges det ingen alkoholholdig drikke på Sri Lanka. Stømbrudd forekommer. Venstrekjøring. Tips til rengjøringspersonalet ca. 1 US dollar pr. dag. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din