Se hotell (12)

Reiser til Sopot

Sopot utgjør selve hjertet av den polske rivieraen og er historien om et klassisk kursted som ble til en moderne bade- og fornøyelsesdestinasjon.
Dagens Sopot har i det store og hele vokst sammen med byene Gdansk og Gdynia, og sammen utgjør de storbyområdet Trójmiasto, den såkalte Trippelbyen. Sopot lokker ikke bare til seg polske turister – også utenlandske feriegjester har fått øynene opp for Polens eget St. Tropez. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor, for her finner du vakre sandstrender, Europas lengste pir, en brottsjø av hyggelige og rimelige restauranter og barer og dansesteder som natteravnene sjelden forlater før sola går opp. Sopot er også kjent for sine spa-anlegg og hotell i vakker 1800-tallsarkitektur. De fleste hotellene ligger enten på eller i nærheten av stranden. En reise til Sopot er også ensbetydende med utmerkede shoppingmuligheter hvor butikkutvalget et stort og prisene lavere enn hjemme.

Mangfoldige Sopot

Sopot har noe for enhver smak, enten du leter etter barnevennlige strender, elegante restauranter eller livlige nattklubber. Nabobyene Gdansk og Gdynia ligger ikke mer enn 30 minutter unna, og venter på å bli utforsket. Innen et radius på et par mil kan du altså oppleve å bade i Østersjøen og hygge deg med spa, golf og storbyliv på samme reise. Trippelbyen byr også på mange opplevelser for deg som liker historie og kultur med innslag fra både middelalder og nåtid. Sørg for å få med deg noen av de mange sommerfestivalene med temaer som mat, teater, dans og konserter.

Vings reiser til Sopot

Fra Oslo flyr du til Gdansk på ca. en og en halv time, og fra flyplassen til Sopot tar det ca. 20 minutter å kjøre. Med Ving kan du reise til Sopot med rutefly hele året, og du bestemmer selv når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Sopot egner seg like bra for en helg som et lengre besøk, for du kan kombinere Sopot med utflukter til Gdansk eller Gdynia. Med Ving kan du velge mellom hotell i alle kategorier. Du kan blant annet velge førsteklasses Sheraton Sopot Hotel ved havet, og klassiske Rezydent Sopot MGallery Hotel Collection ved den populære gaten Monte Cassino.
Nyttige tips
 • Strand
 • Luksushotell
 • Rimelig mat og drikke
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Sopot

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Sopot lokker med en bred og mer enn fire kilometer lang sandstrand. Stranden er langgrunn, barnevennlig og har et stort utvalg av vannsportsaktiviteter som utleie av vannscooter, padlebåter og paragliding. Det er utleie av solsenger og parasoller på stranden, som regel i tilknytning til en strandklubb eller et hotell. I Sopot ligger også Europas lengste pir, og langs stranden går det en bilfri sykkel- og gangvei som er kantet med restauranter og barer med uteservering.
Mat, drikke og uteliv
Sopot har et stort og variert utvalg av spisesteder med alt fra rimelig hurtigmat til eksklusive restauranter. Du bør absolutt prøve lokal mat som ulike typer suppe, røkt pølse, syltede grønnsaker og piroger fylt med ost, surkål, cottage cheese etc. Prisnivået er generelt lavt, men likevel litt høyere enn i resten av Polen.
Utelivet i Sopot er livlig med en mengde barer, diskotek og nattklubber. Det meste av utelivet er konsentrert rundt hovedgaten Monte Cassino og langs strandpromenaden. I sommermånedene er utelivet heftig, og holder på til lyse morgen.
Shopping
Sopot har et godt utvalg av shopping med både kjente merkevarer og små spesialbutikker. Det beste butikkutvalget ligger langs hovedgaten Monte Cassino. Du kan også prøve smågatene med sine hyggelige, lokale butikker som blant annet spesialiserer seg på smykker, kunst og håndverk. Utendørsmarkedene selger rimelige klær og matprodukter. Kjøpesenteret Sopot Centrum har flere butikker, restauranter og kafeer. I Gdansk eller Gdynia finner du et enda større butikkutvalg.
Aktiviteter og severdigheter
Få med deg de vakre husene fra1800-tallet i den øvre delena av Sopot og se Europas lengste pir på mer enn 500 meter hvor du har flott utsikt over Gdansk-bukten. Gå ikke glipp av det berømte Krzywy Domek-huset med sine høyst uvanlige former. I Sopot kan du velge mellom mange sportsaktiviteter, som for eksempel sandvolleyball, minigolf og sykling. Men Sopot egner seg like bra til å slappe av og nyte ferien. Både barn og voksne kommer garantert til å sette pris på Sopot Aquapark med sine morsomme vannsklier. Følg også med på festivalprogrammet – du kan velge mellom god mat og drikke, dans, musikk og kultur.
Hvordan du tar deg rundt
I de sentrale deler av Sopot er det enklest å ta seg rundt med sykkel eller til fots. På lengre strekninger kan du ta lokalbusser og taxi. Mellom Gdansk, Sopot og Gdynia går det busser og tog.
Fakta

Vår service på reisemålet

Reisen hit er på egen hånd, da Ving ikke har personale på reisemålet..

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Zloty (PLN). Kort aksepteres i stor utstrekning.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

230 V - EU-standard.

Øvrig informasjon

Vi tar forbehold om endringer i program, utflukter, priser etc. Les også "Viktig å vite" og Vings reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

ca. 1 time og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Sopot året rundt.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Gdansk flyplass til hotellene er ca. 15–20 minutter (ca. 13 kilometer), avhengig av trafikk.
Vær
 • januar
-2°-6°
1
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • februar
-1°-5°
2
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • mars
4°-2°
4
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • april
9°1°
5
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • mai
15°6°
8
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • juni
19°10°
8
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • juli
20°12°
7
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • august
20°11°
7
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • september
15°8°
5
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • oktober
10°5°
3
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • november
5°1°
1
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • desember
1°-3°
1
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager

Finn reise til Sopot
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.