Se hotell (99)

Reiser til Polen

En reise til Polen er en sann oveflod av mektig arkitektur, god mat, historie og et yrende uteliv. Takket være den relativt korte flyreisen er Polen et utmerket reisemål for en helg.
Med sin beliggenhet mellom Øst- og Vest-Europa har Polen alltid spilt en viktig rolle i europeisk historie. Mye av arven lever den dag i dag i byenes gater og torg fra middelalderen, den vakre landsbygda og minnene fra kommunisttiden. Kulturen har alltid hatt en sentral rolle, og det er musikk, teater og kunst overalt. Med Ving kan du reise til Warszawa, Krakow, Gdansk og Sopot, og selv bestemme avreisedato og reiselengde.

Uteliv i Polen

Uansett hvilken polsk storby du velger å reise til kan du forvente deg et livlig fornøyelsesliv. Utelivet i Polen har noe for alle, enten du foretrekker en hyggelig pubrunde, trendy barer eller pulserende nattklubber. Er du i Gdansk og vil feste bør du få med deg Dugagaten hvorbarenen og klubbene ligger tett i tett. Eller du slår til med en ferie i den populære badebyen Sopot, hvor du kan kombinere sene netter med late dager på stranden.

Kultur og severdigheter

Den kultur- og historieinteresserte har det godt i Polen! Her er det en mengde severdigheter og museer av alle slag. Vil du lære mer om de mørkere deler av Polens historie kan du bli med på en utflukt til konsentrasjonsleiren Auschwitz, en opplevelse som ingen kommer uberørt fra.
Finn ditt hotell
Vær
Når er det best vær i Polen?
På Vings polske reisemål Krakow, Warszawa, Gdansk og Sopot er klimaet omtrent det samme. Den varmeste perioden er mellom juni og august, da det er flest soltimer. I Warszawa og Gdansk er det tørrest mellom april og august, mens det i Krakow er flest regnfrie dager mellom august og oktober. Generelt er det et par grader varmere i Warszawa enn på de andre reisemålene, men om vinteren er det litt mildere i Krakow. Gjennomsnittstemperaturen om sommeren er 20–24 grader på alle reisemål, i september er det 15–18 grader og i oktober 10–13 grader. Om vinteren, mellom november og mars, er temperaturen rundt 2 minusgrader til 7 plussgrader på dagtid. Om våren stiger temperaturen raskt, fra ca. 9–12 grader i april til 15–19 grader i mai, og antall soltimer blir flere.
Pass og visum
For innreise til Polen må man ha med gyldig norsk pass eller nasjonalt ID-kort med reiserett. Dokumentene må være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Polen.
For mer informasjon ta kontakt med Polens ambassade på tlf. 24 11 08 50. https://oslo.msz.gov.pl/no/oslo_no_a_64

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Polen.

Du kan lese mer informasjon om innreiseregler på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/

Reiser til Polen

Sopot
Sopot utgjør selve hjertet av den polske rivieraen. Her venter en kilometerlang sandstrand, flotte hotell og et yrende folke- og uteliv.
Krakow
  • Attraksjoner
  • Shopping
  • Underholdning
Krakow er en vakker og gjestfri by i Polen. Reis hit med Ving og nyt arkitektur, historie, god mat og et variert uteliv.
Warszawa
Polens hovedstad Warszawa byr på alt du kan ønske deg av en storbyreise – severdigheter, god mat og mye mer.
Gdansk
Reisen til Gdansk tar bare 1,5 time med fly fra Oslo. Vel fremme venter spennende historie, fantastisk arkitektur, billig shopping og heftig uteliv. Like i nærheten ligger også badebyen Sopot.

Finn reise til Polen
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.